Találatok a következő kifejezésre: A bélben candida gomba (2 db)

Mik a tapasztalatok a Belara fogamzásgátólóval kapcsolatban? (Candida gomba előfordulása? )

Két és fél éve szedem a Belarát, semmi gondom nincs vele, viszont a Candida fert?zésb?l egyszer?en nem tudok kikeveredni. Összekapcsolható ez a Belarával?

Legjobb válasz: Minden fogamzásgátló hajlamosíthat gombás fertõzésre. Én is belara-t szedek már 3 éve és nekem is megszaporodott a gombás fertõzések száma, sõt mondhatjuk úgy hogy azelõtt nem is volt egyáltalán. De vagyok így még pár dologgal, ami a fogamzásgátló elõtt nem volt (húgyúti fertõzések, epegörcsök). Szóval szerintem van összefüggés.

Minden fogamzásgátló hajlamosíthat gombás fertõzésre. Én is belara-t szedek már 3 éve és nekem is megszaporodott a gombás fertõzések száma, sõt mondhatjuk úgy hogy azelõtt nem is volt egyáltalán. De vagyok így még pár dologgal, ami a fogamzásgátló elõtt nem volt (húgyúti fertõzések, epegörcsök). Szóval szerintem van összefüggés.
Van összefüggés szerintem is, mert minden fog.gátló hajlamosít a fertõzésekre. Nekem is a tabi mellett jött ki, és egészen az abbahagyásig nem is múlt el. Hiába voltam minden héten nõdokinál.
Én nem ezt szedem, de egy ismerõsöm 3 évig ezt a fog.gátlót szedte, de nála semmi ilyesmi nem fordult elõ. Sõt, más "mellékhatások" sem jelentkeztek nála. De ahogy itt mondták, lehet, hogy tényleg emiatt van. Ezt mondjuk érdemes lenne nõgyógyászoddal megbeszélni, hátha õ tud okosabbat mondani ezzel kapcsolatban. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, azt hiszem elgondolkodom, hogy lecseréljem -e...

A bélben lévő candida gomba milyen tüneteket okoz?

Legjobb válasz: Ha nincs elszaporodva semmilyet,ugyanis hasznos és kell a szervezetnek. Ha elszaporodik akkor kellemetlen lehet és nagyon sok tünetet produkálhat. Pl.nõknél hüvelyfolyás,viszketés(végbél környékén is),meddõséget legrosszabb esetben.Mindkét nemnél okozhat hajhullást,emésztési bajokat puffadást,gombásodást...stb.Rengeteg mindent.

Ha nincs elszaporodva semmilyet, ugyanis hasznos és kell a szervezetnek. Ha elszaporodik akkor kellemetlen lehet és nagyon sok tünetet produkálhat. Pl.nõknél hüvelyfolyás, viszketés(végbél környékén is), meddõséget legrosszabb esetben.Mindkét nemnél okozhat hajhullást, emésztési bajokat puffadást, gombásodást...stb.Rengeteg mindent.
Itt van az összes tünet. http://hu.wikipedia.org/wiki/Candida_albicans Van tabletta is "ellene" de kemény diétával is rendbe lehet tenni a bélflórát ha kórosan elszaporodott a gomba.
milyen tabletta van ellene? mert en mar idegbajt kapok :((

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!