Találatok a következő kifejezésre: A bánki körül (101 db)

Adott egy e egyenes és azon két különböző pont, A és B. Mi azon érintkező körök érintési pontjainak mértani helye, amelyek egyike az e egyenest A-ban, a másik pedig B-ben érinti?

Legjobb válasz: Így van, de mégegyszerûbb indoklás is van. Tegyük fel, hogy E közös érintési pont, ekkor az érintõ metszi az AB egyenest, valamilyen X pontban (az érintõ nyilván nem párhuzamos AB-vel). De ekkor egyenlõ érintõszakaszok XA=XE és XE=XB. Tehát XA=XB, azaz X mindig az AB szakasz felezõpontja, ráadásul E az X középpontú, XA=XB sugarú körön van (AB Thalesz-köre). (Visszafele: a Thalesz-kör tetszõleges, A-tól és B-tõl különbözõ E pontjához könnyû meghatározni a két kört: E-bõl merõlegest szerkesztünk XE-re, ahol ez metszi a két szög (AXE, EXB) szögfelezõjét, ott lesz a két kör középpontja.)

Így van, de mégegyszerûbb indoklás is van. Tegyük fel, hogy E közös érintési pont, ekkor az érintõ metszi az AB egyenest, valamilyen X pontban (az érintõ nyilván nem párhuzamos AB-vel). De ekkor egyenlõ érintõszakaszok XA=XE és XE=XB. Tehát XA=XB, azaz X mindig az AB szakasz felezõpontja, ráadásul E az X középpontú, XA=XB sugarú körön van (AB Thalesz-köre). (Visszafele: a Thalesz-kör tetszõleges, A-tól és B-tõl különbözõ E pontjához könnyû meghatározni a két kört: E-bõl merõlegest szerkesztünk XE-re, ahol ez metszi a két szög (AXE, EXB) szögfelezõjét, ott lesz a két kör középpontja.)
hmmm....

Mi okozta 1953-ban és 1960-ban Janpánban a Minamata-kórt?

Magyarországon hol fordúlt el? iylen jelleg? szennyezés?

Legjobb válasz: http://asvanytan.nyf.hu/node/13 http://foldrajz.ttk.pte.hu/kornyezet/detty/ember.pdf stb. google,huÉn bõrgyógyászhoz mentem a beteg körmömmel.
Én simán lekaptam. Alatta már jött az új köröm. Gombásodás elleni spray-vel kezeld napjában többször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Pedikûrös el tud látni megfelelõ tanáccsal. Orvoshoz semmiképp ne menj, barbárok ilyen téren, nekik az az elsõ, hogy lekapják tõben, aztán az életben nem nõ úgy ahogy kellene. Ki lehet az ilyent kezelni. A férjemnek is hasonló volt, bár neki még nem jött le 90%-ban, de a pedikûrösünk adott egy Derma-Pure nevû szert, ami jó drága és jó büdös, de használt. Sokáig kell vele kezelni, hónapokig is akár, de ha most elkezded, az új köröm már jó eséllyel egészséges lesz.
masszív gombás fertõzés esetén gyógyszert kell szedni ill vényköteles kenõcsöt/oldatot írnak fel...a pedikûrös ezt nem tudja megtenni, ellenben a bõrgyógyász igen
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon szépen köszönöm a tanácsokat:-)))

Az U. S. A. -ban a Yellowstone Nemzeti Park körül van véve kerítéssel, hogy ne menjenek ki állatok, vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Persze, pont ugyanúgy, ahogy a Hortobágyi NP is Magyarországon. A Yellowstone-t egy 4 m magas beton fal veszi körül, amin csak két kapu van, és csak nemzetbiztonsági ellenõrzés után mehetnek be a látogatók.

Persze, pont ugyanúgy, ahogy a Hortobágyi NP is Magyarországon. A Yellowstone-t egy 4 m magas beton fal veszi körül, amin csak két kapu van, és csak nemzetbiztonsági ellenõrzés után mehetnek be a látogatók.

Hogyan kell beállítani Sims3-ban, hogy "A Világ körül" legyen az indítólemez?

A Sims3 elromlott a gépemen, ezért újra kellett telepíteni mind a 3 részt ami megvan nekünk (az alapjáték, a világkörül és a nemzedékek). Amikor még jó volt akkor még a világ körül-el kellett elindítani a játékot. Újratelepítettem mind a hármat, de azt írja ki hogy tegyem be a The Sims3 lemezt az indításhoz. Mit kell csinálni, hogy a világkörül-el induljon el?

Legjobb válasz: Azt a lemezt rakd be.

Azt a lemezt rakd be.
csak azt telepítsd fel, mindig a legfrissebbet kéri

Nincs sims 3-ban olyan hack, hogy a Világ körül-ben a vízum szintem 10-es legyen?

Kíváncsi volnék, hogy a 10. vízumnál tényleg ellehet-e jutni párizsba Franciaországban, de nagyon sokáig tart elérni azt a szintet. Tud valaki valami hackat hozzzá?

Legjobb válasz: Persze.. Az pedi az hogy."Amióta ki irtad már ott lennél-.-"

Persze.. Az pedi az hogy."Amióta ki irtad már ott lennél-.-"
A kérdező hozzászólása: Nem értem a válaszod, légyszíves ne tegyél helyesírási hibákat, mert nem értek az analfabéták nyelvén. :)
Csak 3 vizumszint van... Nem lehet több, Párizsba nem lehet elmenni a játékban.
Mi ez a hülyeség, már bocsánat? A Világ körülben el lehet menni Kínába, Egyiptomba, Párizsba, vízumszint nélkül is, csupán az ott való tartózkodási idõt korlátozza a vízumszint. Ezen kívül bizonyos tárgyak megvásárlását a különleges kereskedõktõl korlátozza a vízumszint.És 3-as vízumszintnél vehetsz nyaralót.
Nem Párizsba megy a sim, hanem Champs Le Sims-be. Mint mondtam Párizsba nem lehet eljutni a játékban.
De a kettõ ugyanaz, csak simsesítve.A megjelenése elõtti információkban is úgy lett elõadva, hogy Kína-Egyiptom-Franciaország mintája alapján lettek elkészítve.Ezen az alapon Shang Shimla meg a harmadik sem valódi, és igaz is, de nagyon hasonló.Szinte mindenütt a valóságbeli nevüket használják.De lényegtelen.
A kérdező hozzászólása: De én videókban láttam, hogy valaki párizsban van, ott az eiffel torony stb. tudom, hogy lelehet tölteni a várost, de amikor francia országba utazom akkor távol miért lehet kétni páriszt, minek van ott ha nem lehet elmenni oda?
Champs les Simsben van Eiffel torony, én így tudom, de régen utaztam már, így annyira nem emlékszem.Amúgy Párizst valaki megcsinálta egyedi szomszédságnak.Le tudod tölteni itt, csak akkor ugyebár szomszédság lesz, nem utazási célpont. simshungary.hu/letoltes/parizs

Sims3-ban, a Világ körül kiegészítőben, Kínában hogy lehet részt venni harcművészeti tornán?

Odáig már eljutottam, hogy telefonon kihívok valakit, de sose találom meg ki az. Tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: Amikor telefonon kihívod maradj ugyanazon a telken és oda fog jönni. Minden egyes emberre kattints rá egyenként, és nála lesz egy külön opció, valami olyasmi h Hívja ki! vagy hasonló.

Amikor telefonon kihívod maradj ugyanazon a telken és oda fog jönni. Minden egyes emberre kattints rá egyenként, és nála lesz egy külön opció, valami olyasmi h Hívja ki! vagy hasonló.
A kérdező hozzászólása: értem. köszi szépen :)

Más is próbálta már ilyen korán? Legelőször "belenyalogatott" az almába, majd a banánnal összekentem az újjam, utána körte, ma meg narancs.

Kb hetente 7-8-9-10 hetes korában. Tudom, hogy nagyon korai, de egyszer?en olyan izgalomba jön amikor megérzi a banán v.narancs illatát. Elkezd vigyorogni, és úgy szívja az újjam, mintha cumisüveg lenne. Utána meg cuppog és követeli még. Nagyon nagy baj? Csak egy-egy nyalás, de imádja.

Legjobb válasz: :) Miért nem engedi? Mi olyan jókat mosolygunk rajta, annyira édes ahogy izlelgeti, és kommentálja.

A kérdező hozzászólása: :) Miért nem engedi? Mi olyan jókat mosolygunk rajta, annyira édes ahogy izlelgeti, és kommentálja.
szerintem ennyitõl nem lehet baja.már én is "nyalatnék" 12 hetes kisfiammal, de apája nem engedi.azt mondja várjam meg a 4.hónapot.még 4hét :(
De jó...az én kicsim anyatejes 5c hónapos és semmit nem fogad el...félek hogy késõbb gond lesz vele.Pedig próbálgatom naponta...és semmit..
A kérdező hozzászólása: Na én nem csodálkozom. A tápszer bûnrossz, keserû brrrr...., az anyatej annál sokkal finomabb. Legalábbis én megkóstóltam. Kitartás nemsokára úgyis rákap! :) SOk sikert!
Narancsot ne adj még neki-"nyalogatás"szintjén se-azt javasolják, h azt csak 1 éves kora körül.
Igen, nagy baj! Lehet, hogy tetszik neki, de a szervezete még nincs felkészülve erre! Csak 6 hónapos kora után adjál neki ilyen dolgokat. A narancsot meg 1 éves koráig felejtsd el! Nem most lesznek/lehetnek problémái belõle, hanem akár évek múlva! Akármennyire is tetszik neki, a te felelõsséged, hogy megtegyél mindent, hogy egészséges maradjon.
Én nem adnék neki semmit, fõleg ha anyatejet iszik a pici. Szerintem elég felelõtlen vagy, ne haragudj meg ezért. A kisfiam 4 hónapos, anyatejes, de még semmi mást nem kapott, nyáron a nagy melegben egy kis teát, de ezen kívül csak anyatejet kap. Nekem mindenki mondja, hogy kezdem a hozzátáplálást, de szerintem a legjobb a babának az anyatej. A mai világban már semmi sem egészséges.
A kérdező hozzászólása: tápszeres


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!