Találatok a következő kifejezésre: A bébikompot lehet használni (6 db)

A bébikompot mikortól lehet használni?

Kislányom mindent nagyon meg szeretne tanulni. Minden csak addig érdekli amig megtanulja megcsinálni. Most állandoan sétálni akar, de még lábra sem tud állni. Az ülés is csak ugy megy ha meg van támasztva.Egy perc nyugtom sincs töle, mert lerakom az ágyra és fél perc után hisztizik,már jó formán az ? kajcsiját sem tudom megcsinálni nemhogy a házimunkát!

Legjobb válasz: A bébikomp nagyon nem tesz jót a babáknak, minden orvos ezt mondja (anyám ortopéd orvos). Inkább ne tedd bele.

A bébikomp nagyon nem tesz jót a babáknak, minden orvos ezt mondja (anyám ortopéd orvos). Inkább ne tedd bele.
Rakd le a földre hadd másszon.Majd kapaszkodik Õ ha rájön.Meg fog hamarabb tanulni járni mint ha kompban lenne.Nincs meg a késztetés neki ha belerakod.Nem fog erõssödni.Egy két bukás, meg nadrágfoltozás, de hát mindennek meg van az ára.:D
A gyerekszülés nem annyira arról szól, hogy idõnk van:) ) A komp tényleg nem tesz jót. Tojj a lakásra, kupi van akkor kupi. A férjed meg egyen hamburgert:)
Hozzátenném, hogy ültetni sem lenne szabad addig, amíg magától nem ül fel; állni meg pláne, mert elgörbülhetnek a lábai, hiszen a csontozata még nem elég szilárd! Bébikompot én sem javaslom, nálunk is a szõnyegre terített vastag pléden volt a pici, amíg meg nem tanult róla lemászni :)
Még annyit (elõzõt is én írtam), hogy vannak pihenõszékek a babának, amit oda tudsz vinni éppen, ahol dolgot van, így a bab is lát téged, tudsz neki beszélni, énekelni, tehetsz elé játékot is. Nem garancia, hogy sokáig meglesz benne, de ha valamit el tudsz intézni közben, már nyertél ;) Én kendõben hurcoltam magammal mindenhová, közben aludt is néha, tudtam fõzni, teregetni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Lemondtam a bébikompról.A pihenöszék és az elektromos hinta addig bevált amíg nem látta a 10 hos unokatestvérét mászni, meg sétálni.Most ugy járkálunk, hogy éppen hogy leérinti a lábát a földre, én tartom õt.

Mikortól lehet a bébikompot használni?

Nem hónap érdekel feltétlen, hanem fejlettségi szint. Pl: 6 hós a lányom, de már kúszik, és egész jól ül. Belerakhatom kicsit? Nem akarok neki rosszat! Annyira mozgékony, és menne mint a csuda, ha tudna.

Legjobb válasz: Örök vita, a bébikomp. Ha nem akarsz neki rosszat ne rakd bele. Van, aki már az 5 hós gyerekét belerakja, természetellenes pozícióba kényszerítve a babát. Persze szíved joga, ha jól tudom 6 hós kortól "használható". Majd megy, ha eljön az ide, csak gyõzd energiával Te is... http://velvet.hu/poronty/2007/06/14/mozgasfejlodes/

Örök vita, a bébikomp. Ha nem akarsz neki rosszat ne rakd bele. Van, aki már az 5 hós gyerekét belerakja, természetellenes pozícióba kényszerítve a babát. Persze szíved joga, ha jól tudom 6 hós kortól "használható". Majd megy, ha eljön az ide, csak gyõzd energiával Te is... http://velvet.hu/poronty/2007/06/14/mozgasfejlodes/
Én szerettem a kompot az elsönél, meg most is fogom használni.Most 6 hos a fiam de még eszembe se jutott hogy használjam, várok amig biztosabban ül.
Igen valóban vita a komp.Védõnõk nem szeretik, sõt tiltják!Erre persze én is megijedek.De az igazság az, hogy nekem is volt és semmi bajom nincs.Ki ahogy érzi.Az ösztöneidre hallgass.
Szia!Én ellene vagyok, olvastam, hogy nem jó és ennyi, 2 kisfiam van, egyiknél sem használtam.
Ha megengedtek egy megjegyzést: én panelban lakom, eszembe sem jutott a bébikomp, alig férünk el így is. De: anyáméknál vidéken iszonyú hideg a kõ mindenhol, a lányom 9 hónapos és mászna mindenhová. Pont olyan idõ van, hogy kint a kertben sem igazán van el egész nap, de bent nem tehetem le a földre. Járókában sincs el nagyon, mindig csak mászna. Na akkor azt gondoltam, bárcsak lenne egy bébikompunk! Így vagy az egyetlen padlószõnyeges szobában kucorogtunk, vagy kézben volt állandóan... akkor már inkább a komp!

Mikortól lehet használni a bébikompot?

Legjobb válasz: Mi sosem használtuk. Szerintem egyáltalán nem egészséges a babának

Mi sosem használtuk. Szerintem egyáltalán nem egészséges a babának
Szia! Én úgy tudom, hogy amikor már tud ülni rendesen.
mi 7 honaposan hasznaltuk, de mindig csak rovid ideig volt benne (5-10 percig), 9 hosan mar olyan gyorsan kavart benne, hogy inkabb nem hasznaltuk tovabb, mert az mar balesetveszelyes lett volna. 9-10 honaposan allt fel a fiam, es kapaszkodva kezdett jarni, de magatol 13 es fel honaposan indult el. Nem lett semmi baja sem, en nem bantam meg, hogy hasznaltuk arra a rovid idore.
Sok tapasztalat és kutatás alapján én egészségtelennek és feleslegesnek tartom. Ráadásul balesetveszélyes, elég sok nagy zakókat okozott rokonok gyerekeinek körében. És biztos hogy hátráltatja a járás kialalkulásást, hiszen nem érez rá benne a gyerek a valóságos helyzetre, terhelésre, egyensúlyra. Legjobb a gyereket hagyni mászni, amig az a jó neki, és megától próbálkozzon felkapaszkodni, felállni (valamilyen butorba kapaszkodva), egy-egy lépést tenni, majd járni. Nekünk így ment a kislányunknak, és járt is 10 hónaposan, de ha csak másfél évesen jár egy baba, az se baj, mert akkor arra az idõre érnek meg az izmai és az idegrendszere.
Mi olyan 6 7 hónaposan kezdtük használni. Megoszlanak a vélemények róla. Mi használtuk és szeretett is benne lenni egy ideig és nem lett semmi baja a lábának sem a gerincének.


Ha már felkapaszkodva feláll a baba, akkor már lehet bébikompot használni? Egyáltalán javasolt? Hasznos?

Még csak lábújhegyen áll, egy lépést talán mintha megtenne 10,5hós babám. A lábát nézegeti miközben a karjával teljesen felnyomja magát, és eközben a lába is teljesen egyenes. Én nem igazából szeretnék venni kompot, de nem tudom eldönteni. Van egy 30 évvel ezel?tti kompunk is amit az anyum félretett, ezt nem tudom, hogy használhatjuk-e, azóta változott a kompok kialakítása? Még nem lett el?véve. Mennyit lehet benne a babba 1 nap? a válaszokat el?re is köszi.

Legjobb válasz: Lehet, de teljesen felesleges. Inkább hadd hagy próbálgassa önmagát. A komp nem fejleszti a mozgást, sõt hátráltatja.

Lehet, de teljesen felesleges. Inkább hadd hagy próbálgassa önmagát. A komp nem fejleszti a mozgást, sõt hátráltatja.
Én is használok kompot, 6, 5 hónapos korától és nagyon ügyes a kisbabám. Sokat erõsödött azóta mindene. Neked azt tudom ajánlani, hogy egy ennyi idõs babának már újat nem éri meg venni, mert õ már nem sokáig fogja használni. Nyugodtan használjátok a régit. A komp az komp mostis és 30 évvel ezelõtt is.
8n honapos a kisfiam es en is most gondolkodom a kompon. Butorokba felkapaszkodik es felall lepeget is de viszont eldol es jo nagyokat esik, az egyensuly erzeke meg nem alakult ki. A kis feje csak ugy koppan egyfolytaban a szonyegen abba a pillanatba amikor elengedi egyik kezevel az agy szelet vagy a szeket.... En emiatt gondoltam a kompot mert nem tudok odaugrani es tegnap is hatalmasat koppant a feje, azelott meg szegenyt ugy kaptam el, hogy majdnem a karjat csavartam hatra egy hirtelen mozdulattal. Szoval nem tudom mi lenne a legjobb de azert nem fogom hagyni, hogy koppanjon egyfolytaba a kis feje igy en veszek kompot hatha abba biztonsagosabban lepeget majd.
Én gyerekorvost kérdeztem anno a kompokról, õ azt mondta napi max 1 órát legyen benne. Van aki ellenzi van aki mellette van a komphasználatnak. Én használtam és nem látom kárát, sõt a háta erõsödött.
Fiammal járunk gyógytornászhoz, mert lazák az ízületei.Õ nagyon ellenzi a kompot, így én is.Én nem raknám bele, de mindenkinek ezt magának kell eldönteni.Van akinél bezavar, van akinél nem.Mindenesetre a gyógytornászok nagyon ellene vannak nagyrészt.
Ne rakd kompba, mert akkor nem fog kialakulni az egyensúlyérzéke. A gyerekek úgy tanulnak meg járni, hogy ezerszer is elesnek, ha ez kimarad, az nem jó. A fiam 3 hónapig mászkált a bútorok mentén, esett is jó nagyokat, de egy gyerek még így van összerakva, hogy ne ártson neki. Eszembe nem jutott bezárni egy kompba.
Szerintem egyszerûen próbáld ki, hogy mit szól hozzá a baba. Ha szeret benne lenni, élvezi, nem hinném, hogy bármi baja lenne a komptól. Tudom, hogy a gyógytornászok ellenzik, és elméletben én is azt tanultam a fõiskolán, hogy nem jó. Csak aztán, amikor az embernek saját gyereke van, egy kicsit átértékeli a dolgokat ...:-)Nálunk semmi baj nem származott belõle, de ha nem szerette volna a gyerekem, nyilván nem erõltetem. Szerintem sem érdemes újat venni, ha a régi jó állapotban van, nyugodtan használjátok, úgyis csak pár hónapról van szó.
Egy próbát megér, de felesleges újat venni, nem fogja kihasználni, a régi is ugyanolyan. De azt nem tudom, hogy most, amikor már feláll, van-e értelme kompozni, mi addig használtuk, amíg nem állt fel. Most már bele se tudnám tenni, nem érdekli, pedig régen imádta. Az izmait bizonyára fejleszti némileg, de az egyensúlyát biztosan nem. A lényeg, hogy túl sokat ne legyen benne.
Ne vegyel ujat probald ki a regit, gyorsan megunjak ha mar kezdenek jarni. szerintem az hulyeseg hogy nem fejleszti az egyensulyerzeket.A mienk felall benne es ugy setal, tesz egy ket lepest, ha megbillen akkor lehuppan de nem esik el, de attol meg probal egyensulyozni.

Mikortól lehet bébikompot használni, és mennyi ideig ajánlott benne hagyni a babát egy nap?

Legjobb válasz: Pont a héten voltunk a kislányommal mozgástrapeutánál, mert nem akar forogni és az elsõ kérdése az volt, h van e kompunk. Egyébként nincs és nem is látom hiányát. Erre õ annyit mondott,h jó, mert ha lenne akkor azt tanácsolná h szabaduljunk meg tõle. úgy gondolom ez elárulja , h a szakembereknek mi a véleményük a kompról. Nem fejleszt a gyereknél semmit. Inkább hagyd a babát mászni, forogni azzal fejlõdik.

Pont a héten voltunk a kislányommal mozgástrapeutánál, mert nem akar forogni és az elsõ kérdése az volt, h van e kompunk. Egyébként nincs és nem is látom hiányát. Erre õ annyit mondott, h jó, mert ha lenne akkor azt tanácsolná h szabaduljunk meg tõle. úgy gondolom ez elárulja , h a szakembereknek mi a véleményük a kompról. Nem fejleszt a gyereknél semmit. Inkább hagyd a babát mászni, forogni azzal fejlõdik.
Szia! 9 hónaposan tettem bele elõször. Egy nap max. fél órát tölt a kompban, és nem is minden nap. Ennél korábban nem tenném bele, mert amíg nem elég erõs a gerince, megterheli.
Szerintem nagyon sokan ideje korán teszik kompba a babût. Nekem a védõnõ azt monda, hogy ha már tudogat kapaszkodva járni, és a te derekad leszakadna a sétáltatásától, akkor praktikus kompa tenni, mert akkor már megvannak a megfelelõ mozdulatok. Én azelõtt semmi képpen nem tenném kompba, amíg stabilan nem ül, ill. nem ül fel magától. Rossz nézni a kiflibe hajtolódott babaát, aki csak húzza a spicces lábfejével magát...
én pont a héten próbáltam ki, nekem 6, 5 hónapos a babám. fel tud ülni önállóan oldalra fordulásból, és stabilan megül. hátrafelé mászik, elõre még csak 1-2x udja a kezét elõre tenni. a kompban meg egy szerencsétlen ki békának tûnt. én várok vele még legalább 2 hónapot (vagy amíg nem tud önállóan felkapaszkodni állásba és kezdene lépegetni) mire újra megpróbáljuk, mert a kompban a szeméremcsontra megy az összes terhelés, ami elég ártalmas nekik. egyszerre én max negyed vagy fél órára tenném majd bele, illetve, ha ennél kevesebb ideig van kedve benne lenni, akkor nyílván kevesebb. fél óránál egyszerre többre nem tenném bele. és mondjuk napi kétszer.
Én is csak akkor tettem bele, amikor már kapaszkodva felállt és stabilan ült, ami nem 6 hónapos korában volt, hanem kb 9-10 hónapos korában. Minden nap kb negyed órát volt benne, de utána ki is kéredzkedett, megunta, de volt hogy egy nap többször bele akart menni ilyen rövid idõkre. Szerintem tévednek akik egyenesen rávágják hogy a bébikomp ártalmas. Igen, akkor tényleg ártalmas amikor még nem érett meg rá a baba, de ebben a korban mint amikor mi használtuk, és mértékkel egyáltalán nem ártalmas. Nekem nagy segítség volt, mert azalatt az idõ alatt tudtam csinálni némi házimunkát, jött utánam, vagy ingázott jobbra-balra, elvolt magában.
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy az leguljabb felmérések szerint. Nem ajánlott a kicsiket kompba rakni. Úgyan is szülök töbsége túl korán rakja bele a kicsiket és ezzel korlátozák õket a mozgásban. Már mint nincs meg a folyamat a mászás menés között. Nekünk nem volt. Nem bántam mert a küszöbök miatt nem is tudott volna menni a kicsink. :-)
Nekem a gyerekorvos már a születése után mondta, hogy felejtsük el, mielõtt pénzt adnánk érte! Nem is akartam venni, mert nálunk elég szûk mindenhol a hely....szóval én nem tenném bele..

Mikortól lehet bébikompot használni? A ti babátok mikor kezdte?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy újabban nem ajánlják a babycomp-ot, mert nem tesz jót a baba gerincének. Mi sem használtunk, a kislányom 10 hónapos és egyedül megy, bár ez nem biztos, hogy összefügg, de ki tudhatja! Bocs, ha nem válaszoltam meg a kérdésedet, de talán sikerült kicsit megingatnom téged a babycomp vásárlásban.

Én úgy tudom, hogy újabban nem ajánlják a babycomp-ot, mert nem tesz jót a baba gerincének. Mi sem használtunk, a kislányom 10 hónapos és egyedül megy, bár ez nem biztos, hogy összefügg, de ki tudhatja! Bocs, ha nem válaszoltam meg a kérdésedet, de talán sikerült kicsit megingatnom téged a babycomp vásárlásban.
Wow, akkor mindent lehet! Hisz vannak élõ emberek akik tudnak járni, pedig kompoztak !
Ha már stabilan tud járni segítség nélkül.
Szerintem akkor, ha már elég erõs a baba izomzata hozzá. Mi 4 hónaposan kezdtük, de bébikénk akkor már ki tudta nyomni magát, meg kúszott is, úgyhogy elég erõs volt hozzá. Nagy baba (4.350-nel született, most 9, 5 kg, 7 hónapos), 6 hósan már magától felállt, azóta azt gyakorolgatja. Így már sehol nem hagyhatom egy pillanatra se egyedül, kivétel a kompban. Tudom, sokan leszólnak majd, de szerintem egy nagyon jó találmány, nem kell félnem, hogy hova veri be a buksiját, amíg pl. wc-n vagyok. Ha szerintem felkészült a babád rá, nyugodtan használd, de csak mértékkel. Én napi kb. 30 percre rakom bele.
Egyáltalán nem biztonságos, maradt már ott baba az anyja kezében, mert felborult vele :( Szerintem nem érdemes kockáztatni, ráadásul nem is egészséges. Van egy csomó más játék, ami nem veszélyes és nem is vágja tönkre a baba lábát.
engem ki se lehetett szedni a kompból. 24 éves vagyok, 23 éve járok. magabiztosan!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!