Találatok a következő kifejezésre: A Vérvételi a leletemen (17 db)

Megyek hormon vizsgálatra/vérvétel/ hány nap mire kiadja a labor a leletet?

Legjobb válasz: Ez változó,de ott majd megmondják mikor lesz kész

Ez változó, de ott majd megmondják mikor lesz kész
Attól függ, hova mész. Mikor annó a kórházba mentem, akkor egy-két hét volt, most meg, mikor a Kaáliba mentem, õk már aznap odaadták az eredményt.
A kérdező hozzászólása: A XVll.kerbe megyek.
Szia! Én is voltam ilyen hormonvizsgálaton, nekem másnapra megvolt az eredmény!

Ha fogamzásgátlót akarok iratni akkor megvizsgál az orvos vagy elég a vérvétel lelete?

Legjobb válasz: Engem meg is vizsgált vérvétel elõtt! De szerintem nem feltétlenül kell igy lennie! Lehet,hogy elég csak a lelet!

Engem meg is vizsgált vérvétel elõtt! De szerintem nem feltétlenül kell igy lennie! Lehet, hogy elég csak a lelet!
Megvizsgál.Rákszûréshez kenetet vesz.Bekerülsz a rendszerbe.Enélkül nem megy.
Amennyiben már élsz nemi életet, úgy természetesen megvizsgál és kikérdez a ciklusaidról valamint az esetleges betegségeidrõl, vagy, hogy szedsz-e valamilyen gyógyszert. Ha még szûz vagy és elmondod neki, úgy nem fog megvizsgálni csak kikérdez, de a vérvétel ebben az esetben is ajánlatos.
Így igaz, nem kell ahhoz orvosi vizsgálat, hogy felirasson neked fogamzásgátlót. A védõnõddel/házirovosoddal kell megbeszélned, de ajánlott elmenni orvoshoz is!
Lelkiismeretes orvos nem fog felírni vizsgálat nélkül semmit, függetlenül attól, hogy szûz vagy-e, vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszokat :D
Akkor menj, amikor menned kell. A leleteid nála lesznek, nem fognak elveszni.
Nem kell menned elég akkor amikorra idõpontod van tehát 4-én! Az eredmény úgy is ott lesz fölös elõbb menned! 34 hetes kismama
azért kíváncsi lennék miért lettünk lepontozva...
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztam le senkit! Azt biztos!
igen gondoltam, hogy nem te voltál...:)
Sziasztok! Úgy tûnik, mintha valaki szándékosan lepontozná a válaszokat! Mire jó ez???

Voltam egy 3 órás vérvételen, és megjöttek a leletek. A cukor szint rendben van, viszont az inzulinom magas, 120 körüli lett. Tanácsokat kérek. Mit tehetnék ellene?

Legjobb válasz: Ilyen esetben szénhidrát diétát szoktak elõírni. Kizárólag teljes kiõrlésû kenyeret lehet fogyasztani. Cukort, tejet, tejtermékeket mellõzni kell. Banán, szõlõ tilos. A neten találsz szerintem elég sok anyagot próbálj rákeresni, esetleg nem ártana felkeresni szakembert. Amúgy fura, hogy 3 órás vérvételt írsz, mert normál esetben éhgyomrit, 60 és 120 perceset néznek. Neked 3 óra múlva is nézték?

Ilyen esetben szénhidrát diétát szoktak elõírni. Kizárólag teljes kiõrlésû kenyeret lehet fogyasztani. Cukort, tejet, tejtermékeket mellõzni kell. Banán, szõlõ tilos. A neten találsz szerintem elég sok anyagot próbálj rákeresni, esetleg nem ártana felkeresni szakembert. Amúgy fura, hogy 3 órás vérvételt írsz, mert normál esetben éhgyomrit, 60 és 120 perceset néznek. Neked 3 óra múlva is nézték?

Ezt nem ertem! A nogyogyaszom azt mondta latott valamit huvely ultrahangozas kozben de nem irta a leletben ez hogy lehet? vervetelre kuldott a menszim 3-4 napjan holnap megyek drukoljatok 2 eve probalkozunk a parommal.

Legjobb válasz: Most akkor van menszeszed, vagy nincs? Ha van, kötve hiszem, hogy csinált UH-t, fõleg hüvelyit, ha meg nincs, akkor meg korai volt az az UH. Drukkolok, hogy legyen baba a dologból, de lehet, hogy nem azért küldött vérvételre, mert azt látta, amit te szeretnél, hogy lásson...

Most akkor van menszeszed, vagy nincs? Ha van, kötve hiszem, hogy csinált UH-t, fõleg hüvelyit, ha meg nincs, akkor meg korai volt az az UH. Drukkolok, hogy legyen baba a dologból, de lehet, hogy nem azért küldött vérvételre, mert azt látta, amit te szeretnél, hogy lásson...
A kérdező hozzászólása: Nem terhesseget látott csak annyit mondott lát valamit ami miatt nem esemény teherbe de nem irta a lehetne es ezt nem értem miért.A menstruaciom az rendszertelen már nem értek semmit.
A kérdező hozzászólása: Bocsi a hibákért telefonról irok es nehéz azt akartam hogy leletembe.

Ha valaki a vérvétel előtt 6 nappal bevett 40 szem Andaxint, az látszani fog a leleten? Fontos tudnom!

Legjobb válasz: nyugtató Írjátok le h fog e látszani, nagyon fontos lenne !

Jajah, az utolsónak igaza van. A májenzim értékeket meg fogja dobni rendesen szerintem.
A kérdező hozzászólása: nyugtató Írjátok le h fog e látszani, nagyon fontos lenne !
"Meg szabad tudnunk, hogy miért vetted be ezt a sok gyógyszer" Ki a szart érdekel? A kérdésre válasz: a máj bontja le a mérgezõ anyagokat, gyógyszerek alkotóelemeit is. Ha GOT, GPT, GGT-t kér az orvos, akkor látszódhat, mert 'sérül' a máj és nõnek ezek az értékek. Pár hét alatt helyreáll, ha nem lett végleges májkárosodásod.
A kérdező hozzászólása: nem tudom mert miután bevettem el is aludtam, de állítólag leestem az ágyról többször is :D meg átaludtam egy teljes napot
mmegkérdezhetem, hogy milyen volt& mi történt miután bevetted? egyszer vért akartam adni és ott azt mondták, hogy ha az elmúlt 2 hétben bármilyen gyógyszert szedtem, akkor felejtõs, ebbõl gondolom, hogy 2 hét kell ahhoz, hogy biztosan kiürüljön
Óóó rendben. Én azt kérdeztem privátban, hogy mire kell a vérvizsgálat
A kérdező hozzászólása: ide írjatok mert nem engedi a telefonom h elolvassam az üziket -.-
A kérdező hozzászólása: Akinek írtam üzenetet, nem engedi h elolvassam ! :/
A kérdező hozzászólása: volt részem már valamelyekben...
A kérdező hozzászólása: Nem szeretném, dehogy. Igen ilyen lesz. Azért mert öngyi akartam lenni.
Azért én az andaxinnal a helyedben nem szórakoznék. Olvastad a betegtájékoztatót? "Mozgászavar, közönyösség, tüdõvizenyõ, szívelégtelenség, aluszékonyság, beszédzavar, nagyobb adagok esetén teljes pszichomotoros gátoltság (a beteg csak ismételt, erõteljes ingerekkel és csak rövid idõre ébreszthetõ fel), vérnyomásesés, légzésleállás, sokk, kóma alakulhat ki."
szeretnéd, hogy látszon? Attól függ, milyen vérvétel. Ha sima mezei vérvizsgálat, amit a házidoki ír fel, szóval ilyen koleszterin, vas, vérsüllyedési sebesség, meg mittomén még mi az anyámkínja, akkor szerintem nem fog látszani. Meg szabad tudnunk, hogy miért vetted be ezt a sok gyógyszert?
Attól függ mire van, vérvételekben tapasztalt vagyok.
az mi? nyugtató? biztos látszik

Mit jelent a vérvételi leleten a teljes, illetve a látens vaskötő kapacitás?

Mi a különbség a kett? között? És mi miatt lehet, hogy túl alacsony vagy túl magas a szintjük?

Vérvétel utáni leletemen a CRP érték 18, 5. Ez körülbelül milyen fokú gyulladás? Enyhe, közepes, vagy annál is erősebb?

Valószín?leg az izületeimr?l van ez a gyulladás.

Legjobb válasz: A CRP 5 alatt normális, a te értéked enyhe-közepes gyulladásra utal, ami simán lehet az izületeidtõl.

A CRP 5 alatt normális, a te értéked enyhe-közepes gyulladásra utal, ami simán lehet az izületeidtõl.

37. hetes kismama vagyok, vasam mindig 50-70 értéket mutatott a vérvételi leletben. De semmi bajom sincs, se szédülés-fejfájás-hányinger-heves szívdobogás nem volt. Ennek ellenére hétfőn be kell feküdnöm. Már félek, h mi lesz. Mi fog történik benn?

Tudtok erre valamit mondani?

Legjobb válasz: Végül 41 héten szültem meg a kislányomat, és a vasam azóta sem változott. Kislányom egészséges, semmi gond nincs vele, így utólag úgy érezutem, h felesleges volt bennfeküdni... :-(

A kérdező hozzászólása: Végül 41 héten szültem meg a kislányomat, és a vasam azóta sem változott. Kislányom egészséges, semmi gond nincs vele, így utólag úgy érezutem, h felesleges volt bennfeküdni... :-(
Valószinüleg FERRLECIT-et fogsz kapni intravénásan kétnaponta... velem is ezt tették - hasonló értékekkel birtam..- ne félj bár amikor negyedszer se tudták beadni már elsirtam magam.
Bár nekem nem volt ennyire rossz a vasam, mert 80 körül mozgott, de azért veszik ezt ilyen komolyan, mert a vas szükséges ahhoz, hogy a vér oxigént szállítson. Tehát a baba kevesebb oxigénhez jut, ami rossz, és ezen túl még koraszülést is okozhat. Szerintem is vénásan fogsz vasat kapni. Nekem végül valamelyest normalizálódott a vasam, kb. 100-105 között mozgott. De a tiéd tényleg nagyon kevés! Ne izgulj, minden érted és a babádért történik!
Na szegény, ezután biztosan nem fog félni....:S Nem törvényszerû, hogy Veled is így legyen kedves kérdezõ! Hidd el minden rendben lesz és már nem sok idõ van hátra hogy a Kisbabád a karjaidban öleld! Erre gondolj!

Kismamik, nektek mennyi a hemoglobin szintetek, megnézitek a vérvétel leleten?

Nekem az els? trimeszterben 124 volt, a harmadikban 104 (a tartomány 120-155).

Legjobb válasz: Nekem 100 volt a haemoglobin,Neo Ferro Folgammát írta fel a dokim,33. hét óta szedem. 38 hetes vagyok

Nekem 100 volt a haemoglobin, Neo Ferro Folgammát írta fel a dokim, 33. hét óta szedem. 38 hetes vagyok
Az utolsó vagyok, lemaradt, hogy a szérum Vasam 7.5 umol/L volt. Ez nem tudom mennyire gáz.:(
En is Elevitet szedtem 2 honapig+1 honapig vastablettat. A legutolso vervetelen 38 volt a vasam, ezert mar nem szedem.Hemoglobin 117, 33 hetes vagyok.
Én is 33 hetes vagyok, és 119 g/l a hemoglobinom, szóval az alsó határ.Épp most mondta a védõnõm, hogy hozzam szóba az orvosomnak hátha kell szedni valamit a terhesvitamin mellé.Mondta, hogy még szerencse, hogy csak a vége felé merültek ki a vasraktáraim.Azért furcsa, mert Ladeevitet szedek napi egyet ( az elsõ 6 hónapban én is Elevitet szedtem), és ebben 200%-os a vastartalom.Még így is alacsony.Lehet, hogy csak azt mondja a doki, hogy egyek több vörös húst, zöldséget.De fontos, hogy jó legyen a vas szint, mert a szülés komoly vérveszteséggel jár, és utána is vérzünk.
Nekem 108 volt a 23. héten vett vérbõl, vasam 14. Keveselte az orvosom nagyon a hemoglobint, mert a meghatározott értékhatár egy "normál" embert vesz figyelembe, de egy kismaminak még magasabbnak kellene lennie az értékküszöbnek. Így én azóta Neo-Ferro-Folgamma-t szedek, amit az orvos írt fel. Hétfõn vesznek megint vért, remélem azóta emelkedett! 29 heteske
Nekem elõször azt mondta a doki, hogy a 20. hétig szedjem az elevitet minden nap, aztán elég 2 naponta, vagy még ritkábban. Vérvételre a védõnõ javaslatára úgy mentem, hogy elõtte 3-4 napig nem szedtem be az elevitet, hogy lássák, hogy anélkül hogy állunk, és sajnos nem lett jó a vérkép elevit hiányában, így én végig szedtem minden nap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A védõnõm azt mondta, hogy szerinte szedjek az elevit mellé béres vasat is, mert az jobb, mint a pezsgõtabletta. Ki is fogom próbálni, mert a pezsgõtabletta íze nem igazán jön be. Jó babavárást mindenkinek!
Szia! Nekem a 36. héten volt 95 g/L, nekem is azt mondták, hogy szedjek vasat. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!