Találatok a következő kifejezésre: A XIII. milyen (20 db)

Dobj egy linket róla mert nem találom!
Egyébként Annácska fenn van! elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: http://szexpartner.hu/szexpartner/LORA/11679
Nem tudom de ne büntessen meg érte a sors, csúnya mint a bûn.
Ennek egy fillért se adnék. Sõt. Inkább kérnék tõle pénzt, hogy megdugtam.

Milyen látnivalók vannak Bp-n a XIII. kerületben?

Most költözünk oda vidékr?l és körül szeretnénk nézni. Ingyen strandok? És egyébként milyen az Ady Endre gimn. ott? Jó környék az 13. kerület?

Milyen környék a XIII. kerület Gömb utca környéke? Ott készülök lakást bérelni, de nem vagyok Budapesti, így nem tudom, hogy milyen a környék.

Milyen emberek lakják a környéket? milyen a közlekedés? stb

Legjobb válasz: Én itt lakok a közelben már két éve. Egyszer nem vettem észre problémás embereket. Lakótelep lakótelep hátán, de a Gömb utca már tele van új építésûekkel. Gyorsan el lehet jutni mindenhova. Összességében nem rossz hely szerintem.

Én itt lakok a közelben már két éve. Egyszer nem vettem észre problémás embereket. Lakótelep lakótelep hátán, de a Gömb utca már tele van új építésûekkel. Gyorsan el lehet jutni mindenhova. Összességében nem rossz hely szerintem.
Túlnyomórészt alkoholista munkanélküliek. Mindenki a nyugdíjt és a segélyt várja. Rengeteg a hajléktalan is ezek napközben a Rákosrendezõ pályaudvaron lebzselnek.
Angyalföldi vérkomcsi lumpenprolik és cigányok(de nem olyan vészes számban, mint pl a X. ker Hõs utca vagy a IX ker Illatos út), reggelente a buszon zombiznak és arcukról süt az élettõl már semmit se remélés.Nem para, de ne számíts festõi környékre, szökõkutas parkokra, barokk mûemlékekre, vattacukorárusokra, elõre köszönõ csokornyakkendõs mûvészettöri tanárokra uszkársétáltatás közben.Az egyetlen pozitívum, hogy kiesik a város forgatagától, de mégis könnyen beérsz a Citybe.Közel az 1-es, a 14-es villamos, a 20-as, 30-as busz és a 3-as metró.Jah és a Nyugatiból menõ vonatok is ott zakatolnak el.
A kérdező hozzászólása: DE miért várják a segélyt? Pesten van egy csomó meló ha jól tudom. Szóval nem annyira veszélyes? , , brazilok, , sokan vannak?
borzalmas hely nemrég költöztünk el onnan sok helyre betörnek :(
13.ker gyakorlatilag zsidónegyed, most a választásokon a maszop vitte a pálmát. Gömb utca és környéke inkább prolisabb, sok cigánnyal. Ne ugorj bele azonnal a vásárlásba, nézz körül jobban, szánj rá 1-2 napot, járd be a környéket délután, este. Máshol nem néztél lakást?
Gyakorlatilag zsidónegyed?Ebben tévedsz.Az csak a déli része;Újlipótváros, , ami kb a Duna, Szent István krt, Váci út Dráva utca, de ott is kisebb a zsidó lakosság aránya a többséghez és szinte csak a déli részen élnek.XIII:kerület nagyobbik része ;angyalföld és az egyáltalán nem zsidó kerület.
Elõzõben a Duna, SZ I krt Váci, drávát úgy értettem, hogy az határolja Újlipótvárost, bár szerintem az Ipoly utcától északra már a prolibb Angyalföld/Vizafogó van.

Budapesten, a XIII. kerületben (mondom inkább úgy, hogy a Dévai utcához relative közel) milyen szórakozóhelyeket ismertek?

Valami nem túl drága, beülõs, lehetõleg zenés helyet keresnék szombat esti bulizásra. :D Ja és ne valami nagyon putri, drogos, kiégett öregekkel telire gondolok. :D

Legjobb válasz: Morrisons

Morrisons

Milyen környék a XIII. kerületben a Lehel utca Lőportár utca környéki része?

Eléggé különböző véleményeket olvastam, és ez elbizonytalanított.

Legjobb válasz: Itt se fogsz tudni kihámozni semmit sem. Szerintem nem lehet annyira gáz fõleg az új házas rész.

Itt se fogsz tudni kihámozni semmit sem. Szerintem nem lehet annyira gáz fõleg az új házas rész.
Mindenesetre az nem volt a legjobb környék régen. Persze nem egy nyolcadik kerület de szó szó. Azóta persze változott de ne számíts egy budai színvonalra. Kérdés honnan költöznél oda. Mert még akár minõségi ugrás is lehet.
A kérdező hozzászólása: Vidékrõl költöznék fel, egyetemre megyek :)
felejtsd el azt a környéket! Egy 13. kerületi lakos
Én a Lõportár utca társasházában lakom jelenleg. Közel a metró, Lehel csarnok, Westend stb.. ami csak kell. DE éjszaka nem mennék ki egyedül kocogni ... Azért ebben a kerületben elég sok a cigány..

A XIII. kerületben milyen papírok kellenek az apasági nyilatkozathoz? Az okmányirodába kell menni vagy máshova? (Pl. : önkormi? )

Mindenhol mást olvasok, arra gyanakszom, kerületenként is más-más papírokat kérnek. Valahol kell anyakönyvi kivonat meg minden más, valahova nem kell... Nem értem!

Legjobb válasz: én úgy tudom hogy nõgyógyásztól igazolás fogantatás vélt idõpontjáról, a szülés várható idõpontjáról, személyi, lakcímkártya ... na meg az apa. Anyakönyvi elvileg nem kell.

én úgy tudom hogy nõgyógyásztól igazolás fogantatás vélt idõpontjáról, a szülés várható idõpontjáról, személyi, lakcímkártya ... na meg az apa. Anyakönyvi elvileg nem kell.
szia, , a 13-ban bemész az õnkormányzathoz és megkérded hol adnak olyan nyilatkozatot hogy hajadon van..és kérj az irodábanm formsnyomtatványt a terhességrõl.ezt kell a dokidnak kitõlteni.ezzel vissza mész, apucival+iratokkal ...és kész..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Reméltem, nem kell az anyakönyvi..

Berzsenyi Dániel Gimnáziumban (Budapest XIII) milyen a nyelvoltatás a nyelvi szakon?

Legjobb válasz: Én berzsenyis voltam és azt tudom mondani, hogy az angol kivételével minden nyelvet nagyon jól tanítanak. Igazából ha a csoportban mindenki egy szinten van (lenne...), akkor az angoltanítás is sokkal hatékonyabb lenne.

Én berzsenyis voltam és azt tudom mondani, hogy az angol kivételével minden nyelvet nagyon jól tanítanak. Igazából ha a csoportban mindenki egy szinten van (lenne...), akkor az angoltanítás is sokkal hatékonyabb lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!