Találatok a következő kifejezésre: A bébiételeket, az (109 db)

Mi a véleményetek arról a szülőről aki "lusta" főzni a babának, helyette vesz ezeket a bébiételeket? Az nem baj ha a hozzátápláláskor is csak ezeket adja?

Legjobb válasz: Ha az ember amúgy is fõz, akkor legtöbbször a felhasznált alapanyagokból nem nagy dolog a babának is összerakni vmit. Ennek ellenére nálunk mindig van itthon bébiétel, mert vannak olyan ételek, amit szívesen megeszünk, de nem lehet bababarát módon elkészíteni (brassói, töltött káposzta pl.). Illetve azt sem szeretném, hogy ne a korának megfelelõ dolgokat kapja, csak azért, hogy elmondhassam "azt eszi, amit mi, mindig otthon fõzött ételt kap". Sokszor pedig nem is vagyunk otthon, mikor eszik, bizony ilyenkor is jól jön, ha elõ tudok húzni egy üveg kaját neki, amit ismer és szeret. Szerintem nem az a lényeg, hogy üvegbõl vagy a tûzhelyrõl, hanem hogy a korának megfelelõ dolgokból és módon elkészítve kapja a kicsi. Persze mindig örülök, ha szívesen eszi, amit én készítettem, de nem ettõl vagyunk rossz vagy jó anyák.

en 80-20%ban uveges kajat vettem a gyereknek. most lehet mondani, hogy lusta vagyok, de igazaból azt az idot is a gyerekre forditottam egyreszt, masreszt meg amit en foztem, abbol nagyon keves fajtat evett csak meg, en pedig valtozatosabban szerettem volna etetni. volt 3-4 fele uveges, amit megevett, 2-3 fele amit en foztem es megevett, es sokkal jobb volt igy, mintha csak azt a 2-3 felet eszi meg, es en meg stresszelem magam, hogy meg fozni sem tudok egyebkent most ket es fel eves, valtozatlanul valogatos. a krumplit megeszi sult es fott formaban (de pepesitve mar nem), szinte barmikor, fott tesztat magaban, ha olyanja van, halat csak ha en csinalom, hust neha levesben.. gyumolcsot almat-kortet-barackot-banant zoldseget uborkat es paradicsomot, neha kukoricat es borsot ez igy marha egyhangu, igy neha rendelek valamit mast, hogy tudjam megenné e. (sajnos tobbnyire nem, kiveve, ha elviszem valahova, mert ha elviszem, szinte barmit egeszik :(() egyebkent nyilvan nem vagyok tokeletes anyuka, van amit jobban csinalok mas szuloknel, van, amit rosszabbul (a fozes sajnos ilyen), de nem lustasagbol, hanem mert nem lehet mindenki tokeletes masreszt _annyira_ nem ronthattam el, mert uveges etelt kapott, vagy mert benan fozok neki, mert most nezte meg a doktorneni, es kozolte, hogy "jol nez ki". (eddig egyaltalan nem evett hust, nem tudtam belecsalni, es orulok, hogy most legalabb orommel eszi a halacskat, amit en csinalok neki) ez az uveges bebietel vs fott kaja valahogy olyan nekem, mint a szoptatas vs tapszer. nem tudtam szoptatni, tiz miliket fejtem (de azt is csinaltam, felora szenvedes utan "volt valami" az uveg aljan)), es megis mindenhonnan megkaptam, hogy nem is vagyok anya, mert nem szoptatok, hanem tapszeres. szerintem eleg sokszor nehezedik rank nagy nyomas, és kicsit provokativnak erzem a kerdest (hiszen mar a kerdesben is "iteletet modnott" a kerdezo, hogy "lusta" a szulo).. na, magamra vettem :) de szerintem a bebietelek valtozatosabba tehetik a baba etrendjet, es nem mindenki olyan jo szakacs, hogy barmit meg tudjon csinalni (nyilvan nem a fozelekrol es a pepekrol beszelek, vannak joval kulonlegesebb bebikajak is), vagy nincs mindig ido, vagy a baba kimondottan csak ezt vagy azt eszi meg.. nem feltetlen lustasag kerdes. szerintem.
Ha az ember amúgy is fõz, akkor legtöbbször a felhasznált alapanyagokból nem nagy dolog a babának is összerakni vmit. Ennek ellenére nálunk mindig van itthon bébiétel, mert vannak olyan ételek, amit szívesen megeszünk, de nem lehet bababarát módon elkészíteni (brassói, töltött káposzta pl.). Illetve azt sem szeretném, hogy ne a korának megfelelõ dolgokat kapja, csak azért, hogy elmondhassam "azt eszi, amit mi, mindig otthon fõzött ételt kap". Sokszor pedig nem is vagyunk otthon, mikor eszik, bizony ilyenkor is jól jön, ha elõ tudok húzni egy üveg kaját neki, amit ismer és szeret. Szerintem nem az a lényeg, hogy üvegbõl vagy a tûzhelyrõl, hanem hogy a korának megfelelõ dolgokból és módon elkészítve kapja a kicsi. Persze mindig örülök, ha szívesen eszi, amit én készítettem, de nem ettõl vagyunk rossz vagy jó anyák.
Mióta itt vagyok a gyakorin, sokszor olvastam, hogy bár az anyuka megpróbált fõzni a babának, az csak az üveges bébiételt fogyasztotta el. Úgyhogy én nem ítélek el senkit, és nem mondom rá, hogy lusta, csak azért, mert kész bébiételt vásárol. Nem tudjuk, hogy milyen indokok vezetik. Ahogy az egyik válaszolónál, nálunk is elõfordul, hogy olyat eszünk, ami a picinek nem való, ilyenkor én is bébiételt adok neki. Ráadásul egy kisvárosban a zöldségesek sem mindig nyûgözik le az embert a friss, vegyszermentes zöldségek tömegével...
Az, hogy az Õ dolga... Ha neki így a jó nekem is jó. Én fõztem is és üvegeset is adtam neki ugyanis téli idõszakban elég csekély mennyiségû gyümölcshöz/zöldséghez tudtam hozzájutni. Amit tudtam természetesen megvettem, de java részt bébiételen élt. Persze ahogy jött be a jó idõ úgy tûnt el a polcainkról az üveges étel is.
Az, hogy lusta fõzni. Mi vélemény kellene. Ezek sem károsak, hisz nem véletlen babáknak van kitalálva. Persze sokkal egészségesebb a friss gyümölcsbõl/zöldségbõl készített, de az üveges is megteszi. Eleinte én is azzal kóstoltattam amit nem tudtam magam elkészíteni.
Szerintem is lusta. Semmike kis mennyiségekrõl van szó, és a teendõk listájának elején kellene lennie a friss étel a gyereknek. Tudom, szépen elõkészített, jó kaják ezek is, de aki evett már zacskós, dobozos, üveges kaját és frisset is, az tudja, mire gondolok! Ennyi bele kell, hogy férjen a napi teendõk közé, egyszerûen fontos!
14:24-es, az utolsónak igaza van, nem mindenki teheti meg, hogy a kertjében termesztettekbõl fõzzön a babának, gondolj bele, mennyien laknak panelházban, és mennyi embernek nincs kertje, nem azért, mert nem akarja mûvelni, hanem pl. azért ami az anyósoméknál is van, olyan rossz a talaj, hogy nem marad meg benne semmi, mert tiszta agyag. Csak pár gyümölcsfa. Tehát nem azért vagy lepontozva, mert utálunk, vagy mert nem értünk veled egyet, hanem azért, mert tényleg nem voltál fer mindenkivel. Én nem vagyok rád irigy, sem bunkó veled, én örülök annak, hogy nektek legalább van, mert amit nem ilyesmire költesz azt jobban tudod a babára fordítani...én is szeretném ezt csinálni, de nem tehetem meg sajnos.
Most komolyan, azért lepontozol mert szerinted nem fair? És még ráadásul igazad sincsen, ez nem fair-ség kérdése, amíg panelben laktunk addig is fõztem a gyerekeimnek és nem az elõre pacsmagoltat vettem. Egyébként lepontozni azt "kell" aki nem ad hasznos választ, én szerintem elég hasznos választ adtam a kérdésre. Fõként ha elolvasnád a kérdést figyelmesen, a kérdezõ CSAK ezeket a gyári pancsolmányokat akarná adni hozzátápláláskor ami aztán baromi rossz több szempontból is. Szóval pontozgathatsz nyugodtan ahogy a kis kedved szottyan, nem fogok álmatlanul forgolódni. Remélem azért a kérdezõ a százalékok ellenére megfogadja amit írtam és nem áll be az üvegezõk sorába.
17:48 Több pozitív visszajelzésre lenne szükséged szerintem...
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:48 Teljesen egyetértek veled. Nekem még nincs babám, de szerintem és sem fogok neki ilyeneket adni. Szerintem borzasztó, hogy már bébi korunktól "mûanyagot" eszünk. Ez sajnos nagyon jellemzõ a mai világra. Csak kíváncsi voltam, de úgy látom a többség nem fõz a hozzátáplálás során.
Ezek nem mûanyagok, teljesen ellenõrzött termékek. Ami Bio pedig, az 100%, hogy az, de amit otthon termel, hát voltak már csodák, milyen a föld, a víz állapota stb.
A kérdező hozzászólása: Voltak már bébiételek is, amitõl Kínában babák haltak meg, és voltak (s lesznek is) amiket visszavonnak.
Olyan naivak vagytok istenem... Ha elmondanám miket találtak már bevizsgáláskor egyes bébiételekben akkor a hajatok égnek állna! És itt nem a pozitív visszajelzésekrõl van szó, nem magamat akarom fényezni csak nem értem miért nem egyértelmû hogy a magunk által készített étel mindig jobb mint a boltban vett. Amikor szinte minden nap derül ki valamilyen eszméletlen disznóság élelmiszerekkel kapcsolatban akkor hogy hihetitek el hogy a bébiételekkel más a helyzet? Örülök hogy a kérdezõ megértette amit írtam, ez a lényeg, a pontok már nem érdekelne. Az a helyzet hogy marhára kényelmes világban élünk, mindent csak készen kell levenni a polcról ami persze nem baj de az ételre igenis nagyon oda kell figyelni.
Hát akkor veregessétek vállon egymást a kérdezõvel, ehhez a többiekre már nincs is szükség :) . Azért én kíváncsi lennék néhány konyhakert talajvizsgálatára meg a piacról, üzletekbõl vásárolt zöldség-gyümölcs elemzésére is. Lehetne azon vitatkozni, hogy ki a naiv(abb). Viszont ezek fényében már azt is meg kell jegyeznem, hogy rosszul volt megfogalmazva maga a kérdés, mert így már tisztán látszik, hogy azt akarta hallani a kedves kérdezõ, hogy mennyire "szaranya" meg felelõtlen, stb, aki bébiételekhez nyúl. A tápszereket meg inkább ne is említsem, mert még tényleg háború lesz. Keresek inkább valami más topicot, ráérek, ma már fõztem a bébinek :) .
Azért lettél szerintem lepontozva, mert nem vagy fair. Szerinted az emberek mekkora részének van saját kertje, vagy lehetõsége ellenõrzött biopiacon vásárolni? Örülj neki, hogy ilyen szerencsés vagy, de nem kell leszólni másokat azért, mert kénytelenek beérni azzal, ami jut nekik, ez nem lustaság kérdése. Pl. itt a belvárosban választhatok az üveges babakaja vagy a vásárcsarnok kínálata közül, de nyugodtan alszom.
00:55-ös vagyok! Igen, pontosan, a saját magunk által termesztett dolgokból fõzök illetve aminek az eredetét pontosan ismerem és az ízlését is eltalálom mert tudom mit hogyan szeret. Ja és a lepontozdátok szánalmas. Kicsinyes bosszú amiért valaki nem ért veletek egyet. Pedig én akkor is fenntartom hogy igenis elvárható hogy fõzzünk a saját gyerekünknek.
00:55 Akkor ha jól értem, te csak a saját kertedben termett cuccokból készítesz a babának ennivalót, és mindig tökéletesen el is találod az ízlését meg a pillanatnyi hangulatát ? :) Amit a boltban vagy a piacon árulnak, szintén tartalmazhat ám cifra dolgokat. Csak magamból kiindulva, hiába szeretem a babgulyást, lehet hogy ma épp mégsem vágyom rá. A kicsikkel is megeshet, hogy anya nem "rosszul készíti el" az aznapi ebédet, hanem õ egyszerûen másra vágyik.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok én ítélkezni senki felett sem. Bocsi, ha így jött le. Csak furcsa nekem, hogy miket adnak a gyerekeknek. Sokan azt se nézik meg mennyi cukor van benne. Meg már az üvegre rá van írva hogy milyen allergén anyagokat tartalmaz. És utána meg csodálkoznak, hogy kövérek a gyerekek, rossz a foguk, stb. Nem akarok én senkit sem bántani, csak tényleg kíváncsi vagyok.
18:32 es vagyok uveges kajabol is sokfele van, en sose adtam neki uvegesbol cukrosat a fiammal meg nem az a baj, hogy kover, hanem epp ellenkezoleg, sovany a rossz fognak meg nagyon sok osszetevoje van, en sose ettem babakajat, ahogy a tesom se, neki 50 evesen van 2 rossz foga, nekem meg 32 evesen talan egy feltucat nincs tomve.. es nyilvan nem a babakaja, es nem is a rendszeres fogmosas a ludas (mivel a tesommal ellentetben en mosok fogat)
Én pl. olyan anyuka vagyok, aki muszájból adta a babájának az üveges kaját. Mert az egy dolog, hogy nem ette meg a fõzelékeket, amiket fõztem. De még a frissen turmixolt gyümölcsöt se! Most 7 hónapos, mostanában egyre többször eszi meg, amit én fõzök, egyre ritkábban kell üvegeset adnom neki.
Hogy az üvegeken rajta vannak az allergének, az szerintem nem ijesztõ, hanem segítség azoknak, akiknek tényleg allergiás a babája. Ha az otthoniból kap, és ekcémás lesz vagy megy a hasa, akkor is legfeljebb találgathatunk, hogy mi okozta. Ezek a babakaják meg mindemellett kifejezetten óvatosan vannak sózva, cukrozva és fûszerezve. A romló fogak meg a rossz étkezési szokások, hízás kialakulása szerintem egy lépéssel odébb kezdõdik igazán, amikor jönnek az édességek, üdítõk és társaik.
Nagyon sok bébiétel cukor és sómentes. Mi általában olyat ettünk, amit õ még nem ehetett. Csináltam párszor neki valamit, de kiköpte. Most már csak a mi kajánkat eszi.
Ez nem lustaság kérdése. A bébiételek nagyon praktikusak sok esetben és higiénikusak. Viszont a hozzátáplálás kezdetekor nem célszerû bébiételt adni, mert többféle összetevõt tartalmaznak és a bennük lévõ rizsliszt fogja a babák hasát. Én a gyümölcsök, zöldségfélék bevezetésekor saját készítésû pépeket adtam a babámnak. Amikor már volt olyan bébiétel, amelynek minden összetevõjét bevezettem, elkezdtem adni bébiételt is, de nem csak azt, természetesen én is készítettem neki ételeket. Ha nem otthon etettem, vagy nem tudtam neki magam elkészíteni (idõhiány vagy pl. idénygyümölcsök, -zöldségek esetén), nagyon hasznos volt a bébiétel. Persze mindig alaposan elolvastam az összetevõket, így én szinte kizárólag univeres (cukor-, só- és tejmentes) bébiételeket vettem. Aztán nagyon jó még a bébiétel akkor is, ha az általam elkészített étel minden igyekezetem ellenére nem ízlik a kisfiamnak, és hirtelen elõ kell rántani valamit :)
Nem értem a 17:55-öst milyen alapon pontoztátok le, mert tök igaza van! Miért kell annak a kisgyereknek már ilyen korán az üveges elõregyártott kaját venni, nem is tudhatod 100%-ig mi van benne, én már nem hiszek senkinek csak amit a két szememmel látok. Tényleg nem nagy dolog összeütni valamit a babának, ha úgyis otthon van valaki a gyerekkel akkor az szerintem a minimum hogy elkészíti az ételét. Ha meg nem eszi meg a gyerek, hát akkor az nincs jól elkészítve... Babának is lehet finoman fõzni, az én fiam pont az üvegest nem ette meg amit egyszer kaptunk valakitõl.
Én sokszor adtam a fiamnak üvegeset eleinte. Mondjuk mi télen kezdtük anno a hozzátáplálást. Amúgy a fiam két óránként fölkeltett éjszaka, így sokszor nem volt erõm fõzni. Akkor jól jöttek a baba kész ételek.
Akartam is javasolni hogy keress egy másikat... Nem tudom miért kell megint a paranoia, nem azt akartuk ebbõl kihozni hogy szar anyák vagytok csak hogy sokkal jobb az otthon fõzött étel. Ennyi.

A kész bébiételek közül melyik fogja meg a babát? az alma után mi következzen? 5hónapos kisfiú mamája

Legjobb válasz: Jöhet a banán, de csak módjával, mert szorulást okozhat.almához pedig reszelt babapiskótát is keverhetsz, nagyon szeretik a babák, de a védõnõk nemannyira.A körtés bébiétel pedig meghajthatja, de miért bebiétel? Csinálj neki frissbõl,csak le kell reszelni, meg turmixolni stb, vagy villával összeöröd. 10.-e annyiba kerül mint az üveges.

Jöhet a banán, de csak módjával, mert szorulást okozhat.almához pedig reszelt babapiskótát is keverhetsz, nagyon szeretik a babák, de a védõnõk nemannyira.A körtés bébiétel pedig meghajthatja, de miért bebiétel? Csinálj neki frissbõl, csak le kell reszelni, meg turmixolni stb, vagy villával összeöröd. 10.-e annyiba kerül mint az üveges.
A babapiskótával vigyázz, abban tojás van, azt régen is csak akkor adták, amikor már tojást is kapott a baba. Reszelj hozzá háztartási kekszet, abban nincs tojás. A védõnõnek nem kell tudni, sikítófrászt fog kapni tõle :D
igaz, akoor inkább ht keksz. 1. válaszoló.ja igen mert a védönõ még a 10 éves gyereknek is anyatejet adna kizárólag.

Mivel melegítitek a bébiételt nyaraláskor, ha az apartmanban nincs mikro? Vagy vigyünk mikrót?

Ki hogyan oldotta meg?

Legjobb válasz: egy használt bébiétel melegitõ kérjetek kölcsön egyet ha van rezsó forraljatok vizet és állitsátok bele szerintem melegben nem kell meleg étel elég ha szobahõmérsékletü mikrót nem vinnék csak ha ifával megyek nyaralni

egy használt bébiétel melegitõ kérjetek kölcsön egyet ha van rezsó forraljatok vizet és állitsátok bele szerintem melegben nem kell meleg étel elég ha szobahõmérsékletü mikrót nem vinnék csak ha ifával megyek nyaralni
Elektromos bébiétel melegítõ, de a legolcsóbb megoldás a vízfürdõben melegített babakaja.
Vigyetek mikrót, az a leggyorsabb és NEktek is jól jöhet!
A kérdező hozzászólása: Köszi az ötletet.Vízforralót viszek.Akkor melegvízes melegítés lesz.Bár a mikro is beférne a kocsiba, de ami itthon van az nagyon nehéz és most azért külön mégegy mikrót nem akarok venni.
Tavaly nyaralás alatt végig gyümölcsös és gyümölcsös husis bébiételeket evett a lányom. Azok jók szobahõmérsékleten is.


Melyik orszagban a legolcsobbak az uveges bebietelek?

Irjatok meg legyszi ti melyik orszagbol irtok es kb. mennyibe kerul 1 uveggel (pl. Ausztria xEuro/Hipp/Alete/Nestle/Bebivita, stb).

Legjobb válasz: szia en azt tudom mondani, hogy Hipp bebietelt magyarorszagrol veszem, mert olcsobb, mint Romaniaban

szia en azt tudom mondani, hogy Hipp bebietelt magyarorszagrol veszem, mert olcsobb, mint Romaniaban
A kérdező hozzászólása: en is :D kivancsi lennek mennyibe kerul nyugatabbra, mert itt nem normalis arak vannak az biztos!
Aradi vagyok, es itt is nagyon dragak! Egy uveg 8-9 lej! Magyarorszagon mennyivel olcsobb?
elso vagyok konkretan a hipptol: nalunk 125 g-os kiszerelesu 6-7 ron, mig magyarorszagon ugyanaz csak 190g-os kiszerelesu 320 Ft=4, 5-5Ron

Csak a sütőtököt eszi meg a kislányom. Abból is csak a bébiételt. Amit itthon csinálok, az nem kell neki. Mivel próbálkozzak?

Sok mindent kipróbáltam már!

Legjobb válasz: Nekem a gyerekorvos azt javasolta ilyen esetbe keverjem a házit, az üvegessel, fõzz egy kis krumplit, pépesítsd és adj hozzá egy kevés sütõtök bébiételet, pár nap múlva ugyan ez, csak fõzz a krumplihoz répát, pépesítsd és adj egy két kanál sütõtököt is hozzá. Sok sikert, 6 hós kislány anyucija:)

Nekem a gyerekorvos azt javasolta ilyen esetbe keverjem a házit, az üvegessel, fõzz egy kis krumplit, pépesítsd és adj hozzá egy kevés sütõtök bébiételet, pár nap múlva ugyan ez, csak fõzz a krumplihoz répát, pépesítsd és adj egy két kanál sütõtököt is hozzá. Sok sikert, 6 hós kislány anyucija:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Megkérdezhetem de és du milyen desszertet adsz neki? Az enyém 5, 5 hónapos
Anyatejet kap, mi még csak a déli szopit váltottuk ki.
Almával, alma-sütõtök desszerttel nyugodtan próbálkozhatsz. (Az Univer például nem tartalmaz hozzáadott cukrot sem). Aztán persze jöhet majd a többi gyümölcs, barack, meggy, körte... Desszertet, gyümölcsöt pedig én két étkezés között adok (4 hós), dokink javaslata az volt, hogy azzal nem kell kiváltani étkezést, az csak amolyan nasi legyen.
Utolsó vagyok: illetve bocsi, tegnap volt 4, 5 hós! :)

Akik most kezdték a hozzátáplálást, azok hogyan adtak sütőtököt? Bébiétel formájában? Csak mert nem lehet kapni a piacon.

Legjobb válasz: Sütõtököt c sak október táján kapsz a piacokon.( Hacsak nem import)Marad a bébiétel.

Sütõtököt c sak október táján kapsz a piacokon.( Hacsak nem import)Marad a bébiétel.
szia.Igen én is bébiételt vettem.majd ha lesz, beszerzek belõle jó sokat.
HIPP bõl van sütõtõk burgonyával. kisfiam nem szereti, talán majd késõbb :-)
Igen, most sütõtökbõl inkább a bébiételt vedd...az Univer elég jó, a sütõtök-alma babakaját már adhatod a picinek (az ize is klassz, nincs agyoncukrozva, nem lesz gond szerintem, ha késõbb az "eredeti" sütõtököt adod).
A bébiital formáját adtam neki elõször, és rettenetesen begörcsölt tõle.Fokozatosan adnám!
Nekem most egy éves a baba, télen kapott sütõtököt. Kecskemétinek van sima sütõtök, meg alma-sütõtök is! Egyébként legutóbb (febr.márc.) 600 ft-ért vettem a sütõtököt Auchan-ba, kijött belõle 3 adag, a bébikaja meg 200 ft és nem kell fõzöcskézni, meg szûrögetni. Úgy csináld neki, ha mégis kapsz valahol, hogy felkockázod, vízben megfõzöd (20 perc), turmixolod majd szûrõn átpaszírozod.
az enyém nagyon szereti. a hipp az kivételesen jobb mint a kecskeméti. a kecskeméti már émelyítõen édes. a hippet jobban el is fogadta. tudom, hogy egy cég, mégis különbözõ az íze.

Mikortól adtatok a babátoknak húsos bébiételt? Meritek babátoknak adni azokat a bébiételeket, ami ugyan a kora végett adható, de még is olyanok vannak benne amivel még várnátok? 6hónapos a kislányom

Pl.:Paradicsomos burgonya,f?zelékek amiben karfiol is van, csirkehús zöldborsóval /5 hótól/stb.

Legjobb válasz: üvegesbõl nyugodtan adhatod azokat, amik a korának megfelelõek... úgy vannak megcsinálva, h ehessék biztonsággal a babák.

üvegesbõl nyugodtan adhatod azokat, amik a korának megfelelõek... úgy vannak megcsinálva, h ehessék biztonsággal a babák.
ÍGY VAN ELSÕNEK IGAZA VAN, ÜVEGESBÕL BÁRMIT AZT OROSZTÁLY SZERINT KÉSZÍTIK S ÚY VAN ELKÉSZÍTVE, ADD BÁTRAN NEKI, ÉN HUSISAT 5 HÓNAPOSAN ADTAM
Így van ahogy elõttem írták.De én magam fõzök a családomnak, és a babáimnak is.Üvegeset csak olyan alkalmakra veszek, ha megyünk valahová.De legtöbbször arra is megfõzöm elõre, mert nem szereti a boltit.A K betûsekkel(karfiol.káposzta, kel, karalábé)ha magad készíted jó várni 7-8 hónapig.Húst májat viszont én már fõztem 5 hósan nekik.

Mennyire hatásos a juharszirupos és a bébiétel diéta egy 51 éves hölgynek, aki csak 4-5 kg-ot szeretne leadni, de azt tartósan?

Legjobb válasz: A juharszirup full cukor, no comment. A bébiételtõl se fogynak a babák, van benne energia rendesen, ott a kis mennyiség miatt fogysz, magyarul sima koplalás.

A juharszirup full cukor, no comment. A bébiételtõl se fogynak a babák, van benne energia rendesen, ott a kis mennyiség miatt fogysz, magyarul sima koplalás.
Semennyire. Semelyik idõszakos, kampányszerû diéta nem vezet sehova, maximum egy jó kis hízáshoz. Nincsenek csodák, ha tetszik, ha nem. Szénhidrát és zsírszegény táplálkozás, napi 5-6-szori étkezés, sok folyadék, rendszeres mozgás és türelem. Én is ezt csinálom, tudom, mirõl beszélek. Hogyhogynem, mûködik. És a legdurvább, hogy még élvezem is! Nem éhezem, jól esik a mozgás, érzem, hogy jobb a közérzetem, egyre nehezebb tornákat csinálok. Érzem a fejlõdést a mozgásomon, látom a tükörben a változást a testemen, lazulnak a ruháim. Higgyél nekem, felejtsd el ezeket a marhaságokat! Tapasztalatból mondom!
A ma 13:12-esnek van igaza, én is 50 felett vagyok (csak nekem 15 kiló a többlet), az ilyen kampányszerü dolgok nem segitenek semmit. Egyél sok zöldségfélét meg gyümölcsöt és kezd el sportolni valamit. Három hónapja kezdtem el, idöközben lement majdnem 4 kiló, és - amit a 13:12-es irt, egyszerüen kezdem érezni, hogy vannak izmaim, a testemet kontrolláltan tudom mozgatni és egyre könnyebben végzem a gyakorlatokat - rettentö jó érzés, hogy nem csak lötyögök ide-oda, hanem egyre szebben és könnyebben mozgok.

Melyek azok a bébiételek amik hozzáadott cukortól mentesek?

4 hós a kislányom,elkezdtem neki adni napi pár kanállal almás,barackos,sütőtökös bébiételeket,csak azt olvastam,hogy a legtöbb cukrozott amivel nem szívesen tömném a leánykámat.de! az is igaz,hogy azt nagyobb étvággyal eszi.ki,hogy van ezzel?

Legjobb válasz: Pürésíts almát, abban tuti nincs semmi hozzáadott és még friss is.

Pürésíts almát, abban tuti nincs semmi hozzáadott és még friss is.
orvos vagyok, csak nyugati divat a cukorelvonás a gyerekeknél, hasonló, mint a fényevõség, olyat vonsz el, ami KELL a szervezetnek...
a kecskemétiben nincs. nagyon finomak. a hamé ban viszont van, nekem az túl édes is.
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm szépen! :)
Én cukorbeteg vagyok és soha nem eszek cukrot, legalábbis hagyomásnyos fehér, vagy barnacukrot, mégis kifejlõdött az agyam. Még egyetemet is végeztem, igaz nem orvosit, de nem is kell orvosi diploma ahhoz hogy tudjam, hogy az emberi szervezetnek nincs szüksége cukorra. Mármint hozzáadott cukorra. Bõven elég az élelmiszerek szénhidráttartalma. Gyakorlatilag az egész életünket cukor nélkül kellene leélni. Ettõl függetlenül késõbb módjával fogok adni a gyerekemnek jó minõségû édességet. Kérdezõ, nézd meg a bébiételek címkéjét. Minden gyártónak van olyan terméke, amiben van cukor. Én Hipp-et szoktam venni, azokban általában nincs.
A cikkben szereplõ Hipp egy gyümölcsital, amibe mindegyik gyártó rak cukrot, kivéve, ha 100%-os. A Hipp bébiételek többségében nincs hozzáadott cukor, kivéve a desszerteket, stb. El kell olvasni hátul. Amirõl írsz, az almás, barackos, sütõtökös, stb. bébiételei a Hippnek egyik sem cukrozott, csak a gyümölcs tartalma, ami a friss gyümölcsben is van. Kedves 8-as orvos, vagy figyelmetlen voltál, mikor olvastad a kérdést vagy nem vagy orvos, mert 4 HÓS babáról van szó, egy 4 hós baba szervezetének nincs szüksége hozzáadott cukorra. Sõt, igazából 6 hós koráig a legtökéletesebb táplálék számára csak az anyatej, abban minden benne van, ezt nem én találtam ki és nem divat, hanem a WHO ajánlása.
:D a gyümölcsben lévõ cukor az teljesen más, azzal nincs is baj, csak a hozzáadott cukorral...
miért fontos ez? az agy normális fejlõdéséhez szénhidrátra (azaz bevitt cukorra) van szükség, nem agyon adagolva nyugodtan kaphat a baba, hisz a sütõtökben, gyümölcsöken is van. Ne vonjátok el, mert szellemi visszamaradást okozhat!
Van vagy 10 féle Hipp gyümölcsös bébiétel itthon és egyikben sincs hozzáadott cukor. Lehet, hogy a bébiitalban van, de kizárt hogy annyi, amennyi a képen. Biztos vagyok benne, hogy nem a hozzáadott cukrot, hanem az összes cukortartalmat számolták át kockacukorra, aminek a nagy része a gyümölcsben elõforduló természetes cukor.
http://netbulvar.com/mennyi-cukrot-eszunk-veletlenul-nagyon-.. Pont a Kecskemétit és a Hipp-eset vizsgálták!!!
A Hipp-esek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, legalábbis amiket én vettem addig és ilyen kicsiknek (4-6 hónaposoknak) való.
DMes Babylove és Alnatura termékekben sincs. Én almát és répát csak ezekbõl vettem, mert végignéztem és csak itt nem volt semmi más benne (rízskeményítõõ cukor..)

Mennyit egyen ebédre egy 7 hónapos 6200 grammos kisfiú? Egy üveg bébiételt? Az Univeré 163 gramm, a kecskeméti-Hipp.190 grammos? Melyiket? Ha én főzök, van, hogy megeszik 220-240 grammot, de utána uzsonnára alig eszik valamit.

Legjobb válasz: Annyit egyen, amennyit jóízûen megeszik. Ha Te fõzöl, nyilván nem centized ki, és akkor akármennyit, ha meg üvegeset adsz, akkor ha elfogyott, elfogyott, maximum ha éhes, még eszik utána valami mást.

Annyit egyen, amennyit jóízûen megeszik. Ha Te fõzöl, nyilván nem centized ki, és akkor akármennyit, ha meg üvegeset adsz, akkor ha elfogyott, elfogyott, maximum ha éhes, még eszik utána valami mást.
Hát amennyit megeszik, jóízûen, nem? Mindig csodálattal olvasom, hogy egyes gyerekek mennyit képesek megenni, nekem egyik se volt nagy bébiételevõ. Fõleg a kisebbik, szerintem összesen nem evett meg 1 üvegre valót. Persze amit én pepecseltem azt szerette, de bébiételes üveget kár volt venni miatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!