Találatok a következő kifejezésre: A babák kórházban milyen (41 db)

Sote II. női sz. Klinikára milyen kórházi csomagot kell vinnem magamnak, és a babának? Illetve milyen iratok kellenek?

Meg fogom kérdezni az orvosomat is, de még két hét mire megyek hozzá, és szeretném összekészíteni a dolgokat. Volt olyan aki mostanában szült ott? Miket kértek? Mit érdemes a babának vinni? Lehet korai még, de szeretek mindent időben megcsinálni. :)

Legjobb válasz: A babának pelenka, popsitörlõ, popsikenõcs és egy cumisüveg amiben majd a cukros vizet adják.Arra rá is írják majd filccel hogy cukros víz. Bizzonság kedvéért cumit. Akkor sincs baj ha cumit vagy cumisüveget nem viszel mert adnak, de ha jobban szeretnéd ha a sajátját hadználja akkor vigyél. Én késõbb hozattam be textil pelust is és egy takarót is. A takarót nem használtuk ,de a pelust igen. Magadnak semmi extra. WC-re papír ülõkét, fertõtlenítõ kendõt v. Spray-t.

A babának pelenka, popsitörlõ, popsikenõcs és egy cumisüveg amiben majd a cukros vizet adják.Arra rá is írják majd filccel hogy cukros víz. Bizzonság kedvéért cumit. Akkor sincs baj ha cumit vagy cumisüveget nem viszel mert adnak, de ha jobban szeretnéd ha a sajátját hadználja akkor vigyél. Én késõbb hozattam be textil pelust is és egy takarót is. A takarót nem használtuk , de a pelust igen. Magadnak semmi extra. WC-re papír ülõkét, fertõtlenítõ kendõt v. Spray-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor a babának ruhanemû nem kell? Azon kívül amiben majd hazavisszük?
Ja és kis sapka , mert a látogató tér huzatos. Illetve kis kesztyû karmolásra.Elvileg ezt is tudnak adni de én csak egy kesztyût kaptam amibõl az egyik folyton lecsúszott a kis kezérõl. A miénket nem találta meg a párom....:) )
Ruhát adnak. Ha lepisili lekakilja akkor kérhetsz cserét. Egyébként fürdetés nincs.De monden este megmérik és új rucit kap.
A csomag miatt ne aggódj, hisz bármit is hagysz otthon, azt a család be tudja vinni utánad, szóval nem leszel semmi szûkébe. És ezt is ott tapasztalja meg az ember, nem az otthon kényelmében. Én csak a saját tapasztalatomat tudom megosztani, vagyis az alapvetõ higiéniai dolgokon és ruhákon kívül én vittem két féle papucsot, egyet fürdésre, egyet a benti léthez, betéteket(elsõ napokra tena lady), szoptatós melltartót, köntöst, több törölközõt, egy nem elég, ásványvizet, kajákat, pelenkát, popsitörlõt, popsi kenõcsöt, textil pelenkákat és ruha csomagot. Alkoholt a köldökcsonk ápolásához adtak. Bár ruhát nem engednek sajátot a babára adni, de baleset esetén nagyon jól jön. Például kisfiam nálunk már az elsõ pelenkázásnál arcon pisilte magát, akkor jól jött, h nem kellett ruháért rohangálni az újszülött osztályra. De a saját ruhát a nõvérek lecserélik. ja és persze mellszívót és tej tároló eszközöket, ha úgy alakulna. Ja és persze ruhát a szülésre! Olyanban érdemes lenni, ami felül szétkapcsolható, hogy szülés után pucér mellkasra helyezhessék a babát. Felsõknek is olyat érdemes vinni, aminél könnyû mellre tenni a babát, ne kelljen kibújni belõle. Remélem nem hagytam ki semmit. Gyors, könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Fel is jegyzeteltem mindent!

A János kórházba milyen cuccokat kell vinnem a babának?

Legjobb válasz: Szia! Semmilyen kisruha nem kell, azt adják bent. Mondjuk én kiskesztyût hozattam be a férjemmel, mert a pici rendszeresen összekarmolta magát. Pelenkát, popsitörlõt, és popsikrémet vigyél be, mert amikor kihozod magadhoz a babát fog kelleni. Nagyjából ennyi. Üdv: 3 hetes baba anyukája

Szia! Semmilyen kisruha nem kell, azt adják bent. Mondjuk én kiskesztyût hozattam be a férjemmel, mert a pici rendszeresen összekarmolta magát. Pelenkát, popsitörlõt, és popsikrémet vigyél be, mert amikor kihozod magadhoz a babát fog kelleni. Nagyjából ennyi. Üdv: 3 hetes baba anyukája
Szia! Van a szülés elõtt egy 6 hetes szülésfelkészítõ tanfolyam, ahol kapsz majd egy listát, hogy mit kell bevinni a kórházba - külön a szülõszobára, külön az osztályra. Nagyon korrekt lista, én ez alapján pakoltam - 2 hét múlva vagyok kiírva. A babának ruhát nemn kell vinni, csupán egy kiskesztyût, plédet és két cumisüveget. Mindent ott adnak különben. Más kórházakban Neked kell mindent vinni, itt ez nekem nagyon szimpatikus. Javaslom, hogy menj el az elõkészítõre (még ha mindre nem is tudsz menni), de nagyon szimpatikus a szülésznõ, aki tartja az elõadást és nekem, elsõ babásnak sok hasznos információ volt. Ha gondolod, meg tudom adni, hogy jönnek a témák egymás után és hol tartoank éppen most - keddenként 17:00-kor van. Ha esetleg nem tudsz/akarsz elmenni, elküldöm Neked bescannelve a listát. 38 hetes kismama


Mi a véleményetek a tatabányai kórház szülészeti osztályáról? Főleg akik bent töltöttek több időt mint a szülés utáni 4 nap? Milyen a baba mamás szoba (-a nem fizetősre gondolok, kell vinni a babának valamit? )

Betöltöttem a 40. hetet és holnap kell befeküdnöm de semmi jele hogy a porontyom jönni akarna. Ferenc doki az orvosom és érdekelne hogy szerintetek megindítja a szülést vagy kivárja amíg megindul magától?

Legjobb válasz: Egyszer voltam bent 29 hetesen pár napot. Akkor feltûnt, hogy akinek nincs fogadott orvosa, az bizony addig hordja a babát, amíg a baba jól érzi magát odabent. Az egyik szobatársam már a 41. hetet is betöltötte, amikor én hazajöttem, és akkor még mondták neki, hogy semmi gond, majd 3 nap múlva újra megnézik. Egyébként én meg voltam elégedve. Rooming-in szobában voltam. Ami kellett: törölközõ a babának, egy hõmérõ, mert a kórházi [email protected], meg pár body. A kórházi ingeket nem adtam rá, mert nagyon gagyi. De az angol pólyát azt hagytam, az praktikus volt abban a pár napban. Volt nálam pelenka is, de én a kórházit használtam abból is. Pár textilpelenka is jól jön, böfiztetéshez, mérlegeléshez.

Egyszer voltam bent 29 hetesen pár napot. Akkor feltûnt, hogy akinek nincs fogadott orvosa, az bizony addig hordja a babát, amíg a baba jól érzi magát odabent. Az egyik szobatársam már a 41. hetet is betöltötte, amikor én hazajöttem, és akkor még mondták neki, hogy semmi gond, majd 3 nap múlva újra megnézik. Egyébként én meg voltam elégedve. Rooming-in szobában voltam. Ami kellett: törölközõ a babának, egy hõmérõ, mert a kórházi [email protected], meg pár body. A kórházi ingeket nem adtam rá, mert nagyon gagyi. De az angol pólyát azt hagytam, az praktikus volt abban a pár napban. Volt nálam pelenka is, de én a kórházit használtam abból is. Pár textilpelenka is jól jön, böfiztetéshez, mérlegeléshez.
Az lemaradt, hogy nekem is be kellett feküdnöm a 40. hét betöltése után. Volt fogadott dokim, de nem tudom, meddig várt volna, mert a befekvésem napján meg is indult a szülésem.
nekem nem volt fogadott dokim.9 napot töltöttem bent.5.napon indították.vártak volna még, de elszivárgott a magzatvíz nagy része és a babám már így veszélyben volt.Málik Zoltánnál szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Segített mert nekem például azt mondta a doki hogy a babának semmit nem kell bevinni.

Mit tudtok a veszprémi szülészetről, milyen? És mit kell bevinni a babának sok kórházban nem adnak már pelust meg ilyesmit.

Legjobb válasz: Szia! A Babának: 4-5 textilpelus, sapka, kesztyû, törlõkendõ, 20 db eldobható pelus ( napi 3-at adnak ), kiszokni, kispléd, ha szeretnél cumi ( ezt nem nagyon szeretik, szóval, ha viszel, inkább ne lássák ). Hazaadáshoz: 1 body, 1 rugdalozó, 2 sapka ( vékony, kötõs ), 1 vékony kiskabát, 3 textilpelus, 3 eldobható pelus ( hazaadás napján a kórház már nem ad), pléd, hordozó. Nekem ezeket mondták a kórházban. 37 hetes veszprémi km

Szia! A Babának: 4-5 textilpelus, sapka, kesztyû, törlõkendõ, 20 db eldobható pelus ( napi 3-at adnak ), kiszokni, kispléd, ha szeretnél cumi ( ezt nem nagyon szeretik, szóval, ha viszel, inkább ne lássák ). Hazaadáshoz: 1 body, 1 rugdalozó, 2 sapka ( vékony, kötõs ), 1 vékony kiskabát, 3 textilpelus, 3 eldobható pelus ( hazaadás napján a kórház már nem ad), pléd, hordozó. Nekem ezeket mondták a kórházban. 37 hetes veszprémi km
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm szépen a válaszokat.

A kórházban milyen fajta teát adnak a babának, amíg nem indul be a tejtermelődés?

Legjobb válasz: A mi kórházunkban cukrosvizet adtak :( Igyekeztem mellszívó segítségével fokozni a tejtermelést és jó sokszor tettem a babámat cicire. Második este már nem kapott a vízbõl :) De itatni kell, mert ha iszik eleget, nem sárgul be.

A mi kórházunkban cukrosvizet adtak :( Igyekeztem mellszívó segítségével fokozni a tejtermelést és jó sokszor tettem a babámat cicire. Második este már nem kapott a vízbõl :) De itatni kell, mert ha iszik eleget, nem sárgul be.
nálunk azt mondták az a kevéske elõtej elég nekik 3-4napig.meg cukrosvízet.
Igen, Székesfehérváron is ez ment. Anyukám teljesen ki is volt akadva, mert amikor õ szült, adtak tejet.. De közben jött az AIDS meg a Hepatitis, úgyhogy már nem csinálják. Én mondjuk nem is bánom, ne adjanak idegen tejet a gyerekemnek. De nem is adtak semmi mást, csak cukros vizet. Az igaz, hogy minden gyerek folyamatosan ordított, volt anyuka aki fél óránként vitte cukros vizet itatni a gyereket. Szerintem nem elég nekik, és a kórházban nagyon a 3 órás etetést erõltetik, nem ismerik az igény szerinti szoptatást. Szerintem is az a megoldás, hogy minél többször mellre kell tenni a babát, akkor talán nem lesz olyan éhes, meg jobban meg is indul a tej. A Suttogó pl. azt írta, hogy egész nap legyen mellen a gyerek, amíg meg nem indul a tejtermelés.
Ahol én szültem ott nem adnak teát a babáknak egyáltalán.
3.válaszoló! írtam neked privát, de nemtudod fogadni.én szfvári vagyok.mikor szültél?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de arra lettem volna kíváncsi, hogy milyen fajta teát adnak. Pl. Lipton, vagy speciális baba tea? Nme mintha nem lenne mindegy csak érdekelt volna.
Javasolom ezt a kérdést is föltenni: Kell-e, hogy adjanak teát a babának, amíg nem indul be a tejtermelõdés? És a válaszhoz egy tanulságos írás arról, hogy a mesterséges táplálás hátráltatja a tejtermelõdés beindulását: http://www.lll.hu/node/6 illetve tanácsok a termelõdés beindulásának segítéséhez: http://www.lll.hu/node/9
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak üzenem: olvastam nem egy nem kettõ olyan választ más kérdésnél, hogy nem akart megindulni sehogy sem a teje az anyukának a kórházban és a babája ordított éjjel nappal a nõvérek pedig nem akartak pótlást adni. Ebbõl kifolyólag kérdeztem hogy akinek viszont teával pótolták a baba táplálását a kórházban az milyen tea? De erre még nem kaptam választ. De végülis mindegy is hogy milyen, az a lényeg, hogy induljon meg a tej.

Anyukák! A kérdéseim 1.2010-ben volt 1 lézeres szemmûtétem attól még szülhetek természetes úton? 2. Kell választanom orvost kórházon belül vagy bemegyek a kórházba és ügyeletben szülök? 3. Milyen holmit kell vinni a kórházba a babának és magamnak?

Anyukák!30 hetes kismama vagyok és a Péterfyben fogok szülni.Olyanok válaszát várom, akik már édesanyák és saját tapasztalataikat osztják meg és nem az ismerõsét meg a rokonét stb. Elõnyben aki a Péterfyben szült. Arra is kíváncsi lennék ha valaki ügyeletben szül akkor is illik adni pénzt az orvosnak?S ha igen kb.mennyit?

Legjobb válasz: Dokitól függ! Nekem 2008-ban volt, és 2010-ben szûltem természetes úton. Amikor mondtam a fogadott orvosomnak, hogy mjilyen mûtétem volt, azt mondta a doki, hogy egyáltalán nem számít. Amúgy nekem erõs gerincferdülésem is van, arra is azt mondta a dokim, hogy szûlhetek természetesen. Így is lett, 2 fiam van, mindkettõnél spontán szülés volt. Azonban van egy ismerõsöm, akit az ugyanilyen szemmûtéte miatt császároztak, és egy másik, akit a tõlem enyhébb gerincferdülése miatt császároztak.

Dokitól függ! Nekem 2008-ban volt, és 2010-ben szûltem természetes úton. Amikor mondtam a fogadott orvosomnak, hogy mjilyen mûtétem volt, azt mondta a doki, hogy egyáltalán nem számít. Amúgy nekem erõs gerincferdülésem is van, arra is azt mondta a dokim, hogy szûlhetek természetesen. Így is lett, 2 fiam van, mindkettõnél spontán szülés volt. Azonban van egy ismerõsöm, akit az ugyanilyen szemmûtéte miatt császároztak, és egy másik, akit a tõlem enyhébb gerincferdülése miatt császároztak.
Igaz 11 éve, de a Péterfy ügyeleten szültem, nem adtam semmi pénzt (nem is lett volna mibõl). Ruhát vittem ( akkor adtak angolpólyát stb. -nem igazán tudtam kezelni), de nem árt, ha viszel mindent (pelenka, alkohol, fültisztito, max. nem használod fel). Az sztk-ba jártam terhesgondozásra, az orvos azt mondta, hogy a 40. hétem vagy 5 percesekkel kell bemmeni.
Nekem is az volt 2011-ben, elkûldött szemfenék vizsgálatra mivel minden ok, ezért, sajnos, szülhetek természetes úton, pár hét mùlva.

Akik az István kórházban szültek! Milyen papírok azok amiket a kórház ad automatikusan a babának, és mi az amit nekünk kell intézni? Hová kell menni esetleg?

Legjobb válasz: A kórház a zárójelentésen kívül nem ad más papírt. :) Egyedül a gyerkõc születési anyakönyvi kivonatának elkészítéséhez szükséges iratokat juttatják el a IX. kerületi anyakönyvi hivatalhoz. Oda kell elmenni érte és azzal már intézhetõ a többi (tb és adó kártya, juttatások stb.). Ezeket az apuka is intézheti, tehát nem kell a picivel rohanni hivatalról hivatalra.

A kórház a zárójelentésen kívül nem ad más papírt. :) Egyedül a gyerkõc születési anyakönyvi kivonatának elkészítéséhez szükséges iratokat juttatják el a IX. kerületi anyakönyvi hivatalhoz. Oda kell elmenni érte és azzal már intézhetõ a többi (tb és adó kártya, juttatások stb.). Ezeket az apuka is intézheti, tehát nem kell a picivel rohanni hivatalról hivatalra.

A miskolci Semmelweis Kórházba mit kell vinni a babának, milyen cuccokat? És magamnak? És a miskolci Megyeibe mit kell vinni? Mit ad a kórház és mit nem?

Legjobb válasz: Semmelweis: Popsitörlõt vigyél, meg pár db pelust. Minden nap adnak tiszta hálóinget, habár gomb az nem sok van rajta. :D

Semmelweis: Popsitörlõt vigyél, meg pár db pelust. Minden nap adnak tiszta hálóinget, habár gomb az nem sok van rajta. :D
A Semmelweisbe ruhát csak azt kell vinni, amiben hazaviszed. Magadnak vihetsz hálóinget, de adnak is ha kell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm csajok, nagyon aranyosak vagytok!!! És nekem tetszik, hogy humort is vittetek a témába :) ) :D :D
Semmelweisbe mindenképp vigyél popsitörlõt, meg pelenkát. A szülõszobalátogatáson is mondták, hogy vigyünk, mert csak napi 2 pelust adnak. A váróban egy kismama azt mondta, hogy õ ott szült, még napi kettõt sem adnak, csak egyet. A Felicitas csomagban kapott pici tégely Sudokrémet is beviheted, mert elvileg van a szobákban kitéve pár termékminta (amit mindenki közösen használhat), de van amikor elfogy/ellopják. Magadnak vigyél be poharat, étkészletet.
hehe kell egy kis szín vinni a témákba :P :D Dr Szabó Zsolt a dokim. TE kihez jártál?
Akár hiszed, akár nem, megfordult a fejemben a gomb-tû cérna dolod. :D Na jó, befejezem, mert teljesen szétOFFolom a témát. :) Amúgy ki a dokid?
ha vkit meg zavar ennek tudatában vigyen magával tût, cérnát és néhány gombot :D :D :D de mit várunk minden nem lehet :P am meg miért is zavarna bárkit is úgyis egymás elõtt szoptat az ember... :)
Örülök. :) De ez az igazság. Na mondjuk engem annyira nem izgatott. (mást sem) :D
A kérdező hozzászólása: Ez tényleg jó volt :D :D :D
Kedves utolsó olyan jót kacagtam az utolsó mondatodon :D :D :D "bár gomb nem sok van rajta" :D :D :D nem ide tartozik de gondoltam leírom h én olyan jó nevettem :D :D :D 26hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
A Megyeibe nem lehetsz saját hálóingbe szülés után. Minden nap tisztát adnak, ha kell. A babának érdemes pelust és popsitörlõt vinni. Pelusból napi 3-at adnak, ami kevés. Adnak popsikrémet és köldökhintõport. A baba is a kórház ruháit viseli bent.
A kérdező hozzászólása: Értem Nincs fogadott orvosom, majd az ügyeletes orvosnál fogok szülni.Sajnos fogadott orvost nem engedhetünk meg magunknak anyagilag!!
Ha jól emlékszem törlõkendõt nem árt vinni, mert azt nem adnak, csak vizes vatta van, illetve pelust is vihetsz be, mert napi x-et adnak (nem emlékszem pontosan), és lehet hogy az nem lesz elég nektek... Kinél szülsz?
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor adnak ott mindent??Amíg bent vagyunk adnak ruhát is, meg pelust is adnak minden napra??
Én Hardonyihoz járok. :-D A lányomat is nála szültem. Én kifejezetten csípem, szerintem nagyon jó fej!

Szülés után míg a tej nem jön meg és az előtej is egy-két csepp, addig milyen tápszerrel etetik a babákat a kórházban?

mikor a lányom született, akkor két nap semmi el?tejem sem volt és hiába próbáltam szoptatni éhes volt és sírt és úgy kelle tt rimánkodni, hogy adjanak neki valamit nap közben, mert nappal végig nálam volt, kivéve mikor vizit, meg reggeli meg ebéd volt.

Legjobb válasz: Szerintem ez abszolút kórház függõ.Van,ahol cukros vizet adnak,van ahol teáztatják és van ahol tápszert kapnak.Én Csongrád megyében szültem,ott beteáztatták õket,akkor is,ha volt teje az anyukának. :( Így alig akartam szopizni a picik. :(

Szerintem ez abszolút kórház függõ.Van, ahol cukros vizet adnak, van ahol teáztatják és van ahol tápszert kapnak.Én Csongrád megyében szültem, ott beteáztatták õket, akkor is, ha volt teje az anyukának. :( Így alig akartam szopizni a picik. :(
Amit a 4.napon kapott...
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy ha 2-3 napnyi tartalékkal jön világra egy baba, akkor az én gyerekem miért ordított mint a sakál a 2.naptól????És miért nyugodott meg és aludt 5 órát egyhuzamban mikor tápszert kapott???
Pont pár napja írtam le itt, hogy velünk mi történt... Egyáltalán nem tudtam szoptatni, nem kapott pótlás, azt mondták, hogy rosszul csinálom, próbálkozzak. Másfél nap után a férjem, aki szintén ezen a klinikán orvos, kiírt és adott nekünk tápszert, másnap hazajöttünk saját felelõsségre. Az elsõ itthon töltött napon 10 dekát hízott, és nem sírt egy percet sem. A mellembõl profi szoptatási tanácsadó 10 ml tejet tudott kifejni, addigra a mellemen lévõ sebek elfertõzõdtek, a mellem begyulladt, 40 fokos lázam volt. Mint késõbb kiderült, egy anatómiai variáció miatt nincsen minden csatornának kivezetõ nyílása, így gyógyszerrel apasztották el azt a pici tejet, ami lett. Szoptatni igén szerint kell, és nyilván, próbálkozni fontos. De mindenkire ugyanazt a sémát alkalmazni baromság. A szoptatás elõsegítése a kórházakban jelenleg annyiból áll, hogy mindenkit szoptatásra buzdítanak, ha nem megy, akkor meg lesz.rják. Ez így nem mûködik sajnos. Ha olyan a gyermekorvosotok, elõre írass ki egy doboz HA tápszert, és beszéljétek meg, hogy hogyan adagolod neki szükség esetén. Magánakcióba én nem kezdenék, de ha a gyerekorvos tud segíteni, az nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, beszerzem és ha tényleg szükség lesz rá, akkor adok 1-2 kortyot.
16.00-os vagyok. Nálunk a kórházba a sima filteres csipkebogyót adták nekik, persze cukor nélkül. Én is tartottam itthon, és azt kapott.
A kérdező hozzászólása: Köszi a hasznos és haszontalan válaszokat. Én mikor haza jöttünk 48 órából kb. 2-t aludtam azt is részletekben szóval kitartóan szoptattam fél óránként, tejem volt bõven, de a lányom nem bírta kiszopni a megfelelõ mennyiséget egyszerre, így két hétig szoptatás és cumis üveg volt, míg meg nem erõsödött, mert 48 óra fenntlét után már sírtam a fáradtságtól. Szerintem elég kitartó voltam míg bevetettem a cumisüveget. Nem feltétlenül akarok én tápszert adni a kórházban, de könyörgöm miért nem lehet megérteni, hogy ha a lányomnak az az 1-2 csepp os ha volt egyáltalán az nem volt elég és sírt a kórházban, akkor ki lellett volna csafarnom a cicim, hogy adjak még neki? Mert a nõvérek is csak azt hajtogatták, hogy erõltetni kell a szoptatást, de hiába erõltettem attól, hogy cicire raktam nem lakott jól csak a szopcsitól, de közben nem jött semmi, egy csepp se és sírt állandóan. Úgy látszik okos anyuka kibírta, hogy sír a babája vagy neki lehet elég volt 1-2 csepp. Hát az enyémnek nem volt elég és sírt. A csecsemõs nõvérek meg fél óra után jöttek be, hogy hogy alakul a szoptatás és majd a nyakába borította a lányomnak a teát a kispohárból olyan hévvel öntötte a szájába, hogy nem tudta nyelni és csak folyt mellé a nyakába a tea. Na ennek mi értelme volt? Még az újszülött állatokat is valamiféle cumisüvegbõl vagy hasonlóból cumiztatják, amelyik rászorul. Néha még az állatokkal is különbül bánnak, mint egy csecsemõvel. Szoptatáskor egy ilyen kenyeres kocsihoz hasonlón hozták a babákat. Volt amelyik alatt volt textil pelenka, volt amelyik alatt nem vagy pedig el volt csúszva és a kis fejük a hideg kemény bútorlappal érintkezett. Mikor vitték el õket, akkor meg rakták a fakkokba õket nem túl finoman, mint a kenyeret a tolis kenyetes kocsira. Szóval a szoptatásra figyeljen anyuka meg rimánkodjon a teáért, ha sír a baba, de amúgy emberséges bánásmód az néha elmarad. Milyen teát lehet adni? Mert, hogy valamilyet viszek, engem frissen szülve még egyszer ne idegeljen ki a csecsemõ osztály. Ha csak egy korty kell akkor annyit adok, és azt az egy kortyot se a nyakába fogom önteni.
Én 25 hónapig szoptattam a fiamat. DE ha nem ment volna, vagy kevés akkor tápszereztem volna. Miért kínozzam a gyermekemet, ha nem muszáj. Nálunk a kórházban elsõ 2 nap teát kapnak (csipkebogyót) a babák, de a 2. nap végén már tápszert, hogy ne fogyjanak tovább. Itthon is 3 hetes koráig kellett neki a pótlás esténként, utána már elég volt neki a tej. Miért kell lenézni azt az anyukát, aki tápszerezi a gyermekét. Attól még egészséges lesz az a baba is.Én meg tehéntejen nõttem fel, mert csak 3-4 hónapos koromig tudott anyukám szoptatni. Akkor anyukám rossz anya volt?mert nem küszködött a tejért. Na ne már...
Péterfyben nem adnak SEMMIt a babáknak.Nagy babám lett és sajnos nem olyan pici gyomorral született mint ahogy a nagykönyv írja.(vagy lehet nem olvasta a fiam)3 napon beindult a tejem de csak 20ml sikerült ennie(ennyi volt)és az kevés lett neki.Állandóan cici volt a szájában hogy ne sírjon:-((7 napig voltunk kórházban és az 5.napon sikerült tápszert kirimánkodnom a csecsemõsöktõl.Ettõl függetlenül 11 hónapig szopizott a fiam és 6 hós kora után már a tápszer sem kellett neki:-))Ha van tej akkor könnyen beszél az anyuka.
Azt tudod, milyen dolog tápszerezni? Kétlem, mert nem volt benne részed. Úgyhogy ki ne ejts a szádon a lustaságot! 3 hónapig kínlódtunk, amikor már a gyerekorvos is azt mondta, nincs tovább próbálkozás, tápszer kell a babának, mert nem fejlõdik. Én is szívesebben kaptam volna elõ a cicit akár éjjel, akár nappal, ehelyett vizet forraltam, cumisüveget fertõtlenítettem, és kifizettem a tápszer árát. És képzeld, az én gyerekem is egészséges. Annyira UTÁLOM az ilyen hülye beszólásokat... ÁÁÁ most annyira felidegesítettél...
A szoptatásnak nincs titka, csak annyi, hogy ha kell, akkor óránként cicire kell rakni a babát és nagyon sok folyadékot kell inni. Ennyi. De inkább azonnal tápszerezik a babákat, utána meg jönnek azzal, hogy nekik nincs tejük.
Azért, mert nem minden újszülött egyforma, nem mindenkinek indul be a teje 2 nap alatt. Pl nekem 4 nap után volt csak elõtejem... Addig mi lett volna a gyerekemmel?! Bocs az offért, de annyira nem bírom az ilyet! Nálunk Milupa Milumil HA tápszert adnak a babáknak. Nem kell könyörögni érte, ha pótlás kell, adnak.
Nem kell zabálásra fogni, de pl. amíg én a kórházban tartózkodtam a babával, az 1-2 csepp elõtejen kívül több nem volt. És mivel csak úgy engednek haza, ha a baba fogyása megáll és legalább stagnál, én is kikönyörögtem pár mili tápszert. Máskülönben ott dekkolhattunk volna, mert baromi nehezen indult be a tejem, sõt igaz aztán sem dõlt belõle.
Én azt nem értem, hogy miért nem lehet ennek utána nézni, illetve miért olyan hihetetlen, hogy NEM KELL HOZZÁTÁPLÁLÁS AZ ELSÕ PÁR NAPBAN???? Tele van az internet szoptatást elõsegítõ anyagokkal, nem véletlenül. "a babák úgy 2-3 napra elegendõ tartalékkal jönnek a világra, hogy biztos ne legyen gond, míg az anya teje beindul." "A kolosztrum speciális tulajdonságainak és a baba tartalékainak köszönhetõen az elsõ napokban a picinek bõven elég szoptatásonként pár kortyot szopnia, szinte mérhetetlen mennyiségeket. Bármennyire is hihetetlen, õ ezzel a picivel is jól lakik. Már csak azért is, mert születésekor kb. 7 ml ûrtartalmú a gyomra, ami összehasonlítva egy feles pohárral rögvest kézzelfogható mennyiséggé válik." Könyörgöm, árulja már el valaki, hogy miért kell az újszülöttet zabálásra fogni?
Az elsõ néhány napban az a pár csepp elõtej pont elég is neki. Nekem így magyarázták, sztem elég érthetõ: Egy újszülött baba gyomra születésekor akkora, mint egy cseresznye. A hely benne ennek megfelelõen minimális, az a pár csepp elõtej ki is tölti. Ahogy a tej több lesz és a baba többet eszik, lassan kezd a gyomra is tágulni, nõni. Szóval ne aggódj, nem baj, ha két-három napig csak pár csepp elõtejed van, ez így a jó, "természet anyánk" jól kitalálta ezt :)
Kórházanként változó, de legtöbb helyen nem adnak a babáknak tápszert, csak ha indokolt, ill. könyörögsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!