Találatok a következő kifejezésre: A bölcsőde fog (7 db)

Most akkor mennyibe fog kerülni 2012-ben a bölcsőde?

Legjobb válasz: Jövedelemtõl függ: http://www.femina.hu/hirhatter/bolcsi_teritesi_dij

És a cikk alján van a lényeg, ebben már benne van az étkezés. Akkor viszont nem olyan sok. Persze az érdekes, hogy 38 e Ft-nál húzza meg a határt, amikor a létminimum 57 e Ft volt tavaly.
A legtöbb önkormányzat pár nap alatt nem tudott még döntést hozni. Ezért az biztos, ha a bölcsi helye szerinti önkormányzat lapján a hirdetményeket, híreket átolvasod. Ahova a gyerekeim járnak, még nincs bevezetve.
1. vagyok, ja, tényleg, azt mondják, hogy nem kötelezõ bevezetni, hanem az önkormányzat dönti el. Én meglepõdnék, ha nem élnének vele, mert a legtöbbjük el van adósodva.
2. válaszoló, kötve hiszem, hogy benne van a kaja, mi most fizetünk havi 13.000-14.000.- a kajára a bölcsiben! bár mondjuk nem lenne rossz ha lemenne az ára ;)
Nálunk 350 Ft/nap a kaja. Államiban ilyen sokat fizettek? A cikk azt írja, hogy ebben már benne lesz az étkezés. Akkor csak plusz +2-3000 Ft az alsó kategória, az nem olyan sok, de nekem is gyanús volt.
500 ft a kaja, hova a gyerekem jár, de most januártól biztosan emelkedik, 40-60 forintot.
nálunk 600.-/nap +nekünk kell vinni 10óraira a gyümölcsöt és ez állami.... :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ti mennyit fizettek havonta a bölcsiért, és melyik kerületben?

Akkor is kapom munka mellett a GYES-t, ha a gyermekem bölcsödébe fog járni? Vagy nincs köze hozzá?

Legjobb válasz: Hivatalosan csak akkor, ha napi max 6 órát tölt ott. De ki nézi ezt!?

Hivatalosan csak akkor, ha napi max 6 órát tölt ott. De ki nézi ezt!?

Mi a szokás: mossák a gyereketek fogát a bölcsődében?

Most ?sszel megy a kisebbik fiam bölcs?débe, a szül?in mondták, hogy fogkefét nem kell vinni, mert nem mossák a fogukat. Persze megértem, hogy kicsik a gyerekek, és sokáig tartana meg minden, de akkor is nagyon csodálkozom. Kíváncsi vagyok, máshol is így van-e.

Legjobb válasz: Nálunk se bölcsibe, se oviba nem mossák.

Nálunk se bölcsibe, se oviba nem mossák.
Nálunk sem mossák, de másfél éves fiamnak én sem mosom itthon minden étkezés után, csak este meg reggel, szóval ezen nem akadtam ki.
Nálunk az elsõ szülõin elmondták, hogy kötelezõ a gyermekfogorvosi papír, hogy mehessenek a gyerekek bölcsibe, mert minden második gyereknek rohad a foga /az igazgatónõ fogalmazott így/. Aztán rátértek, milyen tisztasági cuccokat vigyünk, a fogkefét kihagyták, mi többen is rákérdeztünk. A válasz: mit képzelünk mi, hogy õk majd fél napig sikálják a gyerekek fogait... Akkor nem értem a lényeget a fogorvosi papír miértjérõl? Adják a cukros löttyöket. meg a túrórudit tízóraira és akkor csodálkoznak, ha rosszak a gyerekek fogai.
Nálunk sem mossák a bölcsiben, én is kiakadtam de mit tudok csinálni?!
Mossák a bölcsiben. Szép is lenne, ha nem mosnák! Ha a gyerek nagyon nem akar menni (elõfordul), akkor nem erõltetik, de egyébként bizony van fogkefe, fogkrém, pohár és mossák. Szégyen egy olyan ovi vagy bölcsi, ahol erre nem fordítanak figyelmet, hiszen ez alapvetõ szájhigiénés dolog! ÉS nehogy ettõl legyen fogászati gondunk, amikor 6 hónapos korától mosom a fogát.
A mi városunkban általános gyakorlat, hogy bölcsiben nincs fogmosás, oviban igen (5 bölcsi és 7 ovi van). A lányom 3 éves és õ is egyedül mos fogat, jó oké, nem 100%-osan, de nagyon ügyes szerintem. A fiam 1.5 éves és mivel tökjól el tudta lesni a nõvérétõl, õ is elég ügyin próbálkozik, ebéd után a nagyiknál szokta kérni a "mosi-mosi"-it :-) A bölcsiben is kérte pár napig, aztán megszokta, hogy ott nincs ilyen és kész.
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ természetesen az elsõ válaszolónak ment. :-)
Nálunk azt mondták a bölcsiben, hogy akkor mossák a fogát, ha már zárt fogsora van. Azt nem kérdeztem, hogy 16 vagy 20 fogra gondolnak, de én úgy tudom, hogy a zárt fogsor a 16, tehát hézag nélküli.
A kérdező hozzászólása: Az óvodában sem? Pedig az már nem lenne nagy dolog, az én kisfiam 3 évesen már egyedül mosott fogat (persze nem tökéletesen, de a semminél az is több, és egyre ügyesebben csinálja). Nálunk az oviba kell fogkefe, azon már konkrétan kiakadnék, ha ott sem figyelnének erre.
Nálunk mossák az oviban ebéd után.
Nálunk bölcsiben nem mossák. Azt mondják, enédnél csak vizet kapnak, hogy alvás elõtt me legyen cukros lötyi és leöblítse kicsit a szájukat. Oviban sincs fogmosás, ott alvás elõtt öblítõvel öblítés van. Jobban tetszett volna a fogmosás, de jobb, mint a semmi, sajnos itthon sem szoktunk hozzá, hogy étkezések után, csak reggel, este...


Milyen a rend a bölcsödében? Másfél évesem menni fog, mire számítsunk? Hányszor alszanak, esznek, és hogyan? Minden érdekel.

Legjobb válasz: Hú, köszi a részletes beszámolót. És önállóan kell tudni enni? A fiam többször alszik napközben, ezek szerint majd átszoktatják egyre.

A kérdező hozzászólása: Hú, köszi a részletes beszámolót. És önállóan kell tudni enni? A fiam többször alszik napközben, ezek szerint majd átszoktatják egyre.
Nálunk fél8-8 körül van reggeli. Olyankor már mindenki ott van. Utána játék, vagy mondókáznak, vagy tornáznak, vagy mesét olvasnak nekik. Amihez kedvük van. 10 körül tízórai: kis gyümölcs, vagy gyümölcslé, utána ha jó idõ van kimennek az udvarra. Ebédkor bemennek. Utána alvás. Ébredés után uzsonna, játék, hazamenetel. De valahol fennit is van a neten a bölcsink napikrendje, mindjárt megkeresem. Ja mikor elkezdett a fiam bölcsibe járni, õ sem tudott egyedül enni-inni és nem volt gond. Napok alatt megtanult, könnyû volt, mert utánozni akarta a többieket. Itt van: http://bolcsode.ttki.hu/tartalom/1020/napirend/

A bölcsőde mikortól fog az Oktatási Minisztériumhoz tartozni? Akkor a gondozónőknek milyen végzetséggel kell rendelkezniük? Elég lesz a felsőfokú vagy esetleg főiskolai végzettség kell majd hozzá?

Legjobb válasz: tudtommal most is oda tartozik, de ha tévedek max a szoc miniszterhez- bár már nem tudom követni milyen minisztériumok vannak. Szóval szerintem akkor is eléglesz a mostani rendszerben elvégezhetõ megfelelõ szakképesítés. vagyis a felsõfokú csecsemõ és gyermekgondozó szak.(vagy mi)

tudtommal most is oda tartozik, de ha tévedek max a szoc miniszterhez- bár már nem tudom követni milyen minisztériumok vannak. Szóval szerintem akkor is eléglesz a mostani rendszerben elvégezhetõ megfelelõ szakképesítés. vagyis a felsõfokú csecsemõ és gyermekgondozó szak.(vagy mi)
Szia! A bölcsõde egészségügyi intézmény, jelenleg már legalább érettségivel kell rendelkezniük a gondozõnõknek, de még tart a türelmi idõ, tehát simán összefuthatsz "nem érett" gondozó nénikkel! Szóval, mivel nem oktatási intézmény, tanításra, oktatásra sem nagyon számíthatsz, ez inkább egy gyermekmegörzõ (kicsit durván fogalmazva), ahol a gondozás áll a középpontban!
Az utolsó válaszoló azt hiszem nem igen látott még bölcsõdét belülrõl, illetve az ott folyó munkát! Ma már épp, hogy nem a gondozásra esik a hangsúly, hanem a nevelésre. Amúgy nem az oktatáshoz tartozunk, hanem a szociális intézményhez. Jelenleg van olyan gondozónõ is akinek nincs érettségije, hanem elsõ és másodfokú szakosítója, de ez már sokáig nem elég. Akiket most felvesznek azoknak érettségi és felsõfokú szakképzés szükséges (csecsemõ- és kisgyermeknevelõ- gondozó). Tervezik, hogy a közeljövõben fõiskolai szintre emelik a képzést, de sajnos azt ma Magyarországon még nem fizetik meg. Remélem kielégítõ voltam! Ezt mind tapasztalatbõl írtam! Egy nemrég végzett szakképzett gondozónõ, aki a pályán van!! Ha kérdésed volna még, nyugodtan kérdezz, majd néha visszanézek!

Első bölcsődei szülőin mi lesz a téma? Szeptemberben fog kezdeni, de valaki azt mondta, lehet csak októberbe kezdhetem a beszoktatást, és a szülőin beszéljük meg hogy ki mikor kezdjen.

Ezt egy anyuka mondta, én meg azt hittem , hogy olyanokról beszélünk, hogy miket kell vinni, mi lesz a jele.

Legjobb válasz: Elmondták azt is, miket kell vinni, mekkora ágynemû huzat kell, elmondták a napirendet is. Megkaptuk a csoport beosztást és a jelet is. És megbeszéltük, ki mikor megy beszoktatásra. Nálunk 8 gyerek van, az utolsó október 8-án kezd. Hetente van a beosztás. Muszáj, mert egyszerre ennyi gyerekre lehetetlen odafigyelni a gondozóknak.

Elmondták azt is, miket kell vinni, mekkora ágynemû huzat kell, elmondták a napirendet is. Megkaptuk a csoport beosztást és a jelet is. És megbeszéltük, ki mikor megy beszoktatásra. Nálunk 8 gyerek van, az utolsó október 8-án kezd. Hetente van a beosztás. Muszáj, mert egyszerre ennyi gyerekre lehetetlen odafigyelni a gondozóknak.
Persze elmondják, hogy mi kell, de amúgy semmi extra, legalábbis itt nálunk. ha még pelusos, akkor pelus, popsitörlõ, szalvéta, szappan, fésû, fogkefe, zsepi, asszem más nem is. Lehet vinni cumit/cumisüveget alváshoz, itt legalábbis. de valóban a fõ téma, és ami sok idõt igénybe vett, az a megbeszélés, hogy ki mikor kezdje a beszoktatást, mert ugye mindenkinek sûrgõs, mindenki megy vissza dolgozni, stb., így jó nagy vita kerekedett nálunk, mire meg tudtunk egyezni...Mi is csak szeptember végén kezdhetjük a beszoktatást :(, nálunk 1 gyerekre 2 hetet szánnak.. de még elmondták a napirendet, hogy milyen papírok kellenek, hogy hogy van ha beteg a gyerek, milyen kajákat kapnak, mennyi lesz a "csoportpénz", megkapták a jelüket:-))), megnézhettük a csoportot, és kérdezhettünk, válaszoltak... tehát szinte minden téma az elsõ szülõin, ami Téged érdekel...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!