Találatok a következő kifejezésre: A WiFi mennyire (57 db)

A WiFi mennyire meríti az akksit? Bah ha folyamatosan bekapcsolva hagyom?

Legjobb válasz: Nekem az iPhone-omon folyamatosan be van kapcsolva, és bírja 1 napig ha folyamatosan piszkálom, készenlétben 2,5 napig kb., WI-FI-vel. Annyira eszméletlen mértékben nem meríti, de azért meglátszik az üzemidõn.

Nekem az iPhone-omon folyamatosan be van kapcsolva, és bírja 1 napig ha folyamatosan piszkálom, készenlétben 2, 5 napig kb., WI-FI-vel. Annyira eszméletlen mértékben nem meríti, de azért meglátszik az üzemidõn.
Androidnál igen. Fõleg, ha a háttérben szedi is a netet, akkor meglátni.
Iphonenál is :D sõt! Blackberrynél is! PErsze hogy fogyasztaj az aksit, egy plusz rádió be van kapcsolva. Nagyon nem vészes de ha kell a nafta kapcsold ki. Ahogy a helymeghatározót is (gps) a 3G is!...stb
GPS-t nem kell kikapcsolni. Az csak akkor fogyaszt ha valamelyik program használja.
wifi is. egy idõ után kikapcsol(persze ha valamivel esetleg nincs megtiltva neki az alvómód.
A kérdező hozzászólása: helymeghatározót nem kapcsolom, mert kell néhány alkalmazásnak, amik wifi nélkül nem futnak, tehát a helymeghatározó se szívhat csenergiát. A 3g-t viszont kikapcsoltam. Akkor wifit se hagyom bent, nem akarok naponta tölteni. lumia 710-em van, windws phone, 3-4 napig bírja így, ha nem nyomatom egész nap.

Mi az a wifi? Hogy lehet rá csatlakozni? Mennyibe kerül?

Legjobb válasz: vezeték nélküli hálózat.veszel egy wifi routert (10000-ért már lehet egész értelmeset kapni) a gépekhez veszel wifi adaptert (kb 4000 ft) és kész is a wifi hálózatod.

vezeték nélküli hálózat.veszel egy wifi routert (10000-ért már lehet egész értelmeset kapni) a gépekhez veszel wifi adaptert (kb 4000 ft) és kész is a wifi hálózatod.

Van egy lg gt 400-am jó meg minden csak van 1 gondom vele nincs benne a wifi szoftvere de ikonja meg keresője van. Hogy an tudnék rá szoftvert telepíteni? Vagy mennyek be boltba és rakassak rá?

Legjobb válasz: A wifi az nem szoftver, hanem hardver. Ebbéli minõségében egy fizikális eszközrõl van szó, ami nincs beleépítve a telefonba. Az még hagyján, de helye sincs hogy beletegyék. Ezt a békát le kell nyelned sajnos, vagy ha wifi kell, cserélj telefont.

A wifi az nem szoftver, hanem hardver. Ebbéli minõségében egy fizikális eszközrõl van szó, ami nincs beleépítve a telefonba. Az még hagyján, de helye sincs hogy beletegyék. Ezt a békát le kell nyelned sajnos, vagy ha wifi kell, cserélj telefont.


usb-s wifi 2-3 ezer ft
Inkább WiFi adapter, mint "USB-s WiFi" xD.
nem mindegy hülye?
Tényleg Wi-Fi adapter a neve, tudomásom szerint a TP-LINK a legjobb, van egy ilyen adapterünk, 150 Mbps sebességû, a routerünk is TP-LINK. Tessék: http://www.argep.hu/trend/TPLI/Tp-link-usb-wifi-adapter.html
jó wifi adapter a neve, én is tudtam, csak ez jutott most eszembe, ennyi. boltba bemész és aztmondod, hogy kérsz egy usb-s wifit, ugyanúgy megkapod ugyanezt. a büdös francért kell emiatt flamelni
Mit flamelek, idióta? Megadtam a pontos választ amire te nem voltál képes!
büszke lehetsz magadra láma
Láma vagy ám te az 52%-oddal...
de nagy oltás :) voltál már elsõ ebben a kategóriában több, mint 3500 ponttal?

Magyarországon mennyire nagy a wifi lefedettség?

Találtam egy oldalt, de nem mutatja mo lefedettségét. Merre lehet találni, olyan kapcsolatot amit bárki használhat? Pl: vonat, busz, terek?

Legjobb válasz: http://www.hotspotter.hu/ Itt kereshetsz városra, illetve bár Budapest térképe jön be az oldalon, bárhova lehet navigálni Magyarországon. Vonatra, buszra utána kell keresni, pl. GySev Bp-Sopron IC-n van... Buszok: http://www.volanbusz.hu/hu/wifi/

http://www.hotspotter.hu/ Itt kereshetsz városra, illetve bár Budapest térképe jön be az oldalon, bárhova lehet navigálni Magyarországon. Vonatra, buszra utána kell keresni, pl. GySev Bp-Sopron IC-n van... Buszok: http://www.volanbusz.hu/hu/wifi/
A kérdező hozzászólása: aha értem köszönöm :) és a gps amúgy a wifitõl független, szóval nem kell hozzá net, mondjuk a google mapsnél?
A gps független a wifitöl, egy gps programnak nem is kell, a térképek is benne vannak, de a google maps a netröl szedi le a térképet (a cache ugyan tárol valamennyit), és a navigáció magyarországon hivatalosan még nem elérhetõ, csak útvonaltervezés van. nem hivatalosan, androidhoz, ezt olvasd http://navigyurci.hu/2011/04/04/google-maps-5-2-1-brut-ezt-i..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat!

Ha a wifit kikapcsolom, de nem csatlakozok le, akkor fizetni kell érte, mennyit?

vodas vagyok fontos

Legjobb válasz: A wifi nem a mobilszolgáltatód által nyújtott szolgáltatás, így nem kér érte pénzt, ellentétben a mobilnettel. Elõbb tisztázni kellene mit is használsz pontosan.

A wifi nem a mobilszolgáltatód által nyújtott szolgáltatás, így nem kér érte pénzt, ellentétben a mobilnettel. Elõbb tisztázni kellene mit is használsz pontosan.
Ha kikapcsolod a Wi-Fit automatikusan lekapcsolódik a Wi-fi hálózatról. És ha engedeélyezve van nálad a mobilhálózat, akkor arra vált át lecsatlakozás után, ha használod a netet. Arról, hogy mennyibe kerül a szolgáltatódnál kell érdeklõdni. Többféle net csomag is van és nem tudom melyik van neked aktiválva, ezért nem tudom, emnnyibe kerül.
0 forintot.
A kérdező hozzászólása: hogy tudom kikapcsolni hogy ne váltson át x8 am van

Hogyan tudom megnézni, hogy aki a Wifimet használta mennyi adatforgalmat bonyolított? Vagy egyáltalán mennyit adatforgalmat húztak le a wifimről?

Kíváncsiságból.

Legjobb válasz: a routerekben nincs ilyen funkció, vagyis nem lehetséges megnézni

a routerekben nincs ilyen funkció, vagyis nem lehetséges megnézni
A kérdező hozzászólása: más lehetõség...
nincs más lehetõség , a routernek kellene legyen ilyen funkciója hogy meg tudd nézni
Sehogy. Ilyenem van. Ahhoz komolyabb router kell.
http://speedtest.net Ezen az oldalon csinálsz egy sebességtesztet. Gondolom az érdekel, hogy laptop > router(Wifi) > net vonalon mennyit bírsz. Ha kifejezetten csak azt szeretnéd tudni, hogy a laptop és a router közti Wifi kapcsolat milyen erõs akkor egyszerûen egy utp-vel bekötött géprõl tölts át valami nagyobb file-t belsõ otthoni hálózatodon, mondjuk Totalcommanderrel az írja hogy milyen gyorsan jön megy az adat vagy használj valami otthoni LAN tesztelésre alkalmas programot. pl: http://download.cnet.com/LAN-Speed-Test/3000-2085_4-10908738.. Most mondanám, hogy pingeld meg a routert olyan beállításokkal, hogy felhúzod a csomagméretet nagyra, nem szegmentálod és futtatod mondjuk egy percig (azaz kézi megszakítással pingelsz) majd elkezdesz számolgatni, hogy az általad megadott csomagok (defaultban 32 byet-ot küldözget) milyen gyorsan járták meg az utat oda vissza. De a legnagyobb ping csomag is elég kicsi a megfelelõ teszthez, bár ez is egy alternatíva. Részemrõl inkább egy külsõs programot ajánlanék vagy fogj meg egy filmet és kezd el áthúzni az otthoni (fontos, hogy kábellel bekötött) géprõl) a laptoptra. A rézkábel átvitele masszív lesz így a szûk keresztmetszet minden esetben a wifi lesz. Sõt még azzal is játszhatsz, hogy elindítod a letöltést közvetlenül a router mellett ülve ahol a jelerõsség ennél fogva a sebesség is 100%-os lesz majd felállsz és mászkálsz a lakásban lassan. Vagy inkább kijelölsz magadnak 3-4 pontot szomszéd szoba egy falon át egy emelettel feljebb lejjebb mozdulj el vagy menj az udvarra (ha nem panelban élsz persze és a 10-en :) ). Ezzel azt is meg tudod állapítani, hogy a lakásban a Wifi lefedettséged milyen jó és mennyit eszik meg a vasbeton (panelek vasbetonból épültek java részt és ez a WLAN halála otthoni felhasználásra szánt eszközök esetében, mert a jelerõsségük jó jó meg szép az N szabvány de azért lezabálhatja). Ha még volna kérdésed akkor mailben pls. Szívesen segítek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segítségeket .

Átlagosan mennyi a WIFI hatótávolsága?

Legjobb válasz: Átlagosan az emberek az 5000-es kategóriát veszik, az beterít egy átlagos házat. Falak nélkül kb 25-30m

Átlagosan az emberek az 5000-es kategóriát veszik, az beterít egy átlagos házat. Falak nélkül kb 25-30m
86, 18 m
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm mindkét választ, nekem csak kettõ ajtó választana el a routertõl, és ez kb 5-7 méter, úgy még gyors?
Nézz egy sebesség tesztet :D és megtudod.. kábel és utána wifi :D
A viccet félretéve, minden a körülményektõl függ. Átlag esetben, ez a táv még lószerszám. De tudok ellenpéldát is. Uncsimék vettek egy TP-Link WR841N -es routert 2*5 dBi nyereségû antennával. A másik szobában van egy asztali gépük PCI -os Wi-Fi adapterrel gyárilag 2 dBi -s antennával. Egyetlen 40 cm -es vályogfal van csak köztük. De a jelerõsség csak gyenge volt, és gyakran megszakadt. Vettem neki hozzá egy 8 dBi -s hosszabbítóval. Most is csak épp hogy jó jelerõsséget mutat. Tehát senkitõl ne várd, hogy pontosan megjósolja neked, mert az lehetetlen.
ez attol is függ hogy hány antennás a router az 1 antennás n-es rémesen rossz mert 1 fal után 5-6 métere csak megfelelõ a jel és lassú is szerintem mindenképp mimo-s routert vegyél

Bécsben hogy kérjek internetet a szolgáltatótól Milyen lehetőségeim vannak? Szabad wifi mennyire van ott?

Laptopom van. Bécsi munkám lesz, és szükségem lenne netre. De olyanra, hogy ne kelljen hűségszerződést aláírni,mert csak ideiglenesen leszek ott, de netre szükségem van. Nem értek ehhez, úgyhogy részletes tájékoztatásra lenne szükségem.

Legjobb válasz: Vannak Ohne Bindungos csomagok. Nincs megkötés.

Vannak Ohne Bindungos csomagok. Nincs megkötés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!