Találatok a következő kifejezésre: A bébiételeket, az van (25 db)

Ezek az üveges bébiételek valóban kielégítik a babák igényeit? Van olyan baba aki ezeken nőtt fel?

Legjobb válasz: Azt írtad tudnál mesélni...ehhez képest nem tetted meg(holott erre kifejezetten kért vki)!!!Akkor kár a kedélyeket felborzolni!!!!Minden bizonnyal sokan sok mindenrõl tudnának rém történeteket mesélni-némi igazság tartalommal-de én ennek nem látom értelmét.És örülj neki,h van olyan nagymamád,akinek kertje is van,és zöldséget is termeszt.Sajnos nagyon nagyon sok anyukának csak a zöldséges stand,az üveges bébiételek,és a reménykedés marad,h olyan kajával eteti a babáját,ami hasznára és nem a kárára van!!!!!!

Sziasztok! Öcsém is, én is üvegesen nõttünk fel, mert akkoriban olcsóbb volt, mint megfõzni anyukám elmondása szerint. Keresztanyukám pedig bébiételeket gyártó üzemben dolgozott, és õ mondta, hogy kimagaslóan ellenõrzik a babakaját: minden órában mintát vesznek az alapanyagokból és laborban vizsgálják megfelelõ-e, pl. nincs-e benne vegyi anyag, nem romlott-e, stb. Szóval tényleg minõségi! Mellékesen a kisfiam és a kislányom is kapott ilyet. A fiamnak sokat fõztem, mert akkor még idõmilliomos voltam, de a kicsilányom már szinte csak üvegeset kap, most 8 hós (2 hónapja kap bébikaját). Nekem egyik táplálási formával sincs semmi bajom.
Azt írtad tudnál mesélni...ehhez képest nem tetted meg(holott erre kifejezetten kért vki)!!!Akkor kár a kedélyeket felborzolni!!!!Minden bizonnyal sokan sok mindenrõl tudnának rém történeteket mesélni-némi igazság tartalommal-de én ennek nem látom értelmét.És örülj neki, h van olyan nagymamád, akinek kertje is van, és zöldséget is termeszt.Sajnos nagyon nagyon sok anyukának csak a zöldséges stand, az üveges bébiételek, és a reménykedés marad, h olyan kajával eteti a babáját, ami hasznára és nem a kárára van!!!!!!
Miért kételkedsz benne, hogy kielégítik-e a babák igényeit? Persze. Én sokszor még abból a szempontból jobbnak is tartom, mint a házi készítésût, mert ezek szigorúan ellenõrzött alapanyagokból készülnek és szigorú elõírások alapján, amiket otthon nem hiszem hogy mi meg tudunk teremteni. A 10 hós lányom vegyesen eszik, a fõzelékeket általában csinálom, valamint gyümölcsbõl ami idényjellegûen van, azt is, ami jelenleg nem kapható (õszibarack, sárgabarack, szilva pl.) azt üvegesben kapja meg. Amikor anyósnál laktunk, akkor viszont nem pacsmagoltam, hanem csak üvegeseket evett.
Az én babám 10 hós, és 95%-ban üveges fõzelékeket, desszerteket, joghurtot és túrót eszik.Makk egészséges, és a védõnõnk és dokink szerint is maximálisan pártolja, mivel optimális mennyiségben tartalmazza a babák számára szükséges tápanyagokat.Nincs benne só, hozzáadott cukor(persze nem mindegyikben, jól meg kell nézni melyiket veszed meg)tartósítószer, színezõanyag.Az alapanyagok ellenõrzöttek, és nagyon szigorú a gyártási technológia.Ráadásul olyan étel kombinációk vannak, amiket én biztos, h nem készítenék(brokkoli nyúlhússal;tészta brokkolival és hallal;cukkini csirkehússal és rizzsel;stb.)Ilyen kis adagokat én nem is tudnék készíteni, így minden nap mást ehet.Én kóstoltam, a 8 hós babáknak készített ételek már nagyon jó ízûek, nem 1 kaptafára készülnek.Én általában Hipp, Nestlé, Univer, és Humana ételeket veszek.Nekem olcsóbb, mintha naponta ott állnék a konyhában(víz, gáz, idõ)és változatosabb is, minta én fõznék.
Ismét elsõ. Én már régen nem szoptatok, de az is elképzelhetõ igen, hogy cicihiánya is van. De nincs is ezzel semmi gond, 7 hósan ha olyan szerencsés vagy, hogy van tejed, adj cicit is a babádnak.
Elsõ vagyok. Próbálj meg többet adni akkor. Általában egy üveg 190 gramm, tehát akkor nem adsz oda egy egész üveggel. Ahogy visszaemlékszem, a lányom 7 hósan már egész üveggel evett. Meg nem tudom sima zöldségpürét adsz-e vagy husisat, mert a husis jobban laktat, illetve esetleg keverheted. Mondjuk egy sárgarépapüré nem biztos, hogy túl laktató, viszont mondjuk krumplifõzelékkel és egy kis husival keverve már biztosan jobban eltelíti a babádat. Jó kísérletezést.
16.41-es válaszoló. Megosztanád velünk a tapasztalataidat? Komolyan érdekelne. Elöre is köszönöm!
Én amit lehet megfõzök neki. Én is apárti vagyok, hogy soha nem lehet tudni, hogy mit hogyan csinálnak, és mi van az üvegben. Persze, ellenõrzött, de akkor is... Láttam már zacskós tejet 1 hós szavidõvel, hogy az nem látott tehenet, az biztos, és hogy van benne tartósító, az is biztos, hiába írják, hogy nincs, különben hogy állna el. Szóval én fõzök neki, amibõl nem tudok kicsit, azt megfõzõm és adagonként lefagyasztom, így mindig van kész kaja is, csak olvasztani kell. A cici nagy úr, lehet nem is éhes, csak cicizne. Figyeld meg, hogy szopik-e vagy csak cicizik, illetve, hogy nem szomjas-e.
Én tudom, hogy milyen dolgok kerülnek az üvegbe! Én nem feltétlenül bíznék meg bennük.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek:az univereset szoktam venni, mert abban nincs só, cukor stb és az csak 163gr, ma adtam elöször vegyes zöldségpürét csirkehusival és nem evett meg többet mint 160gr, sírt és elfodrúlt, kapott vizet és csendbe volt.2óra múlva megkínáltam cicivel, szegénykém úgy szopott mintha 2hete nem latott volna cicit.
Ez örök dilemma nálam is :S Az üveges bébiételek ellenõrzöttek, de nem én csinálom. Amit én csinálok, abban ugyan garantáltan tudom, hogy mi van, de az alapanyagok nem ellenõrzöttek. Én például most nem mernék venni brokkolit, mert tuti tiszta vegyszer.
16.41-es válaszoló vagyok. Egy olyan cégnek dolgozok, aki az egyik legnagyobb bébiétel gyártó beszállítója, és a feldolgozást is végigkövettem. Mindenkinek egyéni dolga, hogy mit ad a gyerekének, én mindenesetre fõzök a babómnak a nagymamánál termett és lefagyasztott zöldségekbõl
A kérdező hozzászólása: Értem.Köszönöm válaszod.Csak azért kérdeztem mert csupán 2ótat bír fõzievés(üveges) után és 160-at evett belõle.Nem tudom, hogy ez normális...?Vagy csak csupán cicihiánya volt?7hónapos a kislányom.
Ismét 16.41-es vagyok. Szerintem kicsit pontosabban kellene olvasnod, ugyanis én nem írtam, hogy tudnék mesélni...Azért nem írtam konkrétumokat, mivel titoktartási szerzõdés köt, csak megjegyeztem, hogy nem feltétlenül kell bennük megbízni. Egyébként nem csak üveges bébiétel és nagymama féle zöldség alternatívák vannak. De szerintem ebbe ne menjünk bele. Mindenki azzal etesse a gyereket amit a pénztárcája és meggyözödése enged.
Én a bébiétel mellett szavazok. Ha már abban sem bízhatunk meg, ami az üvegben van, miért bíznánk meg azokban az alapanyagokban, amiket mi válogatunk össze. Szerintem hülyeség. Én napont adok az 5 hónapos lányomnak 3 üveges kaját is. A másik kettõ tápszer.
A kérdező hozzászólása: Neked is köszi a választ.

Mikortól adtatok a babátoknak húsos bébiételt? Meritek babátoknak adni azokat a bébiételeket, ami ugyan a kora végett adható, de még is olyanok vannak benne amivel még várnátok? 6hónapos a kislányom

Pl.:Paradicsomos burgonya,f?zelékek amiben karfiol is van, csirkehús zöldborsóval /5 hótól/stb.

Legjobb válasz: üvegesbõl nyugodtan adhatod azokat, amik a korának megfelelõek... úgy vannak megcsinálva, h ehessék biztonsággal a babák.

üvegesbõl nyugodtan adhatod azokat, amik a korának megfelelõek... úgy vannak megcsinálva, h ehessék biztonsággal a babák.
ÍGY VAN ELSÕNEK IGAZA VAN, ÜVEGESBÕL BÁRMIT AZT OROSZTÁLY SZERINT KÉSZÍTIK S ÚY VAN ELKÉSZÍTVE, ADD BÁTRAN NEKI, ÉN HUSISAT 5 HÓNAPOSAN ADTAM
Így van ahogy elõttem írták.De én magam fõzök a családomnak, és a babáimnak is.Üvegeset csak olyan alkalmakra veszek, ha megyünk valahová.De legtöbbször arra is megfõzöm elõre, mert nem szereti a boltit.A K betûsekkel(karfiol.káposzta, kel, karalábé)ha magad készíted jó várni 7-8 hónapig.Húst májat viszont én már fõztem 5 hósan nekik.
Kispórolják!:)
:(Sajnos
Én is mérek mindent, a szoptatásnál is ezt csináltam, mert érdekel, mennyit eszik pontosan. Ezért mértem le párszor az üveg tartalmat, de mindig 10 g- mal kevesebb volt benne. Fogalmam sincs miért, de akkor miért nem az eredeti tömeget tûntetik fel?
De hogy méritek? Grammban mérõ mérleggel? Én a babajoghurtot néztem múltkor, igaz, arra az van írva, hogy 100g, ami viszont csak 90ml volt. Lehet, h az üveges is így van? Anyatejben kb 1:1 az arány, de már szilárdnál nem biztos, hogy ugyanannyi súly, az ugyanakkora milliliter is. Nem lehet ez?
13:27-es vagyok. Én is digitálissal mérem, az összes kevesebb, nemcsak a hipp, a kecskeméti meg az univer is. Megírod, ha válaszoltak? :)
A kérdező hozzászólása: Én írok nekik, és rákérdezek!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, tegnap írtam nekik, várom a válaszukat!
Írjunk akkor mindannyian, annyi kérdésre csak csinálnak már valamit! :-))
Utolsó vagyok. Akkor viszont.....!!!! Na, most mi legyen? Indítsunk mozgalmat? Ez azért mégiscsak majd' 5% átvágás!!!
A kérdező hozzászólása: Digitális mérleggel, grammnyi pontossággal.
A kérdező hozzászólása: De ez így átverés!
A kérdező hozzászólása: Ezt a választ kaptam: A töltõtömeget folyamatosan ellenõrizzük a gyártás során és a vonatkozó rendelet alapján minõsítjük a tételeket. Az egyik kritérium, hogy az átlag tömegnek el kell érni a nettó töltési tömeget és az egyedi mérések eltérése nem lehet nagyobb, mint a töltõtömeg 4, 5%-a. Annak ellenére, hogy a címkén töltõtömeget tüntetünk fel, a töltõ berendezés térfogatra tölti az üvegeket, minimális eltérés lehet az üvegek között. Mivel az átlagnak el kell érni a nettó tömeget, így alul- és felül töltött üvegek is lehetnek minimális számban. Minden üveg biztosan nem lehet 180 g-os, már csak azért sem, mert a címkézés végén még van egy vizsgáló berendezés, mely újra vizsgálja a töltési szintet és kilöki az esetlegesen alacsony töltési szintû üveget. A töltõtömeg ellenõrzésének az a korrekt módja, hogy leméri az ember a termék bruttó tömegét az üveggel együtt. Az étel kivétele után kimossuk az üveget, kiszárítjuk és azt visszamérve, kivonva kapjuk a nettó tömeget. Egyéb esetben az üvegben maradó étel meghamisítja az eredményt. Kérjük, hogy amennyiben újból tapasztalja, hogy kevesebb az üvegben található bébiétel, adja meg a termék cikkszámát, és a kupakon található számot, illetve lejárati dátumot is, hogy konkrétan ki tudjuk vizsgálni a problémát. Üdvözlettel: HiPP Mamaszolgálat


Mennyit egyen ebédre egy 7 hónapos 6200 grammos kisfiú? Egy üveg bébiételt? Az Univeré 163 gramm, a kecskeméti-Hipp.190 grammos? Melyiket? Ha én főzök, van, hogy megeszik 220-240 grammot, de utána uzsonnára alig eszik valamit.

Legjobb válasz: Annyit egyen, amennyit jóízûen megeszik. Ha Te fõzöl, nyilván nem centized ki, és akkor akármennyit, ha meg üvegeset adsz, akkor ha elfogyott, elfogyott, maximum ha éhes, még eszik utána valami mást.

Annyit egyen, amennyit jóízûen megeszik. Ha Te fõzöl, nyilván nem centized ki, és akkor akármennyit, ha meg üvegeset adsz, akkor ha elfogyott, elfogyott, maximum ha éhes, még eszik utána valami mást.
Hát amennyit megeszik, jóízûen, nem? Mindig csodálattal olvasom, hogy egyes gyerekek mennyit képesek megenni, nekem egyik se volt nagy bébiételevõ. Fõleg a kisebbik, szerintem összesen nem evett meg 1 üvegre valót. Persze amit én pepecseltem azt szerette, de bébiételes üveget kár volt venni miatt.
Miért melyikben van? Mi Kecskemétit szoktunk venni.
Persze, hogy veszek. A cukor nem méreg. Másrészt úgysem tudom távol tartani az adalékanyagoktól egész életében, és nem is szeretném.
Én kizárólag itthon fõzök a babámnak, nem veszek semmilyen bolti bébi ételt. Egyáltalán nem bízom meg a gyártókban, hiába nem írják rá biztos tele van adalékanyagokkal amit jobb elkerülni. Ha itthon készítem el az ugyanolyan finom lesz és legalább biztosan tudom mi van benne. Azon kívül én szeretek fõzni a picúromnak.:)
Kecskemétiben van, de én is ilyet veszek, mert csak ezt hajlandó megenni a lányom. És egyetértek azzal a válaszolóval, aki írta, hogy a cukor nem méreg. Én már nem is olvasgatom az összetételt.
univert veszek általában, de én az itthon fõzõtthöz is adok egy pici cukrot(pl:paradicsomos burg.)
Mindegyikben van só és cukor is. Éppen ezért mondja nálunk a védõnéni, ha itthon fõzöl kaját a babának, az a csipet só v. cukor nem árt, de a bébiételgyártók túlzásba viszik. Laborban vizsgáltunk be gyümölcspépet, le sem merem írni mennyi cukrot tartalmaz, ami rá sincs írva! De nem gyümölcscukrot, hanem hozzáadottat...
Szia, én eltöltöttem 1-2 órát a boltokban az összehasonlítgatással, és sztem a Nestlében van a legkevesebb adalék.
nem. hippet vettem, és megnéztem, h ne legyen benne.
univerben nincs hozzáadott cukor és só, mi ilyet veszünk
Próbáld meg, hátha használ, hogy többféle dolgot elé raksz hadd válogasson és közbe "lopkodj" a kajájából:)
Felejtsd el a pürés kajákat, a mixert pedig pláne dugd el a szekrény mélyére. Nyomkodd szét villával - de egy másfél éves gyereknek már simán kis falatos kajákat kellene ennie. Nem érdeklik a kis falatok, amit õ maga ehet meg kézzel? Párolt zöldborsó, husidarabok, fõtt sárgarépa, fõtt krumpli, ilyenek? A tésztát sem szereti? Nálunk nagy sláger a fussili (az a csavart), meg a kocsikerék alakú (könnyû megfogni, egyesével tömködi a szájába). Vagy esetleg keverd össze a bolti kaját a saját készítésûvel. Az üveges babakaját üvegbõl adod, vagy tányérból - lehet hogy azért nem kell neki a te fõztöd, mert azt más tálalásban kapja?
èn nem adnék bénbiételt hanem egyszerüen amit föztél bele teszed egy edénybe és botmixerrel lepépseíted. tuti megeszi. egyébként lehet tul sos, füszeres a tied. egyébként lányomnál ez gyümölcscsel volt. nem volt hajlandó csak telejsen pürés 4 hós gyümölcspürét enni. at jól van gondoltam akkor eszed azt. pár hónapig ment aztán vissza szokott a gyümölcsre annyir ahogy egyik nap elkezdett egy almát harapni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, megpróbálom!
Lopkodos modszerrel mi is ettunk a fiammal.Tetszett neki nagyon :)
pár napig ne adj neki fõzeléket, levest, pépre hasonlító ételt. hanem csak "felnõtt" megrágnivalót :) pl: nokedli, kis katonákra vágott csülök, tészta, fél répa, borsó, esetleg sültkrumpli, rántotthús, halrúd... amit kézzel is meg tud fogni. eléteszed és elfordulsz, dudolgassál magadban és oda se nézz. csak azért írom ezt mert lehet nincs is baja az étellel csak neked célozza a válogatását.

Lehet adni a 4 hónapos babának? Azokat a bébiételeket amire 4 hónapos van írva, de mégis olyan gyümölcsöt, zöldséget tartalmaz ami elvileg később adható?

Ma például láttam 4 hónaposnak,szilvát,málnát,sárgabarackot,zöldbabot,zöldborsót. Hogy van ez?

Legjobb válasz: Nem viccbõl írták rá.

Nem viccbõl írták rá.
Sok minden adható a babáknak, amit elvileg csak késõbb javasolnak.Ez vonatkozik a tápszerekre, bébiételekre, és a természetes kajákra is.Ha szeretik a babák, akkor semmi baj nem lesz belõle.
Szerintem adhatsz, régen ezeket 2 hónapos kortól adták az anyukák. Csak óvatosan vezesd be az új ízeket, mert õ még pici.
Szerintem a hozzátáplálási táblázatok a saját kezûleg elkészített ételekre vonatkoznak. Az üveges kajákban a gyümölcsök és zöldségek teljesen vegyszermentesek. Remélem:)
Az uveges bebietelek ugy vannak elkeszitve hogy ne artsanak a baba gyomranak, innen is latszik hogy furcs folyamaton mennek keresztul...En csak veszhelyzetkor adom neki, hiaba markas kajak, nem bizok bennuk.
Az ésszerüség határain belül szerintem adhatod, illetve ki lehet próbálni, aztán majd meglátod.Szilvát, barackot ilyesmiket adnék, de pl.van valami kukoricás cucc, ami 4 hónapos kortól adható, az az egyik ismerõsöm babájának nagyon kikészitette a gyomrát.

9 hónapos babátoknak hogyan készítetek húsos ételeket, hogy a fehérjét megkapja? A bébiételekben nagyon kevés százalékban van, s úgy tudom az agyi fejlődéshez elengedhetetlen?

Legjobb válasz: Szia!Én elõre szoktam felkockázott csirkemellet megfõzni,2-3 kis kockát egyben fagyasztok le.Mikor csinálom a fõzijét,dobok mellé egy adag husit is,azt turmixolom és kész.Általában mindennap adok neki húst.

Szia!Én elõre szoktam felkockázott csirkemellet megfõzni, 2-3 kis kockát egyben fagyasztok le.Mikor csinálom a fõzijét, dobok mellé egy adag husit is, azt turmixolom és kész.Általában mindennap adok neki húst.
Megfõzök egyszerre kb fél csirke/pulykamelfilét vagy egy kis májat, feldarabolom, és jégkockatartóban lefagyasztom. Egy kocka két napra elég, nekem azt mondta a védõnõ, nem kell nekik több még. Korábban összeturmixoltam a fõzelékkel, most, hogy már csak összetöröm neki villával, pici darabokra tépkedem.
szia! én fõztem csirkemellet, ledaráltam turmixgéppel és lefagyasztottam kicsi adagokban. sok mindenhez hozzá lehet keverni.
A kérdező hozzászólása: Csak simán megfõzitek, vízben, vagy hogyan? És töményen csak a húst turmixoljátok le, vagy lével együtt? Vajon elég neki amit a husis bébiételekbõl kap, még csak fél üveg husisat eszik, de azt is nyögve nyelõsen, van hogy még annyit sem, nagyon-nagyon aggódom! Segítetek, hol nézzek utána?
Én nem turmixolva teszem a fagyasztóba, hanem csak kockákra vágva. Reggel kiveszem, kiolvad, enyhén sós vízben megfõzöm, aztán az általam készített fõzelékhez teszem, és összeturmixolom.
Egyszerûen megfõzöm sós vízben. Én sem turmixolom le elõre, hanem a fõzelékkel együtt. Ha már adsz neki tejterméket, tehetsz a fõzelékbe reszelt sajtot vagy túrót is, abban is van fehérje. És ne aggódj, nem lesz a babád agyával semmit baj! :)
A kérdező hozzászólása: Ismerõs azt mondta, hogy csak a husiból juthat olyan fehérjéhez, ami az agyi fejlõdéshez szükséges, mit tudtok errõl?
Én készítek neki egy adag fõzit mindig párolással így a fagyasztott húskocka is 2 perc alatt átmelegszik majd 364-ét kiveszem turmixolom, majd a maradékkal turmixolom a husit és elõször ezt a részt etetem meg vele, mert ha az egésszel turmixolnám a husit vajmi kevés husit enne.Ha a husis felét megette, eszik amennyit még akar a fõzibõl!
bocs, 3/4-ét:)

Melyik bébiétel a legjobb? Az univer mennyire BIO? Van olyan jó, mint a HIPP? Melyiket érdemes megvennem majd?

Legjobb válasz: A Hipp és Babylove Az Univer is egész jó,csak kisebb az adag,ugyanazért az árért.

A Hipp és Babylove Az Univer is egész jó, csak kisebb az adag, ugyanazért az árért.
a legjobb bébiétel az, amit te készítesz. Egyébként a Kecskeméti, azt is a Hipp gyártja.
Univer és Nestlé a legjobbak -nálunk.
Nekünk most az új babylove nagyon bejött. Bio és olcsóbb, mint a hipp. A választék jó nagy! Én általában fõzök neki, de ha megyünk valahova akkor viszem az üveges ételt. A kecskeméti is nagyon jó! És mind a kettõ elég jó árban van.
Nálunk a Hipp a kedvenc
Nekem a kisfiam , kecskeméti bébiételt eszik és néha univert. Más fajta bébiételt nem fogad el.
Hipp és Univer. De az Univerbõl csak 2 féle bio van, a többi nem bio. Ízre viszont itt vannak a legjobbak, ami nem cukros. (na meg a Hippnél)

Melyik az a bébiétel, amielyikben sok vas van?

Házilag hogyan készíthetem el?

Legjobb válasz: A brokkoliban nagyon sok a vas. Ugyanúgy kell elkészíteni, mint minden más fõzeléket. Nem írtad, hogy mekkora a babád, így nem tudom, hogy melyik fajta fõzési mód jó neki. Ha még csak 7 hónapos körül van, akkor így csináld: Hozzávalók: 2-3 db brokkolirózsa, 1 db közepes nagyságú krumpli, 1 mokkáskanál olaj. A brokkolit alaposan megmossuk. A szárát kockákra vágjuk, lábosba tesszük. A krumplit megmossuk, megpucoljuk, leöblítjük. Kockákra vágva a brokkolihoz tesszük. Annyi forró vizet teszünk hozzá, hogy ellepje. 6 percig együtt fõzzük fedõ alatt, a felaprított brokkolirózsákat is hozzátesszük, 2 szem köménymaggal ízesítjük.Újabb 6 percig pároljuk, majd a tûzrõl levéve a gõzben hagyjuk még puhulni. Átpasszírozzuk, a fõzõlével megfelelõ sûrûségûre hígítjuk.

A brokkoliban nagyon sok a vas. Ugyanúgy kell elkészíteni, mint minden más fõzeléket. Nem írtad, hogy mekkora a babád, így nem tudom, hogy melyik fajta fõzési mód jó neki. Ha még csak 7 hónapos körül van, akkor így csináld: Hozzávalók: 2-3 db brokkolirózsa, 1 db közepes nagyságú krumpli, 1 mokkáskanál olaj. A brokkolit alaposan megmossuk. A szárát kockákra vágjuk, lábosba tesszük. A krumplit megmossuk, megpucoljuk, leöblítjük. Kockákra vágva a brokkolihoz tesszük. Annyi forró vizet teszünk hozzá, hogy ellepje. 6 percig együtt fõzzük fedõ alatt, a felaprított brokkolirózsákat is hozzátesszük, 2 szem köménymaggal ízesítjük.Újabb 6 percig pároljuk, majd a tûzrõl levéve a gõzben hagyjuk még puhulni. Átpasszírozzuk, a fõzõlével megfelelõ sûrûségûre hígítjuk.
Szia, a csirkemáj, paradicsom, sóska, spenót tartalmazzák a legtöbb vasat, elkészítés:fõként párolni érdemes mindet és a legjobb köret a fõtt krumpli hozzájuk, lehetõleg fûszerek nélkül, csak saját ízvilágukat használva, jól összeturmixolva.
A brokkolit én így szoktam elkészíteni: a brokkolit rozsákra szedeem, a csirkehusival egybe megfozom. Kulon fozok krumlit (vagy késobb tésztát). Majd egy kis tálat kikenek olajjal (vagy vajjal), bele a krumplit, folé a brokkolit a hússal, majd meglocsolom tápszerrel (késobb tejfollel, v. sajttal) és a sutoben még kb. 15-20 percet sutom. A spenotot pedig így készítem: fagyasztott spenotleveleket (bonduelle) fozom az eloírt ideig, fozok krumplit hagymával, majd osszeturmixolom tápszerrel (9 hós kortól fott tojássárgáját is teszek hozzá). Mindkettot nagyon szereti a fiam. Most már 1 éves, ugyanígy készítem el neki, csak esetleg "ízesebben" (so, ételízesíto...)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!