Találatok a következő kifejezésre: A babák kórházban (496 db)

A Kistarcsai Flor Ferenc korházba a babákat korházi ruhába öltöztetik, vagy a saját ruhájába lehet?

6 éve szültem ott, de akkor nem lehetet bevinni saját ruhát csak amit ott adtak.Köszi a válaszokat el?re is.Pelenkát meg ilyesmit adnak?Mi az amit egyáltalán vigyek a babának?

Legjobb válasz: Én 1 éve szültem ott a kisfiam. Kórházi ruhába öltöztették,nem mondták, hogy lehet bevinni sajátot. Pelenkát, és popsitörlõt vigyél, mert nem adnak. Ha jól emlékszem popsikrémet adtak. Én is 6 éve szültem ott a lányom, azóta sokminden változott. A szülõszobák például nagyon szépek lettek, és kérhetsz 2 ágyas szobát is(csak azért fizetni kell) Könnyû szülést kívánok neked!

Én 1 éve szültem ott a kisfiam. Kórházi ruhába öltöztették, nem mondták, hogy lehet bevinni sajátot. Pelenkát, és popsitörlõt vigyél, mert nem adnak. Ha jól emlékszem popsikrémet adtak. Én is 6 éve szültem ott a lányom, azóta sokminden változott. A szülõszobák például nagyon szépek lettek, és kérhetsz 2 ágyas szobát is(csak azért fizetni kell) Könnyû szülést kívánok neked!
Szia!4 hónapja szültem ott.Szüléshez adnak kórházi "hálóinget", de másnap már a sajátodban vagy.Pelust adnak, de csak pár darabot ugyhogy az mindenképp fog kelleni, ill. a popsitörlõ is.Amibõl elég mennyiséget kapsz az a popsikrém.Ill. textilpelust is tudsz ott kérni, de én azért azt is vittem.Ja neked adnak betétet is de azért vigyél azt is nehogy kevés legyden. könnyû szülést
ja bocsi, a babák ottani ruciban vannak, amikor jöttök haza akkor kell majd csak a saját.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat akkor így már tudom hogy pakoljak!

Szült valaki mostanában a soproni kórházban? Hogy zajlott? Hogy vannak a szobák? Velem lehet a baba? Mit kell magammal vinni a babának? Apás szülést engedik? Kinél szültetek?

Legjobb válasz: szia! Rooming in van, babának pelust és popsitörlõt vigyél, de ezeket utólag majd behozzák, az én babámnak elég volt, amit kórházban kapott pelust, de õ nem kakilt sokat, illetve a kórházban állítólag kevés van, ezért szerencsésebb, ha inkább ti visztek be, hátha valakinek nagyobb szüksége van a kórházira. A babára ott a kórházi ruhát adják, amit célszerû bevinni az a textilpelus. Apás szülést természetesen engedik.Én sok dokinál szültem egyszerre, mindig más jött be épp, sajnos a többségrõl nincs pozitív tapasztalatom, tisztelet a kivételek. A szülésznõk viszont odateszik magukat!

szia! Rooming in van, babának pelust és popsitörlõt vigyél, de ezeket utólag majd behozzák, az én babámnak elég volt, amit kórházban kapott pelust, de õ nem kakilt sokat, illetve a kórházban állítólag kevés van, ezért szerencsésebb, ha inkább ti visztek be, hátha valakinek nagyobb szüksége van a kórházira. A babára ott a kórházi ruhát adják, amit célszerû bevinni az a textilpelus. Apás szülést természetesen engedik.Én sok dokinál szültem egyszerre, mindig más jött be épp, sajnos a többségrõl nincs pozitív tapasztalatom, tisztelet a kivételek. A szülésznõk viszont odateszik magukat!

Székesfehérváron a Szent György korházban fogok szülni. Mit kell vinnem a babámnak és magamnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ezek voltak a táskában! Nekem a szülésznõ azt ajánlotta, hogy két táskába pakoljak. Az egyik a szülõszobás másik a kórházi legyen. De amikor megszültél a szülõszobást úõgyan úgy viszed magaddal a szobába mint a kórházit. Szülõszobás: papucs amiben tudsz fürödni, tusfürdõ, törölközõ, köntös, wc papír, wc papír ülõke, eldobható bugyi, zokni, zsepi, fényképezõgép, hajgumi, víz, csoki, szõlõcukor, telefon, íratok. kórházi: pizsama, papucs, zokni, törölközõ, melltartó, melltartóbetét, mellszívó, hozzá cumisüveg, mellbimbókrém, nekem kellett bimbóvédõ csak ezzel tudtam szoptatni, eldobható bugyi, betét, tejserkentõ tea, wc papír és ülõke, fogkrém, fogkefe, pohár, kés, villa, kanál, konyharuha, golyós, telefontöltõ, fésû. Én hozattam még be hajszíárított és sampont! A babának: popsitörlõ, textilpelus 3-4 db, kesztyû, pelenkázófeltét, kissapka. Én még rengetek vízet hozzatam be, és kaját! Érdemes a táskába rakni egy müanyag dobozt tenni, tetejére egy cimkét ragasztani amin a neved van és majd a szoba számod, mert a hûttõbe ebbe tudod a kajádat betenni./ nekem hoztak be szalámit, májkrémet stb./ A párod ha megy be szülésre akkor kell egy papucs és nekünk még 1000 ft kértek ruhára. most nem tudom mennyi! A korházi csomagot és a 35 héten pakoltam össze, de már elõtte egy hejer kezdtem összeszedni! Vittem még kispárnát is! A babának a kórházból hazaadásra ruha, hordozó

Szia! Nekem ezek voltak a táskában! Nekem a szülésznõ azt ajánlotta, hogy két táskába pakoljak. Az egyik a szülõszobás másik a kórházi legyen. De amikor megszültél a szülõszobást úõgyan úgy viszed magaddal a szobába mint a kórházit. Szülõszobás: papucs amiben tudsz fürödni, tusfürdõ, törölközõ, köntös, wc papír, wc papír ülõke, eldobható bugyi, zokni, zsepi, fényképezõgép, hajgumi, víz, csoki, szõlõcukor, telefon, íratok. kórházi: pizsama, papucs, zokni, törölközõ, melltartó, melltartóbetét, mellszívó, hozzá cumisüveg, mellbimbókrém, nekem kellett bimbóvédõ csak ezzel tudtam szoptatni, eldobható bugyi, betét, tejserkentõ tea, wc papír és ülõke, fogkrém, fogkefe, pohár, kés, villa, kanál, konyharuha, golyós, telefontöltõ, fésû. Én hozattam még be hajszíárított és sampont! A babának: popsitörlõ, textilpelus 3-4 db, kesztyû, pelenkázófeltét, kissapka. Én még rengetek vízet hozzatam be, és kaját! Érdemes a táskába rakni egy müanyag dobozt tenni, tetejére egy cimkét ragasztani amin a neved van és majd a szoba számod, mert a hûttõbe ebbe tudod a kajádat betenni./ nekem hoztak be szalámit, májkrémet stb./ A párod ha megy be szülésre akkor kell egy papucs és nekünk még 1000 ft kértek ruhára. most nem tudom mennyi! A korházi csomagot és a 35 héten pakoltam össze, de már elõtte egy hejer kezdtem összeszedni! Vittem még kispárnát is! A babának a kórházból hazaadásra ruha, hordozó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nagyon sokat segítettetek. Mostmár legalább tudom hogy kezdjem:)


Mi a véleményetek a tatabányai kórház szülészeti osztályáról? Főleg akik bent töltöttek több időt mint a szülés utáni 4 nap? Milyen a baba mamás szoba (-a nem fizetősre gondolok, kell vinni a babának valamit? )

Betöltöttem a 40. hetet és holnap kell befeküdnöm de semmi jele hogy a porontyom jönni akarna. Ferenc doki az orvosom és érdekelne hogy szerintetek megindítja a szülést vagy kivárja amíg megindul magától?

Legjobb válasz: Egyszer voltam bent 29 hetesen pár napot. Akkor feltûnt, hogy akinek nincs fogadott orvosa, az bizony addig hordja a babát, amíg a baba jól érzi magát odabent. Az egyik szobatársam már a 41. hetet is betöltötte, amikor én hazajöttem, és akkor még mondták neki, hogy semmi gond, majd 3 nap múlva újra megnézik. Egyébként én meg voltam elégedve. Rooming-in szobában voltam. Ami kellett: törölközõ a babának, egy hõmérõ, mert a kórházi [email protected], meg pár body. A kórházi ingeket nem adtam rá, mert nagyon gagyi. De az angol pólyát azt hagytam, az praktikus volt abban a pár napban. Volt nálam pelenka is, de én a kórházit használtam abból is. Pár textilpelenka is jól jön, böfiztetéshez, mérlegeléshez.

Egyszer voltam bent 29 hetesen pár napot. Akkor feltûnt, hogy akinek nincs fogadott orvosa, az bizony addig hordja a babát, amíg a baba jól érzi magát odabent. Az egyik szobatársam már a 41. hetet is betöltötte, amikor én hazajöttem, és akkor még mondták neki, hogy semmi gond, majd 3 nap múlva újra megnézik. Egyébként én meg voltam elégedve. Rooming-in szobában voltam. Ami kellett: törölközõ a babának, egy hõmérõ, mert a kórházi [email protected], meg pár body. A kórházi ingeket nem adtam rá, mert nagyon gagyi. De az angol pólyát azt hagytam, az praktikus volt abban a pár napban. Volt nálam pelenka is, de én a kórházit használtam abból is. Pár textilpelenka is jól jön, böfiztetéshez, mérlegeléshez.
Az lemaradt, hogy nekem is be kellett feküdnöm a 40. hét betöltése után. Volt fogadott dokim, de nem tudom, meddig várt volna, mert a befekvésem napján meg is indult a szülésem.
nekem nem volt fogadott dokim.9 napot töltöttem bent.5.napon indították.vártak volna még, de elszivárgott a magzatvíz nagy része és a babám már így veszélyben volt.Málik Zoltánnál szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Segített mert nekem például azt mondta a doki hogy a babának semmit nem kell bevinni.

14-15 hetes terhességet hogy lehet elvetetni? És ki csinál ilyet, melyik kórházban? Nem beteg a babám, csak a férjemet eddig nem gyõztem gyõzködni hogy tartsuk meg, de õ egyáltalán nem akarja ezt a babát. Volt már valakinek ilyen esete?

Legjobb válasz: a férjed mire vár? hogy lehet elvetetni házasságban egy babát..egyébként bármelyik korházban kötelesek megcsinálni ha úgy döntesz. keresd fel a területileg illetékes kórházadat és jelentkezz be abortuszra.

a férjed mire vár? hogy lehet elvetetni házasságban egy babát..egyébként bármelyik korházban kötelesek megcsinálni ha úgy döntesz. keresd fel a területileg illetékes kórházadat és jelentkezz be abortuszra.
hát gondoltam pénzért minden megoldható hisz írtátok itt már van mikor 12 hét után is elvetethetö a gyerek ha beteg. Továbbra is az a véleményem az orovos orvosok zsebébe pár 10 ezres és megoldják a dolgot. Akkor angliában meg asszem ausztriába mért végzik el 24 hétig ? Az tényleg nagy teljesen kifejle baba
Nem tudom, hogy van-e már gyereketek. Én 37 évesen lettem terhes s harmadik gyerekemmel, már az engedélyem is megvolt az abortuszra, csak az idõpontot kellett volna megbeszélni az orvossal. Amíg a papír nem volt a kezembe addig minden egyszerûnek tûnt...a lényeg, hogy nem tudtam megtenni. Még az anyukám is azt mondta, hogy nem vagyok normális. Két fiú után született meg a lányom. Az elsõ napokban csak néztem és sírtam a boldogságtól. Életem legjobb döntése volt, hogy nem mentem el. Az egész család imádja. Ma 17 éves gyönyörû és okos nagy lány. Csak azért írtam, hogy ne ess kétségbe mert már késõ. Imádni fogjátok, ha férjeddel rendben van a házasságotok nem lesz gond. Õ lesz a legjobban oda a babáért. Már másoktól is hallottam, hogy a nem tervezett gyerek milyen nagy boldogság.
Pénzért minden megoldható. csak jó sok kell belöle. angliát is írtátok ott 24 hetes korig elveszik sajna a magzatot akkor nem értelek hogyhogy nemlehet ???
Nagyon is rosszzl tudja az a valaszolo aki szerint nem kockaztatna a doki a diplomajat. Egyik ismerosomnek is elvettek a babat pedog boven tul volt a 12. Heten csak keson jottek ra hogy megsem kell gyerek...
persze hogy el pár 10 ezresnek senki se tud ellenálni. Minden megoldható. Utosló hány hetes volt amugy a magzat ? Ha itt nemakaraod kiirni privátba megmondod ?
Akartak a babat. 20 hetes volt a lany mikor mondta a srac hogy neki megsem kell a gyerek. A lany megszulte halva a babat. Aztan lett egy kislanyuk. Nem reg elhunyt a leanyzo sajnalatos modon pedig csak 1 eves volt. Most ujra terhes a lany. Semmi megbanast nem erez :( ez sajnalatos dolog
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok válaszolónak. Van már egy 5, 5 éves lányunk.Igen, én is tisztában vagyok azzal hogy a 12. hétig lehet a babát elvetetni, de gondoltam idõközben meggondolja magát, dehát nem sajnos. Elköltözünk tõle, és csinál amit csinál az életében, életével. Igy lesz a legjobb, sokan ajánlottátok is. Egyébként ha elvetettem volna elõbb akkor is költözködtem volna...az ilyen nem apának való, kicsit melléfogtam. Egyébként tudjátok mivel érvel? Nevetséges!!!Õ nem fog boltba menni pelenkáért, gyógyszertárba sem, nem viszi oviba a nagyot meg ilyen nonszensz dolgokkal. Úgyhogy kicsit kiborít az ember. Egyébként nem a férjem, hanem az élettársam, még feleségül sem kért meg...és én még ezt is eltûrtem pedig azért szerettem volna férjhez menni. Köszi mégegyszer mindenkinek.
Gratulálok a döntésedhez! Ezerszer jobbat találsz majd nála. Szomorú hogy így alakult, de legalább nem éltek többet terrorban. És akkor mi lesz a kis magzattal?
Remélem már otthagytad azt az embert.Õ nem családot, ha nem kényelmet akar.Hidd el találsz magadnak sokkal jobb embert. Én 4 gyerekkel váltam el, lakás és pénz nélkül.Mindent otthagytam.Nem bántam meg.
A férjed adjon le egy kicsit az egójából: megcsinálni jól esett? Normálisak vagytok különben? Más ölne, ha házasságon belûl egészséges babája születhetne. Szégyen!
Utolsó! Semelyik orvos nem kockáztatja a diplomáját egy nyilvánvalóan majdnem a dátumnál egy hónappal nagyobb babának az elvételével!!! Tudod, hogy miket javasolsz?? A késõi abortuszoknak még ma is nagyobb az a szövõdményi esélye, hogy nem lehet többet gyereke a kérdezõnek...
Bizony 2 - 3 héten múlt elkéstél az abortuszról. Hacsak az orvos megnem szán és más hetet ránem ír a papírodra pénzért. Te megtartanád szives szerint kérdezö ? Én értelek a családi béki is fontos de én megtartanám a gyereket.
Szia! Jól írták a többiek, a 12. hétig lehet elvetetni. Van már gyermeketek? Szerintem nem kell cuccolnod, és otthagynod, ha egyébként mûködik a kapcsolatotok. Amint más is írta, a férfiak késõbb érnek meg az apaságra, pláne, ha becsúszott babáról van szó. Adj neki idõt megbarátkozni a dologgal, bár nyilván most mosolyszünet van köztetek-hogy finoman fogalmazzak. Vidd el a következõ Uh-hos vizsgálatra, lassan mozogni kezd a baba 8mármint te érzed majd), mondd el neki, ha majd mér kívülrõl is érezheti, kérd meg, tegye oda a kezét. Apás szülésre nem muszáj rávenned, de egyébként lehet, hogy jót tenne. és szülés után valószínûleg odalesz majd a babától. A helyedben én ráhagynám a névválasztást is, mint gesztust. Én 17 hetes vagyok, gondolom, akkor novemberre vagy kiírva te is, ha gondolod, csatlakozz hozzánk a babaneten, van egy zárt topic (2014 novemberi babavárók zárt), jelentkezz. :-) Priviben megírom, melyik vagyok én, ha szeretnéd :-)
Terhességet 12. hétig szakítanak meg. Betegség esetén kérhetõ azt hiszem a 18. hétig. Ez a hajó nektek már elment. Sajnálom. Ha nem akarjátok, adjátok örökbe, más lehetõség nem maradt.
Az elsõ hatalmas tévedésben él. A terhességet 12. hetes korig lehet megszakítani, utána csak akkor, ha orvos által igazoltan szükséges. Egészséges gyereket csak azért, mert ti másképp gondoljátok nem vesznek el. De már ne haragudj, hogy lehet ennyi eszed?! Ha nem akarja, akkor nem. Megfogod a cuccod és szépen lelépsz és pont. Ha nincs hova, nincs kihez akkor anyaotthon. Ha te se akarod, már pedig ahogy észreveszem fontosabb a férjed mint a gyereked akkor megszülöd lemondasz róla és valakinél jobb helye lesz, mint nálatok. Ennyi, amit lehet tenni.
Elõtte azért menjen egy ultrahang, csak hogy lásd a gyermeked, aki már él, benned. Ha megvolt, és a férjed nem akarja, akkor a megoldás nem az, hogy megölsz egy babát, hanem mondjuk elgondolkodsz a váláson.
Sehogy, elég agyatlan vagy, ha még ezt se tudod. Remélem kamu.
Én is remélem hogy kamu, de ha mégsem akkor az elõttem szólók már leírták hogy sehogy sem lehet elvetetni, ha egészséges a baba. Szóval jobb ha beletörõdik a férjed, de ha mégsem tud és te viszont szeretnéd akkor gondolkodj el a váláson.
Akkor most már próbáld jobban gyÕzködni, ugyanis gyermeketek lesz 25-26 héten belül.
Valaki unatkozik és gondolja beprovokal egyet.jot szórakoztunk, köszike.
Nincs még gyerekem, de azért hallani ezt azt. A nõ akkor válik anyává, mikor megtudja, hogy terhes lett. A férfi akkor válik apává, mikor elõször a kezébe veheti gyermekét. Lehet, hogy csak bepánikolt, nem tudom elhinni hogy házas embernek mi baja van a gyerekvállalással, vagy ha ennyire nem akarta, miért nem védekeztetek rendesen? Ha meg tényleg ennyire önzõ, akkor jobb ha túl sok jót nem vársz tõle a késõbbiekben sem. Csak a babát sajnálom :(
Kamu!!!!!! Mindenki tudja, hogy egy kis magzat a 12. hét után megmenekül. Te is tisztában vagy ezzel!
Kedves utolso ugy tunik hogy megsem tudja minkdenki mert az elso valaszolo is nagyot okoskodott :)
Bocsánat az elejét olvastam csak. Gratulálok a döntésedhez, és pontosítok: az élettársad nem normális agyatlan barom. Bocs, hogy minõsítem. Ne aggódj, mert még eljöhet a nagy Õ az életedben 2 gyerek mellett is. Vannak olyan pasik akiknek máshogy nem lehet, és boldogan vennének feleségül a gyerkõcökkel. És a párod hajója ment el nem a tied.

Februárba születik a babám. Mit érdemes a babára adni a kórházban (ha lehet saját ruhába öltöztetni-méretek? ) és hogyan kell majd otthon felöltöztetnem este illetve napközben?

Egy nap hányszor cseréltetek ruhát neki? Van 56-os és 62-es hosszú ujjú body , de nem igazán tudom, hogy fölé mit kell rá adnom. Rugdalózóból van pár plüss anyagú , de azok rövidujjuak. Egy hosszú ujjú bodyval elég az? A gyereken lesz még hálózsák meg takaró. A nem plüss anyagú rugik hosszúujjuak ezek elég pizsama érzés?ek, ezeket napközben is ráadhatom vagy ha elmegyünk valahova? Rövid ujjú bodyt nem is kell ráadnom, vagy csak hosszú ujjú rugi alá ráadhatom? Bocs a sok kérdésért, de fontos:)

Legjobb válasz: Szia. Én januárban szültem. A kórházban adtak ruhát, ott hosszú ujjú body és hosszú ujjú rugi volt rajta, plusz kórházi takaró, meg valamikor ráraktam az itthonról vitt plédet is. 56-os ruhákat hordtunk kb másfél hónapig. Itthon is hosszú ujjú body+hosszú ujjú rugi volt rajta. Jó az ujjatlan plüss rugi hosszú ujjú bodyval, fõleg ha még hálózsák is lesz és takaró. Gondolom elvinni a babát otthonról nem egybõl 1-2 hetes korában fogod, így akkorra már lehet jobb idõ is lesz. Én 4 hetesen vittem ki elõször sétálni, akkor február vége volt. Hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi volt rajta, nagyon vastag bundazsák, plusz még ezen 2 takaró.

Szia. Én januárban szültem. A kórházban adtak ruhát, ott hosszú ujjú body és hosszú ujjú rugi volt rajta, plusz kórházi takaró, meg valamikor ráraktam az itthonról vitt plédet is. 56-os ruhákat hordtunk kb másfél hónapig. Itthon is hosszú ujjú body+hosszú ujjú rugi volt rajta. Jó az ujjatlan plüss rugi hosszú ujjú bodyval, fõleg ha még hálózsák is lesz és takaró. Gondolom elvinni a babát otthonról nem egybõl 1-2 hetes korában fogod, így akkorra már lehet jobb idõ is lesz. Én 4 hetesen vittem ki elõször sétálni, akkor február vége volt. Hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi volt rajta, nagyon vastag bundazsák, plusz még ezen 2 takaró.
A lányom február 24-én született. A kórházban angolpólya volt rajta. Ez olyan, mint egy hálózsák, csak vékony. Ez alá saját hosszú ujjú bodyt adtam. Lehetett volna rugit is adni rá, de nekem így kényelmesebb volt. Itthon eleinte rövid ujjú body és hosszú ujjú rugi volt rajta. Utána meg hosszú ujjú body pamut nadrággal. Szerettem a talpas nadrágokat nagyon. A rugi nekem is olyan pizsi jellegû volt, igy nem is nagyon adtam rá itthon, max 1-2 hétig. Utána abban aludt. Meg hálózsákban. Õ 7 hetes koráig hordta az 56-os méretet, de a 62-es 2 hétig volt jó rá. Vagyis azt átugrotta. Rövid ujjú bodyt én vékony pulcsi alá adtam rá, amikor mentünk valahova. Sosem volt fagyos gyerek, most is simán elvan takaró nélkül éjszaka. Én meg majd' megfagyok. :)
Én feb. 18-án szültem! A kórházban kórházi ruhákat adtak rá, nekem csak pelust kellett vinnem! Otthon általában egy body és rugi volt rajta + takaró, de igazából attól függ, hogy milyen meleg van a lakásban! Utcára egyértelmûen az idõjárásnak megfelelõen öltöztesd fel! Az se jó, ha túlöltözteted a gyereket, mert megizzad és könnyebben megfázik!
Szia az én lányom febr 2 án született...hosszu uju bady volt rajta 56 os azt én vittem de a korházba polyát adtak rá..más nem volt rajrta fürdés utánra kértek egy kis cérna sapit...vagy ha akarsz a kezére kiskesztyû hogy ne karmolja magát...mikor jöttek látogatni kimentünk a babávala folyosora még egy kis plédet raktam rá a polyára... otthon bady és hosszu ujju rugi volt rajta...más nem éjszaka polyában altattam rá egy pokroc...késõbb hálózsák lett a polyábol mikor kinõtte...Ja 56 cm volt a lányom de az 56 os rucik logtak rajta....remélem mindenre válaszoltam...Hol szülsz?
A kérdező hozzászólása: markusovszky-szombathely
Ruhacsere egy nap legalább egyszer, de ha baleset van, többször is. Nekem a fiamra eleinte az 50es ruhák voltak jók. A kórházban úgy öltöztették, hogy rövid ujjú body + hosszu ujjú rugi, plusz takaró, de ahol én szültem ott nagyon meleg volt. Ha elsõ gyerek, és még nincs rutinod az öltöztetésben, akkor inkább rövid ujjú bodyt adj rá hosszu ujjú rugival, azt könnyebb feladni. Vagy ha hosszu ujjú bodyt akarsz akkor elöl kapcsos legyen. Én mindig úgy öltöztetem hogy rövid ujjú body + hosszu ujjú rugi vagy hosszu ujjú body + ujjatlan rugi. Erre megy a hálózsák éjszakára.

Hogyan készüljek egy kórházi tartózkodásra a kisbabámmal? Voltatok már babával kórházban?

Benn kell maradnunk pár napot, mert több vizsgálatra kell vinnem és ottmaradnunk egyszer?bb, mint naponta beutazgatni két órát.

Legjobb válasz: Minden korházban más a protokoll, van, ahol nem szeretik, ha babakocsit viszel be. Általában minden gyermekkorháznak van saját kertje, oda kiviheted, ha éppen nem lesz vizsgálat. Te látod el a babádat, vigyél mindent, amit otthon is használtok, bár nem mindenhol engedik pl. a saját cumisüveg használatát. Kaját adnak neki ott, de, ha már vegyes tápláláson van, csak 1 félét általában (tehát vagy tápszert, vagy bébiételt, vagy rendes reggeli ebéd vacsorát, ha már nagyobb). Nem hiszem, hogy Te fogsz kapni bármilyen ételt, Neked, csak a szobáért kell fizetned. De mondom, minden korház más. Melyikbe mentek? Mennyi idõs a baba?

Minden korházban más a protokoll, van, ahol nem szeretik, ha babakocsit viszel be. Általában minden gyermekkorháznak van saját kertje, oda kiviheted, ha éppen nem lesz vizsgálat. Te látod el a babádat, vigyél mindent, amit otthon is használtok, bár nem mindenhol engedik pl. a saját cumisüveg használatát. Kaját adnak neki ott, de, ha már vegyes tápláláson van, csak 1 félét általában (tehát vagy tápszert, vagy bébiételt, vagy rendes reggeli ebéd vacsorát, ha már nagyobb). Nem hiszem, hogy Te fogsz kapni bármilyen ételt, Neked, csak a szobáért kell fizetned. De mondom, minden korház más. Melyikbe mentek? Mennyi idõs a baba?
Mindent vigyél amit otthon használtok. Fürdetéshez pelenkázáshoz, etetéshez. Bár tápszer jár neki azért soha nem lehet tudni, hogy mennyi van az osztályon. Természetesen ha ott vagy akkor mindent neked kell megcsinálni körülötte. A sétálás kórházfüggõ, de ha a babád nem fertõzõ és nincs éppen járvány náluk, szerintem kiengednek sétálni vele. Az orvost kell majd megkérdezni, úgy tudom õ dönt.
Én 2 hónapos korában voltam a kislányommal Szegeden (apuka vagyok). Vittük a kis dolgait. Tápszert kaptunk, meg a gyógyszereket. Csak ki kellett kérnem és etethettem is. Én amit csak lehet magam csináltam, a mi esetünkben ezt - úgy láttam - jó néven vették. (Van elég bajuk amúgy is) Mivel én férfi vagyok éjszakára nem maradhattam, de mindig megbeszéltem az éjszakással, hogy meddig maradhatok. Rugalmasak voltak. Volt, hogy este 10ig ott voltam. Én úgy tudom, hogy ha fizetsz, akkor kapsz étkezést - de errõl személyes tapasztalatom nincs. Remélem minden jól alakul nálatok! :) A kis piperéjét vidd be, az kell. A fürdetést én élveztem, mert a szobában a csap alatt beépített kiskádak vannak - így nem kellett ki-be cipelnem a vizet, csak elegánsan kihúztam a dugót!

Mit kell a korházba vinni? És mit kell otthonra venni? Ja és kell még a korházba polyát vinni? Mert úgy hallottam, hogy csak abban adják ki a babát IGAZ EZ?

Legjobb válasz: Egyszerûbb lenne abban a kórházban érdeklõdni ahol szülni fogsz. Sok kórházba nem kell vinni semmit a babának, majd csak a haza hozatalkor ruhát.Más helyen mindent vinni kell, van ahol csak pelenkát ilyesmit.

Egyszerûbb lenne abban a kórházban érdeklõdni ahol szülni fogsz. Sok kórházba nem kell vinni semmit a babának, majd csak a haza hozatalkor ruhát.Más helyen mindent vinni kell, van ahol csak pelenkát ilyesmit.
Szia! Én Vácon szültem. A kórházba nem kellett vinni semmit a babának, csak a "hazajövõs" ruháját. Én polyában vittem haza a lánykámat.:) Otthonra ruhára gondolsz vagy kiegészítõkre (fürdetõ, popsikrémek, pelus, lázcsillapító stb)?

István kórházi kismamák! Mit jelent a napi 3-4 szett ruci a babának? Napi 3-4 rugi, kombidressz, sapka stb? Ez nem túl sok?

Leírnátok részletesen hogy mit vittetek? Nagyon nem tudom, hogy majd mit pakoljak.

Legjobb válasz: Szia. Szerintem sok lesz. Miért kellene átöltöztetni naponta négyszer a babát? Egyrészt gondolom használsz pelenkát, másrészt a babák utálják, ha öltöztetik õket. Nekem az elsõ naptól kezdve, még ha történt is baleset, ami ritka, akkor is csak max. kétszer kellett átöltöztetni. Nálunk a kórházban nem lehetett saját ruhában, de ott sem öltöztették át õket, csak fürdetésnél. Amúgy nagyon meleg lesz a kórházban, nálunk pólyában volt és egy bodyban, de sokszor még így is melege volt. Nem kell túlzásokba esni. Könnyû szülést és boldog babázást!

Az utolsó válaszolónak, én is bababarát kórházban szültem, és nekem nem indult be a tej. Mivel bababarát, hiába kértem, mikor már több órája üvöltött a babám, hogy adjanak neki enni, nem lehetett az új szabály szerint. Ez oda vezetett, hogy majdnem kiszáradt már, és belázasodott, mire végre az egyik doktornõ észrevette. Rögtön át is került az intenzívre, mert kórós súlyvesztése volt, hogy nem e valami más baj áll a háttérben. De "csak" éhes volt. Utána már kaphatott enni érdekes módon, de akkor meg csak pohárból, és nekem kellett etetni, állandóan attól féltem, hogy megfullad, végül behozattam cumisüveget, és rohadtul nem érdekelt mit szólnak, fõleg a történtek után. Én azt javaslom, ha nálatok is ennyire "bababarát" a kórház, akkor vigyél be neki cumisüveget, és valami kis folyadékot, vizet, teát, persze ne cukros teát, és ne érdekeljen, hogy mit szólnak hozzá. Reméljük azért nem lesz rá szükséged. Nekem itthon indult be a tejem, és simán elfogadta cicim az üveg után is.
Szia. Szerintem sok lesz. Miért kellene átöltöztetni naponta négyszer a babát? Egyrészt gondolom használsz pelenkát, másrészt a babák utálják, ha öltöztetik õket. Nekem az elsõ naptól kezdve, még ha történt is baleset, ami ritka, akkor is csak max. kétszer kellett átöltöztetni. Nálunk a kórházban nem lehetett saját ruhában, de ott sem öltöztették át õket, csak fürdetésnél. Amúgy nagyon meleg lesz a kórházban, nálunk pólyában volt és egy bodyban, de sokszor még így is melege volt. Nem kell túlzásokba esni. Könnyû szülést és boldog babázást!
elsõ vagyok, az a baj, hogy en konnyen elofordulhat, hogy csaszaros leszek (és parazok, hogy még mindig nincs elotejem, pedig mar lassan szulok), és ha muszaj lesz valamibol ennie (bababarat vagy nem, elofordulhat, hogy nem lesz elotejem, es akkor amig be nem lovel a mellem, addig ehezzen a babam?? ugye nem...) szoval addig egyes lyuku cumisuvegbol kell etetni, a korhazban meg kettes van, és en is azert nem szoptam, mert a nagy lyuku cumisuveg utan nem szivtam anyam mellét. mellesleg mellszivot muszaj bevinnem, mert csak felig tudom hogy mukodik, és abban meg van, szóval nem "külön" viszem be. es igen, lehet, hogy tulkeszulom, meg tulreagalom, de inkabb vigyek be tobb felesleges kacatot, minthogy kelljen valami, ami nincs. (mellesleg nem tervezem a babam cumiztatni, vagy cumisuvegbol etetni, szeretnem szoptatni, ha lehet, akkor sokaig, de felkeszulok a kevesbe optimalis esetekre is) (es ha ezert fejmosas jar majd, allok elebe, kivanom, hogy ne legyen rá szükségem)
Én is az Istvánban szültem.5-5 db mindenbõl-rugi, body, textilpelus-elég, és vékony sapi, takaró!(vigyél, mert nem adnak, nem kell vastag, de legyen nálad)és fürdõlepedõ.Amiben majd haza viszitek nem kell bevinned, majd csak akkor, amikor mentek haza.Készítsd össze, rakd bele a hordozóba(vagy amibe haza viszitek)és beviszi majd a párod/szüleid mielõtt mentek haza.Amúgy sincs sok hely a tárolásra.Az elõttem vlnak üzenem, h nekem 2 gyerekem van, de ilyenrõl még nem hallottam.És a khzban is fürdõlepedõvel törlik õket.Ha nem viszel, nem tudom, hogyan oldják meg.
én is istvanos vagyok. te mikor szulsz majd? én viszek: 4 body, 4 rugi, 3 par zokni, 1 cernasapi, 1 vastagabb, 1 halozsak, 1 overall a hazauthoz, 1 furdolepedo.. bevallom en meg takaron is gondolkoztam, de azert ne essek már tulzasba, meg allitolag dögmeleg lesz (+4 textilpelus, nem pelenkazni, hanem pl szoptatasra, meg persze rendes pelust is) en arra szamoltam, hogy itthon kb 3-4x fogom atoltoztetni naponta (muszaj lesz), bennt gondolom a noverkek profik, meg segitenek, csak 1-2x lesz ra szukseg. a babanak vegulis gyogyszertari kencéket, pelust, a fenntebb leirt ruhakat, meg egy 1es lyuku cumisuveget viszek, mas nagyon remelem nem kell
Ezt akartam írni, h mivel bababarát SEMMIT nem adhatsz neki, és õk sem adnak SEMMIT ettõl bababarát(én sem értek ezzel egyet, de mivel a dokim itt van, logikus volt, h itt szülök).És azt mondják, h az amíg belövell a tej-3-4 nap-addig elég neki az elõtej.Nem érdemes hadakozni, mert erre mondhatják-és el kell ismerni, h joggal-h amennyiben ez nem tetszik, nem kell ilyen típusú kórházban szülni.Hidd el, ki fogja bírni a baba, és minél többször teszed cicire, annál hamarabb belövell a tej.Nekem se volt elõtejem, mégis 6.5 hós koráig tudtam õt szoptatni(nem kizárólag anyatejet kapott, de napi 2x jóllakott.
Az elõtõ vagyok.Neked és az ELSÕ válaszolónak is üzenem, h NEM SZABAD CUMIT, CUMISÜVEGET BEVINNI, mert ez bababarát khz, és itt nem használják.Ha észreveszik simán "fejmosás" jár érte.Szval ne vigyétek be.Az, h otthon mit és hogyan csinálsz a te dolgod(az enyém 7.5 hós, cumizik, és cumisüveget is használunk)de az ilyen bababarát khzban az a lényeg, h ha sír, tedd cicire, az megnyugtatja, és semmi mesterséges hozzátáplálást nem javasolnak.Ráadásul az anyatejes babáknak nincs szüksége teára, a tej a szomját is oltja.Ne aggódj, amint haza jöttünk nálunk is kellett(nyári baba, és bármit tettem kevés volt a tejem)de ott tényleg nem volt rá szükség.Csak a helyet foglalja a táskádban.Mellszívó is van-Avent, több is-azt se kell vinni.
Sziasztok! Ez a törölközõ dolog mit takar? Nekem a védõnõ mondta, hogy kezdetben csak pelenkával szabad törölni a babákat. Akkor ez most nem áll?? Popsitörlõt is kell vinni, a többi ápolási dolgot adnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy segítettetek, most már legalább átlátom a ruhaügyet.
Én tavaly szültem az Istvánban és a következõket vittem magammal a babámnak a bent töltött 4 napra összesen: 5 db rövid ujjú body, 5db hosszú ujjú rugi, 1 db cérnasapi (ez csak a fürdetés utánra kell), 2 db törölközõ, 1 db takaró, 5 db textil pelus és egy plussz öltözet ruci amiben hazahoztuk. Ennyi bõven elég volt. Felesleges ennél több és ha esetleg valamiért késöbb mégis kellene valami akkor azt az apuka vagy a nagyszülõk ugyis be tudják vinni.
De jó Nektek!!! Az én babámat szedett-vedett szakadt ócska ruhákba öltöztették a kórházban (vidéken). Sírva fakadtam, amikor megláttam. Csak kórházi cuccokban lehettek szegénykék.
ja, a body es a rugi mindkettobol 2-2 hosszu illetve rovidujjut pakoltam, a zoknikat a kiskezére gondoltam, hogy ne karmolja ossze magat, nem a labacskajara, mert mindegyik ruhacskaja betakarja a labat is
Szia, én császárral szültem egy bababarát kórházban, a kérdésedre a válasz: a napi 3-4 rugi sok lesz szerintem. Még nem pisilnek, kakilnak és büfiznek annyit, hogy ennyire legyen szükség. Napi egy, és pótba mégegy. Nekem ez a tapasztalatom. Nálunk is fürcsi után öltöztették egyszer át a babát. És az egy hét alatt 1 szer kellett napközben átcserélni mert lebüfizte. A cumisüveg témához is hozzászólnék. Abban az esetben ami az egyik válaszolóval történt, az alapján azt mondom, hogy tartalékba végszükségre vigyél mindenképpen egy cumisüveget. De ez kivételes eset. Azért a gyakorlat nem ezt mutatja, de készülj fel mindenre az a legjobb. Nekem úgy volt, hogy abszolút nem akart cicizni. Cicire tették és sikitott. Az elõtejem beindult, de nem akart cicizni. Azt mondták legyek türelmes, ha éhes lesz enni fog. Most még tele van a gyomra magzatvizzel és ettõl nem éhes. Eltelt pár nap, közben folyamatosan fejtem , hogy ne apadjak el, amit lefejtem elõtejet eltették neki, és fecskendõvel megkapta amikor éhes volt. De cicizni még mindig nem akart. Hizni nem hizott. aztán kitalálták hogy bimbóvédõvel. Na úgy már szopizott kicsit. Igy jöttünk haza. Aztán itthon pár nap után elfogadta a cicit, és most már nem kell a bimbóvédõ sem. És 2 hónap alatt hizott 3 kilót. szóval nem szabad feladni addig amég nem veszélyezteti a baba életét, de mondom ez egy ritka eset, azért általában türelemmel célt lehet érni.

Koraszulott babak anyukai! Hany hetre szultetek es mennyit kellett a korhazban lenni? A babak hogy vannak? 37-hetnel kissebb terhessegekre vagyok kivancsi!

Legjobb válasz: 35.hétre szültem 2260 gr-mal.Két hetet volt kórházban mert 2500 gramm alatt nem adnak haza babákat Szegeden.

35.hétre szültem 2260 gr-mal.Két hetet volt kórházban mert 2500 gramm alatt nem adnak haza babákat Szegeden.
Napra pontosan 35. hét, ikrek, 2290 és 2490, 5 napot kellett maradni, de csak mert "mégiscsak ikrek meg koraszülöttek". Kutya bajuk se volt és azóta sincs (5 hónaposak)
30.hétre szültem 1360 grammal és 2 hónapot voltunk kórházban:(Most volt 4 hós és 5100 gramm, csak anyatejes.Neked is korababád van?
36+4 -re született a lányom 2370 grammal. A 4.napon jöttünk haza, itthon kicsit besárgult, de ügyesen szopott és két nap alatt rendbe is jött, a gyerekdoki nem utalt vissza minket a kh-ba. Amúgy kutya baja sem volt, máig makkegészséges, épp tegnap múlt 9 hónapos, villámgyorsasággal közlekedik négykézláb, feláll és kapaszkodva próbál oldalazni, gagyog, tudatosan használt szava 5db van - szóval semmivel nincs lemaradva az idõre születettekhez képest.
a tesóm 36 hétre szült kislányt 3600dkg volt és azt hiszem 49 cm de az nem biztos, már 3 éves és rossz mint az "ördög" nagyon okos szép igaz nem az a nagy növésû de teljesen egészséges
35. hétre született a kisfiam 2900grammal és 47 centivel. A 9. napon jöttünk haza, mert a születése utáni órákban kis légzészavart észleltek nála és inkubátorba tették. Aztán még aznap átszállították egy másik kórházba, mivel hogy ott jobban fel vannak készülve a korababákra. Én nem mehettem vele, ami nagyon rossz érzés volt. Majd a 3. napon kiengedtek addig, míg meglátogatom. Majd a 4. napon is kiengedtek és akkor foghattam meg elõször, akkor tehettem elõször cicire. Majd az 5. napon visszaengedték a mi kórházunkba. Sajna nem tud szopizni. Fejem a tejet és úgy kapja, de kevés is és pótolnom kell táppal. Úgy 2 hetes korára lefogyott 2, 67-re. Innentõl kapja a tápot. Azóta nagyon szépen fejlõdik, növöget. Már 3, 90 és másfél hós. Mindenben nagyon ügyes. Járunk vele kontrollokra és minden ok!
30. hetre szuletett, 1380g-al es 5 hetig volt bent!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!