Találatok a következő kifejezésre: A Wikipedia mit (44 db)

Miért kér mostanában pénzt a wikipédia? Mire gyűjt 7és fél millió dollárt?

Azt láttam hogy lehet adakozni és érdekelne minek kell a Wikipédiának annyi pénz :) Remélem nincs semmi gond :/

Legjobb válasz: Egy ilyen méretû oldalt nem kevés pénzbe kerül fenntartani. Más bevételi forrásuk nincs, mert nincsenek reklámok az oldalon. Egy évben egyszer kérnek, ez az összeg fedezi az éves fenntartási költséget. Figyelembe véve, hogy a Wikipédia a világ egyik leglátogatottabb oldala, ez nem is olyan sok pénz.

Egy ilyen méretû oldalt nem kevés pénzbe kerül fenntartani. Más bevételi forrásuk nincs, mert nincsenek reklámok az oldalon. Egy évben egyszer kérnek, ez az összeg fedezi az éves fenntartási költséget. Figyelembe véve, hogy a Wikipédia a világ egyik leglátogatottabb oldala, ez nem is olyan sok pénz.

A wikipédián mi a leghosszabb cikk/írás/kifejtés?

Legjobb válasz: Szerintem tût keresel a szénakazalban :) Olyanokat keress ,mint pl a fûtés története,stb stb amirõl oldalakat lehet regélni... :)

Szerintem tût keresel a szénakazalban :) Olyanokat keress , mint pl a fûtés története, stb stb amirõl oldalakat lehet regélni... :)

A Wikipédia lapjait rongáló személyek ellen mit tehetek?

Van egy fontos oldal, ahova rosszindulatú emberek szándékosan az igazságot meghamisító mondatokat töltenek fel. Hogy tudnék kapcsolatba lépni a wiki-szerkeszt?ségével? Hogyan tudnék beszélni egy moderátorral, hogy ez többé ne fordulhasson el?? Nagyon fontos lenne a prezíc és gyors válasz! El?re is köszönöm a segít?knek!

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Adminisztrátorok_üzen..

Ha rágalmazásról vagy ehhez foghatóan súlyos dologról van szó, akkor az [email protected] címen, egyébként a Wikipédia valamelyik közösségi lapján, például http://hu.wikipedia.org/wiki/WP:KF-E
"szándékosan az igazságot meghamisító mondatokat töltenek fel" Vagy te hazudsz mint a vízfolyás.
http://hu.metapedia.org/wiki/A_vil%C3%A1g_legnagyobb_zsid%C3.. EZ FELHÁBORÍTÓ! Kertész, Neumann... Skandalum!


Mi a wikipedia. Org IP címe?

Legjobb válasz: Start menü, futtatás, cmd.exe, ping wikipedia.org Egyébként minek?

Start menü, futtatás, cmd.exe, ping wikipedia.org Egyébként minek?
208.80.152.201 A Másodiknak: Gondolom, alfabetikusan szûrik a céges internetet, de IP-ra nem... :-)
(...mármint montihun-nak ment a vége)
milyen cég az, ahol letiltják a wikipediát...?!:D

Most regisztráltam a Wikipédiára, bár régóta szerkesztője vagyok. Hogyan tölthetnék fel 1-2 képet az oldalra? Lehet már most is, vagy ahhoz el kell telnie egy kis időnek, sokat kell hozzá szerkesztgetnem. Mi a módja?

Legjobb válasz: 3 nap mire tölthetsz fel képe a magyar Wikipédiára. Ha szabad licencû képed van, akkor inkább a Wikimédia Commonsba töltsd fel: http://commons.wikimedia.org/ Feltöltési útmutató: https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Felk%C3%BCld%C3..

3 nap mire tölthetsz fel képe a magyar Wikipédiára. Ha szabad licencû képed van, akkor inkább a Wikimédia Commonsba töltsd fel: http://commons.wikimedia.org/ Feltöltési útmutató: https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Felk%C3%BCld%C3..

Mi az a Wikileaks? A Wikipediához van valami köze?

Legjobb válasz: Egy oldal, amit leállítottak azért, mert az országok legtitkosabb dokumentumait teregette ki. Wikipédiához semmi köze, az egybeesés csak véletlen.

Egy oldal, amit leállítottak azért, mert az országok legtitkosabb dokumentumait teregette ki. Wikipédiához semmi köze, az egybeesés csak véletlen.
egy oldal, ahol kiszivárogtatott iratokat tesznek közzé, pl. belsõ diplomáciai sürgönyöket, jelentéseket, titkos cuccokat, amihez éppen hozzáférnek. és nincs köze a wikipediahoz.
Wiki felületet használ mindkettõ, ennyi a kapcsolat.

Mi az oka, hogy a mai naptól (január 18-tól) nem lehet elérni a Wikipédia angol nyelvű oldalait?

Legjobb válasz: Elnézést, de feltételeztem, hogy aki az !angol! Wikipédián akar megnézni egy cikket, az rendelkezik annyi angol tudással, hogy megértse a kiírtakat. Gondolom nem a képeket ment nézegetni oda. De ha a Google-ban keresek rá mondjuk a címsorra, bejelölve a magyar nyelvû találatokat, akkor is az elsõ linken megtudhatom, mi is ez az egész. Szóval továbbra is tartom: Láss, ne csak nézz.

Elnézést, de feltételeztem, hogy aki az !angol! Wikipédián akar megnézni egy cikket, az rendelkezik annyi angol tudással, hogy megértse a kiírtakat. Gondolom nem a képeket ment nézegetni oda. De ha a Google-ban keresek rá mondjuk a címsorra, bejelölve a magyar nyelvû találatokat, akkor is az elsõ linken megtudhatom, mi is ez az egész. Szóval továbbra is tartom: Láss, ne csak nézz.
Amúgy ki van írva, hogy miért, csak el kell olvasni.
2xSü: Ok, hogy ki van írva, viszont nem mindenki tud annyira angolul, hogy értse is. A Google Fordító meg annyira bénán fordít, hogy az valami hihetetlen...

A Wikipedia linkjeivel mit tudok kezdeni, mert nem írja ki az ékezetes betűket?

ez lenne az

Legjobb válasz: én kipróbáltam így: http://hu.wikipedia.org/wiki/Európai_Unió#Földrajzi_elhelyez.. az európai unió rész bejön, de nem a földrajzi elhelyezkedésnél. de egybk nemtom miért ne rakhatnád bele a dolgozatodba??!!

én kipróbáltam így: http://hu.wikipedia.org/wiki/Európai_Unió#Földrajzi_elhelyez.. az európai unió rész bejön, de nem a földrajzi elhelyezkedésnél. de egybk nemtom miért ne rakhatnád bele a dolgozatodba??!!
simán berakhatod, bár kötve hiszem, hogy rákattintana a tanár, ha papíron adod be. ha elektronikus formában csinálod meg, akkor meg semmi baj nem lesz a linkkel. az a %-os valami pedig az ékezetes betû kódját jelenti
mert JK Rowling ÍRÓNÕ ezt nyilatkozta.
Amúgy is ki lehet számolni, hány éves kb. Ugyebár a 2. részben benne van, hogy 50 éve nyitották ki a Titkok Kamráját. Méghozzá Tom, aki akkor volt 15 éves, ha jól emlékszem. Tehát 50+15=65. Plusz még az öt rész... És kész.
Hagrid pedig két évvel fiatalabb. :)
A kérdező hozzászólása: kösz már értem
Fura, én az ilyen szuper szereplõk korára egyáltalán nem gondolok... Jó, a diákok korát még persze, lehet tudni, és bizonyos értelemben kell is, de például hogy Voldemort hány éves...? na, ezen még egyáltalán nem gondoltam.

Ennek a Wikipédia cikk bővítésében segítenél? Ha igen miben?

http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyakorikérdések.hu

Legjobb válasz: Segítettem... Nézd meg! :)

Segítettem... Nézd meg! :)
A válaszadás nincs regisztrációhoz kötve, azaz akárki válaszolhat a kérdésekre - teljesen anoniman. Az eleje nem igaz. "Ahhoz, hogy válaszolhass, elõször be kell jelentkezned az azonosítóddal! Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt seperc alatt megteheted!"
Szerintem hülyeség a cikk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!