Találatok a következő kifejezésre: A Uh-s a (233 db)

Rosszul irta le az uh-s a méreteket? Vagy csak nekem nem stimmel?

tegnap töltöttem a 28 hetet.a baba tudtommal 1-1,5 héttel kisebb..Azt mondta az uh-s hogy ? egy tökéletes 27 hetes baba..amikor irta a méreteket össze vissza csörgött a telo és ezeket irta : Bpd:61mm Fl:51 mm Thq:60mm Ofd :83mm szerintetek?azt mondta minden rendben és kb 27 hetes a babó

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html itt nézd meg

mindegy milyen fali mert nem számít, ha nincs gond.
Én is így voltam, végül kiderült, hogy mellsõ fali. Azt mondják, hogy csak ha császár van akkor számít, hogy mellsõ fali a méhlepény, hogy nehogy belevágjanak. Hát nekem császárom volt, de a kutya se nézte, hogy hol van.
A kérdező hozzászólása: Valószínüleg császáros leszek.

A Uh-s képre a Crl-t vagy a teljes hosszát írják?

mert nekem elvileg a Crl 60mm a képen meg 7, 4 cm van, nost melyik a jó?

Legjobb válasz: Teljes hoszt nem tudnak mérni csak a szülés után!

Teljes hoszt nem tudnak mérni csak a szülés után!
Szia.CRL -RT írnak, azaz az ülõmagasság, azaz a deréktól a feje búbjáig.

MIt jelent ha a menstruációs hetek és az Uh-s hetek szinte megegyeznek?

Uh-s heteknek nem a terhesség valódi korát kellene mutatnia? Tehát akkor 2 héttel nagyobb a babám? Vagy pont ez a normális? Ilyenkor lehet következtetni hogy a 14. napon fogant? Kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: Milyen uh-s hetek? Ha pl 12 hetes vagy, és uh-on is 12 hetesnek látszik, akkor a babád vsz. pont középidõben foganhatott, ha szabályosak a ciklusaid. Mindenhol, uh-n is korrigált korral számolnak.

Milyen uh-s hetek? Ha pl 12 hetes vagy, és uh-on is 12 hetesnek látszik, akkor a babád vsz. pont középidõben foganhatott, ha szabályosak a ciklusaid. Mindenhol, uh-n is korrigált korral számolnak.
Ugyanúgy a + 2 héttel írják az UH-s papírokra is a terhességi hetet. Az a jó ha megegyezik, így nem érnek meglepik :)
A terhesség pontos kora az utolsó menstruáció elsõ napjától számítódik. A magzat ettõl átlagosan kettõ héttel kisebb korú, de mivel a fogantatás ideje nem pontos, és az orvostudomány szeret egy már fix, látott, objektíve megfogható eseményhez kötni, ezért minden terhesség (hacsak nem extrém hosszú ciklus elõzte meg), a menstruáció elsõ napjától számítódik. Tehát a 12 hetes uh a 10 hetes magzat méreteit fogja neked megadni, a 18 hetes a 16 hetesét. De az uh is a korrigált korral számol, tekintve, hogy a magzat kora valójában ismeretlen. x+/-2 hét.
Igen az az ideális, ha a 2 egyezik. Nekem sajnos nem és már kb a 4. idõpontot adták a szülésre:) ! Tegnap voltam 12 hetes uh-on és kiderült, hogy 13+2 vagyok:)
Igen. Az ultrahang kormeghatározásnál egyébként arra jó, hogy alátámassza a kalkulált kort, vagy éppen megcáfolja. Ha megegyezik, akkor feltételezem szabályosak a ciklusaid, és minden bizonnyal középidõ körül fogant a baba. Tökéletes korú a babád. (A magzati méreteket egyébként a Hadlock számítással mérik itthon, és ez is a terhességi korhoz kapcsolódik. Effektíve a magzat korával sehol nem számolnak, nem érdemes.)
A kérdező hozzászólása: A menstruáció alapján számolva 10+4 vagyok, az Uh adataiból számolva 10+2. Akkor ez a normális, és valószínûleg a 14. napon fogant? TEhán nem nagyobb 2 héttel a baba? Az uh nem a terhesség pontos korát mutatja, hanem ugyanúgy mint a menstruáció alapján számolt heteket? Bocsi, ha értetlenkedek...
A kérdező hozzászólása: Kedves 4-es! Akkor a te meglátásod szerint is az a legjobb ha a menstruációs adat és az Uh-s adat megegyezik, mert akkor tehetõ pont 2 héttel késõbbre a fogantatás?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!

Van 2 uh időpontom, az egyik január 4-én a másik március 14-én a kettő között mikor érdemes megcsináltatni a 4d-s uh-t? Esetleg meg van szabva milyen sürün lehet uh-t csinálni?

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? Nincs meg szabva. Én 19 hetesen voltam a genetikai kötelezõ uh-n. 20 hetesen mentem elõször magán dokihoz, akkor ott õ is csinált egy uh-t. A 24. hétre hívott vissza, megint volt uh, 26 hetesen voltam 4d-n. 30 hetesen a kórházban kötelezõ uh-n.

Hány hetes vagy? Nincs meg szabva. Én 19 hetesen voltam a genetikai kötelezõ uh-n. 20 hetesen mentem elõször magán dokihoz, akkor ott õ is csinált egy uh-t. A 24. hétre hívott vissza, megint volt uh, 26 hetesen voltam 4d-n. 30 hetesen a kórházban kötelezõ uh-n.
A kérdező hozzászólása: Ma vagyok 17 hetes. Párommal azt beszéltük, hogy a márciusi uh után kellene a 4d-st megcsináltatni, mert akkor már olyan a képen, mint ahogy meg fog születni. Azért kérdeztem, mert állítolag ott jobban meg tudják mondani a baba nemét. :)
Ha a lábait úgy rakja ott sem tudják megmondani. Szerintem februárra kérhetsz egy idõpontot, csak nagyjából számoltam ki, 25-27 hetes leszel akkor. Az ideális kor 4D-re.
Szerintem is a 25-27. hét között menjetek 4D-re!

S. O. S! Tegnap a 4D uh-n a babámnak agyi oldalkamra tágulatot találtak!?

Nagyon megijesztett tegnap az uh-n a n?,mert azt mondta,hogy mindkét oldalkamra hátsó szarva 7mm,és asszem azt mondta,hogy 6 a határérték.15 hetes 5 napos vagyok az uh szerint.Volt már valakinek hasonló,és egészséges babája született?Természetesen elmegyek genetikushoz is!

Legjobb válasz: Menj el máshova is UH-ra. És ne pánikolj. Egyik ismerõsömet is megijesztették a 4D-sen, hogy nem fejlõdik a gyerek agya. Aztán elment az SZTK-s UH-ra és ott mindent rendben találtak. Teljesen egészséges babája született, pedig olyan sírógörcsöt kapott a 4D után, hogy csoda, hogy nem vetélt el.

Menj el máshova is UH-ra. És ne pánikolj. Egyik ismerõsömet is megijesztették a 4D-sen, hogy nem fejlõdik a gyerek agya. Aztán elment az SZTK-s UH-ra és ott mindent rendben találtak. Teljesen egészséges babája született, pedig olyan sírógörcsöt kapott a 4D után, hogy csoda, hogy nem vetélt el.

A szolnoki Hetényi Géza kórházba mennyibe kerül egy uh-s kép?

Olvastam már hogy egyes helyeken csekken előre kell befizetni x összeget és utána adnak képet.. Ez a Hetényibe hogy működik? Remélem tud valaki segíteni! Előre is köszönöm a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Nekem mindig ingyen adtak. igaz nem minden alkalommal, de szepen kertem es az uh nenik gyongyszemek voltak;)) En Uri-Szabohoz jartam, o is csaszarozott meg. Sosem vartam egy percet sem. Mindig egybol mentunk uh-ra. Sosem szolt azert, hogy kepet kunyeralok ;))

Nekem mindig ingyen adtak. igaz nem minden alkalommal, de szepen kertem es az uh nenik gyongyszemek voltak;)) En Uri-Szabohoz jartam, o is csaszarozott meg. Sosem vartam egy percet sem. Mindig egybol mentunk uh-ra. Sosem szolt azert, hogy kepet kunyeralok ;))
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!:)
nem lesz sok, nyugi. van olyan ismerõsöm, akit naponta ultrahnagoztak és semmi baja, bajuk nincsen. Tudják az orvosok mit csinálnak.
Nem sok, menjél nyugodtan. Esetleg mutasd meg a dokidnak a 4D-s képet és méreteket. Az én dokim azt mondta, ez kiváltja az õ UH-ját, hiszen a 4D-sek is mindent megvizsgálnak.

A genetikai UH (ha elküldenek rossz afp-vel) miben különbözik a 4d-s UH-tól? Más a gép? Mást is néznek?

Legjobb válasz: uh nem különbözik csak egy másik genetikus is megnézi

uh nem különbözik csak egy másik genetikus is megnézi
Nekem sima 2d-s uh volt a genetikai, utána a genetikus elmondta a papíron szereplõ értékeket, amit magamtól is tudtam. Szóval ez volt egy genetikai tanácsadás... és mehettem amniocentézisre, hiába a tökéletes uh eredmény...

Mennyibe kerül egy uh kép a Debreceni klinikán? Ill 2 vagy 3D-s uh szokott lenni?

Alacsony afp miatt kell egy barátnõmnek odamennie.

Legjobb válasz: 1000 ft 1 db fekete-fehér kép szerintem 2D de lehet hogy 3D

1000 ft 1 db fekete-fehér kép szerintem 2D de lehet hogy 3D
Szia! Április 25-én voltam 12 hetes UH-n. A klinikán 2D-s ultrahangot csinálnak. Ha szeretnél képet akkor amikor csinálják az ultrahangot akkor szólni kell. 2 ezer forintba kerül és nem valami jó minõségû magyarul az ég világon semmi nem látszik tök homályos!
Nekünk nem lett homályos igaz mi a 18 hetes uh-ról kértünk képet egyet oldalról egyet meg az arcáról, igaz 2D de már olyan szépen látszott minden :) akkor még 1000 Ft/db volt mi februárban voltunk. 1. voltam
Szia, nekünk 2 000 Ft volt par hónapja, es 2D-s.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!