Találatok a következő kifejezésre: A babák a születésük előtt (10 db)

Mennyit költöttetek a babára a születése előtt?

Értem ezalatt a bútorokat, babakocsit, a mindenféle apróságokat (rongypelenka, kifogók, kiskád, hálózsák, pelenkázó, babakocsi, hordozó, stb - ami nem konkrétan ruhanem?). Pontosan miket vettetek, mit érdemes és mib?l mennyit?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ! Az elsõ babánkat várjuk, most vagyok 11 hetes. sajnos nem tehetjük meg, hogy egyszerre majd a végén vegyünk meg mindent, a család sem tud komoly anyagi áldozatokat hozni. mindketten dolgozunk, közalkalmazottak vagyunk, azokat pedig nem fizetik túl... Próbáljuk a legjobb árú, de még minõségi termékeket megtalálni azokból, amiket nem kapunk mástól. Szerencsére kiságyunk lesz, ruhácskákat is kapunk, de a többit beosztással kell majd az elkövetkezõ hónapokban összeszednünk és jobb elõre tervezni, hogy mekkora kiadásokkal kell számolni.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Az elsõ babánkat várjuk, most vagyok 11 hetes. sajnos nem tehetjük meg, hogy egyszerre majd a végén vegyünk meg mindent, a család sem tud komoly anyagi áldozatokat hozni. mindketten dolgozunk, közalkalmazottak vagyunk, azokat pedig nem fizetik túl... Próbáljuk a legjobb árú, de még minõségi termékeket megtalálni azokból, amiket nem kapunk mástól. Szerencsére kiságyunk lesz, ruhácskákat is kapunk, de a többit beosztással kell majd az elkövetkezõ hónapokban összeszednünk és jobb elõre tervezni, hogy mekkora kiadásokkal kell számolni.
olyan 250e Ftot.
utolsó vagyok! mindenképpen ajánlom, hogy néz körül licitálós oldalakon, fillérekért lehet kapni hatalmas ruhacsomagokat és rengeteg alig használt cuccot, a bútortól kezdve a hõmérõig mindent!
Kb. 100000.-
-babakocsi hordozóval:50 ezer(anyósom fizette) -kiságy: 12 ezer -pelenkázó, szekrény, párom csinálta, fából van, max 30 ezer -szoba kitapétázása, festés, parrkettcsiszolás, ajtófestés: kb30 ezer (segítséggel, sok mindent magunk csináltunk) -ruhákat kaptam Olaszországból egyéb apróságokkal nem volt több szerintem mint130 ezer sok minden volt fimaról (kád, etetõszék utazóágy, játékok)
Nálunk kb így alakult: szobabútor: 130 ezer, ágynemû, matrac: 20 ezer babakocsi (nagyszülõk vették): 90 ezer járóka (nagyszülõk vették): 25 ezer ruhák: 20 ezer (de sokat kaptunk is) kozmetikumok: 10 ezer légzésfigyelõ: 25 ezer Nekem kórházi cuccok(hálóing, papucs ilyesmi): 20ezer
kiságy 43.000 baldachin 13.000 matrac 8000 pelenkázófeltét 4000 bébiõr + légzésfigyelõ: 30.000 kiskád: 6000 babakocsi: 50.000 (ebben volt a babahordozó is) cumisüvegek, etetési kellékek: 7000 ruhák (minden új) 25.000 textil pelenkák: 3000 1 csomag pelus: 2800 össz: 185.000 ft, plusz a sok apróság: játékok, törölközõk, takarók...
ruhák turisak, kiságy ikeás 7000...matracot kaptunk, babkocsi, babahordozó használtan vettük...aztán apránként textilpelus, cumisüveg ilyen dolgok...60 körül volt..mi sem tehetjük meg merg úgy voltam hogy inkább használt minõségi legyen, mint uj de gagyi..
Szia! Én is közalkalmazott vagyok, a párom biztonsági õr...szóval értem, amikor azt mondod, nem vagy túlfizetve. De nagyon szép dolgokat vettünk a licitálós oldalakon, pl. kiságy matraccal, új állapotban vaterán 6.000, -ért, Bergon babakocsi hordozóval, téliesítve, táskával, esõvédõvel, hálóval, szóval mindennel 30.100, -Ft volt és alig használt, mert nem fért be az autójukba és másikat vettek. A ruhákat kaptuk nagyrészt, de néha 100-200-ft-ért sikerült kisebb ruhacsomagokat nyernem a picinek, így postaköltséggel együtt 15 kisruha 700-800 Ft-ra jött ki. A picinknek most már mindene megvan, és a teszvesszel összesen kb. 70.000, -volt mindennel együtt. Persze ne nagy igényekre gondolj, sok márkátlan dolog van benne, nem fisherprice, de zenél, színes és nekünk megfelel. Bútort nem kellett vennünk, azt átalakítjuk, javasolom, hogy menjetek be bútor bizományiba, és vegyetek egy komódot, az kb. 2000, -Ft, rá egy levágott bútorlap és már van is pelenkázó. Késõbb vissza tudjátok alakítani, - ez is spórolás, de addig is rá a szivacs teszveszen 200, -Ft...szóval mi így oldottuk meg, leleményesnek kell lenni. Amit NEE vegyél a teszveszen: babakozmetikum, popsitörlõ, krémek, stb. Ezekre inkább áldozz és spórolj máson. A liciálós oldalakon egyébként vadonatúj ruhák is vannak, jóval a bolti ár alatt.

Ha zárt örökbefogadásnál a születés előtt mond le az anya a gyerekről, akkor mennyivel a születés után viszik el a babát?

kell még valamit aláírnia az anyának, vagy csak szimplán elviszik? És ki nevezi el a babát? Én nem vagyok személyesen érintett, hanem egy ismerősöm, engem csak érdekel.

Legjobb válasz: Egyik ismerõsömék így fogadtak örökbe babát. Már egyenesen a kórházból került hozzájuk a kisfiú. Egyébként a vérszerinti anyukának 6 hete van még szülés után, bármikor meggondolhatja magát.

Egyik ismerõsömék így fogadtak örökbe babát. Már egyenesen a kórházból került hozzájuk a kisfiú. Egyébként a vérszerinti anyukának 6 hete van még szülés után, bármikor meggondolhatja magát.
A kérdező hozzászólása: De közvetlenül születés után, vagy néhány nap múlva? És ki adott nevet a babának?
A kérdező hozzászólása: Ebben nincs benne az amit kérdeztem. Vagyis, hogy a biológiai anyától kérnek e nevet elõször és csak aztán nevezik át az örökbefogadó szülõk, ha akarják, hogy mennyivel születés után viszik el, illetve kell e aláírnia még valamit a biológiai anyának születés után, hogy az örökbeadás érvénybe lépjen, vagy csak "szimplán" elviszik a gyereket a kórházból.
Ja, akkor bocs, hogy válaszoltam!Ezen az oldalon sok minden van..gondoltam körbenézhetsz rajta mivel csak egy válaszod volt!!!
Elviszik. Ha akarja megnézheti, de általában ezt nem akarják. Nem ad nevet. Az örökbefogadók adnak nevet, ha már meg van hogy kihez kerül a kicsi. Mindig van az anyánál "segítség", támogatás. Persze aláíratnak elõtte-utána, de van neki 6 hét visszakozási lehetõség...
A kérdező hozzászólása: Köszi! És akkor mi alapján azonosítják be, ha nincs neve? pl. ha az anya 2 hét után visszavonja, akkor honnan tudják, hogy az az a gyerek? meg hogyan, mi alapján adminisztrálják? És ha az örökbeadók adnak neki nevet, de az anya visszalép, akkor új nevet ad neki?
Csak a névre tudok reagálni: egyik ismerõs pár kisbabát fogadott örökbe (nyílt örökbefogadás). A babát a szülõanya nevezte el Lili valaminek. Az ismerõs örökbefogadó pár megtartotta a kicsinek a Lili nevet, de a második keresztnevét megváltoztatták (sajnos nem tudom, hogy mire). Ha nem nevezi el a biológiai anyja, akkor a naptárban a születéséhez legközelebb esõ fiú/lánynevet kapja vagy a kórházban az egyik csecsemõs nevezi el (ez a ritkább).

Mit kell megvenni a babának a gyógyszrtárból már születés előtt? Pl alkohol, stb?

Legjobb válasz: Nem érdemes bevásárolni, a doktor(nõ) ha felírja akkor féláron van. Elsõ nap ha hazaértek, akkor úgyis meglátogat, ha nem akkor a védõnõnek kell szólni és Õ viszi a receptet.

Nem érdemes bevásárolni, a doktor(nõ) ha felírja akkor féláron van. Elsõ nap ha hazaértek, akkor úgyis meglátogat, ha nem akkor a védõnõnek kell szólni és Õ viszi a receptet.
Nálunk csak a popsikenõcsöt és a hintõport írták fel még a kórházban. A háziorvos meg a lázcsillapító kúpot, konakiont (K vitamin) és a vigantolt (D vitamin). Alkoholt, paraffin olajat nem írtak receptre.
Én elõre felírattam receptre a dolgokat, és mire a kh-ból hazajöttünk, apa kiváltotta. Én ezeket írattam: - hintõpor a köldökére(nem normál hintõpor, hanem v sebhintõpor, v tertaklorofenes fertõtlenítõs) - mull-lapok (a csonk ápolásához) - alkohol(szintén a köldök fertõtlenítéséhez) - popsikrém - fürdetõkrém - babaolaj - D vitamin - K vitamin - lázcsillapító kúp
Szia! Nekünk ezt az orvos jóval elõre felírta, és mondta, ha megszülök, valaki váltsa ki a baba nevére, az én tajszámommal.Egyébként nekem is arról vannak receptjeim, mint az utolsó válaszolónak. 32hetes km


Babának vegyek elöre valami tisztálkodási szert vagy mit érdemes neki a születése elött megvenni? Gyerekorvos mikor irja fel ezeket?

Legjobb válasz: ne vegyél elõre semmit. nálunk úgy volt, hogy vasárnap du. jöttünk haza a kórházból, és másnap du. jött házhoz a gyerekorvos meg a védõnõ. akkor felírtak mindent, a férjem meg kiváltotta a gyógyszertárban.

ne vegyél elõre semmit. nálunk úgy volt, hogy vasárnap du. jöttünk haza a kórházból, és másnap du. jött házhoz a gyerekorvos meg a védõnõ. akkor felírtak mindent, a férjem meg kiváltotta a gyógyszertárban.
Szia. Ha meg van a kicsi TAJ kártyája az orvos mindent felír. Fürdetni 1hónapos koráig csak sima vizzel lehet ugy is, ha me száraz a böre irnak fel Hydrofiles fürdetöt.
Nálunk úgy volt hogy a kórházba csak a köldökére való hintõport irták fel.A többit a gyerekorvos irta volna csak szabin volt.Fürdetni modjuk jó a sima viz, de szerintem egy popsikenõcsöt vegyél mert azt én már a kórházba is is behozattam amikor láttam hogy a gyerek popsija tiszta piros és bent nem kenték semmivel.
A baba TAJ kártyájára várni kell, addig a tiédre írja fel úgy, h az elsõ szám helyére más számot ír.Elég ha akkor íratod fel, amikor elõször jön.Az elsõ látogatást kötelezõ a baba hazaérkezése utáni napig megejtenie.

Újszülött babának mire van szüksége? Miket kell megvásárolnunk a születése előtt?

Legjobb válasz: A szobabútort: kiságy, pelenkázó asztal, szekrény Ruha: body, rugi(hosszú újjú és újjatlan) újszülöttnek jó ha talpasat veszel, sapka, évszaknak megfelelõ overál, zokni, pulcsi + amit meglátsz és beleszeretsz :) de kis méretbõl nem éri meg sokat venni,mert nagyon hamar kinövi. Egyéb: textilpelenka, pelenka, popsitörlõ, vatta vagy géz a köldökéhez(de lehet még fülpiszkával is tisztítani) Amit a doki majd felír: alkohol(köldökéhez), hintõpor, popsikrém, mosdatókenõcs. Ami jó ha van,de lehet,hogy majd nem kell: cumisüveg, játszócumi, cumisüvegmosó kefe. Útra keléshez: babakocsi, babahordozó (esetleg utazóágy,ha ott is alszotok valahol)

A szobabútort: kiságy, pelenkázó asztal, szekrény Ruha: body, rugi(hosszú újjú és újjatlan) újszülöttnek jó ha talpasat veszel, sapka, évszaknak megfelelõ overál, zokni, pulcsi + amit meglátsz és beleszeretsz :) de kis méretbõl nem éri meg sokat venni, mert nagyon hamar kinövi. Egyéb: textilpelenka, pelenka, popsitörlõ, vatta vagy géz a köldökéhez(de lehet még fülpiszkával is tisztítani) Amit a doki majd felír: alkohol(köldökéhez), hintõpor, popsikrém, mosdatókenõcs. Ami jó ha van, de lehet, hogy majd nem kell: cumisüveg, játszócumi, cumisüvegmosó kefe. Útra keléshez: babakocsi, babahordozó (esetleg utazóágy, ha ott is alszotok valahol)
kiságy matrac gyerekpaplan 2 váltás ágynemû többfunkciós babakocsi (amiben feküdni is tud, és késõbb ültetni is lehet) kenguru vagy hordozókendõ (bár a kenguru majd 2-3 hónaposan lesz jó) bébihordozó (nem muszáj, csak autóba kell, bár otthon is jól jöhet) popsikrém (majd ha megszületett, felírja a gyerekorvos) 1 csomag újszülöttnek való pelus (több nem érdemes, mert kinövi) fürdetõkrém (ezt is felírja a gyerekorvos) vattakorong babaolaj popsitörlõ (ha spórolni akarsz, használhatod a popsitörlésre az olajos vattát minden alaklommal) puha kefe és fésû kisolló (szerintem ez alapból van minden háztartásban, tökéletesen megfelel a célnak) egy-két játszócumi 2-3 cumisüveg (ha szoptatsz, akkor is jól jöhet teához) sterilizáló folyadék vagy tablette egy nagy fazék kifõzéshez pelenkázó alátét (avagy pelenkázó komód alátéttel, ha van helyed/pénzed hozzá) 20-30 textilpelus RUHÁK: 4-5 body 5-6 rugi 1-2 kardigán 1 sapka 2-3 pár zokni bundazsák vagy overall (téli babáknak) célszerû nagyobb méretet venni, kb. 68-72-eset 1-2 hálózsák 1-2 kisnadrág (újszülöttnek még nem annyira muszáj) Most nagyjából ennyi jut eszembe. Ezek azok a dolgok, amik tényleg kellenek egy babának, ezeken kívül még rengeteg kényelmi kiegészítõ létezik, ruhából is lehet többet venni, ha nem akarsz olyan gyakran mosni-vasalni, de az újszülött méretet pikk-pakk kinövi. Bár szerintem minden újszülöttnek sok a ruhája, aztán ahogy az 50-56-os méretet kinövi, már nem lesz annyi gönce, mert mindig azt pótolod, ami éppen hiányzik. Remélem tudtam segíteni.
Egy újszülött babának szüksége van néhány dolgokra (ld: amit a többiek itt felsoroltak neked), azomban ne vidd túlzásba a vásárlást, mert a pici hamar nõvekszik. :)
Megcsináltam részletesen (a második válaszoló vagyok): http://anyaegyedul.blog.hu/2008/02/16/babakelengye_2

Lányok, ti nem féltetek/féltek az első baba születése előtt, hogy nem fogjátok szeretni a babát?

Rettegek attól,hogy nem fogom szeretni! el sem tudom képzelni,hogy milyen lehet egy gyereket szeretni. ma is néztem egy szülős videót. amint kibújt a baba, anya azonnal nyúlt érte, bennem meg csak az merült fel,hogy ha én lennék ott, azt sem tudnám mit kezdjek vele,eszembe sem jutott volna nyúlni érte, pedig az enyém, szüksége van rám... ez szörnyű érzés! mi van,ha nem fogom szeretni? ti is éreztetek ilyet az első baba előtt?

Legjobb válasz: Dehogyisnem fogod szeretni. Nálam mondjuk nem elsõ pillanattól jött az a mindent elsöprõ szeretet, amirõl szoktak beszélni, hanem hetek kellettek, hogy kialakuljon. De már a születése után is szerettem, Te is fogod.

Dehogyisnem fogod szeretni. Nálam mondjuk nem elsõ pillanattól jött az a mindent elsöprõ szeretet, amirõl szoktak beszélni, hanem hetek kellettek, hogy kialakuljon. De már a születése után is szerettem, Te is fogod.
:) Igazán sok, félelmeim, aggodalmaim voltak, de attól az egytõl sosem féltem, hogy nem fogom szeretni! Nyugi, erõsebb az az anyai ösztön és szeretet mint gondolnád!Most még nem tudod elképzelni sem, de te is nyúlni fogsz érte!!!:)
Amikor szülés után megláttam, rámtették, azt hittem elájulok. Annyira gyönyörû s édes volt. Végre megismertem Õt! :) Nekem az elsõ perctõl ott volt a mindent elsöprõ szeretet. Teljesen más amúgy egy videót nézni errõl és megélni! Soha nem voltam gyerekcentrikus, nem tudtam mások babáival leülni gügyögni, stb. Az az extázis.. eufória... egyszerûen leírhatatlan, mikor megszületett... benne volt a boldogság, hogy minden oké, egészséges, és én is megvagyok.. mikor megfogod a kis puha meleg testét és olyan kis fancsalin rád néz :) na akkor tudni fogod mirõl beszéltem :)
nekem is van néhány parám a terhesség, gyermekvállalás bûvkörében, de ettõl kicsit sem félek. az enyém megleptés baba, de már aznap éreztem, h szeretem és ragaszkodom hozzá, amikor megtudtam, h terhes vagyok.
Ettõl én sem félek. Annyira szerettem volna már õt, olyan nagyon vágytam rá, el sem tudom képzelni, hogy nem fogom szeretni. Néha elnézegetem a már berendezett kis szobáját, simogatom a ruháit, elképzelem, ahogy majd pelenkázom és közben beszélek hozzá... Ááá, tuti te is imádni fogod a gyerkõcöt! A páromnak azzal a szöveggel megyek az idegeire, hogy "bele fogok õrülni, ha bármi történik a babával"... De tényleg így érzem. Õ az elsõ, már most.
Már akkor szerettem, mikor még csak krumpliszsák formájú volt, pedig elõtte nem csíptem a gyerekeket. Szerintem benned is fel fog ébredni az anyai ösztön. Akiben minimális anyai ösztön sincs, az nem tervez gyerekvállalást.
Megkérdezhetem hány hetes vagy? Vége felé? Nekem elsõ hónapokban voltak ilyen fura érzéseim, de pont a napokban döbbentem rá, hogy mennyire nagyon szeretném már látni ezt a kis embert aki itt rugdosódik a pocimban. :) Mindettõl függetlenül én szerintem tök természetes (és talán én is így leszek vele), hogy az ember eleinte nem rajong a kicsiért, hanem inkább megszeppent és nem tudja hova tenni az egész dolgot... minden a feje tetejére áll és ott van egy kis lény, aki csak sír meg alszik és az ember azt se tudja mit kezdjen vele, miközben azt hiszi, hogy elsõ másodperctõl kezdve "kötelessége" rajongani érte, és ha nem így van, akkor biztos rossz anya... pedig nem... nyugi, nagyon fogod imádni, de nem biztos, hogy elsõ perctõl :)
ahogy a 8.valaszolo mondja, en is pontosan ugy voltam, a fiam most 10honapos. hosszu, nehez szulesem volt, arra sem emlekszem, hogy azonnal odaadtak a mellkasomra.ha nem lennenek fenykepek, teljesen kiesett volna az az 1-2 ora... mikor hazavittuk csak ultem, neztem, szoptattam, pelenkaztam, azt sem tudtam igazan mi a dolgom, de mindent inteztem gepiesen. kb 1 honapos volt amikor sirva fakadtam, hogy hol van a nagy szerelem, a mindent elsopro anyai szeretet???!!! aztan eltelt a 6 hetes gyermekagy, osszeszedtem magam, Babacska es en megismertuk egymast, megszoktuk a masikat, beleszerettem, es most igazan azt erzem, hogy nincs jobb dolog Nala! ne aggodj, lehet lassan mint nalam, de kialakul!!
a kivsncsisagbol, a vagybol, a feltesbol, a felelembol, az akaratbol es sok sok apro erzesbol lesz majd az anyai szeretet, azt gondolom. szerintem.sz, hogy ki hogyan eli meg az anyava valast, fugg attol is, milyen korulmenyek kozott jott a baby. pl tervezett volt-e, hosszu probalkozas eredmenye, szerelembe erkezett e... stb. csak hogy mondjuk en osszehasonlitasi alap legyek (az anyai erzeseimet korabban leirtam) a baba teljesen varatlanul, semmifele tudatossaggal, 5 eves kapcsolatba egy nagyon szerelmes idoszakban fogant amikor nekem a karrierem elkezdett eroteljesen ivelni felfele. most kivancsi leszek a masodiknak hpgy alakul. o tervezett, erzelmoleg sokkal kiegyensulyozottabb idoben jon
11-es: (9-es vagyok) szerintem nem teljesen ugyanaz pocakon "keresztül" szeretni a babát. Én is imádom õt és - ahogy írtam - alig várom már hogy láthassam a kis lábacskákat amik rugdosnak, a kis pofikáját, a pici kis hátát amitõl néha úgy kidudorodik a pocim :) De én abszolút elképzelhetõnek tartom, hogy egy nehéz szülés után elém raknak egy kis újszülöttet, hogy akkor most tessék õt szeretni, vigyázni rá és a következõ 18 évben mindent megadni neki... akkor nagyobb lesz az ijedtség/fáradtság/megszeppentség, akármi, mint a rajongó szeretet. Persze fogalmam sincs, hogy mi lesz, mivel most szeretem és alig várom, ezért úgy gondolom akkor is szeretni fogom, de közel sem vagyok 100%-ig biztos benne.
Itt 11es. Persze ertem en, es nyilvan nem tudhatom milyen lesz mar ugy hogy itt lesz velünk.Csak azt tudtam leirni amit most erzek. Ez az imadom szeretem erzes nekem akkor kezdõdött mikor megmozdult es egyre erõsödik ahogy telik az idõ. De nem vagyunk egyformak es ez igy van jol es ettöl meg egyikõnk nem fog jobban vagy kevesbe szeretni. En egyebkent is az a tipus vagyok aki nagyon tud ragaszkodni. Huszoneves fejjel ket napig sirattam a hörcsögöm mikor meghalt. :)
A kérdező hozzászólása: lányok örülök, hogy ilyen megérõek vagytok! :) az egyikõtök kérdésére válaszolva már csak 5 napom van hátra a szülésig. nagyon várom! a fájdalmakat is, épp azért, hogy itt lehessen velünk kint. éjszaka ha felébredek mindig belenézek a kiságyba, hogy milyen jó lenne, ha hallanám, hogy ott szuszog, vagy ha nem magamtól keltem volna, hanem épp gyerekvisításra :) de ez az anyai szeretet kérdés annyira felfoghatatlan nekem... vagy ezek mind azok lennének? csak még nincs "kézzel fogható" alanya a szeretetemnek és ezért nehéz átélnem? nem tudom, de nagyon remélem, hogy nem várat magára sokáig! :) köszönöm a támogatásotokat! ;)
Nem! Ilyen soha fel sem merült bennem!
Igen 12-es épp ezért fura nekem ez, nyilván a kérdezõnek meg amit én írok biztosan az fura :) De kedves kérdezõ: biztos vagyok benne, hogy nagyon fogod szeretni Õt. Hiszen ha nem érdekelne, ha máris nem szeretnéd (bár lehet ez még nem tudatosult benned igazán) nem félnél attól, hogy nem fogod eléggé szeretni. Szerintem. Ne félj, jó és szeretõ anyukája leszel :) 11-es
11. nem vagyunk egyformák, szerintem természetes, h mindenkinél másképp van. amúgy nagyon sok, az elsõ idõkben az újszülöttjét gépiesen ellátó anyukáról hallottam már én is. sokan nem tudnak rögtön belehelyezkedni az anyaszerepbe. de ennek kevés nõ tud ellenállni, elõbb-utóbb megjön a szeretet érzés. imádom a babámat az elsõ perctõl kezdve (még a pocakban van). de ilyen típus is vagyok. a kérdezõ azt írja, h el sem tudja képzelni, h milyen szeretni egy gyereket- én meg õket szeretem a legkönnyebben. nem is kell, h a sajátjaim legyenek ahhoz, h mélyen és nagyon tudjam szeretni õket. a kérdezõnek meg nyilván más megy könnyedén és magától értetõdõen, amibe esetleg nekem meg úgy kell belerázódni. mindenki másképp van bekötve. nem olyan riasztó ez, amíg az a vége, h rövid idõn belül beleszeretsz legalább a saját babádba :)
Nem tudom, olyan fura volt olvasni amiket írtok. Félre ne értsetek, csak belém most jött a para, hogy tényleg ennyire fura lesz ha itt lesz? Én 30 hetes vagyok, de máris imádom, máris õ a mindenem. Nekem tudjátok inkább mibe fura belegondolni? Hogy már nem lesz itt a pocimban, hogy milyen lesz ha már nem ott lesz. Imádom, hogy mindíg "velem van". Persze biztosan jobb lesz, ha már a kezemben tarthatom. :)
A kérdező hozzászólása: én is nézegetem mindig a berendezett szobát, állok a pelenkázó elõtt, nyúlok a pipere cuccokért, mintha már ott lenne õ is, simogatom a hasam, el sem tudom képzelni mi lenne ha nélküle kellene haza jönni a kórházból... csak mégis... szeretni, úgy igazán... nem tudom elképzelni milyen lesz! :S
En imadom a lanyomat de pl soha nem tudtam beszelgetni a hasammal:) Ez amugy erdekes dolog amennyiben normalis szulesed van a termeszet gondoskodik rola , hogy szeresd!!Olvastam, hogy ilyenkor olyan nagymerteku boldogsaghormon szabadul fel a szervezetben , hogy szo szerint az anya beleszeret a gyerekebe. Nem tudom, hogy csaszarnal mondjuk ez mikent megy vegbe de azt tudom, hogy a noverem aki csaszarral szult majd elvittek a babajat szolt a novernek, hogy sir a babaja adjak neki oda:) pedig nem egy szobaban voltak es rengeteg gyerkoc sirhatott volna de o megismerte a baba sirasat!!Ne aggodj az anya ott lapul benned!! Szerintem, hogy ezert aggodsz mar azt jelzi, hogy szereted a babad;)

A babák tényleg a születésük előtt válasszák ki a szüleiket?

Legjobb válasz: Szia!Még ilyet nem hallottam,de olyat tapasztaltam,hogy amit terhességem ellött halgattam zenét az születése után felismerte és nyugtató hatása volt részére.Szerintem a beszéd hangokra is így reagálnak.

Szia!Még ilyet nem hallottam, de olyat tapasztaltam, hogy amit terhességem ellött halgattam zenét az születése után felismerte és nyugtató hatása volt részére.Szerintem a beszéd hangokra is így reagálnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok. Engem bolondnak néznek emiatt:-)
Szia!Sztem is õk választanak minket és a nevvüket is õk választják, sugallják nekünk.Pl mi tök más nevet akartunk adni-nem egyeztünk benne, volt egy pár név amit kiválasztottunk arany középútnak ebbõl is egy volt ami igazán jónak tûnt de nem volt egyikünknek sem szerelem elsõre-a neve.Még a szülõ szobában is beszélgettünk na akkor mi legyen és mégis az lett...ma már nem bánom és illik is rá:) anyum is azt mondja ezt a kisfiu választotta azért lett ez, és tényleg lehet, hogy ez az igazság.
Nekem is mondta már számomra nagyon kedves (képzett) ember, hogy jó helyet választott a pici a megékezéshez:-) ha kicsit is hiszel az "elvont" dolgokban, akkor higgy benne:-) Én azt szoktam mondani, hogy mindennek oka van:-)
Szia!Ha hiszel az ezoterikában, akkor azt mondhatom a válaszom igen.Én hiszem, hogy gyermekeink választanak minket, sõt a nevüket is õk hívják le.Lehet, hogy most sokan kinevetnek, de én azt gondolom valamiben hinni kell.Ki ebben, ki abban hisz.Én ebben!
Én is így hallottam egy általam nagyon becsült embertõl aki mellesleg képzett asztrológus. Sõt nekem volt egy vetélésem mûszeres befejezéssel, és azt mondta, hogy legközelebb is ugyanaz a kis lélek jön majd vissza hozzánk aki akkor elment. Ezt lehet hinni vagy nem, mindenesetre az asztrológia egy tudományág, csak korunkban nem ismerik el. természetesen nem a napilapokban található horoszkópokra gondolok.
Azt lehagytam, ha a második állítás igaz-akkor nagy valószínûség szerint az elsõ is. Ok-okozat.
Szia. Én értem mit kérdezel, én is így hallottam. De nem igazán tudom hova tenni... Gondolom Te sem:) Egyébként -állítólag- minden gyermek azért jön a világra, hogy megtanítsa a szüleit valamire (ezt is a fentivel együtt hallottam). Ebben talán lehet valami (ha csak a fiam és magam kapcsolatából indulok ki).
Ha ez a kérdés ilyen reinkarnációs, vagy vallásos jellegû, akkor azt monhatom nem: a babáknak már az elsõ pillanatoktól van lelkük és éreznek, csak amíg az agy nem fejlõdik ki a fizikai fájdalmat nem képesek felfogni. Haegyébként gondolod, vallástól eltekintve, akkor nem értelek, mert nem láttam még újszülött babát átsétálni a szomszéd szülõszobába, hogy lecserélje a szüleit.
Szia Mi a ferjemmel majd ket evet vartunk a kislanyunkra. pedig mindketten teljesen egezsegesek vagyunk, megsem akart osszejonni. En termeszetesen halalra aggodtam magam, ha kesett a mensim par napot, rohantam tesztert, es persze minden egyes negativ eredmeny utan jott a sirogorcs, aztan egy nagyon kedves ember azt mondta nekem hogy nem kell lekeseredni, mert a baba tudja mikor kell megszuletnie, es a mi gyerekunk is ott van valahol csak meg nem latja megerkezettnek az idot a szuletesre. Azutan mindig ez jutott eszembe egy ujabb sikertelen honap utan, sot vettem egy fuzetet, amit kesobb babanaplonak is hasznaltam es ahanyszor elvoltam keseredve oda leirtam, a meg megnem szuletett gyerekemnek hogy mennyire varom es hogy mar akkor is szerettem amikor meg nemis gondoltam arra hogy egyszer nekem is lesz gyerekem. Es aztan terhesen maradtam es megszuletett a kislanyom , es az hogy hittem benne szerintem lelkileg segitett megnyugodni, mert ugyebar a stressz a legjobb fogamzasgatlo, es a mai napig is szeretem azt hinni hogy az en kilanyom csak azert kesett olyan sokat mert varta hogy legyunk igazan felkeszulve ra, es igen hiszem hogy a gyerekek valasszak a szuleiket es mindig a legmegfelelobb idoben jonnek, azert is nem vegeztem a terhessegem alatt semmilyen genetikai vizsgalatot mert tudtam hogy az eredmenytol fuggetlenul nem tudtam volna lemondani rola, hiszen o kivalasztott minket szuleinek , hogyan is tudnam visszautasitani, nem vagyok abortuszellenes es nem itelkezem olyan nok felett akik valamilyen oknal fogva ezt valasszak de en nem lennek kepes ra, legalabbis remelem soha nem kerulok olyan helyzetbe hogy ilyensmin kene gondolkozzak. Na ez hosszura sikerult, de a lenyeg az hogy az emberek annyi mindenben hisznek, miert ne lehetne egy ilyen szep dologban is hinni, akinek van gyereke az ugy is tudja mekkora csoda egy ilyen kisember az eletben.

Miket vettetek a babának születése előtt és mennyibe került?

Legjobb válasz: 60 ezret költöttem ebben benne volt minden ami kell ,kivéve a kisruhák,mert azt kaptunk!

60 ezret költöttem ebben benne volt minden ami kell , kivéve a kisruhák, mert azt kaptunk!
Mindent megvettem szülés elõtt, amire csak szükség lehet. A nagyobb dolgokra (kiságy, babakocsi, pelenkázó komód stb.) elment úgy 70ezer Ft, a ruhák jó részét bababörzén vettem, meg kaptunk is, amit boltban vettem, azok is olcsóbbak voltak, pelenkástul, mindenestül is kb. 100 ezer betakarta a dolgot.
csak a pelusokra kellett költenünk, meg egykét apróságra, pl. lázmérõ. olyan 40-50 e ft volt. minden mást kaptunk használtan.
Nekünk mindent meg kellett venni elsõ baba, így kb. 140 ezer volt minden, de szinte mindent használtan vettünk meg.
Én úgy tudom, hogy nem :(
Ha még él a munkaviszonyod, akkor természetesen igen. Ha már nem él, akkor tgyást még kaphatsz. Ha megszûnt a munkaviszony, mikor szûnt meg?
A kérdező hozzászólása: Nem szûnt meg a munkaviszonyom, határozatlan idejû szerzõdésem van.
Akkor újra jár a tgyás, majd a gyed is.
A kérdező hozzászólása: Én is így tudtam, de annyi mindent változtattak a jogszabályokon, hogy nem voltam biztos benne! Köszi a választ.

Amikor a picivel hazaértek születés után a kórházból, 1. nap mivel fürdetitek? Ha olyan fürdetővel, amit gyerekorvos ír fel, akkor azt már szülés előtt elrendezitek? Első babát váró km.

Legjobb válasz: Válaszd ki a gyerek orvost, menj el hozzá, mondd meg neki hogy õt szeretnéd, s legyen szíves írja fel a d vitamint konakint, hintõport olajat fürdetõt popsikrémet, s váltsd ki hogy ha haza mentek meglegyen. (Fürdetõt egy mûanyag edénybe teszem, 1 evõkanált, s fél liter forralt forró vízzel felöntöm, elkavarom hogy szétmenjen, s ezt 1 hét alatt használom el, így nem lesznek darabok belõle a vízben.) Én úgy jártam hogy a védõnõ azt mondta ha haza mentünk másnap jön a doki s hozza a recepteket. Hát Vasárnap jöttünk haza, a doki pénteken jött,ha nem szerzem be elõre, akkor 1 hétig minden nélkül maradtam volna. Többet nem várnék rá, mindent elõre beszereznék, hogy páromnak ne kelljen ilyenek után szaladgálnia.

Válaszd ki a gyerek orvost, menj el hozzá, mondd meg neki hogy õt szeretnéd, s legyen szíves írja fel a d vitamint konakint, hintõport olajat fürdetõt popsikrémet, s váltsd ki hogy ha haza mentek meglegyen. (Fürdetõt egy mûanyag edénybe teszem, 1 evõkanált, s fél liter forralt forró vízzel felöntöm, elkavarom hogy szétmenjen, s ezt 1 hét alatt használom el, így nem lesznek darabok belõle a vízben.) Én úgy jártam hogy a védõnõ azt mondta ha haza mentünk másnap jön a doki s hozza a recepteket. Hát Vasárnap jöttünk haza, a doki pénteken jött, ha nem szerzem be elõre, akkor 1 hétig minden nélkül maradtam volna. Többet nem várnék rá, mindent elõre beszereznék, hogy páromnak ne kelljen ilyenek után szaladgálnia.
Én Veszprémben szültem, ott a hazaadás napján a zárójelentéssel együtt kaptunk recepteket. Fürdetõkrém, hintõpor, alkohol. Hazafelé kiváltottuk a gyógyszertárban, de ezek vény nélkül is kaphatók és semmivel nem drágábbak. A Gemicid kúpot, Vigantolt, K vitamint két nap múlva írta fel a doktornõ receptre amikor kijött megnézni minket. Õt a szülés elõtt egy hónappal kerestem meg, hogy vállalná e a babát a körzetébe.
Amikor még én szültem, akkor nem volt mindenféle vegyszer a babák fürdetéséhez, csak síma vízzel fürdettük õket. és azért tiszták voltak.Legfeljebb hintõport használtunk., semmiféle vegyianyagot.Mert ugye a babakrémek is vegyszerek.
Én még terhesen elmentem a gyerekorvoshoz és megkaptam a recepteket. Amíg a kh-ban voltam párom kiváltotta. Egyébként ha nincs recept, akkor már most is megveheted teljes áron. Bemész a patikába és megmondod, hoyg újszülöttnek szeretnél gyógyszertári fürdetõkrémet!
Szia! Mi úgy csináltuk, hogy a kórházból felhívtam a védõnõmet, közöltem vele, hogy mikor született, hogy hívják stb. Õ pedig megíratta a recepteket (az én TAJ számommal) a doktornõvel, majd a párom bement érte. Így mire haza értünk ki volt váltva minden. Egyébként, ha az elsõ nap nem mosdatod meg, nem lesz nagy baj. A kórházba délelõtt fürdetnek gondolom.
Ez ekkora problémát okozott mindenkinek??!! SIMA VÍZ!!! Mitõl lenne koszos egy újszülött? Nem feltétlen muszáj fürdetõ krém rögtön elsõ nap.
Nálunk úgy volt, h a gyerekorvoshoz el kellett mennie vkinek a családból, amikor megszültem és felírta az összes szükséges dolgot, ami a babának kell (D vitamin, K injekció, fürdetõ, testápoló, popsikrém, hintõpor, géz) és így, mire hazaértünk ott volt minden.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!