Találatok a következő kifejezésre: A Végső a (236 db)

Mitől van az, hogy az európai gondolkodásmód olyan irányt vett, hogy minden kultúrát próbálunk objektíven szemlélni, míg mások a végsőkig a sajátjukat tekintik jobbnak a többinél?

Legjobb válasz: Pozsonyi Ádám ,de ez most mellékes! Az viszont figyelemre méltó, hogy egy magát felsõbbrendûnek tartó "civilizált" kultúra fél más kultúráktól! Értitek? FÉL! Hát tényleg ennyire gyávák vagytok?

Pozsonyi Ádám , de ez most mellékes! Az viszont figyelemre méltó, hogy egy magát felsõbbrendûnek tartó "civilizált" kultúra fél más kultúráktól! Értitek? FÉL! Hát tényleg ennyire gyávák vagytok?
Nem értem a kérdést. Attól, hogy objektíven szemlélsz valamit, attól még tekintheted a sajátod jobbnak.
Amúgy ki ez a barom?

Nem használom el a végsőkig a már egyszer használt étolajat. Nem tudom, mit tehetnék vele?

Egy kis prosperáló faluban lakom, de még nincs nálunk szelektív hulladékgy?jtés, így a veszélyes hulladékkal gondjaink vannak. A leggyakoribb a használt étolaj. Hova kellene vinnem/leadnom, hogy ne szennyezzem a környezetet, esetleg fel lehet-e még valamire használni? Minden tippet szívesen fogadok.

Legjobb válasz: A lakóközösség összefoghat (de óvoda, iskola, öregek otthona stb. is) a begyûjtés megszervezésére, és kérhet egy nagyobb tartályt a használt étolaj elhelyezésére, errõl bõvebb felvilágosítást kérni a Biofilter Kft-tõl (Tel: 06-40/442-999). Õk vállalják a rendszeres, ingyenes elszállítást az egész ország területén. A használt étolajból biodíesel készül, de felhasználják aszfalt-, gipsz- és festékgyártásra is. http://www.biofilter.hu/

A lakóközösség összefoghat (de óvoda, iskola, öregek otthona stb. is) a begyûjtés megszervezésére, és kérhet egy nagyobb tartályt a használt étolaj elhelyezésére, errõl bõvebb felvilágosítást kérni a Biofilter Kft-tõl (Tel: 06-40/442-999). Õk vállalják a rendszeres, ingyenes elszállítást az egész ország területén. A használt étolajból biodíesel készül, de felhasználják aszfalt-, gipsz- és festékgyártásra is. http://www.biofilter.hu/
Igazán hasznos módon nem nagyon lehet felhasználni, de ha Nálatok nincs veszélyes hulladékot gyûjtõ/tároló, akkor valószínûleg másnak is van ilyen gondja, érdemes lenne az önkormányzattal egyeztetni. Tuti, kitalálnak valami ésszerû megoldást, pláne, ha több bejelentés is érkezik.
Én a teljesen leszûrt olajból (pl a fritõzbõl) szoktam a pörkölt és hasonló jellegû kaják alá tenni, új olajjal vegyesen. Lehet hogy ez nem túl egészséges, de sajnálom kidobni.
A kérdező hozzászólása: Akiket én megkérdeztem, elhasználják egészen az üledékig, azt meg a szemétbe dobják, vagy azt is feloldja a mosogatóvíz. Nekem már van több 5 literes flakonban, de csak a helyet foglalják.
A kérdező hozzászólása: Az olajat kettõnél többször elvileg nem szabadna felhasználni /rákkeltõ/. Én igyekszem betartani.
Én arra gondoltam hogy a kerti fáklyában égetem el. Nemtudom megoldható-e...
én még olyanról is tudok hogy mûködhet vele dízel jármû igaz ez bûncselekménynek minõsül azthiszem, vagy csak szabálysértés ? mindenesetre valamiért nem honorálják a nagyok hogy nem adózol a üzemanyag miatt ami eleve hülyeség mert az élelmiszerre is van adó :D az már más tészta hogy te igazából újrahasznosítasz amúgy érdekes dolgo lenne az is hogy egy veszélyes hulladék lerakóban mit csinálnak vele ? faterom néha tüzel vele...

Hogyan szamithato ki egy ajto becsukasahoz szukseges munka, ha csak a tomege es szelenek a vegso sebessege van megadva?

Legjobb válasz: Mit értesz végsõ sebességnek? Nyilván más a becsukádos sebessége, ha -lábbal berúgod -becsapja a huzat -kézzel becsukod ... Az ajtó becsukódásának teljes idejébõl mekkora rész ez a végsõ stádium?

Mit értesz végsõ sebességnek? Nyilván más a becsukádos sebessége, ha -lábbal berúgod -becsapja a huzat -kézzel becsukod ... Az ajtó becsukódásának teljes idejébõl mekkora rész ez a végsõ stádium?
A kérdező hozzászólása: csak a tomeg van megadva, es az hogy a szele mekkora sebesseggel csapodik a keretnek.


Mi a Végső Állomás 5-ben az a bizonyos 'nagy fordulat' a végén?

Nem tervezem megnézni, de az a bizonyos 'vége' érdekel..

Legjobb válasz: Az hogy a szereplõk a Végsõ állomás 5-ben a film végén Párizsba készülnek, és arra a gépre ülnek, ami az elsõ részben lezuhan... vagyis az a nagy csavar hogy ez a legújabb film az elõzménye az egész végsõ állomásnak. Vagy mi a szösz xD Egyébként nem sokról maradsz le, ha nem nézed meg, nekem nem tetszett, elcsépelt eléggé.

Az hogy a szereplõk a Végsõ állomás 5-ben a film végén Párizsba készülnek, és arra a gépre ülnek, ami az elsõ részben lezuhan... vagyis az a nagy csavar hogy ez a legújabb film az elõzménye az egész végsõ állomásnak. Vagy mi a szösz xD Egyébként nem sokról maradsz le, ha nem nézed meg, nekem nem tetszett, elcsépelt eléggé.
A kérdező hozzászólása: Ennyi lenne? Nagyobb dologra számítottam. Köszi a választ :)

Naruto Shippuden-ben a végső harc Naruto és Sasuke között melyik részben lesz? (többi leírásban)

Ma keresgéltem youtube-on és nem akartam rá találni de végül sikerült erre videóra :

Legjobb válasz: nincs végsõ harc, nem tudom hogy miez... naruto vs sasuke az 50. rész körül volt, de nem volt túl esemény dús

nincs végsõ harc, nem tudom hogy miez... naruto vs sasuke az 50. rész körül volt, de nem volt túl esemény dús
fan art....
A kérdező hozzászólása: 1.kommentelõ : de a sorozatban Sasuke megesküszik hogy elpusztítja Konohat és Narutot is.Akkor valamikor csak összefognak csapni vagy nem??? Mert én indavideón követem a Shippudent és ott még javában zajlik a háború.Vagy talán valamelyik Ovaban van benne , még azt tudom elképzelni :D 2.kommentelõ: , , fan art, , hát most mondhatjuk azt is hogy valakik megcsinálták de...de akkor mi értelme lett volna, ha nem is van benne a sorozatban?
Mi értelme? Hát mert tök jó videó lett..:) Am szerintem azért fognak harcolni hogy ki legyen a Hokage Ezt nem lehet elõre tudni hogy mi lesz, , , Még az is rejtély mik Sasuke valódi szándékai, , , ,
A kérdező hozzászólása: 3.kommentelõ: én úgy olvastam meg hallottam másoktól hogy , , állítolag, , a mangában sasuke visszamegy a faluba és versenybe szál a Hokage címért , de ez már jóval a háború után lesz , szóval nem tudom hogy mennyire igaz :DDD
1. vagyok, hidd el jobban tudom, olvasom a mangát és nézem az animét mindent tudok a narutorol! SPOILER nagato pusztitja el konohát, nem sasuke, a háború csúcspontján meg sasuke visszatér segíteni narutoéknak szoval, hidd el nincs végsõ harc :)
Jól mondja az 1-es A jelenlegi helyzet ez...:) De még történhetnek dolgok..
inkabb olvasd a mangat.
Végsõ buszmegálló :D

Gossip Girl-be Serenának mi lesz a végső munkája? Piár marad? Én nekem azt mondták hogy újságíró lesz de nem biztos! Előre köszi!?

Legjobb válasz: szerintem Serenának sosem lesz "végsõ munkája", mert semmit nem bír sokáig csinálni, de utoljára a Spectatorban volt dolgozó, de onnan Nate kirúgta..

szerintem Serenának sosem lesz "végsõ munkája", mert semmit nem bír sokáig csinálni, de utoljára a Spectatorban volt dolgozó, de onnan Nate kirúgta..

Érdekelne hogy a Végsö Akarat folytatodni fog e az rtl klubon? Mert végülis nem lett vége vagy igen?

Legjobb válasz: RTL Klub 2013. november 6. szerda 15:20 A végsõ akarat: Befejezõ rész (102. rész http://holdpont.hu/2013/10/szerda/content/v%C3%A9gs%C5%91-ak..

RTL Klub 2013. november 6. szerda 15:20 A végsõ akarat: Befejezõ rész (102. rész http://holdpont.hu/2013/10/szerda/content/v%C3%A9gs%C5%91-ak..
Csak a végsõ.
A kérdező hozzászólása: ok köszi
Viszont mivel adott a "végsõ" illetve tudod az írásbeli százalékos eredményét is, könnyen ki tudod számolni a szóbelit. :)
A kérdező hozzászólása: igen, de nekem az volt a lényeg hogy ne legyen rajta külön a szóbeli, írásbeli. és nem is lett :)
de jó

Hol tudnám letolteni a végső állomás 1, 3, 4 filmet ingyen? Aki tud az másolja be . Azt nagyon megkoszonném!

Legjobb válasz: elsõ három rész itt http://portalradio.gportal.hu/gindex.php?pg=27465819 negyedik rész itt http://napiload.downlinkz.com/2009/10/vegso-allomas-3d-data-..

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen koszonom majd lehuzom.... aj és elfelejtetem hogy a Megérzés c. filmet is be -e tudnád másolni koszi!!!!( sandra bulock játszik benne)
A kérdező hozzászólása: 2x is koszonom szépen!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!