Találatok a következő kifejezésre: A Wikipedia mit tudok (5 db)

A Wikipedia linkjeivel mit tudok kezdeni, mert nem írja ki az ékezetes betűket?

ez lenne az

Legjobb válasz: én kipróbáltam így: http://hu.wikipedia.org/wiki/Európai_Unió#Földrajzi_elhelyez.. az európai unió rész bejön, de nem a földrajzi elhelyezkedésnél. de egybk nemtom miért ne rakhatnád bele a dolgozatodba??!!

én kipróbáltam így: http://hu.wikipedia.org/wiki/Európai_Unió#Földrajzi_elhelyez.. az európai unió rész bejön, de nem a földrajzi elhelyezkedésnél. de egybk nemtom miért ne rakhatnád bele a dolgozatodba??!!
simán berakhatod, bár kötve hiszem, hogy rákattintana a tanár, ha papíron adod be. ha elektronikus formában csinálod meg, akkor meg semmi baj nem lesz a linkkel. az a %-os valami pedig az ékezetes betû kódját jelenti

Ki az, aki Queer? Tudom, hogy homoszexualitást jelent, de miben mások ők, mint a "sima" homoszexuálisok? Illetve, kik azok akiket a wikipédiában "pansexual, pomosexual, intersexual, genderqueer, asexual and autosexual" - ként jelölnek? Pomoszexuális?

Legjobb válasz: A homoszexuális az a saját neméhez vonzódik. Ez nemjelenti azt, hogy egy mhomoszexuális férfi minden férfihez vonzódik, ahogy egy hetero férfinek sem tetszik minden nõ. A homoszexuális kifejezés az szexuális orientációt jelöl. A queer nem feltétlen homoszexuális, inkább azt jelenti, hogy azt szeret, amit, tehát inkább egy típust szeret, mint egy kifejezett nemet. Persze ha felütnéd a szótárat, nyilván nem ez állna benne. A queer inkább negatív jelzõjû kifejezés, persze használható irónikusan is. A panszexuálisnak nem számít a parnere neme, viszont nem egyenlõ a biszexuálissal. A biszexuális vonzódik nõkhöz és férfiakhoz is, a panszexuális a transznemûekhez vagy bármiylen más nemi azonosságúhoz. Pomszexuális: a posztmodern szexualitás rövidítése, úgy tudom, hogy õk elutasítják azt, hogy a szexuális beállítottságuk alapján alkossanak róluk véleményt (de cáfoljon meg, ha valaki többet tud errõl!) Interszexuális: Ez testi "adottsághoz" köthetõ. Azok a személyek, akik kimondottan se férfi se nõi anatómiai jegyekkel nem rendelkeznek, ez valamilyen betegségbõl adódik. A genderqueer igazából egyfajta transgender. Õk magukat nem tekintik se nõnek ,se férfinak, vagy éppen hogy mindkettõnek, vagy egy harmadik nemnek a képviselõjének. aszexuális az, aki nem érdeklõdik a szex iránt. Egyáltalán. Nem azt jelenti, hogy impotens, vagy hogy prûd, egyszerûen csak nem érdekli a szex. Autoszexuális pedig az, aki inkább maszturbál, mint partnerrel szexeljen. Remélem, segítettem! :)

A homoszexuális az a saját neméhez vonzódik. Ez nemjelenti azt, hogy egy mhomoszexuális férfi minden férfihez vonzódik, ahogy egy hetero férfinek sem tetszik minden nõ. A homoszexuális kifejezés az szexuális orientációt jelöl. A queer nem feltétlen homoszexuális, inkább azt jelenti, hogy azt szeret, amit, tehát inkább egy típust szeret, mint egy kifejezett nemet. Persze ha felütnéd a szótárat, nyilván nem ez állna benne. A queer inkább negatív jelzõjû kifejezés, persze használható irónikusan is. A panszexuálisnak nem számít a parnere neme, viszont nem egyenlõ a biszexuálissal. A biszexuális vonzódik nõkhöz és férfiakhoz is, a panszexuális a transznemûekhez vagy bármiylen más nemi azonosságúhoz. Pomszexuális: a posztmodern szexualitás rövidítése, úgy tudom, hogy õk elutasítják azt, hogy a szexuális beállítottságuk alapján alkossanak róluk véleményt (de cáfoljon meg, ha valaki többet tud errõl!) Interszexuális: Ez testi "adottsághoz" köthetõ. Azok a személyek, akik kimondottan se férfi se nõi anatómiai jegyekkel nem rendelkeznek, ez valamilyen betegségbõl adódik. A genderqueer igazából egyfajta transgender. Õk magukat nem tekintik se nõnek , se férfinak, vagy éppen hogy mindkettõnek, vagy egy harmadik nemnek a képviselõjének. aszexuális az, aki nem érdeklõdik a szex iránt. Egyáltalán. Nem azt jelenti, hogy impotens, vagy hogy prûd, egyszerûen csak nem érdekli a szex. Autoszexuális pedig az, aki inkább maszturbál, mint partnerrel szexeljen. Remélem, segítettem! :)
Pontosan. Viszont szombaton az emberi jogukért fognak felvonulni, nem azért, hogy mást elkorcsosítsanak.
Az elsõ válaszadó jól összefoglalta, de a kérdés elejére (Ki az, aki Queer) nem adott kielégítõ választ. A szó eredeti jelentése "furcsa, különös", egy idõben szitokszóként is használták a melegekre, aztán a meleg közösség elkezdte magára alkalmazni a szót, elvéve ezáltal pejoratív élét. Ma már az egyre hosszabb rövidítések (LGBTQI...) helyett használják egy összefoglaló szóként mindenkire, aki nem cisznemû és heteró, azaz az átlagember szemével nézve szexualitása "furcsa, különös".
Nagyon szépen megfogalmazta az elsõ válaszoló.Én inkább így értelmezem ezeket a dolgokat: férfi-nõ kapcsolata a hetero szexualitás.Az összes többi korcs és beteges hajlam, röviden tömören! Lehet anyázni lepontozni ez az én véleményem(de sok más normális emberé is)37F
Úgy látom a melegfront aktivistái megfogadták a tanácsomat a piros kéz ügyében. Jaj de szomorú is vagyok:(((((
Kicsit kiegészíteném, valóban a wiki szerint ezt jelenti a pomo amit leírtál, viszont transszexuális berkekben a pomo azt is jelenti, ha valaki nõ létére meleg pasiként él, vagy fordítva.

‎A Wikipédia Szkepticizmus honlapján szerepel egy link a Lukács-féle szkeptikusság meghatározására, de nem működik nekem a hangfájl. Mi a lényege, vagy honnan tudom letölteni?

Szkepticizmus - Wikipédia hu.wikipedia.org/wiki/Szkepticizmus

Legjobb válasz: http://telapo.datatrans.hu/szkeptikus/LukacsB_szkept.mp3 Forrás: http://telapo.datatrans.hu/szkeptikus/

A kérdező hozzászólása: nagyszerû, én is rákattintottam a linkre, és le is töltöttem, de nem mûködik a hangfájl (real media)
A kérdező hozzászólása: bocs, ez most mûködik, köszönöm
A Real Audio-s is mûködik, csak lejátszó kell hozzá (eredetileg RealPlayer: http://www.real.com/realplayer ) - én például VLC Media Playerrel (http://www.videolan.org/vlc/ ) le tudtam játszani. A másik, általam belinkelt MP3-as, az platformfüggetlenebb,


Főleg külföldi szavak mellett (leginkább wikipedia) látni furcsa betükkel kiirva a szó, és szerintem az a kiejtés akar lnni, de sem értelmezni nem tudom, se rendesen elolvasni. Hol nézhetem meg, hohy mi az?

linket küldjetek,vagy válasz kéne kösz!

Legjobb válasz: Szerintem meg arra gondol, amikor eredeti nyelven (ciril, arab, görög, kínai egyéb) betûkkel írják ki ugyanazt. Vagy nem?

Szerintem meg arra gondol, amikor eredeti nyelven (ciril, arab, görög, kínai egyéb) betûkkel írják ki ugyanazt. Vagy nem?
A kérdező hozzászólása: igen, az lesz, köszönöm!
a fonetikára gondolsz? Minden valamire való szótárban megtalálható ezeknek a jeleknek a kiejtése.
A kérdezõ biztos hogy a fonetikára gondol, annyira csak nem hülye senki sem, hogy az idegen kifejezést ne tudná megmondani, hogy miért írták más betûkkel (pl. cirill) De ha már konkrét link kell: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetközi_fonetikai_ábécé
A kérdező hozzászólása: inkább ilyenek, h: mint a j a kapj szóban [ç], egyébként mint az Ahmed h-ja [x]: China ['çi:na], Bach [bax] az érdekelne, ami a[] jelben van

Nem tudok utana olvasni a jeleknek hu. Wikipedia. Org/wiki/Acetonitril mi az a szagattott vonal? Meg a nyil fekete? 3 kotes? Az mar brutalis nem?

Mar olyat is lattam hogy hullamos vonal a vegen semmivel. en.wikipedia.org/wiki/File:Ethylene_glycol_protecting_group.png Ez meg mi akarna lenni? Koszi a jo segitokeszseges hozzallaast

Legjobb válasz: Beléptél a nullsíkba :D

Beléptél a nullsíkba :D
A kérdező hozzászólása: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ethylene_glycol_protecting.. ez lenne az az, csak nem tudom a fenti nem akar menni
Azok abban segítenek, hogy a térbeli molekulát (ami jobboldalt le is van rajzolva) síkban lehessen ábrázolni. A szaggatott vonal azt jelenti, hogy a kötés a lap síkja mögött, a nyíl pedig azt, hogy a lap síkja elõtt helyezkedik el. A "hullámos vonal a végén semmivel" szénláncot jelöl, ahol a szakaszok végén egy-egy szénatom van. ( például itt, jobbra fent: http://hu.wikipedia.org/wiki/Oktán )
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen Koszonom a valaszt! Ment a zold mancs!De en nem arra a hullamosra gondoltam no majd ím belinkelem olan hullamos vonal tudod radiuszokval nem ilyen szogeskvel
A kérdező hozzászólása: amugy hol lehet utanaolvasni ezeknek a jeleknek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!