Találatok a következő kifejezésre: A bébikompot lehet (16 db)

A bébikompot mikortól lehet használni?

Kislányom mindent nagyon meg szeretne tanulni. Minden csak addig érdekli amig megtanulja megcsinálni. Most állandoan sétálni akar, de még lábra sem tud állni. Az ülés is csak ugy megy ha meg van támasztva.Egy perc nyugtom sincs töle, mert lerakom az ágyra és fél perc után hisztizik,már jó formán az ? kajcsiját sem tudom megcsinálni nemhogy a házimunkát!

Legjobb válasz: A bébikomp nagyon nem tesz jót a babáknak, minden orvos ezt mondja (anyám ortopéd orvos). Inkább ne tedd bele.

A bébikomp nagyon nem tesz jót a babáknak, minden orvos ezt mondja (anyám ortopéd orvos). Inkább ne tedd bele.
Rakd le a földre hadd másszon.Majd kapaszkodik Õ ha rájön.Meg fog hamarabb tanulni járni mint ha kompban lenne.Nincs meg a késztetés neki ha belerakod.Nem fog erõssödni.Egy két bukás, meg nadrágfoltozás, de hát mindennek meg van az ára.:D
A gyerekszülés nem annyira arról szól, hogy idõnk van:) ) A komp tényleg nem tesz jót. Tojj a lakásra, kupi van akkor kupi. A férjed meg egyen hamburgert:)
Hozzátenném, hogy ültetni sem lenne szabad addig, amíg magától nem ül fel; állni meg pláne, mert elgörbülhetnek a lábai, hiszen a csontozata még nem elég szilárd! Bébikompot én sem javaslom, nálunk is a szõnyegre terített vastag pléden volt a pici, amíg meg nem tanult róla lemászni :)
Még annyit (elõzõt is én írtam), hogy vannak pihenõszékek a babának, amit oda tudsz vinni éppen, ahol dolgot van, így a bab is lát téged, tudsz neki beszélni, énekelni, tehetsz elé játékot is. Nem garancia, hogy sokáig meglesz benne, de ha valamit el tudsz intézni közben, már nyertél ;) Én kendõben hurcoltam magammal mindenhová, közben aludt is néha, tudtam fõzni, teregetni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Lemondtam a bébikompról.A pihenöszék és az elektromos hinta addig bevált amíg nem látta a 10 hos unokatestvérét mászni, meg sétálni.Most ugy járkálunk, hogy éppen hogy leérinti a lábát a földre, én tartom õt.

Mikortól lehet a bébikompot használni?

Nem hónap érdekel feltétlen, hanem fejlettségi szint. Pl: 6 hós a lányom, de már kúszik, és egész jól ül. Belerakhatom kicsit? Nem akarok neki rosszat! Annyira mozgékony, és menne mint a csuda, ha tudna.

Legjobb válasz: Örök vita, a bébikomp. Ha nem akarsz neki rosszat ne rakd bele. Van, aki már az 5 hós gyerekét belerakja, természetellenes pozícióba kényszerítve a babát. Persze szíved joga, ha jól tudom 6 hós kortól "használható". Majd megy, ha eljön az ide, csak gyõzd energiával Te is... http://velvet.hu/poronty/2007/06/14/mozgasfejlodes/

Örök vita, a bébikomp. Ha nem akarsz neki rosszat ne rakd bele. Van, aki már az 5 hós gyerekét belerakja, természetellenes pozícióba kényszerítve a babát. Persze szíved joga, ha jól tudom 6 hós kortól "használható". Majd megy, ha eljön az ide, csak gyõzd energiával Te is... http://velvet.hu/poronty/2007/06/14/mozgasfejlodes/
Én szerettem a kompot az elsönél, meg most is fogom használni.Most 6 hos a fiam de még eszembe se jutott hogy használjam, várok amig biztosabban ül.
Igen valóban vita a komp.Védõnõk nem szeretik, sõt tiltják!Erre persze én is megijedek.De az igazság az, hogy nekem is volt és semmi bajom nincs.Ki ahogy érzi.Az ösztöneidre hallgass.
Szia!Én ellene vagyok, olvastam, hogy nem jó és ennyi, 2 kisfiam van, egyiknél sem használtam.
Ha megengedtek egy megjegyzést: én panelban lakom, eszembe sem jutott a bébikomp, alig férünk el így is. De: anyáméknál vidéken iszonyú hideg a kõ mindenhol, a lányom 9 hónapos és mászna mindenhová. Pont olyan idõ van, hogy kint a kertben sem igazán van el egész nap, de bent nem tehetem le a földre. Járókában sincs el nagyon, mindig csak mászna. Na akkor azt gondoltam, bárcsak lenne egy bébikompunk! Így vagy az egyetlen padlószõnyeges szobában kucorogtunk, vagy kézben volt állandóan... akkor már inkább a komp!

Ha a kenguru és a bébikomp olyan káros a babáknak, akkor miért lehet még mindig kapni őket minden bababoltban? + külföldi dokumentumfilmekben a legkisebb gyerek mindig bébikompban mászkál.

Ott nem terjedt el ez a "nézet", hogy ez káros? Hogy is van ez?

Legjobb válasz: Pont ez a lényeg. Amíg kapható, amíg az egyik orvos azt mondja, hogy nem káros, amíg a másik, hogy igen tehát nincs egységes nézet, addig a saját döntésed. Mint minden a gyereknevelésben. Soha nem tudhatjuk, hogy melyik elv a helyes és az mit fog kiváltani 15-20 év múlva.

6. vagyok. Még azt akartam írni, csak lemaradt, hogy nem tudják bizonyítani ezen dolgok káros hatásait, mert a gondok gyakran csak késõbb jelentkeznek (pl. ha a komp használatával kimarad a mászás, akkor a tanulási nehézségek csak iskolás korban jelentkeznek; a gerinc- és csípõproblémák is megjelenhetnek évekkel késõbb, és senki nem fogja megmondani, hogy az a kenguru miatt van, egyrészt mert a szülõ azt mond, amit akar, a gyerek nem emlékszik rá, és más is okozhatta a gondokat).
A cigis hasonlat szerintem nagyon rossz, mivel a cigirõl mindenki elismeri, hogy káros, rá van írva a dobozára hatalmas betûkkel. A kengurunk dobozán viszont ilyesmit nem találtam. A mi orvosunk is kifejezetten ajánlotta a kengurut, kifele fordított hordozással IS! Szerintem a kengurura nem igazán lehet kijelenteni, hogy káros, mivel nincs róla egységes vélemény. Kering néhány városi legenda arról, hogy nem jó a csípõjének és a gerincének, de sok orvostól meg direkt az ellenkezõjét hallani. Én bébikompot nem vennék, de szerintem az sem ilyen egyértelmû dolog. Ha nem viszik túlzásba a használatát, akkor szerintem nagy bajt nem okozhat. De azért a kompról az orvosok is általában elismerik, hogy nem éppen jó dolog.
Pont ez a lényeg. Amíg kapható, amíg az egyik orvos azt mondja, hogy nem káros, amíg a másik, hogy igen tehát nincs egységes nézet, addig a saját döntésed. Mint minden a gyereknevelésben. Soha nem tudhatjuk, hogy melyik elv a helyes és az mit fog kiváltani 15-20 év múlva.
Ennek több oka is van, de leginkább a pénz. A BabyBjörn ugye a legnagyobb kenguru-gyártó cég, elvégre õk találták ki. Namármost, ha beszüntetnék a kengurut, a BB teljesen csõdbe menne, mert a kenguru a fõprofiljuk, pihenõszékek eladásából nem élnének meg. Fizetnek egy-két ortopéd orvosnak, aki adja a nevét a kenguruhoz, hogy mennyire egészséges, és kész. Emiatt az emberek megveszek, és amíg van rá igény gyártják. A bébikomp már kicsit más tészta, mert arról már szinte az összes orvos egyetért, hogy egészségtelen, viszont ezt is azért gyártják, mert igény van rá. "külföldi dokumentumfilmekben a legkisebb gyerek mindig bébikompban mászkál." Na azért ez attól is függ, hogy melyik országról van szó. Mert pl. Kanadában betiltották. Másrészt a dokumentumfilmben szereplõk nem feltétlenül tudják ezt, ahogy Magyarországon is ismerek olyat, aki még sosem hallott a bébikomp káros hatásairól, és beleteszi a gyereket, mert valahol látta.
hm? attól, hogy káros, miért ne lehetne kapni? cigit, alkoholt is legálisan vehetsz, nem? amúgy ez a kenguru dolog elég új nekem, mikor a fiam 3 éve született, kifejezetten ajánlották az orvosaink, pár hete olvastam itt, hogy az milyen káros, nem tudom honnan jött ez
5. válaszolónak: A hajam égnek áll, ha valaki azzal jön, hogy "nekik sem lett semmi bajuk". Nekem is az ismerõseim legtöbbje használt bébikompot, mikor pici volt, és nagyon sokuknak van gerinc problémája, diszlexiája és rossz egyensúlyérzéke. Persze ezt nem lehet egyenesen a bébikompra visszavezetni, de okozhatta az is.
Mindig mindenki mást mond egyik sem káros ha nem viszik túlzásba, arról nem is beszélve, hogy egy ülõ, járó gyereknek semmi baja nem lesz a komptól.
Szerintem annyiból lehet káros mindkettõ, hogy a lábakat széttartja a csontfejlõds alatt, és komoly O-lába lehet a gyereknek, ha rendszeresen abban vannak. Ez leginkább a cipelõs kengurura igaz, de a mászkálós komp szerintem lehet olyan, ami nem csinál O-lábat. Kialakítástól függ.
Hülyeség h káros. Több baba nõtt fel a környezetemben akik kompot használtak, az ég világon semmi bajuk nincs. Én is most készülök fiamnak venni. Mellesleg kengurut is használtunk, nekünk is ajánlotta az orvosunk.
A kérdező hozzászólása: Kedves 6-os! Egyetértek veled. A külföldi dokumentumfilmet pl. Angliára értettem, reality adókon látom folyton hogy a kisgyerek a kompban van szinte állandóan.
Angliában a kengurut javasolják, ráadásul úgy, hogy minél elõbb legyen kifelé fordítva a baba. Nálunk inkább a mei tai és a hordozókendõ javasolt. Nekünk van kenguru, abban leugrunk a boltba, a cicáért a kertbe vagy pár percre sétálni, de baba-mama tornára, úgynevezett Maminbabára mei tai-típusút használunk, sokkal kényelmesebb mindkettõnknek és ebben torna közben is jókat alszik a kislányom, míg a kenguruban nyûglödik, ha már fárad. Máshogy is áll benne a lába, nekem természetesebbnek tûnik, mert olyan, mint amikor ölben fogjuk. Bébikompunk nincs, de azt tudom, hogy túlzott használatával kimaradhat miatta a mászós korszak, aminek diszlexia lehet a vége. Szerencsére ma már hamar észreveszik ezt, itt a városban sok volt kompozó 7-8 évessel foglalkoznak diszlexia miatt, azzal kezdik, hogy megtanítják õket mászni, mert bár hihettlen, de nem tudnak.
"De azért a kompról az orvosok is általában elismerik, hogy nem éppen jó dolog." Mit mondtak az orvosok, miért nem jó a bébikomp? Szerintem ha kérdezõt nem akarjuk elküldeni száz orvosi véleményt összegyûjtani személyesen, akkor gyûjtsük mi össze a pozitív, és negatív tulajdonságokat. Kezdem a sort a bébikomppal kapcsolatosan: - szerintem többek között balesetveszélyes lehet, ha a gyerek gyorsan hajtja, és a kerék elakad egy tárgyban, vagy küszöbben. Ilyen szempontból biztoságosabb a játszószék (olyan, mint egy etetõszék, de a tálca tele van rakva készségfejlesztõ játékokkal)

Mikortól lehet használni a bébikompot?

Legjobb válasz: Mi sosem használtuk. Szerintem egyáltalán nem egészséges a babának

Mi sosem használtuk. Szerintem egyáltalán nem egészséges a babának
Szia! Én úgy tudom, hogy amikor már tud ülni rendesen.
mi 7 honaposan hasznaltuk, de mindig csak rovid ideig volt benne (5-10 percig), 9 hosan mar olyan gyorsan kavart benne, hogy inkabb nem hasznaltuk tovabb, mert az mar balesetveszelyes lett volna. 9-10 honaposan allt fel a fiam, es kapaszkodva kezdett jarni, de magatol 13 es fel honaposan indult el. Nem lett semmi baja sem, en nem bantam meg, hogy hasznaltuk arra a rovid idore.
Sok tapasztalat és kutatás alapján én egészségtelennek és feleslegesnek tartom. Ráadásul balesetveszélyes, elég sok nagy zakókat okozott rokonok gyerekeinek körében. És biztos hogy hátráltatja a járás kialalkulásást, hiszen nem érez rá benne a gyerek a valóságos helyzetre, terhelésre, egyensúlyra. Legjobb a gyereket hagyni mászni, amig az a jó neki, és megától próbálkozzon felkapaszkodni, felállni (valamilyen butorba kapaszkodva), egy-egy lépést tenni, majd járni. Nekünk így ment a kislányunknak, és járt is 10 hónaposan, de ha csak másfél évesen jár egy baba, az se baj, mert akkor arra az idõre érnek meg az izmai és az idegrendszere.
Mi olyan 6 7 hónaposan kezdtük használni. Megoszlanak a vélemények róla. Mi használtuk és szeretett is benne lenni egy ideig és nem lett semmi baja a lábának sem a gerincének.

Szerintetek ez ugyanolyan káros lehet, mint a bébikomp?

http://www.dooyoo.co.uk/baby-activities/graco-fun-rock/ Hasonló játékot kaptunk ajándékba. Azt hiszem nincs kereke, csak bele lehet ültetni a babát, de menni nem tud vele. Még dobozban van és nem tudom bele merjem-e ültetni a 7 hónapos babám?!

Legjobb válasz: 6. válaszoló azért ha belegondolsz miért káros és mire káros a komp rájöhetsz, hogy 1 éves babának már nem. gondolom már a felálláson is túl vagytok... szóval nem is értem mire akartál kilyukadni :D egy nem mászó, ülni nem tudó babát nem kéne kompba ültetni, de aki ezt már remekül tudja annak baja nem lesz ;)

6. válaszoló azért ha belegondolsz miért káros és mire káros a komp rájöhetsz, hogy 1 éves babának már nem. gondolom már a felálláson is túl vagytok... szóval nem is értem mire akartál kilyukadni :D egy nem mászó, ülni nem tudó babát nem kéne kompba ültetni, de aki ezt már remekül tudja annak baja nem lesz ;)
nekünk volt bébi kompunk. Semmi káros hatása nem volt(csak a mi lábunkra) :-). Sõt! Imádta! Egész jó etetõszéknek is. De azért sokáig mi sem mertük benne hagyni.
És köszike a lepontozást, jófej vagy. (6.)
Ha már stabilan tartja a baba a fejét, akkor már használható ez a játék. Nekünk is volt ilyesmi, jumperoonak hívják. Mivel bele van süllyesztve a kicsi az ülõkébe, ezért a gerincét nem terheli, ráadásul nem is szabad, hogy teljesen leérjen a lába. Ebben csak ugrabugrál, meg forog, a lábait nem terheli, mégis tornáztatja. A mi régi jumperoonkat eladtam, amikor a fiam már kinõtte, de most újra babát várok, és neki is veszek majd, mert szerintem szuper találmány. :)
8. válaszoló: Semmi másra nem akartam kilyukadni, csak arra, amit írtam, azaz, hogy mértékkel nem káros a komp sem. Azt természetesnek vettem, hogy senkinek nem jut eszébe egy ülni nem tudó csecsemõt beletenni! (6.)
Mi amikor vettük felhívtunk egy szakértõt és azt mondta, hogy amikor a gyerek már stabilan tartja a fejét, akkor már lehet beletenni.(ugráló, de az is ilyen)a lábakra nagyon jó, erõsíti õket.(elvileg 5-hónaptól ajánják)
Amíg egyedül nem ül, addig nem szabad beletenni (addig ültetni sem szabad)! Valószínûleg ez 8-9 hós kora körül következik be, és majd mászásból ül ki oldalra. De én utána sem tenném bele hosszabb idõre, mert ez így állásra kényszeríti, és amíg nem áll, addig nem jó "állítani". Szóval csak ha már ülni tud, de akkor se túl sok idõre. :)
szerintem nem.ettõl semmi baja nem lesz.csak ne nagyon sokáig egyhuzamban.nekünk ilyesmi ugrálónk van és a fiam órákig ellenne benne, de max fél órát hagyom ugrizni.:)
nyugodtan beleültetheted! ha már felült és rövid ideig meg is ül stabilan akkor semmilyen káros hatása nincs :) a komp a helyváltoztatás miatt lehet káros
A komp sem káros, ha nem egész napra teszed bele a gyereket, és fordítva: Nyilván, ez a játék sem tesz jót, ha egész nap ebben dekkol a gyerek. (Pont ma írtam egy kérdéshez, hogy az 1 éves fiamnak vettünk kompot, pedig elõtte én sem szorgalmaztam, de annyira élvezi, hogy nem hinném, hogy az a napi összesen kb. 1 óra bármi gondot okozna, amit a "kisautójában" tölt.)
A kérdező hozzászólása: 3. válaszoló. Én kislányom is még csak 6 hónapos, de jelenleg nincs itt a játék. Majd csak 1 hónap múlva megyünk haza és akkor tudjuk majd csak használni. Azt hogy érted, hogy már majdnem önállóan ül? Én nem merem ültetni, arra várok, hogy magától felüljön. Akkor addig ebbe se rakjam bele? Elég lusti.:)
Én is bébikomp ellenes vagyok, viszont ilyenünk nekünk is van.Éppen ma raktam össze a babámnak és egész jól elvolt benne, õ még csak 6hónapos, viszont már majdnem önállóan ül. Ezen a kérdésen én is morfondíroztam ma hogy lehet ugyanannyira "káros" mint a komp. Szerintem annyira mégsem, hiszen nem tud vele menni, max. a lábát erõsíti. Azért én is kíváncsian várom a válaszokat. :)
A kérdező hozzászólása: oké, köszi!:)
Sziasztok, napok óta ilyesmit keresek az 5 hós kislányomnak.(nem FP jumperoo-t) ha esetleg tudtok jó helyeket hol venni tudok megköszönném, és bocsi, h nem pont témába vág :) )) (amúgy szerintem ez nem káros)

Mi a neve annak a szerkezetnek, aminek állványa van és onnan gumikról lóg le a szék, amibe bele kell ültetni a babát. És rugózik a baba benne, körülötte pedig mindenféle fogdosható játékok. Kinézetre hasonlit a bébikomphoz kicsit. És hol lehet kapni?

Legjobb válasz: http://www.bababirodalom.hu/images/productfotoz/p-3043-9592... Elektromos hinta. Én kicsit drágának találom, 25-30.000 Ft körül mozog, de nagyon jó kis szerkentyû, megéri az árát. Nagyobb bababoltokban lehet kapni. :)

http://www.bababirodalom.hu/images/productfotoz/p-3043-9592... Elektromos hinta. Én kicsit drágának találom, 25-30.000 Ft körül mozog, de nagyon jó kis szerkentyû, megéri az árát. Nagyobb bababoltokban lehet kapni. :)
Elõzõ vagyok, bocsi, szerintem nem erre gondoltál mégsem, most nézem mégegyszer a kérdésed. Bocsánat! :)
Rugós hinta, van többféle. Nem mindegyiken vannak játékok. Nem tudom ilyenekre gondolsz-e!? http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_id=3968&cikk=LJ1 http://www.ajandekkatalogus.hu/ajandek/baba-mama/data/tetel/..
Valószínûleg nem erre gondolsz, de ehhez is lehet állványt kapni, és már újszülött kortól használható! http://www.adamo.hu/
Vagy esetleg erre gondolsz? Jó drága.. :o( Ha megtalálom a magyar oldalt, megírom. http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=demo&pid=38839
http://www.babatermekek.hu/baba-reszlet.php?rec=724 Itt volt, de most nem rendelhetõ.
A kérdező hozzászólása: Igen, arra gondoltam amit az utolsó válaszoló irt, a fisher-price-os. Ez tényleg drága, nálunk láttam eggyet sokkal olcsóbban, 69 euroért, csak kiváncsi voltam mennyi otthon, csak nem tudtam a nevét. Köszi a segitségeket.
A kérdező hozzászólása: Egyébként akinek van ilyen mennyire tetszik a babájának? Mert van hintánk, de azt 2 perc után megunja.

Mikortól lehet kismotorra ültetni a babát és nem káros, mint a bébikomp?

Legjobb válasz: Az én fiam 10 hónapos korában kapta az elsõ motorját, pedig még menni sem tudott, csak "járássegítõvel" (egy széket tolt maga elõtt). De a motorra már ráült, sõt hamarabb ment azzal, mint hogy a saját lábán kapaszkodás nélkül.

Az én fiam 10 hónapos korában kapta az elsõ motorját, pedig még menni sem tudott, csak "járássegítõvel" (egy széket tolt maga elõtt). De a motorra már ráült, sõt hamarabb ment azzal, mint hogy a saját lábán kapaszkodás nélkül.
szerintem nem söt fejleszti az egyensúlyt hát mikor érdekli én most veszek neki 20 hónapos két hete kezdte a játszón érdekelni addig rá sem nézett
17 hónapos kora óta motorozik a Lányom. Imádja! És beszéltünk elõtte szakemberrel, azt mondta, nyugodtan használjuk, nem káros!
Az én fiam 11 hónaposan már ment magától, úgyhogy õ rá nem sokkal meg is kapta a kismotorját. Nem káros, mivel a motoron semmi mozgásformára nincs rákényszerítve, a bébikomppal az a baj, hogy ha sokat van benne a baba (amibõl ugye kimászni sem tud), akkor nem kúszik-mászik eleget és ez hat károsan a mozgásfejlõdésre. A motoron szabadon mozoghat kedve szerint, fel-le mászhat. Max. oltári nagyot lehet vele esni... :S
Ha már ül ill. mászik, nyugodtan ráülhet egy kis idõre, csak figyelj rá, hogy ne essen le! Én 10 hónaposan vettem egyet a fiamnak. Nagyon szereti maga elõtt tologatni a lakásban. Azt is nagyon élvezi, ha ráül és tologatom, magát viszont még nem hajtja. A bébikomppal az a baj, hogy a pici önállóan közlekedik vele, így késõbb kevésbé lesz motivált a mászás illetve a járás megtanulásában.
A komp akkor nem káros, ha be van tartva a napi 20perc, és 2 nap után 1-2 nap komp nélküli napot tartunk.
Nem káros. Mi 1. szülinapjára vettünk neki egy pewit nagyon szereti.

Mikortól lehet a babákat bébikompba rakni? Hasznos a babákra nézve, vagy csak hátráltatja?

Úgy értem hány hónapos kortól,mert a kisfiam állandóan állna felfele,de még nem ül fel magától,csak ha felültetem,úgy már üldögél,persze nem sokáig.

Legjobb válasz: Sokan ellenzik a bébikompot, de nekünk is van. Az én csajszim 6 hós múlt, és úgy kavar a komppal a lakásba, hogy alig bírok szaladni utána. Sokan azt mondják, hogy ettõl fog majd lábujjhegyen járni a baba. Hát az én húgom életében nem ült kompba, de mégis 2 éves koráig lábujjhegyen járt. Szóval én vettem a babámnak. Nagyon szereti és jól elvan benn. És amióta használja nagyon erõsödött a lába egyfolytában állni akar és nem lábujjhegyen.

Sokan ellenzik a bébikompot, de nekünk is van. Az én csajszim 6 hós múlt, és úgy kavar a komppal a lakásba, hogy alig bírok szaladni utána. Sokan azt mondják, hogy ettõl fog majd lábujjhegyen járni a baba. Hát az én húgom életében nem ült kompba, de mégis 2 éves koráig lábujjhegyen járt. Szóval én vettem a babámnak. Nagyon szereti és jól elvan benn. És amióta használja nagyon erõsödött a lába egyfolytában állni akar és nem lábujjhegyen.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy gondolom, hogy próbálkozunk vele, lehet, hogy szeretni fogja, csak kíváncsi voltam, hogy más hogy gondolja, mert a védõnõ is ellenezte, dehát istenem mi is kompoztunk semmi bajunk nem lett belõle, sõt! Köszi a válaszokat!
Szia!Hát persze h mi is kompoztunk, tehéntejet ittunk és semmi bajunk sem volt.De manapság mindent annyira felfujnak hogy csak no!!!!!
Nekünk is van, nagyon szereti a kisfiam, és persze nem egész nap abban van. Mellesleg nem értem, ha a bébikomp okoz gerincferdülést, akkor a kenguru miért nem káros? Sokszor látom, hogy pár hetes baba "lóg" benne, akinek még biztosan nagyon gyenge a gerince. Tudom nem ez volt a kérdés, de ez kikivánkozott belõlem.Bocsi! Boldog babázást!
Nekünk is van komp.A fenét ha´tráltatja az elindulást.A lányom 5 hósan kompiban volt most 10 hós és sétál ha fogjuk a keze´t, a falmellett meg ahol talál támaszt megy...Aki mind írja hogy ne az is ült benne, az meg 100%. Le lehet nyugodtan pontozni..... Jó lehet alapja a gerincferdulésnek, de annak ezer oka kehet....
Én azt olvastam, hogy artalmas a gerincre, vagy a medencére, meg ilyesmi. oszinten szólva szerintem nem hatranyos, nem elonyos, a jol fejlodo baba jol fog tovabbra is fejlodni, amelyik baba rosszul fejlodik, az meg tovabbra is ugyanabban a tempoban fog fejlodni. mindamellett azt mondom, ha lehetosegetek van rá, akkor elobb kérjetek egyet kolcson, hogy kiprobalja a babótok, és egyaltalan tetszene e neki, mielott megveszitek dragan, és nem fogja szeretni. :) sajnos, azt, hogy hany honapos kortol ajanlott, nem tudok segiteni, en azt mondanam kb fel eves kortol, attol fuggoen hogy halad a baba fejlodese
ÉN NEM AJÁNLANÁM MERT SZERINTEM HÁTRÁLTATJA A KÉSÕBBI ELINDULÁSÁT ÉS NEHEZEBBEN FOG MEGTANULNI JÁRNI.A VÉDÕNÕNK IS LEBESZÉLT RÓLA, HOGY VEGYÜNK MERT SZERINTE SEM JÓ
Honnan tudod, hogy hátráltatja, nálatok ez volt?Mi 6 hós korában, amikor szépen megült akkor tettük bele a kompba és nagyon élvezte.10 és fél hós korában már egyedül járt, sõt szaladt a kisfiam.Nem kell mindent elhinni másoknak, ha ugy érzed tedd bele nyugodtan nem lesz tõle az ég világon semmi baja.
Elsõ vagyok. Ugye nem az pontozta le a válaszomat, aki tegnap azt írta, hogy a bébikomptól járnak a bébik lábujjhegyen, ugyanis én ezt azért írtam. Na minegy. Nem értem a lepontozás okát.

Mikortól lehet bébikompba beletenni a babát?

Legjobb válasz: Amikor már magától jár. De akkor már túl sok értelme nincs.

Amikor már magától jár. De akkor már túl sok értelme nincs.
Szia! 6 hónapos korától van benne a lányom, akkor tettem bele amikor már magától meg tudott ülni stabilan. Ha játszott nem dõlt el, akkor már bele tettem.
8 hónapos a lányom, két hete feláll és lépeget.Tegnap tettem bele elöször 10 percre.Elég jól elvolt benne.
Amikor màr magàtol ül.Enyém 6 honapos koràtol van benn(nem magàtol ült, de kitàmasztva màr tudott ülni)Mos màr 8 honapos, körbejàrja az egész lakàst, olyan érdekes hogy làtom"jàrni", pedig még nem tud csak ebben.A fontos hogy ne 24 oràn keresztül hagyd benne.
nekem nagyon jó barátom a gyermek ortopéd orvos-s õ azt mondta SOHA ne használjam babámnál a bébikompot-hogy a gerincének egyáltalán nem tesz jót...Én rá hallgatok!!!!
Szia! Szerintem a 6 hó még korai. Mi majd 1 évesen tettük bele a babánkat, bár mi járunk tornára izomgyengeség miatt, ott nem ajánlották túl korán. Amióta megvan az inger a járásra, azóta használjuk napi 30 percet maximum, 10 perces részekre osztva. Egyébként a mi babánk most 13.5 hósan kezdi a mászást. Nálatok, ha minden rendben és felhúzza magát álló helyzetbe, megtesz pár lépést pl. a bútorba vagy asztalba kapaszkodva, akkor már használhatjátok. Ha csak kitámasztva ül meg, szerintem még nem elég erõs a hátgerince és késõbb gondok lehetnek. Érdekes, hogy a bátyámék 2 éves lánya 20 hósan élvezte igazán a kompot, pedig már 11 hósan egyedül, stabilan ment.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Szép napot kívánok nektek!

Ha már felkapaszkodva feláll a baba, akkor már lehet bébikompot használni? Egyáltalán javasolt? Hasznos?

Még csak lábújhegyen áll, egy lépést talán mintha megtenne 10,5hós babám. A lábát nézegeti miközben a karjával teljesen felnyomja magát, és eközben a lába is teljesen egyenes. Én nem igazából szeretnék venni kompot, de nem tudom eldönteni. Van egy 30 évvel ezel?tti kompunk is amit az anyum félretett, ezt nem tudom, hogy használhatjuk-e, azóta változott a kompok kialakítása? Még nem lett el?véve. Mennyit lehet benne a babba 1 nap? a válaszokat el?re is köszi.

Legjobb válasz: Lehet, de teljesen felesleges. Inkább hadd hagy próbálgassa önmagát. A komp nem fejleszti a mozgást, sõt hátráltatja.

Lehet, de teljesen felesleges. Inkább hadd hagy próbálgassa önmagát. A komp nem fejleszti a mozgást, sõt hátráltatja.
Én is használok kompot, 6, 5 hónapos korától és nagyon ügyes a kisbabám. Sokat erõsödött azóta mindene. Neked azt tudom ajánlani, hogy egy ennyi idõs babának már újat nem éri meg venni, mert õ már nem sokáig fogja használni. Nyugodtan használjátok a régit. A komp az komp mostis és 30 évvel ezelõtt is.
8n honapos a kisfiam es en is most gondolkodom a kompon. Butorokba felkapaszkodik es felall lepeget is de viszont eldol es jo nagyokat esik, az egyensuly erzeke meg nem alakult ki. A kis feje csak ugy koppan egyfolytaban a szonyegen abba a pillanatba amikor elengedi egyik kezevel az agy szelet vagy a szeket.... En emiatt gondoltam a kompot mert nem tudok odaugrani es tegnap is hatalmasat koppant a feje, azelott meg szegenyt ugy kaptam el, hogy majdnem a karjat csavartam hatra egy hirtelen mozdulattal. Szoval nem tudom mi lenne a legjobb de azert nem fogom hagyni, hogy koppanjon egyfolytaba a kis feje igy en veszek kompot hatha abba biztonsagosabban lepeget majd.
Én gyerekorvost kérdeztem anno a kompokról, õ azt mondta napi max 1 órát legyen benne. Van aki ellenzi van aki mellette van a komphasználatnak. Én használtam és nem látom kárát, sõt a háta erõsödött.
Fiammal járunk gyógytornászhoz, mert lazák az ízületei.Õ nagyon ellenzi a kompot, így én is.Én nem raknám bele, de mindenkinek ezt magának kell eldönteni.Van akinél bezavar, van akinél nem.Mindenesetre a gyógytornászok nagyon ellene vannak nagyrészt.
Ne rakd kompba, mert akkor nem fog kialakulni az egyensúlyérzéke. A gyerekek úgy tanulnak meg járni, hogy ezerszer is elesnek, ha ez kimarad, az nem jó. A fiam 3 hónapig mászkált a bútorok mentén, esett is jó nagyokat, de egy gyerek még így van összerakva, hogy ne ártson neki. Eszembe nem jutott bezárni egy kompba.
Szerintem egyszerûen próbáld ki, hogy mit szól hozzá a baba. Ha szeret benne lenni, élvezi, nem hinném, hogy bármi baja lenne a komptól. Tudom, hogy a gyógytornászok ellenzik, és elméletben én is azt tanultam a fõiskolán, hogy nem jó. Csak aztán, amikor az embernek saját gyereke van, egy kicsit átértékeli a dolgokat ...:-)Nálunk semmi baj nem származott belõle, de ha nem szerette volna a gyerekem, nyilván nem erõltetem. Szerintem sem érdemes újat venni, ha a régi jó állapotban van, nyugodtan használjátok, úgyis csak pár hónapról van szó.
Egy próbát megér, de felesleges újat venni, nem fogja kihasználni, a régi is ugyanolyan. De azt nem tudom, hogy most, amikor már feláll, van-e értelme kompozni, mi addig használtuk, amíg nem állt fel. Most már bele se tudnám tenni, nem érdekli, pedig régen imádta. Az izmait bizonyára fejleszti némileg, de az egyensúlyát biztosan nem. A lényeg, hogy túl sokat ne legyen benne.
Ne vegyel ujat probald ki a regit, gyorsan megunjak ha mar kezdenek jarni. szerintem az hulyeseg hogy nem fejleszti az egyensulyerzeket.A mienk felall benne es ugy setal, tesz egy ket lepest, ha megbillen akkor lehuppan de nem esik el, de attol meg probal egyensulyozni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!