Találatok a következő kifejezésre: A bútor nem (73 db)

A Sweet Home 3D-be, hogy lehet megcsinálni a falat színesre (pl. :Lila, Zöld, Kék)? Vagy a bútoroknak lehet mást színt is adni? Vagy másik bútort nem lehet letölteni a Sweet Home-ba?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A fal/bútor módosítása menüben (jobb gomb a falon/bútoron). Kiegészítõket pedig a honlapon találsz.

A fal/bútor módosítása menüben (jobb gomb a falon/bútoron). Kiegészítõket pedig a honlapon találsz.
Nekem beszínezi a falakat, amint módosítom a helyiséget... De ha neked nem akkor a fal módosítás menüben felhozza a színeket. Ezt jobb klikkel éred el. Bútort is tudod ugyanígy színezni, bútor módosítása, jobb klikk. :-)

Vízkő a bútorokon? Amióta használjuk a hidegpárásítót, azota vastag réteg képződik a bútorokon. Olyan, mintha poros lenne, de szerintem vízkő. Mit tehetek ellene? Minden nap nem törölgethetem le az összes szekrényt és polcot.

Létezik valamilyen szer, amit a párásítóba rakhatnék a probléma megszüntetésére? Már így is víztisztítón átsz?rt vizet használok bele, de ez kevés. Más is tapasztalt hasonlót? Segítsetek!

Legjobb válasz: szerintem egy párásítóba alap hogy desztílált vizettegyél. nekem eszembe sem jutna csapvizet bele tenni. ecetezd ki, az lemraja a vizkövet, és vagyél desztilált vizet. de nem hinném hogy a bútorokon vízkö van.

szerintem egy párásítóba alap hogy desztílált vizettegyél. nekem eszembe sem jutna csapvizet bele tenni. ecetezd ki, az lemraja a vizkövet, és vagyél desztilált vizet. de nem hinném hogy a bútorokon vízkö van.
A bútor valószínûleg poros. Vízköves nem lehet, mert az nem párolog el a vízzel, hanem a párologtatóban rakódik le.
A kérdező hozzászólása: Szóval! Azért használok csapvizet a párásítóba, mert a használati utasítás szerint nyugodtan lehet csapvízzel üzemeltetni. Maga a gép nem vízköves. Hetente takarítom a használati utasítás szerint! Az viszont kicsit fura, hogy mióta párásítunk, azóta 1 azaz EGY nap alatt olyan réteg képzõdik a bútorokon (fõleg tv-n), hogy rajzolnio lehet rá. Prontóval törölgetem a bútorokat, ami ÁLLÍTÓLAG
A kérdező hozzászólása: Szóval! Azért használok csapvizet a párásítóba, mert a használati utasítás szerint nyugodtan lehet csapvízzel üzemeltetni. Maga a gép nem vízköves. Hetente takarítom a használati utasítás szerint! Az viszont kicsit fura, hogy mióta párásítunk, azóta 1 azaz EGY nap alatt olyan réteg képzõdik a bútorokon (fõleg tv-n), hogy rajzolni lehet rá. Prontóval törölgetem a bútorokat, ami ÁLLÍTÓLAG portaszító. Desztillált viet nem tudok bele használni, mert napi kb 5 litert porlaszt el, és ez nekem anyagilag nem megfizethetõ. Így van kb 45 %páratartalom a gyerekszobában. Vagyis nem visszük tûlzásba a párásítást. És még ezután jön majd az igazi fûtési szezon....
Ez érdekes, nálunk is van ez a probléma, de én is azt hittem vízkõ, pedig jogos a két pont, az nem lehet. Valszeg a vízben lévõ egyéb oldott anyagok a ludasak, sók, stb. Mi le tudtuk törölni és a párásító körül 1 méterre láttuk csak! A desztillált víz jó lehet a metróban 120-150 ft egy 5 lityós, nem drága, csak macerás. Kíváncsi vagyok valakinek van-e ötlete? Esetleg forralt víz?

Ha az akváriumomat beépítem egy faszekrénybe, nem fogja az elpárolgó víz tönkretenni a bútort?

Legjobb válasz: A lakkozott bútort lehet hogy nem de érdemes az akváriumra tetõt tenni!

A lakkozott bútort lehet hogy nem de érdemes az akváriumra tetõt tenni!
Ezt pont azelõtt kellett volna végig gondolnod mielõtt beépítetted. A repedezett vagy esetleg kopottabb lakkréteg semmit nem ér, simán deformálódni fog egy idõ után.
Hát, szerintem nem túl praktikus megoldás. Inkább üveg tetõt használj!


Próbáld meg a tesz-vesz.hu-n vagy az iwiwen is van apró de esetleg újságban is hirdetheted.

Normális, ha beépített villanysütő burkolatára, illetve a mellette lévő bútorra lecsapódik a pára, vagy ez azt jelenti hogy nem zár jól? Ráadásul a bútor megy tönkre a víztől.

Legjobb válasz: Ez tényleg nem tartozik a normális mûködéséhez, meg kell nézni az ajtaját rendesen zár-e és megvan-e rendesen a tömítése.

Ez tényleg nem tartozik a normális mûködéséhez, meg kell nézni az ajtaját rendesen zár-e és megvan-e rendesen a tömítése.

Valaki tud olyan internetes oldalrol ahol leirják a butor készitést lépésröl lépésre? Nem csak egyfajta dolog érdekel hannem a cipös szekrénytöl a komolyabb butorokig.

Legjobb válasz: Én inkább a helyedben elmennék egy könyvtárba, ott nagyon jó barkács-könyveket találsz, pont amik téged érdekelnek!!! A legjobb részeket kifénymásolod belõle. :D

Én inkább a helyedben elmennék egy könyvtárba, ott nagyon jó barkács-könyveket találsz, pont amik téged érdekelnek!!! A legjobb részeket kifénymásolod belõle. :D
Szívesen segítek neked, de az infó mellé elég sok gép is kell, mármint ha rendes bútort akarsz összerakni. Egyébként nem nagy cucc az egész, csak türelem kell hozzá. Ha van olyan szekrény, ami tetszik, mérd le, az alapján ki tudod számolni mekkora lapok kellenek hozzá, menj el egy barkácsboltba, ahol értenek a dolgokhoz, és ott tudnak segíteni abban, hogy milyen gépeid vannak, ahhoz melyik a legegyszerûbb megoldás, hogy összefogasd. Ha leírod a méreteket, szívesen kiszámolom neked, mekkora lapokat kell venned, meg leírom, hogy hogyan rakd össze. Milyen gépeid vannak? Bár végül ha kitartó vagy, akár egy csavarhúzó is elég. :)
08:15-nek! Én például könyvekbõl tanultam a bútorkészítést, remekül leírják az elkészítés folyamatát, az anyagszükségletet, a szabásmintát... Ilyen elõképzettség után készítettem saját magam polcokat, étkezõszekrényt, mosdószekrényt, franciaágyat, számítógép-asztalt (kihúzható billentyûzettartóval)... A lerajzolt terveim szerint leszabattam a megfelelõ méretû bútorlapokat, dekopírfûrész és fúrógép, csavarhuzó, kalapács minden háztartásban van... :D Ja, az élfóliázáshoz kell egy vasaló... A kárpitozáshoz vettem egy kapcsozó-gépet, nem olyan drága dolog. Ezeket a barkácskönyveket eléggé közérthetõ nyelven írják meg, nem olyan, mint egy tankönyv.
Szerintem macerás könyvbõl. Inkább menj el valaki mellé aki egyedi bútorokat is gyárt, hamar kitanulod. Én például szinte mindent el tudok készíteni. A tudás csak az 50 %-a gyártásnak. Kellenek célgépek is. Vigyázz az ujjaidra !
Attól függ milyen bútorokat akarsz csinálni: az elõbb említetettkhez elég tényleg egy prospektus is szinte mert forgácslappal egy kisgyerek is tud bánni. De nekem elhiheted hogy a bútorasztalos szakmát sem hiába iskolában teszik le. Ha igazi normális bútorokat akarsz készíteni akkor kell gyakorlati tudás és elméleti rendesen, mert igazi fával nem úgy kell dolgozni hogy kell egy dekopírfûrész meg tipli. Keress dc-n asztaloskönyveket vagy itt: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
gyere el barátném faterjához, az majd kitanítja az asztalosság csínját-bínját XD

2-en vagyunk Kft-ba. Tavaly július óta járulék nem lett befizetve, január óta végrehajtáson, ill. inkasszón van a cég. A számlára nem érkezik bevétel. Viszont a cégben van pár bútor, de ezek ára apró töredéke a tartozásnak. Mikor jöhet a végrehajtó?

Legjobb válasz: Ha végrehajtás van folyamatban a cég ellen,akkor bármikor helyszíni eljárást tarthat az adóhatóság. Természetesen elõtte teljes körû vagyonfeltárást végez.Bekéri az esetleges követelésekrõl a számlákat, és a partner cégeket is leellenõrzi. Bármi ingatlan, gépjármû van a cégetek tulajdonában, lefoglalja. Az irodai bútorokkal nem foglalkozik,hisz eladhatatlanok /hacsak nem antik régiségek :)/ Nyilatkoztatják a képviselõt hogy miként tudná rendezni a cég tartozását. Amennyiben nem tudja, felszámolják a céget, és egy ideig eltiltják a vezetõ tisztségviselõket a cégalapítástól.

Ha végrehajtás van folyamatban a cég ellen, akkor bármikor helyszíni eljárást tarthat az adóhatóság. Természetesen elõtte teljes körû vagyonfeltárást végez.Bekéri az esetleges követelésekrõl a számlákat, és a partner cégeket is leellenõrzi. Bármi ingatlan, gépjármû van a cégetek tulajdonában, lefoglalja. Az irodai bútorokkal nem foglalkozik, hisz eladhatatlanok /hacsak nem antik régiségek :) / Nyilatkoztatják a képviselõt hogy miként tudná rendezni a cég tartozását. Amennyiben nem tudja, felszámolják a céget, és egy ideig eltiltják a vezetõ tisztségviselõket a cégalapítástól.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de ennyi az összes bünti, hogy nem lehet új céget alapítani?A társam elsikkasztotta a cég pénzét!Ezért nem jár semmi?

Az lehet hogy a bútor is besallétromozódik? NEm csak a fal? Arra is jó a salétromsav ölő?

vagy mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: Az nem salétrom,hanem gomba. Nehéz ügy,mert alapvetõen ki kellene szárítani teljesen,és utána fára ajánlott gombaölõ szerrel lekezelni. De gondolom, hogy a lakás nedves, és ott alakult ki a probléma.A gombák a savas környezetet nem bírják,úgyhogy kezdeti lépésnek próbáld ki tömény (20%-os) ecettel áttörölni,ezt ismételd meg 2-3 alkalommal. Ha újra kijön,akkor valami radikális gombaölõszert kellene venned,de sajnos szerintem bútorra nem igazán jó,mert egészségkárosító,és ez ugye zárt térben van,ráadásul a ruháiddal is érintkezik.Persze a gombák által termelt aflatoxin talán méginkább egészségkárosító.

Az nem salétrom, hanem gomba. Nehéz ügy, mert alapvetõen ki kellene szárítani teljesen, és utána fára ajánlott gombaölõ szerrel lekezelni. De gondolom, hogy a lakás nedves, és ott alakult ki a probléma.A gombák a savas környezetet nem bírják, úgyhogy kezdeti lépésnek próbáld ki tömény (20%-os) ecettel áttörölni, ezt ismételd meg 2-3 alkalommal. Ha újra kijön, akkor valami radikális gombaölõszert kellene venned, de sajnos szerintem bútorra nem igazán jó, mert egészségkárosító, és ez ugye zárt térben van, ráadásul a ruháiddal is érintkezik.Persze a gombák által termelt aflatoxin talán méginkább egészségkárosító.

Kell a bútorokat amortizálni? Mekkora az értékhatár, ami alatt nem kell?

Legjobb válasz: Ha a bútor 1 évnél tovább szolgálja a vállalkozást, akkor az tárgyi eszköz és amortizálni kell. A leirás módja elhatározás kérdése. Ha 100 ezer alatti a nettó értéke akkor lehet egyösszegû leirás. Ha 200 ezer alatti akkor lehet 2 év alatt leirni. Ez fölött a besorolás szerinti leirási kulccsal lehet elszámolni. /SZJA törvény, vagy TA törény./ De ha vállalkozó vagy mindenképpen gondoskodj egy megfelelõ könyvelõrõl, mert az adótörvények igen bonyolultak, már régen nem lehet megoldani a saját könyvelést, ha a tárgyi tudásod ilyen kevés. (Már bocsi)

Ha a bútor 1 évnél tovább szolgálja a vállalkozást, akkor az tárgyi eszköz és amortizálni kell. A leirás módja elhatározás kérdése. Ha 100 ezer alatti a nettó értéke akkor lehet egyösszegû leirás. Ha 200 ezer alatti akkor lehet 2 év alatt leirni. Ez fölött a besorolás szerinti leirási kulccsal lehet elszámolni. /SZJA törvény, vagy TA törény./ De ha vállalkozó vagy mindenképpen gondoskodj egy megfelelõ könyvelõrõl, mert az adótörvények igen bonyolultak, már régen nem lehet megoldani a saját könyvelést, ha a tárgyi tudásod ilyen kevés. (Már bocsi)
A kérdező hozzászólása: Szia, meg egyetemista vagyok, egy projekthez kell (egy babysitter ugynokseget kell megtervezzunk, minnel valosabbra) es mivel mi nem termelunk, nincsenek munkagepeint, amiket amortizalni kellene, a butorok viszont kulon kulon nem olyan ertekesek... ezert nem tudtuk, hogy mi legyen. A multimedias felszereles gondolom mindenkepp kell amorizalni (gondolok itt projektorra, laptopra, hangrendszerre)
A bútokoknál is választhatod a %-os leirást, nem kötelezõ az egyösszegû. Ezt a számviteli politikában kell leirni, hogy mit választasz. Ha nem irod le azonnal a bútorokat, akkor nem terheli azonnal az elsõ évet. Az elõzõ voltam.

Kislányom csak belénk kapaszkodva áll fel, a bútorokba, kiságyba kapaszkodva nem. Mivel motiválhatnám?

Legjobb válasz: Ne motiváld semmivel, hanem minél többet hagyd szabadon mászkálni, és akkor majd kipróbál mástbis rajtatok kívül. Ne siettesd, hagyd az õ tempójában fejlõdni.

Ne motiváld semmivel, hanem minél többet hagyd szabadon mászkálni, és akkor majd kipróbál mástbis rajtatok kívül. Ne siettesd, hagyd az õ tempójában fejlõdni.
Majd ha akar akkor feláll, van olyan gyerek aki hamarabb van aki késõbb teszi ezt meg, ne siettesd!
A kérdező hozzászólása: Nem siettetem, csak ha nem sikerül neki, sír, és rettentõ nyûgös!! Ülve is alig akar megmaradni!
Szia az én fiam párszor fekapaszkodott az ágyon de elecsuszott és megütötte magát. Utána sokáig nem próbálkozott pedig akkor már 1 éves volt. Aztán megmutattam neki, hogy , hogyan csinálja, ugy ahogy õneki kell felállni. Kétszer megmutattam aztán már tudta. Egyébként neki mindent így kelett megmutatni. Még a földröl felállást is. magátol nem jött rá, csak ha látta , hogy az uncsitesója, hogy csinálja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!