Találatok a következő kifejezésre: A Vérvételi a (1227 db)

Kombinált tesztnél lehet úgy is, hogy az uh-ot az Istenhegyin kérem, a vérvételt a kórházban (uh. Után)?

Csak azért, mert így olcsóbban megúsznám.

Legjobb válasz: Nem hinném...Ez egy kombinált vizsgálat, az uh és vérvétel szorosan összefügg egymással.

Nem hinném...Ez egy kombinált vizsgálat, az uh és vérvétel szorosan összefügg egymással.

6+4 hetes terhes vagyok és a vérvételen a HCG nagyobb mint 5000 mIU/ml lett. Jó ez az eredmény?

Legjobb válasz: Konkrét számot nem tudsz? Amúgy semmit nem jelent ennyi idõsen már inkább az UH a mérvadó. A HCG növekedése akkor jó, ha kb két naponta duplázódik, csak a követéses hcg vérvételnek van értelme. Uh-n voltál már?

Konkrét számot nem tudsz? Amúgy semmit nem jelent ennyi idõsen már inkább az UH a mérvadó. A HCG növekedése akkor jó, ha kb két naponta duplázódik, csak a követéses hcg vérvételnek van értelme. Uh-n voltál már?
Amúgy itt van egy oldal, itt mindent leírnak, elég tág a tartomány, szóval tényleg semmitmondó egyszeri érték. http://www.baby2see.com/preconception/hcg.html
A kérdező hozzászólása: szept.23-án voltam UH-on, akkor 8mm-es petezsák volt és benne egy pici embrió :) De még nem vert a szívecskéje, akkor voltam 5.hetes. Ma megyek megint, ma már látnom kell, hogy ver a kis szíve. Ma vagyok 6+5 hetes terhes :)
Akkor biztos minden rendben lesz, ne foglalkozz a hcg-vel, mert nincs jelentõsége, ha van UH. Sok sikert:)
Mizujs? Mi volt uh.-n?
A kérdező hozzászólása: Ma megyek fél 3-ra, írok majd, hogy mit láttunk :)
A kérdező hozzászólása: 6mm-es a kisbabánk és szépen ver a kis szívecskéje :) petezsák, szikhólyag mérete tökéletes, úgyhogy minden rendben van :)

A vérvétel a menstruáció elmaradásának első napján negatív eredményt hoz, az teljesen biztos, hogy negatív?

Vagy még lehet reménykedni? Van egy halvány pozitív tesztem és mégis negatív a vérvétel eredménye.

Legjobb válasz: Hát, sajnos a teszt hamarabb téved, mint a vérvétel. A teszt is meg a véredbõl is a HCG mennyiséget vizsgálják. Szerintem nem nagyon érdemes sajnos reménykedni, de ha nem jön meg akkor 1 hét múlva érdemes mégegyet csinálni!

Hát, sajnos a teszt hamarabb téved, mint a vérvétel. A teszt is meg a véredbõl is a HCG mennyiséget vizsgálják. Szerintem nem nagyon érdemes sajnos reménykedni, de ha nem jön meg akkor 1 hét múlva érdemes mégegyet csinálni!
Szia! A HCG a vizeletben 3 nappal késõbb jelenik meg, mint a vérben. Ha a vérvétel és a teszt ugyanazon a napon készült, az szerintem azt jelenti, hogy elkezdõdött valami, de sajnos nem maradt meg. :-( Valószínûleg ha csinálnál még mostanában tesztet, az halványabb lenne, esetleg az is negatív lenne már. de fel a fejjel, ez azt is jelenti, hogy van remény, talán már a következõ hónapban sikerülni fog.
Szia! Nekem a mensi elmaradása után 5 nappal a vérvétel negativ lett, majd egy hét múlva kiderült, hogy mégis terhes vagyok:) )) Úgyhogy van remény

Pontosabban mikortol mutatja ki a vérvétel a terhességet? Igaz hogy pár napos terhességet nem mutat még ki? Mondjuk 2 napos terhességet?

kérlek vàlaszoljatok fontos lenne

Legjobb válasz: Nem igaz, a vérvétel is a HCG-t mutatja ki. A HCG a beágyazódástól termelõdik csak, akkor már (az utolsó vérzés napjától számítva) legalább 3 hetes terhes vagy. http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/betahcgterhessegalatt..

Nem igaz, a vérvétel is a HCG-t mutatja ki. A HCG a beágyazódástól termelõdik csak, akkor már (az utolsó vérzés napjától számítva) legalább 3 hetes terhes vagy. http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/betahcgterhessegalatt..
A kérdező hozzászólása: kosszi a valaszt ezt akartam hallani mert az orvos ossze vissza beszel, a vérvétel eredménye utàn azt mondta pàr napos vagyok kb... De ez lehetetlen mert pàr nap utan nem mutatja ki a vérvétel..

Befolyásolja a vérvételt a menstruáció?

Ha esetleg úgy mennék vért vettetni, hogy megvan, befolyásolná?

Legjobb válasz: Nem.

Nem.

Kombinált teszt eredményét befolyásolhatta, hogy a vérvétel a 14+1 héten történt?

Rossz lett a vérvétel eredménye, 1:55 lett a kockázat. A tarkóred? jó, 1,9 volt.

Legjobb válasz: Sztem késõbb lett megcsinálva, azért. Hány éves vagy?

Sztem késõbb lett megcsinálva, azért. Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 30 vagyok. A doki azt mondta még nem késõ, de néhány helyen azt olvastam, hogy betöltött 14 hét után már nem jó az eredmény.
Nekem azt mondták, hogy 13+6 napos korig lehet megcsinálni. Szerintem kérj integráltat.

Ti hogyan vettétek rá magatokat a vérvételre a legelső alkalommal?

Nemsokára mennem kell vérvételre, de sehogy sem tudom rávenni magam hogy elmenjek, mivel félek attól hogy fájni fog..(most megyek életemben el?ször)

Legjobb válasz: én nem féltem tõle soha.. nem olyan fájdalmas, alig érzel valamit - kicsit furi érzés , de az oltás sokkal jobban fáj szerintem.. ne parázz, csak menj el simán

én nem féltem tõle soha.. nem olyan fájdalmas, alig érzel valamit - kicsit furi érzés , de az oltás sokkal jobban fáj szerintem.. ne parázz, csak menj el simán
Hát ha muszáj menned, akkor nem kell magad rávenni, mert úgyis mész, akár tetszik, akár nem. A te érdeked. Egyébként, ha ügyes a nõvér (és valószínûleg az, mert nap mint nap ezt csinálja, rengeteg embertõl vett már vért) és te sem nyavalyogsz vagy ficánkolsz, akkor fél pillanat alatt megvan. És annyi fájdalmat érzel csak, mintha valaki erõsebben belédcsípne. Tényleg nem vészes, de ehhez te is kellesz, meg hogy nyugodtan ülj abban a 2mp-ben. Én mindig féltem a tûtõl, én sírtam mindig a leghangosabban oltásoknál is. Ma meg rendszeres véradó vagyok, és az majdnem fél liter vér, nem 3 kémcsõ :D
Nem a fájdalom miatt félsz, hanem hogy tû van a kezedben. Ne nézz oda, gondolj valami másra, és pikk-pakk vége is.
Engem mindig érdekelt ez a fehér köpenyes világ, az oltást is, a vérvételt is mindig végignéztem, nem féltem. Nem fáj, nyugi. És kevesebb mint fél perc és megvan!
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztató szavakat és tippeket..:DD Így talán már könnyebb lesz.:) )
Szerintem nem néznem vizeletet.
leversz egy liter töményet és ha másnap reggel felkelsz, akkor semmi bajod sincs
Szokták, mivel a vizeletben is nézik a bilirubint, illetve az uribilinogént. A vérkép/vizelet/májfunkció amúgy is sztandard, szinte mindig felírják a beutalóra.

Az integrált tesztem eredménye: Down: 1:100. 000, Velőcső-záródás kockázata 1:930. Ez utóbbbi zavar egy kicsit. Az AFP 1, 82, a vérvétel a 16. héten volt, de nem betöltött 16. -on. Az inhibin A: 2, 43 MoM. Ezek jó értékek? Milyen inhibin érték a jó?

A többi értéket is megírom: PAPP-A: 1,46 MoM. Total hCG: 1,23 Mom, szabad ösztriol: 1,14 Mom.

Legjobb válasz: Mindegyik érték negatív, szerintem semmi baj nincsen vele. :) Akkor lenne gáz, ha 1:250-hez lenne az eredmény, a 930 az jó eredménynek számít. Persze, jobb lenne, ha 1:93000 lenne, de ez is egy teljesen jó, negatív eredmény. Ne izgulj! Nekem 1:590 volt, elszaladtam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba genetikai ultrahangra Dr. Hajdú Krisztina orvos genetikushoz, õ is megvizsgált és megnézte az integrált eredményeit is, és azt mondta, hogy minden rendben, a baba egészséges. Engem végsõ soron ez nyugtatott meg. S megjegyzem, ha még valamelyik doki rákérdez az integráltam eredményére, akkor Hajdú Krisztina nevére csak annyit mondanak. "Ja, ha õ azt mondta, rendben van, akkor az úgy is van." Nagyon nagy szaktekintély.

Mindegyik érték negatív, szerintem semmi baj nincsen vele. :) Akkor lenne gáz, ha 1:250-hez lenne az eredmény, a 930 az jó eredménynek számít. Persze, jobb lenne, ha 1:93000 lenne, de ez is egy teljesen jó, negatív eredmény. Ne izgulj! Nekem 1:590 volt, elszaladtam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba genetikai ultrahangra Dr. Hajdú Krisztina orvos genetikushoz, õ is megvizsgált és megnézte az integrált eredményeit is, és azt mondta, hogy minden rendben, a baba egészséges. Engem végsõ soron ez nyugtatott meg. S megjegyzem, ha még valamelyik doki rákérdez az integráltam eredményére, akkor Hajdú Krisztina nevére csak annyit mondanak. "Ja, ha õ azt mondta, rendben van, akkor az úgy is van." Nagyon nagy szaktekintély.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, megnyugtattál kicsit. A 19. hét elején elmentem 4D-re, felhívtam a doki figyelmét az eredményre, és azt mondta minden rendben van hálistennek !

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!