Találatok a következő kifejezésre: A bíróság a (977 db)

1-3 hónap között. A bíróság leterheltségétõl függõen.

2007-ben elváltam megvolt a tárgyalás megegyeztünk a biróságon a gyerekek nála kettek elhelyezve megvolt a vagyoni osztás a lakás rám eső részéről lemondtam ő nem érvényesitett gyerektartást kérheti e ujra a gyerektartást?

mert most előjött azzal hogy gyerektartást követel mivel nem tudja a gyrekek tanulmányait finanszirozni a gyerekek 17 és 18 évesek kötzép és főiskola s még 6 hónapra visszamenőleg követeli lehetséges e? s mit tudnák tenni e kivédésében mert nem tartom ezt jogosnak mivel van 2 ingatlanja autó motor stb. s ha ő követelőzik én követelhetem e amiről egyszer lemondtam a házról mert ő is lemondott a gyerektartásról

Legjobb válasz: Dehogynincs, napi szinten elõfordul a bírósági gyakorlatban... gyak mondom, ha nem egy balek a férj, akkor szépen benne van az ítéletben dátum meg összeg szerint, hogy az átruházott ingatlan ellenértékével meddig van rendezve a tartásdíj. Kérdezõ most azt teheti (ha anno nem tette meg) hogy számol, kiszámolja a lakásrésze akkori hozzávetõleges értékét, kiszámolja az azóta vélhetõen fizetendõ tartásdíj összegét, és összeveti a két számot. Ha azt látja, hogy már "ki van fizetve" akkor tényleg jobb ha fizet, ha viszont azt, hogy még messze nem tartanak a fél lakás értékénél, akkor el kell menni a bíróságra... Nos, meg akkor is jobb ha fizet, ha nagy balek volt, és semmiféle papírt nem írtak anno a betudásról, de akkor csak magát okolhatja ezért.

Dehogynincs, napi szinten elõfordul a bírósági gyakorlatban... gyak mondom, ha nem egy balek a férj, akkor szépen benne van az ítéletben dátum meg összeg szerint, hogy az átruházott ingatlan ellenértékével meddig van rendezve a tartásdíj. Kérdezõ most azt teheti (ha anno nem tette meg) hogy számol, kiszámolja a lakásrésze akkori hozzávetõleges értékét, kiszámolja az azóta vélhetõen fizetendõ tartásdíj összegét, és összeveti a két számot. Ha azt látja, hogy már "ki van fizetve" akkor tényleg jobb ha fizet, ha viszont azt, hogy még messze nem tartanak a fél lakás értékénél, akkor el kell menni a bíróságra... Nos, meg akkor is jobb ha fizet, ha nagy balek volt, és semmiféle papírt nem írtak anno a betudásról, de akkor csak magát okolhatja ezért.
#1 "A gyermek tartasdijrol egyebkent nem lehet lemondani, az nem a szülõnek jár, hanem a gyereknek." - igaz, csakhogy itt nem lemondásról van szó, hanem arról, hogy a Kérdezõ exe a Kérdezõnek a lakás fele részét VAGY a lakás fele részéének használati díját a tartásdíjjal megegyezõ összegû részletekben fizeti meg, olyan módon, hogy nem utalnak oda majd vissza egy ugyanakkora összeget.
Persze, kerhet bármikor. Max hat hónapra visszamenõleg ítélik meg. A 18 evésre mar nem gyermektartasdijat, hanem rokontartast tud kérni. A gyermek tartasdijrol egyebkent nem lehet lemondani, az nem a szülõnek jár, hanem a gyereknek.
Kérheti. Sõt, attól a naptól, amikor kérte, ha fizetsz, visszamenõleg is kérheti. Mondjuk, szeptember 1-jén kérte, de te nem fizetsz. A bíróság meg fogja ítélni néhány hónap múlva visszamenõleg, szeptember 1-jétõl. Jobb, ha szó nélkül fizetsz. Örülj, hogy eddig nem kellett. Bármilyen vagyon megosztás volt, a gyereknek járó tartásdíjról jogilag nem mondhat le az, aki neveli, mert nem neki jár, hanem a gyereknek. Ha a gyerek 18 a éves korát betölti és nappalin fog majd továbbtanulni, akkor nem az anyjának, hanem személyesen a gyereknek a számlájára kell majd küldened a tartásdíjat. Így van ez pl. az árvasági pótlékkal is, amit 21 éves koráig kap, ha nappalin tanul, valamint az egy gyerek után járó családi pótlékkal is.
3-as! A lakás a vagyonmegosztás része. A vagyonmegosztásnak viszont semmi köze a gyereknek járó tartásdíjhoz.
Ahogy az elsõ írja, 18 éves kor felett rokontartás van. Ez alól viszont ki lehet bújni akkor, ha az illetõ rokon (tehát itt a gyermek) méltatlan rá. Például nem tartja veled rendszeresen a kapcsolatot. Egyik ismerõsömnek épp most szüntették meg a fizetési kötelezettségét, mert 12 éves kora óta nem is látta a gyereket. A 17 évesre viszont mindenképp fizetned kell, ha megítéli a bíróság.
Csakhogy ilyen nincs utolsó, mivel a tartasdijat készpénzben kell megfizetni, havonta elõre.
Kérhet és õ nem mondhat le önhatalmulag a gyt-ról mert az a gyerek pénze nem a tiétek. Ha a gyerekekre iratad a lakást annak az értékét belszámolják a gyt ba de a fennmaradó részt ki kell fizetni. Ha egy 8 milliós panelt hagytál ott a te részed 4 milka ez 18, 25 évnyi nevelést tanitatást nyilván nem fedez így a fizetésed alapján kiszámolják kb menyit fizetnén x év alatt ebbõl levonják az ingatlan rád esõ részének az árát.

Végrehajtási eljárás megszüntetésének a perét jogerősen megszüntette a bíróság, a felek félreértése miatt. Kérdezem hogyan tudnám újra indítani ezt a pert? Mert a végrehajtás még folyik viszont az adósságot már rég kifizettem, amire tanújaim vannak.

Legjobb válasz: Elõször próbálkozz a végrehajtónál, õ felhívja a vhkérõt, hogy igaz-e, hogy megszûnt a tartozás. Ha igaz, a vhó megszünteti a vh-t, ha a vhkérõ azt mondja, továbbra is fennáll, a vhó elutasítja a megszüntetési kérelmedet. Ezután mehetsz a bíróságra. Mivel a bíróság korábbi megszüntetõ határozata nem érdemi döntés, nyugodtan indítsd meg újra a megszüntetési pert, jelöld meg a tanúidat, de elõtte szedd össze õket, mert a megszüntetési per soron kívüli, hamar lesz tárgyalás.

Elõször próbálkozz a végrehajtónál, õ felhívja a vhkérõt, hogy igaz-e, hogy megszûnt a tartozás. Ha igaz, a vhó megszünteti a vh-t, ha a vhkérõ azt mondja, továbbra is fennáll, a vhó elutasítja a megszüntetési kérelmedet. Ezután mehetsz a bíróságra. Mivel a bíróság korábbi megszüntetõ határozata nem érdemi döntés, nyugodtan indítsd meg újra a megszüntetési pert, jelöld meg a tanúidat, de elõtte szedd össze õket, mert a megszüntetési per soron kívüli, hamar lesz tárgyalás.


A párom kisfia után mennyi gyerektartásra kötelezheti a bíróság a páromat? A kisfiú anyja állandóan hozzánk passzolja le a gyereket, mondván, hogy a hétvége neki KELL, + hétköznap is elég gyakori az éjszakai kimaradása.

Egy 30 napos hónapból kb.10-13 napot/éjszakát tölt velünk a gyerek.Még hivatalosan nem váltak el, de a párom havi 50. 000, -ot fizet az "exének". Így mi sem tudjuk a mindennapi életünket élni, de persze arról hallani sem akar, hogy a kisfiút nálunk helyezzék el. Ilyen mérték? megosztásnál is köteles gyerektartást fizetni? Nagyon el vagyok keseredve, mert az exe úgy használja ki a páromat ahogy lehet. Várom a miel?bbi hozzászólásokat, kérem valaki segítsen! Van erre valami jogszabály?

Legjobb válasz: Bárcsak én is 50 ezret kaphatnék a fiam után!! Tényleg jól írták. A fizetés 20%-a vagy ha nincs bejelentett munkaviszonya(azt ,hogy feketén mennyit keres azzal a bíróságon nem foglalkoznak)A minimálbér 20%-a vonható le gyerektartási díjként.A láthatást is megszokták adni,de mi evvel nem foglalkoztunk,mert apa és fia nagyon szeretik egymást,és mi rábíztuk a gyerekre..Szerintem jobban jártok,ha kéritek a bíróságon,hogy szabják ki a gyerektartásdíjat(ezt lehet akkor is ha nincsenek elválva).De ha elválnának,és a bíró megszabja a gyermek láthatási idejét,és nem akarjátok,hogy a gyermek mindig veletek legyen,lehet hivatkozni az anyukánál a bírói határozattal...Egyébként a kisgyermeket sajnálom nagyon mert úgy jön le az egész,hogy ti se akarjátok,hogy mindig veletek legyen,és az anyuka sem...(ha nem így van ,akkor harcoljatok azért,hogy nálatok legyen végleg ha már az anyja nem foglalkozik vele)

Bárcsak én is 50 ezret kaphatnék a fiam után!! Tényleg jól írták. A fizetés 20%-a vagy ha nincs bejelentett munkaviszonya(azt , hogy feketén mennyit keres azzal a bíróságon nem foglalkoznak)A minimálbér 20%-a vonható le gyerektartási díjként.A láthatást is megszokták adni, de mi evvel nem foglalkoztunk, mert apa és fia nagyon szeretik egymást, és mi rábíztuk a gyerekre..Szerintem jobban jártok, ha kéritek a bíróságon, hogy szabják ki a gyerektartásdíjat(ezt lehet akkor is ha nincsenek elválva).De ha elválnának, és a bíró megszabja a gyermek láthatási idejét, és nem akarjátok, hogy a gyermek mindig veletek legyen, lehet hivatkozni az anyukánál a bírói határozattal...Egyébként a kisgyermeket sajnálom nagyon mert úgy jön le az egész, hogy ti se akarjátok, hogy mindig veletek legyen, és az anyuka sem...(ha nem így van , akkor harcoljatok azért, hogy nálatok legyen végleg ha már az anyja nem foglalkozik vele)
Szerintem ez a nõ így ebben a formában valóban kihasznál benneteket.Az viszont jó, hogy a gyerek ilyen sok idõt tölthet veletek.Kérjen a párod közös felügyeleti jogot jobban jártok mert így változnak az anyagiak is.Habár ez biztos nem tetszene anyukának, de nem baj.Ha az anya nem tesz félre a gyereknek az 50 ezerbõl, akkor tuti nem költi rá mind.Ha a párod a fiának szánja azt a pénzt, akkor tegyétek el Ti neki, az a biztos.Próbáljatok meg ne ellenségeskedni, mert az csak a gyereknek a legrosszabb.Ne mondjatok elõtte semmi rosszat az anyjára, így is biztos megviseli a szülei válása.Próbáljon meg a párod kulturáltan válni, már ha lehet.Gondolom, hogy mindkét részrõl vannak sérelmek, de emiatt ne a gyereknek kelljen szenvednie.Te már ezek szerint képben voltál mint szeretõ, azért gondolj bele a feleség helyzetébe is mert nem könnyû bármi miatt is alakult így.Ne hagyjátok kihasználni sem magatokat, de a gyerek ne szenvedjen hiányt semmiben arra figyeljetek.És nem utolsó sorban a kis lelkére kellene nagyon figyelni.
Hu, hat neked nagyo rendes parod van! Jol is fizet, es sokat van nalatok a gyerek! Ugy szokott altalaban lenni a lathatas, hogy minden 2. hetvegen az apanal van a gyerek a honapban. Penteken du.apa megy a gyerekert az oviba, es vasarnap este 7-kor hozza vissza. Az unnepeknel elso nap itt, masodik nap apanal, vagy forditva, ovi szunetekben (oszi, tavaszi, husveti, nyari szunet...stb. )felet apanal tolti a gyerek. Szerintem az ex tulsagosan is kihasznal benneteket! A penzrol mar irtak a tobbiek, de gondolom van mibol fizetni ennyi gyerektartast. Az is kulonben rengeteg igy, hogy a gyerek nalatok is van sokat.
Szia! Egy gyermek után max a párod fizujának 20%-a, ha fizujának 20%-a 50ezer akkor ok, de akkor jól is keres... szóval sok az az 50 ezer egy gyermek után- szerintem (én is a te helyzetedben lévõ lány vagyok...) De nálunk a távolság miatt a gyermek nem tud ennyi idõt tölteni, még az anno bíróság által megszabott sem teljesül szerintem... na mindegy, ez már más történet. De szerintem, a párodnak a bíróságon ezt mindenképp fel kéne hoznia, páromnál úgy volt, hogy két hetente hétvégén láthatást szabott meg a bíróság - így 20%-a a fizunak. De nálatok ez több így szerintem e 20% mérséklését kérjétek, ha az anyával nem tudtok megegyezni értelmesen, mert vagy megegyeznek havi összegben, vagy ez a % van. Remélem jót írtam, és segítettem, s remélem még kapsz segítséget.
Nálunk is így van, igazából nekem jó ha ott van, bár én nem is kérek gyerektartást.tartsa meg magának...Nekem azóta van egy férjem, és 3 gyerekem, így nagyon sûrûn ott van a lányom, ami teljesen korrekt...apja megvesz neki mindent, amikor ott van nála, akkor egész nap ráfigyel.itthon ez nem lenne megoldható, mivel azért 4 gyerek...De a legkisebb fiam szerencsére már elmúlt 2 éves, így lassan megyek vissza a cégünkhöz... Amúgy szerintem szólj a csajnak!
Szerintem hagyjatok mindent így, késõbbiekben a gyerek akar majd ott lenni nálatok, és titeket fog jobban szeretni. Anyuci meg maj fizeti x év múlva a tartásdíjat. Hány éves a gyerek?
ki pontozott le?

Valas eseten a birosag a gyerektartas osszeget, es a lathatast hogyan allapitja meg?

Egy gyermek eseten mennyi a gyerektartas, az apa fizetesenek hany szazaleka? Ha az apa elviszi a gyereket, akkor a szulok kerhetik hogy mikor, mennyi idot mehet el a gyerek,vagy hogy mukodik ez pontosan? A gyerektartas osszeget csokkenti ha az apa elviszi a gyereket magahoz, vagy a lathatas teljesen fuggetlen a gyerektartas osszegetol?

Legjobb válasz: Én úgy tudom a fizu 20%-a a gy.tartás.A láthatás nem tom mitõl függ,de a láthatás nem befolyásolja a gytartás összegét.A bíróságon figyelembe veszik az anya javaslatát,és ha a gyerek elég nagy,akkor az övét is.De függetlenül a bíróság döntésétõl(ha csak a 2 szülõ nem haraggal válik el)általában a szülõk együtt megbeszélik,kinél mikor van a gyerek.

Én úgy tudom a fizu 20%-a a gy.tartás.A láthatás nem tom mitõl függ, de a láthatás nem befolyásolja a gytartás összegét.A bíróságon figyelembe veszik az anya javaslatát, és ha a gyerek elég nagy, akkor az övét is.De függetlenül a bíróság döntésétõl(ha csak a 2 szülõ nem haraggal válik el)általában a szülõk együtt megbeszélik, kinél mikor van a gyerek.
A gyerektartás az apa fizetésének 15-25%-a között lehet, általában 20% szokott lenni. A gyerek korától függ, hogy mennyi láthatást engednek, és hogy hogyan. Nagyon pici gyereket nem lehet csak úgy elvinni, csak az anyja jelenlétében látogatható (persze ha az anya engedi, akkor a nagyon pici gyereket is elviheti magához az apja, de erre nem kötelezhetõ az anya). Ha 3 évesnél nagyobb (azt hiszem 3 év), akkor általában minden második hétvégét szokták megítélni, de ha a bíró nem látja szükségesnek, akkor nem szabja meg, hogy mikor és mennyi idõ, ha a szülõk ezt egymás között le tudják rendezni. De sajnos ez elég ritka. Ja, egyébként a láthatást az apának kell kérvényeznie (nálunk van egy ilyen érvényes szituáció, mi nem voltunk házasok, és az apa szerint én azzal, hogy bírósághoz fordulok, õt akarom szivatni, ezért nem hajlandó a bírósági üggyel foglalkozni, ezért aztán nem is kérvényezett láthatást, így én nem is vagyok köteles azt biztosítani - nem is fogom, mert a gyereknek is jobb, ha az apja nem gyakorol rá hatást, meg amúgy eddig se nagyon foglalkozott vele, csak szövegelés terén, de tenni nem tett érte semmit).
A kérdező hozzászólása: Koszi!

Válásnál a legtöbb esetben az anyának ítéli a bíróság a gyereket? Mi alapján döntenek?

Ha az anyának nincs állása, és a szüleihez költözik válás során, akkor ki kapná meg a gyereket?

Legjobb válasz: Akkor is az anya kapja meg.Csak akkor nem,ha az anya drogos.A bíróságot nem érdeklik az anyagiak,egy apa nem lehet alkalmas a gyerek felnevelésére,csak az esetek 1 százalékában döntenek az apa javára.

Akkor is az anya kapja meg.Csak akkor nem, ha az anya drogos.A bíróságot nem érdeklik az anyagiak, egy apa nem lehet alkalmas a gyerek felnevelésére, csak az esetek 1 százalékában döntenek az apa javára.
Így van, az anyánál lesz elhelyezve.
Butaság, hogy a bíróságot nem érdeklik az anyagiak! A bíróság a gyerek érdekeit veszi figyelembe. Az a fél kapja meg a gyereket aki el tudja tartani, aki normális körülményeket tud neki biztosítani
különben, egy apa miért ne lenne alkalmas a gyereknevelésre?
Amennyiben a gyermekelhelyezés kérdésében a felek nem tudtak egymással egyezségre jutni, a bíróság a gyermeket annál a szülõnél helyezi el – amennyiben a gyermek érdekeinek védelmében más személynél történõ elhelyezés nem válik szükségessé –, akinél a kedvezõbb testi, értelmi és erkölcsi fejlõdése biztosított [Csjt. 72/A. § (1) bek.]. Ennek megítélése rendkívül komplex vizsgálatot igényel, melynél a Legfelsõbb Bíróság 17. sz. Irányelve nyújt támpontot. Vizsgálandó többek között, hogy melyik fél tehetõ felelõsség a családi egység megbomlásáért, melyik szülõ tekinthetõ – személyiségénél, körülményeinél fogva – alkalmasabbnak a gyermeknevelésre, a gyermek és szülõ, valamint az együttes elhelyezés lehetõsége szempontjából a testvérek közötti érzelmi kötõdés mértéke, a megszokott környezethez való ragaszkodás stb., melyeket a döntésnél együttesen kell értékelni. Elsõdleges szempont az elhelyezésrõl hozandó döntésnél a gyermek érdeke, melyet a kérdés megegyezéses rendezésénél is szem elõtt kell tartani. Ahogy az ítéletbõl is látható, a tényállás teljeskörû tisztázása érdekében általában nem lehet eltekinteni a gyermeket oktató pedagógusok véleményének, illetõleg valamennyi érintett tekintetében igazságügyi pszichológus szakértõi véleményének, környezettanulmánynak beszerzésétõl. A bíróság az eljárás során – elháríthatatlan akadály esetét kivéve – mindkét szülõt, illetõleg indokolt esetben, valamint kérésére az érintett gyermeket is meghallgatja. Ha a gyermek 14. életévét betöltötte, az elhelyezésére vonatkozó döntés csak egyetértésével hozható.
A törvény nem egyzik meg a gyakorlattal.Ha az anya adóssságokat csinál, és ezt az apa okmányokkal is igazolja, akkor a bíróság csak annyitmond, hogy ez nem bizonyíték arra, hogy az anya felelõtlenül gazdálkodik.A Pszhiológiai szakvélemény is csak porhintés.Az anya az apa ellen hangolja a gyereket, de a szakértõ 15 perc után megállapítja, hogy senki nem befolyásolta a gyereket stb. Tapasztalatom, hogy ez több esetben is így van.Nem én vagyok elvált, de az ismerõseim között elég sokan vannak elváltak.És mindig az anya érdekét veszik figyelembe, a gyerekét nem.
Ha így van az elég nagy baj :(

Miután kimondják a bíróságon a válást, mennyi idõre rá érkezik meg a jogerõs határozat postai úton?

Legjobb válasz: Átlag 30 napon belül hatályba lép a válás, a papírt meg ez alatt az egy hónap alatt szintén kiküldik, attól függ, hogy mennyire elfoglalt a bíróság.. Remélem tudtam segíteni!

Átlag 30 napon belül hatályba lép a válás, a papírt meg ez alatt az egy hónap alatt szintén kiküldik, attól függ, hogy mennyire elfoglalt a bíróság.. Remélem tudtam segíteni!

Hogyan vizsgálja a bíróság a különélő szülő vagyoni helyzetét? Tartásdíj csökkentés végett érdekelne.

Tartásdíj csökkentési pert adtam be a bíróságra. Munkanélküli vagyok sajnos már 7 hónapja. Állás azóta sincs. Míg volt állásom a bíróság magas tartásdíjat ítélt meg 2 gyermekem után. Fix. 80-80 e ft-ot. Ezt fizettem is rendesen évekig, a mai napig fizetem a magas összeget, családi segítséggel, plusz a tartalékokat élem fel. Közös lakáshitel felét is fizetem, holott nem a lakásban élek, hanem albérletet kell fizetnem.

Legjobb válasz: Itt nekem valami nem tiszta... ha te költöztél ki a közös lakásotokból, miért fizetsz bele? Ilyen esetben a volt feleségednek kellene visszafizetnie az eddigi összeg rád esõ részét (felét, feltehetõleg), és fizetni a maradékot, annak fejében, hogy a lakás maradéktalanul az övé. Ne legyél ekkora balek, mert csak magadnak ártasz vele. A bíróság környezettanulmányt fog kérni, amelyet szakértõ hajt végre, valamint ha a feleséged eltitkolt vagyonnal vádol, akkor az anyagi helyzetedet is megvizsgálja egy pénzügyi szakértõ. De ezektõl nem kell tartanod, ha nincs rejtegetnivalód.

Itt nekem valami nem tiszta... ha te költöztél ki a közös lakásotokból, miért fizetsz bele? Ilyen esetben a volt feleségednek kellene visszafizetnie az eddigi összeg rád esõ részét (felét, feltehetõleg), és fizetni a maradékot, annak fejében, hogy a lakás maradéktalanul az övé. Ne legyél ekkora balek, mert csak magadnak ártasz vele. A bíróság környezettanulmányt fog kérni, amelyet szakértõ hajt végre, valamint ha a feleséged eltitkolt vagyonnal vádol, akkor az anyagi helyzetedet is megvizsgálja egy pénzügyi szakértõ. De ezektõl nem kell tartanod, ha nincs rejtegetnivalód.
Miért is lettem lepontozva??? Nap, mint nap ezt csinálom, szerintem több tapasztalatom van benne, mint bármelyikõtöknek!! A GYAKORLATBAN úgy mûködik, ahogy leírtam!!
Akkor azokat, akik segítenek anyagilag, idéztesd be tanúnak, hogy igazolják azt.
A kérdező hozzászólása: 90 e ft segélyt kapok 3 hónapig! Ebbõl 1 már letelt. Egyértelmû, hogy több a kiadásom mint ez a 90 e ft. Miért van olyan amikor a kiadás belefér 90 e ft-ba? Alsó hangon pesten egy albérlet 50 e ft. Plus rezsi, kaja. Ez már elvitte a segélyt! És akkor még nincs benne a tartásdíj fizetés stb. Amit utolsó írt, nálam biztos, hogy több lesz a kiadás mint a segélyem! Akkor ez már csak azt jelentheti a bíróságon, hogy több a pénzem ?
A kérdező hozzászólása: mint írtam család segít fizetni az albérletet és a magas tartásdíjat. Albérletbõl el fogok jönni egy olcsóbba, de mivel határozott idejû a szerzõdés így nem jöhetek el onnan csak úgy, illetve eljöhetnék, de akkor gondolom rákell fizetnem szerzõdés szegés miatt, kauciót elbukom stb. Nevemen van egy autó, amit jelenleg visz el a bank!
Meg fogják vizsgálni, hogy a munkanélküli segélyedhez képest, milyen körülmények között laksz. Pl. bekéretheti az ex a villany, gázszámlát, mennyi az albérleti díjad, telefon, internet stb. ha ez már eleve több mint amit kapsz segélyként, akkor bizonyítanod kell mibõl tudod fedezni. Lekérethetik, van-e bankszámlád, azon mennyi pénz van. Az okmányirodától milyen gk. van a neveden, a földhivataltól, hogy van-e még ingatlanod stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
a környezettanulmány során elmennek, megnézik hol laksz, meghallgatják, hogy kerültél ebbe a helyzetbe. Ha albérletben vagy, mondd el, mi a tied, mi nem (pl. hûtõ, mikró, tv..). Megkérdezik a havi kiadásaidat, nálunk ez bemondás alapján megy, de van, ahol csekkeket is kérnek. Nyugi, nem fogják leenni a fejedet. Tapasztalatból mondom, hogy meg is fogod kapni a csökkentés, ha cask nem Hajdúék-féle pucc-albérletben laksz a munkanélkülibõl. Csak hangsúlyozd, hogy eddig a tartalékaidból éltél, és a család is sokat segített, valamint, amint sikerül elhelyezkedned, természetesen adsz többet, de most ez nem megy. egy szociális munkás
olvassátok végig még nem volt vagyonmegosztás addig természetesen kell fizetni a fele hitelt, de vagyonmegosztáskor mindképp kérd a vagyon felezését.
Jézusom kérdezõ, téged durván palira vettek! Rohadt gyorsan adj be egy keresetet a lakással kapcsolatos anyagiak rendezésére, mert ilyen a világon nincs, hogy ha önként elköltözöl a közös ingatlanból, akkor neked onnét nem jár semmi! Nem tudom milyen ügyvéddel intézte ezt el a volt nejed, de nem szar volt, az biztos. De még ebben az esetben is, a lakáshitelt neked semmilyen körülmények között nem kellene tovább fizetned.
A kérdező hozzászólása: pedig nagyon egyszerû, amikor kiderült, hogy megcsalt éveken át, én magam költöztem el, mert azt a légkört már nem bírtam elviselni, és a gyermekek miatt sem akartam állandó veszekedést. ezért eljöttem. Ezt a tettemet a bíróság úgy értelmezte, hogy önként költöztem el a visszatérés szándéka nélkül a közös lakásból, így nem jár nekem semmilyen pénz onnan. És mivel közös tulajdonú a lakás, közös a hitel így fizessem továbbra is a felét ha nem akarom, hogy késõbb a vagyonmegosztáskor hátrányba kerüljek azért mert nem fizetem a rám esõ részt. Hogyan kell elképzelni ezt a környezettanulmányt? Megnézik, hogy milyen tv-m van, milyen kanapém? Semmi értékem nincs, nincsenek festményeim, nincsenek drága étkészleteim stb.
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztam senkit! Se fel se le! Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Mennyire köti a bíróságot a szakvéleményben leírtak gyermekelhelyezésnél?

Fiam 12 éves. Nyáron kaptam kézhez a szakvéleményt!Szakvélemény engem alkalmasnak talált gyermeknevelésre. Röviden: gyermekem er?sen köt?dik hozzám, rajzokon engem nagyban,színesben ábrázolt, közel magához. Feleségemet kicsinek rajzolta, s?t kitért arra a szakért?, hogy sokszor satírozva lett az anya képe a rajzokon, ezt negatívan értékelte.

Legjobb válasz: a bíróság figyelembe veszi a szakvéleményt,sõt ha úgy van õt is beidézik,és kikérdezik. hol szeretne lenni,és miért,a másik félnél miért nem... szóval nálad fogják elhelyezni a gyermeket.. :)

a bíróság figyelembe veszi a szakvéleményt, sõt ha úgy van õt is beidézik, és kikérdezik. hol szeretne lenni, és miért, a másik félnél miért nem... szóval nálad fogják elhelyezni a gyermeket.. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én az apa vagyok. Nem hiszem, hogy 12 éves gyermeket behívnak bíróságra. Éppen ezért volt kirendelve a szakértõ. Elsõ te most kire értelmezted a válaszodat?
Nálunk is elváltak a szülõk.Hugom 13 éves volt és a válásnál megkérdezték mert anyukám el akarta vinni magával, de õ aztm mondta apuval maradna igy apu kérte, hogy kérdezzék meg és a gyermek pszichológus is azt mondta, hogy döntöképes a hugom
A kérdező hozzászólása: Nálunk azt írta a szakértõ, hogy közepesen van döntõ birtokában a 12 fiam. Így akkor erre nem számíthatok.
A melankolikus személyiség önmagában nem kóros. (És a mai világban az emberek 90%-a kilátástalannak érzi az életét...) A láthatás akadályozása már egy komolyabb érv, de a szakértõt ez nem befolyásolhatja, mert õ csak az asszony szellemi épségét vizsgálja. A bíróság viszont mindent egybevetve dönt majd: a szakértõ véleménye csak egy dolog, a gyerek véleménye a másik (nem teljesen döntõképes egy 12 éves, de nem is döntésképtelen), az általad elmondottak a harmadik. Egyébként hallottam már olyanról, hogy a bíróság szembement a pszichológiai szakvéleménnyel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget, jogi képviselõm tájékoztatott, hogy új szakértõt rendelt ki a bíróság, ugyanis megalapozottnak tartotta a bíróság az erre irányuló kérelmemet.
A rezsit felét köteles lenne fizetni, szóval menj újra a bíróságra, hogy nem fizet semmit
Kötelessége fizetni a rezsi felét. Mondd meg neki, hogy ha nem fizet, akkor mégy a bíróságra, és valószínûleg már nem maradhat a lakásban egy újabb per után!
A kérdező hozzászólása: Hogy tudom bizonyítani, h nem fizet semmit?? mert ez az elsõ biztos az õ részérõl fõleg.
Szólítsad fel térvivényes, ajánlott levélben, hogy fizessen rezsiköltségeket és kérd meg a levélben, hogy õ is úgy utalja át neked a pénzt.Te meg probáljad a csekkeket utalni a saját bankszámládról. Persze beleköthet és mondhatja utólag azt, hogy hozzájárult a kiadásokhoz, de neked lesz egy felszólító levél másolat a kezedben és egy banki utalás kimutatásod. Persze ezt sürgõsen kérdezd meg egy ügyvédtõl is. Viszont a rezsiköltség 1/4-t kell csak neki fizetni, hiszen a te és 2 gyermek részét nem - mert te kapod a családit és a gyerektartást, vagyis ezek már a te költségeid..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!