Találatok a következő kifejezésre: A bébiétel egy ebédre (5 db)

Mennyit egyen ebédre egy 7 hónapos 6200 grammos kisfiú? Egy üveg bébiételt? Az Univeré 163 gramm, a kecskeméti-Hipp.190 grammos? Melyiket? Ha én főzök, van, hogy megeszik 220-240 grammot, de utána uzsonnára alig eszik valamit.

Legjobb válasz: Annyit egyen, amennyit jóízûen megeszik. Ha Te fõzöl, nyilván nem centized ki, és akkor akármennyit, ha meg üvegeset adsz, akkor ha elfogyott, elfogyott, maximum ha éhes, még eszik utána valami mást.

Annyit egyen, amennyit jóízûen megeszik. Ha Te fõzöl, nyilván nem centized ki, és akkor akármennyit, ha meg üvegeset adsz, akkor ha elfogyott, elfogyott, maximum ha éhes, még eszik utána valami mást.
Hát amennyit megeszik, jóízûen, nem? Mindig csodálattal olvasom, hogy egyes gyerekek mennyit képesek megenni, nekem egyik se volt nagy bébiételevõ. Fõleg a kisebbik, szerintem összesen nem evett meg 1 üvegre valót. Persze amit én pepecseltem azt szerette, de bébiételes üveget kár volt venni miatt.

A bébiételek (főzelékek) -akár 6 hós is- mennyisége miért csak 193 g? Egy ilyen korú babának nem nagyobb mennyiséget kellene ennie egy ebédre? Vagy ez is csak üzlet, hogy minél többet vegyél belőle?

Legjobb válasz: Az én lányom már 10 hós elmúlt, de még most is küszködve eszi meg a végét. Kb. 150-160 ml-vel jól lakik. Bár õ sosem volt nagy étkû. :)

Az én lányom már 10 hós elmúlt, de még most is küszködve eszi meg a végét. Kb. 150-160 ml-vel jól lakik. Bár õ sosem volt nagy étkû. :)
A fõzelékeknek nagyobb a fajsúlyuk, mint ugyanannyi anyatejnek vagy tápszernek. Sokkal laktatóbbak. 6 hónaposan mi még meg se bírtuk enni. :) Most 10 hónapos úgy tûnik nem gyötri annyira a foga és a 163g-os mellé kap desszertet (100g-os puding vagy joghurt), a 190-es mellé szintén, de csak felét eszi meg. :)
A 8 hós már 220 gramm:) ))Kecskeméti. Nem tudom miért az Univeresben mindegyik 163 gr.
Szerintem nem kevés a mennyisége, kisfiam 6 hónapos korában csak kétszerre tudta megenni :)
Kisfiamnak még 8 hónaposan is elég volt a 163 és a 190 grammos fõzelék. Most 10 hónapos és már betermeli a 220 grammosat.
Nem, ez elég nekik a következõ 3 órára, a következõ kajáig.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

A bébiétel kb egy ebédre való adag?

mindegyik üvegben egyforma mennyiség van-csak a nagyoké tartalmasabb,azért elég? vagy utána még szoptassam?adhatok a nagyobb babának is 4 hónaposnak való babaételt,vagy pótoljam ki valamivel?

Legjobb válasz: Ált. a bébi ételek 1 étkezés. Ha nagyobb babának adod a 4 hónaposnak valót az neki már csak desszert, vagyis ki kell egészíteni ha fõételnek akarod. Vagy pedig kis étkezés tízórai vagy uzsi. Egyébként mindegyiken rajta van hány g. Ált a 4 hónaposak olyan 160g körüliek, aztán van 1901g-os is. Nekem a 6 hónapos fiam a 190g-os õszibarackból egy evésre megeszik 2 üveggel. Most vezetjük be a husis étkezéseket.

Ált. a bébi ételek 1 étkezés. Ha nagyobb babának adod a 4 hónaposnak valót az neki már csak desszert, vagyis ki kell egészíteni ha fõételnek akarod. Vagy pedig kis étkezés tízórai vagy uzsi. Egyébként mindegyiken rajta van hány g. Ált a 4 hónaposak olyan 160g körüliek, aztán van 1901g-os is. Nekem a 6 hónapos fiam a 190g-os õszibarackból egy evésre megeszik 2 üveggel. Most vezetjük be a husis étkezéseket.


8 hónapos múlt a lányom, mostanában egyre többször tapasztalom, hogy 1 üveg bébiétel nem elég neki (190g). Adjak desszertet Neki ebéd után, vagy 2 üveg bébiételt?

Nemcsak ebédnél van hasonló, hanem uzsonnánál. F?zök is neki amikor tudok, de elég sokat vagyunk úton, így ilyenkor a bébiételt viszem. Ma is rokonoknál voltunk, megette és utána még éhes maradt. Még szerencse, hogy volt nálam desszert is. A 8 hónapos kortól való bébiételt, ami 220grammos, nem tudja még megenni, csak turmixolva, fogunk még nincs:), és csak öklendezik t?le. Két üveggel adhatok neki vagy inkább utána egy kis desszert lenne jobb? Tápszeres baba.

Legjobb válasz: A lányom tányérjába 300 ml kaja fér. 8 hónaposan simán megevett ekkora adagot, szóval szerintem ne desszertet adj neki, hanem növeld az ebéd adagját. Az, hogy mennyit eszik, a kajától is függ. Egy krumpli-máj-sóska laktatóbb, kevesebb kell, mint egy sima zöldségfõzelékbõl, hús nélkül.

A lányom tányérjába 300 ml kaja fér. 8 hónaposan simán megevett ekkora adagot, szóval szerintem ne desszertet adj neki, hanem növeld az ebéd adagját. Az, hogy mennyit eszik, a kajától is függ. Egy krumpli-máj-sóska laktatóbb, kevesebb kell, mint egy sima zöldségfõzelékbõl, hús nélkül.
Kb ez az a kor, amikor már 1 üveg bébiétel kevés. Én általában mindig fõztem a gyerekeimnek, de ha néha úgy adódott, hogy elmentünk, bizony 2 üveg bébiételt készítettem be neki. Szerintem is növeld meg az étel adagot, akkor legyen nálad 2 üveg bébiétel.
Szia! Adj neki többet, majd mutatja, ha elég. Hacsak nem olyan haspók, mint a lányom, kb. 10 hónapos volt, mikor kipróbáltam, meddig eszik, de 4, 5 dl-nél valahogy megálltam, nem mertem többet adni. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!