Találatok a következő kifejezésre: A bölcsőde fog az (2 db)

A bölcsőde mikortól fog az Oktatási Minisztériumhoz tartozni? Akkor a gondozónőknek milyen végzetséggel kell rendelkezniük? Elég lesz a felsőfokú vagy esetleg főiskolai végzettség kell majd hozzá?

Legjobb válasz: tudtommal most is oda tartozik, de ha tévedek max a szoc miniszterhez- bár már nem tudom követni milyen minisztériumok vannak. Szóval szerintem akkor is eléglesz a mostani rendszerben elvégezhetõ megfelelõ szakképesítés. vagyis a felsõfokú csecsemõ és gyermekgondozó szak.(vagy mi)

tudtommal most is oda tartozik, de ha tévedek max a szoc miniszterhez- bár már nem tudom követni milyen minisztériumok vannak. Szóval szerintem akkor is eléglesz a mostani rendszerben elvégezhetõ megfelelõ szakképesítés. vagyis a felsõfokú csecsemõ és gyermekgondozó szak.(vagy mi)
Szia! A bölcsõde egészségügyi intézmény, jelenleg már legalább érettségivel kell rendelkezniük a gondozõnõknek, de még tart a türelmi idõ, tehát simán összefuthatsz "nem érett" gondozó nénikkel! Szóval, mivel nem oktatási intézmény, tanításra, oktatásra sem nagyon számíthatsz, ez inkább egy gyermekmegörzõ (kicsit durván fogalmazva), ahol a gondozás áll a középpontban!
Az utolsó válaszoló azt hiszem nem igen látott még bölcsõdét belülrõl, illetve az ott folyó munkát! Ma már épp, hogy nem a gondozásra esik a hangsúly, hanem a nevelésre. Amúgy nem az oktatáshoz tartozunk, hanem a szociális intézményhez. Jelenleg van olyan gondozónõ is akinek nincs érettségije, hanem elsõ és másodfokú szakosítója, de ez már sokáig nem elég. Akiket most felvesznek azoknak érettségi és felsõfokú szakképzés szükséges (csecsemõ- és kisgyermeknevelõ- gondozó). Tervezik, hogy a közeljövõben fõiskolai szintre emelik a képzést, de sajnos azt ma Magyarországon még nem fizetik meg. Remélem kielégítõ voltam! Ezt mind tapasztalatbõl írtam! Egy nemrég végzett szakképzett gondozónõ, aki a pályán van!! Ha kérdésed volna még, nyugodtan kérdezz, majd néha visszanézek!

Első bölcsődei szülőin mi lesz a téma? Szeptemberben fog kezdeni, de valaki azt mondta, lehet csak októberbe kezdhetem a beszoktatást, és a szülőin beszéljük meg hogy ki mikor kezdjen.

Ezt egy anyuka mondta, én meg azt hittem , hogy olyanokról beszélünk, hogy miket kell vinni, mi lesz a jele.

Legjobb válasz: Elmondták azt is, miket kell vinni, mekkora ágynemû huzat kell, elmondták a napirendet is. Megkaptuk a csoport beosztást és a jelet is. És megbeszéltük, ki mikor megy beszoktatásra. Nálunk 8 gyerek van, az utolsó október 8-án kezd. Hetente van a beosztás. Muszáj, mert egyszerre ennyi gyerekre lehetetlen odafigyelni a gondozóknak.

Elmondták azt is, miket kell vinni, mekkora ágynemû huzat kell, elmondták a napirendet is. Megkaptuk a csoport beosztást és a jelet is. És megbeszéltük, ki mikor megy beszoktatásra. Nálunk 8 gyerek van, az utolsó október 8-án kezd. Hetente van a beosztás. Muszáj, mert egyszerre ennyi gyerekre lehetetlen odafigyelni a gondozóknak.
Persze elmondják, hogy mi kell, de amúgy semmi extra, legalábbis itt nálunk. ha még pelusos, akkor pelus, popsitörlõ, szalvéta, szappan, fésû, fogkefe, zsepi, asszem más nem is. Lehet vinni cumit/cumisüveget alváshoz, itt legalábbis. de valóban a fõ téma, és ami sok idõt igénybe vett, az a megbeszélés, hogy ki mikor kezdje a beszoktatást, mert ugye mindenkinek sûrgõs, mindenki megy vissza dolgozni, stb., így jó nagy vita kerekedett nálunk, mire meg tudtunk egyezni...Mi is csak szeptember végén kezdhetjük a beszoktatást :(, nálunk 1 gyerekre 2 hetet szánnak.. de még elmondták a napirendet, hogy milyen papírok kellenek, hogy hogy van ha beteg a gyerek, milyen kajákat kapnak, mennyi lesz a "csoportpénz", megkapták a jelüket:-))), megnézhettük a csoportot, és kérdezhettünk, válaszoltak... tehát szinte minden téma az elsõ szülõin, ami Téged érdekel...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!