Találatok a következő kifejezésre: A babák a születésük (180 db)

Milyen hosszú volt a babád a születésekor?

Ma a játszótéren volt egy anyuka, aki azzal dicsekedett, hogy 60!cm-esen született a babája. Volt egy szülészn? is a játszótéren (55 éves) és azt mondta, hogy ? még SOHASEM mért 55cm-nél hosszabb babát, nincsenek is ennyire hosszú babák és aki 60cm körülit mond, annak a babáján a cm-t végigvezették a testén és nem megfelel?en mérték le. Szóval ne kamuzzon a kedves anyuka. Mit gondoltok err?l?

Legjobb válasz: Szülésznõ vagyok. A legnagyobb "babám" 59 cm volt. Persze minden kolléga elcsodálkozott, de tudtuk, h ez nem lehetetlen. Más országban meg 6-7 kg-os babák is jöttek már világra, akkor miért az itteni 60 cm-es lenne hazugság? Úgy emlékszem, h annak idején az egyik olimpikonnak született 61 cm-s babája.

Szülésznõ vagyok. A legnagyobb "babám" 59 cm volt. Persze minden kolléga elcsodálkozott, de tudtuk, h ez nem lehetetlen. Más országban meg 6-7 kg-os babák is jöttek már világra, akkor miért az itteni 60 cm-es lenne hazugság? Úgy emlékszem, h annak idején az egyik olimpikonnak született 61 cm-s babája.
54 cm-nek mérték a lányomat. De tuti nem volt annyi. Az 56-os rugikban mindig eltünt a lába, olyan nagy volt rá, ugyhogy kaptunk 50-eseket és azok jók voltak!! Egyébként a védõnõ is mondta, hogy a korházban úgy mérik hogy végiggörgetik õket, mert nem lehet még kinyutani õket. Igy szinte mindig több pár cm-vel! Egyik ismerõs babája is 4 kg-al és 60 cm-vel született.
A kérdező hozzászólása: Azért tettem fel a kérdést, mert engem is meglepett a szülésznõ enyhe iróniája és kioktatás. Én is sok hosszú babáról hallok, csak nemtudom, hogy tényleg ezek szerint rosszul mérik õket vagy tényleg ennyire hosszúak.
Kisfiam 3-ik baba, 58 cm volt, ehhez pedig 4100 gramm. Ismerõsõm kisfia 62cm és 4200 gramm volt. Másik ismerõsõmé 62 cm és 5100 gramm.
A fiam 53 cm volt, de a szomszéd ágyon fekvõ anyukáé 61cm. És látszott is a különbség, néha kétszer akkorának tûnt a kislány, mint a fiam:DD Félretéve a viccet: én is hitetlenkedtem, amíg be nem hozta a lányát, és egyértelmû volt, hogy vagy az én fiam volt kb. 45cm, és az õ lánya normál 55cm-s, vagy valóban 61cm. Aztán a csecsemõs nõvérke mondta, hogy minden fürdetésnél megmérték a babát, mert õk sem hitték el, és mindig 60-61cm jött ki:D
54 cm
Nekem nincs gyerekem, de én 54 centi voltam állítólag.
1. 58cm 2. 56cm és mindkettõ 3850 grammal született volt egy csaj akinek 5 kiló -val született a gyereke és 60 cm volt
Szia Unokatesom 62 centivel szuletett, most 198 centis.Nover 58 centi volt most 167 es 56 voltam es most 175vagyok. Ferjem 59 centis volt es most 189centis.
Az meg lemaradt, hogy a 62 centis unokatesom 3260 grammos volt, tehat nem volt valami duci baba.
61 cm és 4430 gr volt a fiam.A kórházban viccesen nézett ki a többi pici baba mellett.
46cm és kislány.
Mar miert is lenne kamu? Az en fiam is 60 centivel szuletett. Es nem O az egyetlen, en meg 2 ismerosrol tudom, hogy ennyivel szuletett.
1.babám 56 cm, 2.babám 57 cm, én magam pedig 59 centivel születtem. Mindhármunk esetében csak nem tévedtek :) :) Úgyhogy én azt mondom, vannak 55 cm feletti babák is.
Én 59 centi voltam... Nem hiszem, hogy az orvos, a védõnõ, meg anyu is kamuzott volna. Küldték is anyut cukormérésre, mert én voltam a legnagyobb gyerek az osztályon. Van ilyen, mi hihetetlen van benne ? Amúgy nem nõttem nagyra, 164 centi vagyok.
Hát az én babámat, 56 cm-nek mérték amikor megszületett, de az 56-os ruhák nagyok voltak, úgyhogy szerintem nem jól mérték! De a kiskönyvében ez áll! Viszont biztos, hogy több volt, mint 50 cm-er!
52cm
kislányom 53 cm-volt.
1 baba:50cm 2 baba:49cm
egyik ismerõsöm szült 63 cm-es babát de majdnem 5 kg is volt uh van ilyen csak ritka ....attól h õ nem mért nem jelenti h nincs, csak ritka dolog!ez olyan mint azt mondani h 5 kg felett nem születnek babák....
52cm-rel kisfiú.
Tényleg lehet ilyen hosszú egy baba, de akkor biztosan 4 kg feletti a súlya is. Az is tény, hogy sokszor elmérik a babákat, valamint a szülõcsatornában megnyúlt koponya miatt is hosszabbnak mérik közvetlen szülés után a piciket 2-3 centivel. Az én babámat 54 cm-nek mérték, de 4 napra rá egy másik kórházban 48 centinek. (Biztos, hogy az utóbbi az igaz, mert 6 hetes koráig 50-es ruhákat hordott. 3 kg-mal született a 38. hétre.)
A fiam 53cmel született, egy hetes volt 56cm volt, 1hónaposan épp 54cm Elõször elcsúszott a mérõizé, alig tudták másodszorra kinyújtani a lábikóját... Ezeket a babákat mérni lehetetlen:) Ha nem tud állni azért, ha tud azért. Amúgy 59cmvel születtem a hivatalos mérés szerint, 3990gmal.
55 cm-rel és 3640grammal született a fiam. Az 56-os ruhák 4 napig voltak jók.
A kérdező hozzászólása: 3500gr volt a babája a 60cm-hez. Kedves utolsó:) igen, ez lehet, hogy csúcsosabbak a fejük születéskor. Nekem 4250gr és 52cm volt a kislányom, a kisfiam 5cm és 3600gr.
A kérdező hozzászólása: 50cm volt a fiam:)
Ja es 3921 grammal szuletett. Nalunk Apa nagyon magas (192 cm)

Bélelzáródás? Műtötték a babádat a születés után közvetlenül ez miatt?

Ha igen leírnátok, hogy mi volt a szülés menete? Rögtön vitték a kicsit a gyerekkórházba a m?tétre?

Legjobb válasz: Szia! Nem kotekedni akarok, csak segiteni: jobb lenne atpakoltatni a kerdesedet a babak kategoriaba, mert inkabb ott olvasgatnak a pici babas anyukak, akin tudnak neked segiteni. A legtobben alig neznek be a terhesseg kerdesekhez, ha mar megvan a pici, max akkor, amikor mar a kovetkezot varjak. Szerintem ott inkabb kapnal valaszt.

Szia! Nem kotekedni akarok, csak segiteni: jobb lenne atpakoltatni a kerdesedet a babak kategoriaba, mert inkabb ott olvasgatnak a pici babas anyukak, akin tudnak neked segiteni. A legtobben alig neznek be a terhesseg kerdesekhez, ha mar megvan a pici, max akkor, amikor mar a kovetkezot varjak. Szerintem ott inkabb kapnal valaszt.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, köszönöm a segítséget!

Hány grammot vesztett a babád a születési súlyához képest? Mikorra hozta be a súlyát?

Legjobb válasz: 2150 grammal született (korababa), elég hamar visszaesett 1800 alá, pedig evett rendes mennyiséget (anyatejet, üvegbõl). Három hétig tartott, amíg visszaszedte, 2200-al jöttünk haza három hetesen

2150 grammal született (korababa), elég hamar visszaesett 1800 alá, pedig evett rendes mennyiséget (anyatejet, üvegbõl). Három hétig tartott, amíg visszaszedte, 2200-al jöttünk haza három hetesen
4450-el született, 4180-al jöttünk haza, azt mondták nekem, hogy 10% súlycsökkenésig normális. 3 hetesen mértük elõször, akkor már 5300 körül volt.
4 kg-mal született, nem veszített a súlyából.4330 grammal hoztuk haza 9 naposan. 1 hósan volt 5500 gramm :)
3090-el született 2830-al hoztuk haza, 9 naposan 3080g volt:)
3640-el született, 3380 volt a legalacsonyabb súly, 10 nap alatt nyerte vissza. 7% az élettani súlyvesztés.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, csak azért kérdeztem, mert egy ismerõsöm járt úgy mint a 2es válaszoló, hogy 3, 8kg-mal született a babája, de 3, 3kg lett a kórházban... Nem is hallottam még ilyet, hogy ez normális lenne! De már gyarapszik õ is. Enyémek 250, 90 és 200grammokat fogytak, a nagy 18, a középsõ kb6, a kicsi 10nap alatt hozta be a lemaradást. Köszönöm a sok választ!
4430-al született.4030-al hoztuk haza 7 nap után.Kevés tejem volt az Õ étvágyához és nehezen adtak neki tápszert:-( De 1 hósan már 5100 gr volt:-)
2750 grammal született a lányom, és 2700 grammal hoztuk haza a 4. napon.
Kb 20 dekát vesztett mindkettõ. 3 ill. 3, 5 naposan jöttek haza, mindkettõ egy hetesen elérte a születési súlyát (3260 gr, ill 3700 gr).
2370g-mal született a fiam és egy dkg se vesztett a súlyából, egyfolytában gyarapodott. 2690g-mal hoztuk haza 1 hét után.
2370-el született, szintén korababa. 3 naposan 2210-el vittük haza, a születési súlyát nem egészen két hetesen érte el. Éjjel-nappal másfél óránként szopott, egészen háromhós koráig, akkorra elérte a nagykönyvi átlag alsó súlyhatárát és magától átállt a háromóránkénti evésre - hál istennek, mert addigra totál zombi voltam.
Szia, 3720ról fogyott fél kg-ot, szal több mint 10%-ot.Kb. 2 hét múlva hozta be, de most nem látom a kis füzetet amiben vezetve vannak a havi súlyok. Neked mennyit fogyott?
A kérdező hozzászólása: köszi


Sárga a babám a születése óta, mikor múlik el?

Most 1,5 hónapos, 35 hétre született, már múlóban a sárgaság, az arca még sárga, szoptatom, eszik rendesen. Mivel segíthetnék rá, hogy hamarabb ürüljön a bilirubin?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem már réges-régen el kellett volna múlnia a sárgaságának... Normál esetben a sárgaság sok-sok folyadékbevitellel ürül. Üdv.

Szia! Szerintem már réges-régen el kellett volna múlnia a sárgaságának... Normál esetben a sárgaság sok-sok folyadékbevitellel ürül. Üdv.
Én is kicsit sokallom, bár mivel koraszülött volt, és normál esetben még csak most lenne egy hetes, lehet van valami köze a kettõnek egymáshoz.Itass vele naponta minden etetés között 3-4 mokkáskanál forralt vizet, vagy babavizet.Így több folyadékhoz jut.
En ugy tudom, hogy a szeklettel urul a bilirubin bomlastermeke, szoval szoptasd minel tobbszor. Amugy az anyatejes babak tovabb sargak, mint a tapszeresek. Az enyem nem volt koraszulott, de 21 napig sarga volt. Ja, es ha tudod, vidd setalni, vagy tedd ablak ele vilagos helyre, hagy erje minel tobb napfeny, az segit elmulasztani a sargasagot.
szia! az én gyerekem 40. hétre született, de ha jól emlékszem 2 hónapos volt mire teljesen elmúlt. Egyszer csak normális színe lett:) Szerintem ne aggódj, nem probléma ez még!
Pedig tényleg pár száz forint volt az egész.
Nekünk ezeket írta fel: d és k vitamin, babafürdetõ krém de ez testápolónak is jó, popsikrém, hidrogén peroxid, hintõpor. Azt hiszem ennyi és pár száz ft-ba került, nem volt nagy összeg.
d, k vitamin, fürdetõ, popsikrém, alkohol, hintõpor. Pár ezer forint. Nem kell mást venni ezeken kívül.
Kedves elsõ, pár száz forint darabja. Gondolom így értetted :) Egyébként a hidrogén-peroxidot miért írta fel? Az mire jó? Kérdezõ, pár ezer forint. Gyógyszertári hintõpor, alkohol, popsikrém, D-vitamin, gyógyszertári testápoló, fürdetõ.
A hidrogén peroxidos hintõpor csakis a köldök ápolására+ külön "normál" hintõpor-így teljes a csomag :)
és a köldökcsonk ápolására betadin vagy alkohol
Hát kedves második nekem tényleg pár száz ft. volt a kiváltása az egésznek. De ha meg kellen saccolnom akkor mondjuk 1000 ft körül. elsõ voltam

Mennyit költöttetek a babára a születése előtt?

Értem ezalatt a bútorokat, babakocsit, a mindenféle apróságokat (rongypelenka, kifogók, kiskád, hálózsák, pelenkázó, babakocsi, hordozó, stb - ami nem konkrétan ruhanem?). Pontosan miket vettetek, mit érdemes és mib?l mennyit?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ! Az elsõ babánkat várjuk, most vagyok 11 hetes. sajnos nem tehetjük meg, hogy egyszerre majd a végén vegyünk meg mindent, a család sem tud komoly anyagi áldozatokat hozni. mindketten dolgozunk, közalkalmazottak vagyunk, azokat pedig nem fizetik túl... Próbáljuk a legjobb árú, de még minõségi termékeket megtalálni azokból, amiket nem kapunk mástól. Szerencsére kiságyunk lesz, ruhácskákat is kapunk, de a többit beosztással kell majd az elkövetkezõ hónapokban összeszednünk és jobb elõre tervezni, hogy mekkora kiadásokkal kell számolni.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Az elsõ babánkat várjuk, most vagyok 11 hetes. sajnos nem tehetjük meg, hogy egyszerre majd a végén vegyünk meg mindent, a család sem tud komoly anyagi áldozatokat hozni. mindketten dolgozunk, közalkalmazottak vagyunk, azokat pedig nem fizetik túl... Próbáljuk a legjobb árú, de még minõségi termékeket megtalálni azokból, amiket nem kapunk mástól. Szerencsére kiságyunk lesz, ruhácskákat is kapunk, de a többit beosztással kell majd az elkövetkezõ hónapokban összeszednünk és jobb elõre tervezni, hogy mekkora kiadásokkal kell számolni.
olyan 250e Ftot.
utolsó vagyok! mindenképpen ajánlom, hogy néz körül licitálós oldalakon, fillérekért lehet kapni hatalmas ruhacsomagokat és rengeteg alig használt cuccot, a bútortól kezdve a hõmérõig mindent!
Kb. 100000.-
-babakocsi hordozóval:50 ezer(anyósom fizette) -kiságy: 12 ezer -pelenkázó, szekrény, párom csinálta, fából van, max 30 ezer -szoba kitapétázása, festés, parrkettcsiszolás, ajtófestés: kb30 ezer (segítséggel, sok mindent magunk csináltunk) -ruhákat kaptam Olaszországból egyéb apróságokkal nem volt több szerintem mint130 ezer sok minden volt fimaról (kád, etetõszék utazóágy, játékok)
Nálunk kb így alakult: szobabútor: 130 ezer, ágynemû, matrac: 20 ezer babakocsi (nagyszülõk vették): 90 ezer járóka (nagyszülõk vették): 25 ezer ruhák: 20 ezer (de sokat kaptunk is) kozmetikumok: 10 ezer légzésfigyelõ: 25 ezer Nekem kórházi cuccok(hálóing, papucs ilyesmi): 20ezer
kiságy 43.000 baldachin 13.000 matrac 8000 pelenkázófeltét 4000 bébiõr + légzésfigyelõ: 30.000 kiskád: 6000 babakocsi: 50.000 (ebben volt a babahordozó is) cumisüvegek, etetési kellékek: 7000 ruhák (minden új) 25.000 textil pelenkák: 3000 1 csomag pelus: 2800 össz: 185.000 ft, plusz a sok apróság: játékok, törölközõk, takarók...
ruhák turisak, kiságy ikeás 7000...matracot kaptunk, babkocsi, babahordozó használtan vettük...aztán apránként textilpelus, cumisüveg ilyen dolgok...60 körül volt..mi sem tehetjük meg merg úgy voltam hogy inkább használt minõségi legyen, mint uj de gagyi..
Szia! Én is közalkalmazott vagyok, a párom biztonsági õr...szóval értem, amikor azt mondod, nem vagy túlfizetve. De nagyon szép dolgokat vettünk a licitálós oldalakon, pl. kiságy matraccal, új állapotban vaterán 6.000, -ért, Bergon babakocsi hordozóval, téliesítve, táskával, esõvédõvel, hálóval, szóval mindennel 30.100, -Ft volt és alig használt, mert nem fért be az autójukba és másikat vettek. A ruhákat kaptuk nagyrészt, de néha 100-200-ft-ért sikerült kisebb ruhacsomagokat nyernem a picinek, így postaköltséggel együtt 15 kisruha 700-800 Ft-ra jött ki. A picinknek most már mindene megvan, és a teszvesszel összesen kb. 70.000, -volt mindennel együtt. Persze ne nagy igényekre gondolj, sok márkátlan dolog van benne, nem fisherprice, de zenél, színes és nekünk megfelel. Bútort nem kellett vennünk, azt átalakítjuk, javasolom, hogy menjetek be bútor bizományiba, és vegyetek egy komódot, az kb. 2000, -Ft, rá egy levágott bútorlap és már van is pelenkázó. Késõbb vissza tudjátok alakítani, - ez is spórolás, de addig is rá a szivacs teszveszen 200, -Ft...szóval mi így oldottuk meg, leleményesnek kell lenni. Amit NEE vegyél a teszveszen: babakozmetikum, popsitörlõ, krémek, stb. Ezekre inkább áldozz és spórolj máson. A liciálós oldalakon egyébként vadonatúj ruhák is vannak, jóval a bolti ár alatt.

Mit kell bevinni a babának a kórházba születéskor? Vagy csak hazamenetelhez kell neki ruha? Egy body és egy rugdalozó elég?

Legjobb válasz: Születéséhez semmit, de úgyis megmondják, amikor mész megnézni a szülõszobát. A legtöbb helyen nem a saját ruhájukba vannak öltöztetve, de lehet, hogy pelenkát és popsitörlõ vinned kell. Hazamenetelhez body, rugdalózó, kis kabátka, sapka, pléd.

Születéséhez semmit, de úgyis megmondják, amikor mész megnézni a szülõszobát. A legtöbb helyen nem a saját ruhájukba vannak öltöztetve, de lehet, hogy pelenkát és popsitörlõ vinned kell. Hazamenetelhez body, rugdalózó, kis kabátka, sapka, pléd.
Ez szerintem kórház függõ.A védõnõd tud erre a kérdésre pontos választ adni!Nem tudom hol fogsz szülni, a Szfváriba csak popsi törlõt kellett vinni, pelust, ruhát adtak.Csak a hazavitelhez kellett ruhát vinni.Esetleg egy kis kesztyût nem árt vinned, mert nagyon karmolják magukat a "kis manók":) :) :) , meg textil pelust a böfihez.
Szia! Én a Szent Istvánban szültem, nekünk kellett vinni saját rugit, bodyt, törölközõt, popsitörlõt és pelust. Késõbb pelust kaptunk, de az elsõ pillanattól kezdve a saját rugijában volt. :)

Akinek nagyon sokat mozgott pocakban a babája a születése után milyen baba lett? Van összefüggés? 28 hetes vagyok, és a babám egyfolytában mozog. Nem tudom mikor alszik egyáltalán. Mire számítsak a születése után?

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy van-e összefüggés,de nekem mindkét kisfiam a 20.héttõl szinte mindennap majd' lerúgták a vesémet:) Az elsõ kisfiam,a mai napig nagyon ficánkoló típus,egyszer lemértem,kerek 5 percet tud megülni a seggén:)Õ 4 éves. A kisebb kisfiam még csak 3 hónapos,de nagyon nyugis baba:)

Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de nekem mindkét kisfiam a 20.héttõl szinte mindennap majd' lerúgták a vesémet:) Az elsõ kisfiam, a mai napig nagyon ficánkoló típus, egyszer lemértem, kerek 5 percet tud megülni a seggén:) Õ 4 éves. A kisebb kisfiam még csak 3 hónapos, de nagyon nyugis baba:)
Nekem a középsõ babám volt ilyen , nagyon sokat mozgott a vége felé fordult be ráadásul 37.héten a közel 4 kilós súlyával (hát megéreztem...) 4300 grammal született. Na de a lényeg hogy nagyon jó baba volt, evett, aludt kb. A fiaim sokkal kevesebbet mozogtak odabent néha már aggódtam is, mégis sírós, hasfájósak voltak az elsõ 3 hónapban. Most is izgágábbak, mozgékonyabbak jóval, mint a lányom.
Az én lányom a hasamban szinte sosem aludt, állandóan mozgolódott, most sokat alszik, viszont ha fent van, kész kis sajtkukac.
Én úgy éreztem hogy sokat van ébren a lányom napközben a hasamban és ez születése után is így maradt. Éjjel viszont rendesen aludt szerencsére :-)))

Kisbabás Anyukák! Tényleg igaz, hogy amilyen mozgékony volt a babó a pocakban, olyan aktív lesz születése után is?

Lehet, hogy ez megint csak ostoba megfigyelés, de egyre többször hallom, hogy akinek sokat mozgott a baba bent, kint is izg?-mozgó, akinek meg nyugisabb volt, kint is az, s többet alszik. F?leg kisfiús anyukáktól hallottam ezt.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk a kislány örökmozgó volt a pocakban (sokszor még UH-zni is nehezen sikerült), most pedig egy nagyon nyugodt baba. Õ tipikusan a "leteszem és ottmarad" baba :-) Most 9 hónapos Sok sikert a babához!

Szia! Nálunk a kislány örökmozgó volt a pocakban (sokszor még UH-zni is nehezen sikerült), most pedig egy nagyon nyugodt baba. Õ tipikusan a "leteszem és ottmarad" baba :-) Most 9 hónapos Sok sikert a babához!
Kislányom 42 hétig élvezte a jó világot odabent, úgy kellett bemenni érte, mert semmilyen módszerrel nem indult el. Azonban nagyon aktív volt bent végig, sokszor éjjel fel kellett kelnem sétálni, mert már fájt ahogy ramazúrizott. Szóval bent zizis volt, aztán olyan 6 hónapos koráig álombaba volt, és akkor kinyílt neki a világ. Azóta sem rossz, csak nincs megállás. Tartós elem van benne. Hihetetlenül pörög mikor fent van.
Nekem bent és kint is nagyon aktívnak bizonyult. A hugom mondogatta, hogy az övé kevesebbet mocorgot. Volt, hogy neki egy nap mozgott annyit, mint nekem 5 perc alatt. Most 2 hóaposak múltunk, és még mindig így van. Az én lányom aktívabb a hugoméhoz képest. Neki is lánya van
Az én babám nyugodt volt a pocakban és most is nagyon az.
Anyu szerint nagyon durva volt, ahogy a fiam a hasamban mozgott, sokszor kivülrõl láthatóan hullámzott, ütemesen rugkapált, jó félórákat egyhuzamban. Amugy nem sirós baba, átlagosan alszik napközben, éjjel mondig nyugodt volt, de ha fentvan, ...szerintem zsizsik bujt a valagába:) ))) 8 hós
Szia! Az én 14 hósfiam ezt megcáfolja. Nagyon nyugodt volt a pocimban, olyannyira, hogy a 41. héten érkezett császármetszéssel, most meg olyan mint a szemfényvesztés. Eleven amióta megszületett.
Nekem a fiam végigaludta a kilenc hónapot. Az összes uh-n durmolt. Aztán megszületett, és azóta nem állt meg. Rettenesen aktív, nagyon rossz alvó - kialudta magát a 9 hó alatt. 7, 5 hósan felült, elkezdett mászni és felállni, mindezt egy hét alatt. Most 10 hónapos, megy, és egy perc nyugta sincs mellette az embernek, minimum lepkeháló kell hozzá. Szerintem abszolút gyereke válogatja.
A kérdező hozzászólása: Köszi az aranyos válaszokat, jókat derültem a tapasztalataitokon!:-) Majd akkor kiderül, milyen lesz az én kisfiam, aki odabent még olyan aktív, hogy csak na. Néha komolyan rácsodálkozom, hogy hogy bírja energiával ezt a folyamtos mocorgást...S micsoda erõvel teszi ezt... Boldog babázást Nektek!

8.5hónapos a babám és születése óta azzal küszködünk, hogy rossz alvó, de mára már borzalmas ami itt van. Komolyan mondom nem tudom mit tegyek a babámmal?

15ször,20szor is felkel egy este,És ez nem vicc.2-3kelésenként váltjuk egymást a férjemmel,mikor ki megy be hozzá,van,hogy elalszik és félórára egy órára ébred,van,hogy egy órán belül 10szer is felkel.És egyszer?en már nem tudjuk mit tegyünk így sem a baba sem mi nem pihenünk:nincs egyáltalán egy olyan óránk,hogy kikapcsolódjunk.Minden percünk abból áll,hogy na most i menjen..Próbáltuk már,hogy biztos fázik,f?töttünk rá,a zúgás egy ideig megnyugtatja de egy id? után az sem jó,próbáltuk biztos melege van,ha kiszell?ztettünk vagy bejött vagy nem..ált.nem,jobb volt a f?tés-légf?t?vel...de meg kellene tanulnia egy pléddel elaludni,mert amúgy sztem jól fel van öltöztetve,tehát nem fázhatna..Állandóan inni akar,van,hogy adunk neki van,hogy ne,de ált.hisztérikus sírást kap ha nem adunk neki.a cicit már elvettem t?le-kap még enni éjjel bel?le,de csak hajnali egy körül és reggel 6körül.De muszáj volt mert már 5percenként kellett neki...én császárral szültem ,közel 8hét volt mire azt mondtam már jobban vagyok,nagyon kemény volt,máig is él a fájdalom emléke,bevallom sokszor kényelmesebb volt a babával aludni hajnaltól,sokszor még most is magam mellét teszem,bár már most ? már szinte megy magától és forog álmában,így berakom a helyére kaja után,muszáj mert letúr az ágyamról.Bevallom emiatt még mindig a szobájában alszok,de lehet ez a gond,csak hát ? annyira aktív baba,hogy nappal is 2szer fél órát alszik.6hónaposan fellált és már szinte magától megy,sztem hetek kérdése..most járássegít?vel és a bútorok mellett megy,de nem totyorogva!szóval az egész napom kiteszi az ?vele foglalkozást,nappal én sem tudok pihenni,mivel ? sem pihen,dehogy éjjel sem tudunk..Kérdeztem régebben tud e valaki olyan személyt mint a suttogós n? vagy a dadus a tv m?sorból aki eljönne pár napra és megnézné mit teszünk rosszul,mert ez már borzalom.senki sem pihen.Amilyen aktív babám van neki sztem min2szer 2órát kellene csak nappal aludnia,hogy jól legyen,sokszor felébred egy fél óra után és dörzsöli a szemét..már akkor is álmos és nem lehet vissza tenni.. Kérem csak olyan írjon aki tényleg tud valamiben segíteni...már kipróbáltuk a suttogót ,az aludj csak én álmodomot..semmi...ugyan úgy felkel ilyen sokszor.Már annak is örülnénk ha csak 4-5ször kelne fel...de rég is volt olyan..

Legjobb válasz: Szerintem nem jo helyen van a kisagy. Tegyetek at mashova a kisagyat, probaljatok ki! Esetleg vigyetek oda a ti agyatok melle, es ott nyugodtabb lesz melletetek. En a helyetekben mashova tennem az agyat.

Szerintem nem jo helyen van a kisagy. Tegyetek at mashova a kisagyat, probaljatok ki! Esetleg vigyetek oda a ti agyatok melle, es ott nyugodtabb lesz melletetek. En a helyetekben mashova tennem az agyat.
Lehet a kávé, ahogy írták, párásíts, kevésbé lesz szomjas. Tegyél falvédõt(vastagot) a hideg falhoz, elé tedd a kiságyat-úgy áttelepítheted. Eleget eszik? Ha nem találod az okát, akkor sajnos szerintem rossz szokás. Gondolom ti is idegesek vagytok, ez csak tovább gerjeszti a feszültséget a babádban. Nem tudnál megkérni valakit, hogy segítsen alvásra szoktatni? Barátnõ, stb...akiben van elég lelkierõ, hogy hallgassa a sírást. Gondolj arra, hogy ez a babádnak is nagyon rossz-megkockáztatom egészségtelen. Ha ezt tartod szem elõtt akkor sem tudod hallgatni a sírását? Azért nem hagyja abba, mert tudja, hogy õ nyer...minél tovább húzod, annál tovább fog sírni. Erõsebb, okosabb lesz. Kitartónak kell lenned! Ha feladod mert sír, akkor azt erõsíted meg, hogy van értelme, nem véletlenül bírja három órán keresztül....gondolom már próbáltad hagyni, hogy egyedül aludjon, sírt, te nem bírtad, rövidebb hosszabb idõ után bementél hozzá...ebbõl õ arra következtet csak elég kitartóan kell sírni-anya úgyis bejön. Annyira elfajult már a helyzet, hogy mindenképpen tenned kell valamit, kellemes varázsmódszerek pedig szerintem nincsenek. Bármennyire nehéz, mindig jusson eszedbe, hogy a babád érdekeit nézed....
Szia!Lehet hogy butaságot kérdezek de nem kávézol véletlenül?Azért kérdezem hátha azzal próbálod magad nappal ébrentartani, a sok éjszakázás miatt.
Szia! Nem vagy konyu helyzetben!! Szerintem az ejszakai ivassal lehetnek gondjai.Mit adsz neki inni? Nalunk is ez volt a problema, de van olyan ejszaka, hogy meg mostanaban is felkel, pedig mar 2 eves lesz.6 honapos koratol minden ejjel felkelt tobbszor is.Kb 2 honappal ezelott beragtam, megvontam tole teljesen az innivalot!Az elso ejszaka sirt, de megfogadtam eros leszek.2 orat kint figyeltunk a nappaliban, majd elalmosodott.Minden ejjel felebredt, de nem adtam neki.Nyafogott, sirt, de szerencsere hamar visszaaludt!En azt tanacsolom, hogy hagyd sirni, kulonben soha sem lesz vege!!Tudom nagyon nehez, hiszen senki sem birja elviselni a gyermeke sirasat.Kivanok neked sok kitartast!!
Az elozo vagyok! Ha hamarosan elindul, akkor valoszinuleg jobban lefarasztja magat!Lehetseges, hogy kevesebszer ebred! Mennyit idot vagytok kint a szabadban?
Huh és még én azt hittem az én fiam rossz alvó. Próbáltad homeópátiás bogyót camomilla vulgaris??? Szerintem semmit nem csináltok rosszul halgass mindíg a szivedre és ne gondold, hogy roszul teszed, ha pl.cicin van vagy egy ágyba aludtál vele. Nagyon pörög ez a baba ide tényleg szakértõ kell!!! Itt a neten nem kerestél még alvás szakértõket?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a tippeket, remélem sikerül.A baba így is velem alszik sokszor hajnaltól, de ott is sokat felkel...most pl állandóan cicin akart lógni..nem engedtem nem tettszett neki..falvédõnk van, az ágyát egy napja megcseréltük..nem vettem észre változást igaz nagyon fáj a szél és ez zavarni szokta.. kávézni nem kávézom..az öltöztetésében már mindent kipróbáltam..azt is ha melegebb azt is ha nem..a melegebb a jobb elsõ perctõl fázós.....
Szia!Az utolsó válaszadó által javasolt könyvet ingyen le tudod tölteni.Én is most töltöttem le kíváncsi vagyok nálunk beválik-e.Majd írd meg mi történt veletek! http://torpilla05.multiply.com/journal/item/24
http://alvas.kismamablog.hu/alomba-ringato-praktikak Én ezt vettem meg, 2 este kísérleteztem az olvasottak alapján, 3. éjszakát átaludta. Ez ca 1, 5 hónapja volt, azóta is alszik éjszaka, max 1x kelünk szopcsizni.
Az elozo, a 2 eves kislany anyukaja volt. Sok szerencset!
En vagyok a 2 eves kislany anyukaja. A 9.12-es valaszolo nagyon okos dolgokat irt!!Erdemes atgondolnod! Ez a babadnak sem jo, hogy nem alszik, nem pihen normalisan!Neked kell erosebbnek lenned, kitartobnak, szigorubbnak!!Ha nem ezt teszed, ugy jarsz mint en!Ma mar banom, hogy nem voltam kemenyebb, az en lanyom is sokkal nyugodtabb, amiota alszik ejszaka! Majd irok meg az ejjeli ivasrol, most nincs sok idom. Itt Kanadaban eleg kemeny a tel, de en mindennap kivittem levegozni, hidd el kell a gyerekeknek!Fel lehet oltoztetni jol, ugy, hogy ne fazzon.
Ahogy olvaslak, mintha magunkat látnám.9 hónapos a kisfiam, éjjel õ is kb 15 ször fenn van, volt.ugyanis most beköltöztettem a nagyágyba mellénk, mostis felkel 3-4 szer , kiesik a cumija visszaadom és alszik tovább.énis hulla fáradt voltam azért próbáltam ezt.hátha neked is bejön.Igaz igy sem alszom teljesen nyugodtan, de mégis többet mint elõtte.Inni nem adok neki csak ha nagyon sir és nem akar visszaaludni.Egész nap izgõ mozgó, õ is nagyon elfárad és ez is baj gondolom.G
Nálunk is volt ilyen, volt, hogy csak 2 órát aludtunk éjjel, tartott kb. 2, 5 hónapig. Én arra tudtam gondolni, hogy valami baja volt a hellyel, anyósomnál laktunk ideiglenesen. Amióta elköltöztünk, azóta sokkal jobb, 1 hónap alatt egyetlenszer volt olyan, hogy valami nyûgje volt (foga vagy rosszat álmodott) és egy órán keresztül üvöltött, de azóta csak 1x kel általában. Nekünk ez segített. Tudom, hogy nem tudjátok megoldani, de az ágya áthelyezését tényleg meg kellene próbálni vagy esetleg csak annyit, hogy a babát teszitek fordítva. Lehet, hogy ilyen gond van. Valamint tényleg fontos lenne a párásítás (hidegpárásítót ajánlom), mert gondolom panelban laktok (10.emelet) és ott nagyon száraz a levegõ. Nem muszáj mindig mennie, nekünk napközben megy, amikor nem alszik a Manó, amikor alszik, kikapcsolom. Valamint még azt kérdezném, hogy vele egy szobában tévéztek? Mert ha igen, nagyon nem jó neki a folytonos villódzás, a mi gyerkõcünket nagyon nyugtalanította. Napközben próbáld visszaaltatni, amikor fél óra után felsír, hátha még sikerül, mert az is gond lehet, hogy nagyon fáradt és átlendül a holtponton. A mi lányunk amióta éjjel jól alszik, napközben is sokkal nyugodtabb, pedig régebben szinte nem volt egyetlen jó napja sem, folyamatosan nyûgös volt a kialvatlanságtól. 10 hós kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy igaza van az elõttem szólónak de néha tényleg hûvös van nála és muszáj bekapcsolni a légfûtõt ezért muszáj neki néha adni vizet, mert mi is szomjasabbak vagyunk ha melegebb a levegõ...remélem ha jön a jó idõ és már nem kell fûteni jobb lenne és nem kellene adni neki.., mert én is azt hiszem rossz szokás ez csak nem tudom miért..mivel tejpépet kap vacsira azt figyeltük meg iszonyú szomjas rá, de nem tudom mit adjak neki, mert a délbeni fõzit nem mindig fogadja el este már, üveges kajára meg nem nagyon akarok költeni, mert az írtó sok pénzt és nem állunk úgy, ezért is fõzök neki én..meg az igazat megvallva egészségesebbnek tartom a házi kosztot.
A kérdező hozzászólása: Teljes rendszerben élünk, közel ugyan abban az idõben van reggeli ebéd alvások játszás.Szabadban nem nagyon tudtunk mostanában lenni a rossz szeles idõ miatt...de ez már elõtte is probléma volt.szerintem ettõl jobban nem tudja majd magát lefárasztani..., mert így is az a baj mindig, hogy túlon túl fáradt.Nem kávézom egyáltalán!Semmilyen káros szenvedélyem nincs max a csoki:) Megpróbáljuk átrakni ma a helyét, beméretni nem mérettem még a vízereket ilyeneket, mert azt hallottam olyan 20eft körül van és azt mi nem tudjuk megfizetni....
Borzasztó nehéz lehet, nagyon sajnállak, de tarts ki!! Az elõttem írónak valószínûleg teljesen igaza van. Annyit tennék hozzá, hogy próbáld mindig ugyanabban az idõben, akár percre pontosan etetni, altatni, fürdetni, sétálni. Mennyire van rendszerhez szokva? Hátha pár nap után õ is jobban tudná követni hogy épp mi a teendõ és mi következik a nap folyamán. Érdemes lenne egy napotokat egy külsõ szemlélõnek (másik anyuka, barátnõd) megfigyelni, hátha valamivel tud segiteni, mert ez már tényleg egészségtelen nektek is meg a babusnak is! Sok sikert!
Probaljatok meg hogy egy-ket ejszakan nem ott alszik ahol most van a kisagya. Vagy a ti agyatokban aludjon, vagy ha tudjatok az agyat tegyetek mashova. Nem azert nem ereztetek ti a sugarzasbol semmit mert felnottek vagytok, hanem epp a kisagy van azon a helyen ami nem jo! Itt a neten ha kutakodsz egy kicsit, talalsz olyan szakembert aki elmegy es felmeri ezt amit mondok, hogy az agy nincs jo helyen.
Hogy vagytok?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!