Találatok a következő kifejezésre: A TV-ből filmek (6 db)

Számítógéppel a tv-ből tudok letölteni filmeket? Ha igen hogyan kell és mi kell hozzá?

Legjobb válasz: Szó szerint nem tudsz letölteni, hanem egy TV (tuner)kártya segítségével menetközben rögzíted. Általában adnak a TV kártyához adnak is megfelelõ rögzítõ szoftvert.

Szó szerint nem tudsz letölteni, hanem egy TV (tuner)kártya segítségével menetközben rögzíted. Általában adnak a TV kártyához adnak is megfelelõ rögzítõ szoftvert.
:) igen t vtuner kártya :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
:) )

Jó üzlet a VHS kazetták DVD-re írása? És a tv-ből DVD-re írt műsorok, filmek árusítása dvd-n?

Legjobb válasz: Ne vágj bele :D Te nem nagyon régóta foglalkozhatsz ezzel :D Na figyi Amit a tv ben leadnak azt azért teszik mert már nincs rajta jogdijj és már a kutya sem veszi meg sehol!! Évekkel ezelött elkezdtek bezárni a videotékák amikor elkezdett terjedni a neten a sok ingyen letölthetö film, én azokban az idõkben ingyen hordtam haza zsákszámra mûsoros videokazettákat amiket kidobtak volna a szemétbe a csõdbement tékások! Nemhogy 2 ezer ft ért de még 2 forintért sem fogja megvenni senki sem, kár a lemezt pazarolni nézz körül a csapból is a filmek folynak. Talán pár havert behuzhatsz vele párszor a csõbe de milliókra ne számíts :P

Ne vágj bele :D Te nem nagyon régóta foglalkozhatsz ezzel :D Na figyi Amit a tv ben leadnak azt azért teszik mert már nincs rajta jogdijj és már a kutya sem veszi meg sehol!! Évekkel ezelött elkezdtek bezárni a videotékák amikor elkezdett terjedni a neten a sok ingyen letölthetö film, én azokban az idõkben ingyen hordtam haza zsákszámra mûsoros videokazettákat amiket kidobtak volna a szemétbe a csõdbement tékások! Nemhogy 2 ezer ft ért de még 2 forintért sem fogja megvenni senki sem, kár a lemezt pazarolni nézz körül a csapból is a filmek folynak. Talán pár havert behuzhatsz vele párszor a csõbe de milliókra ne számíts :P
Nem olyan jó üzlet és illegális is. A házi VHS az más, de akinek ilyesmije van, annak sok van, és nem szeret sokat fizetni érte, pedig eléggé idõigényes munka (munkahelyemen csinálunk ilyet).
Hogy lenne jó üzlet? Ma már szinte mindent le lehet tölteni, vagy eredeti DVD-n megvásárolni. Amit a TV-ból veszel föl, az nyilván nem premier film, hanem több éves, szóval azt a boltban is megkpja mindenki 1-2 ezer forintért originál csomagolásban, tévélogó és reklámmegszakítás nélkül, DVD minõségben, nem pedig VHS-ben. Szerintem felejtsd el.
A kérdező hozzászólása: A második hozzászólónak: Sok film van a tévében, amit netõl lehetetlen letölteni, és interneten sincs fenn! Ha pedig fenn van, akkor idegen nyelvû, és felirat sincs hozzá. Vagy csak dvd forgalmazónál van meg, sok ezer forintért. Az igényesebb mûvészfilmekhez nem, vagy igen drágán lehet hozzájutni. A tévés mûsorokat meg sehol nem lehet kapni..
A kérdező hozzászólása: Az elsõ hozzászólóak: én olyan 2000 Ft-ra gondoltam. Ez sok?
2000 Ft rengeteg. Mi 690-ért csináljuk óráját a családi videjónak (ebben a DVD is benne van). Üdv: az elsõ hozzászóló

Hogyan kell felvenni DVD-re filmeket a TV-ből? és át kell utána konvertálni vagy vmi ilyesmi?

Chili dvd lejátszóm van ha ez segít vmit... meg felvev?s a tévénk(T-Home), csak szeretném vhogy lementeni a felett filmeket a gépre vagy tudom is én pls segítsetek

Legjobb válasz: Szerintem az nem fog menni, egyszerûen mûszakilag úgy oldották meg, hogy lehetetlen legyen.

Szerintem az nem fog menni, egyszerûen mûszakilag úgy oldották meg, hogy lehetetlen legyen.
Ha a tévéd digitális tunerét használod a mûsorok vételére és nem valamilyen beltéri egységet, ami mondjuk HDMI-val / Scarttal van összekötve a televízióval, akkor pendrive-ra fel tudod venni az adásokat. Attól függõen, hogy a T-Home MPEG2-t vagy MPEG4-et használ kell beszerezni a megfelelõ konvertáló programot - pl. a Freemake Video Converter igen sokoldalú és ingyenes - amivel át tudod konvertálni az adást a DVD-lejátszó által is lejátszhatóba. De amennyire én tudom, a T-Home-nál mindenképpen adnak beltéri egységet a digitális csomagokhoz, így szinte biztosan nem fog menni a dolog.
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm


A TV-ből felvett filmek tele vannak oda nem kellő infókkal ("hamarosan folytatjuk", "Holnap táncverseny", stb). Hogyan lehet leszedni ezeket a filmekről?

Legjobb válasz: A logókra gondolsz? Tökéletesen nem lehet eltüntetni többé. Van néhány videószerkesztõ progi amivel el lehet fedni, vagy homályosítani, de csodát ne várj tõlük. Undorító amikor mind a négy sarokban villog valami, de sajnos el kell fogadni, vagy ami a jobb megoldás nem kell nézni. Én ez utóbbi mellett maradok.

A logókra gondolsz? Tökéletesen nem lehet eltüntetni többé. Van néhány videószerkesztõ progi amivel el lehet fedni, vagy homályosítani, de csodát ne várj tõlük. Undorító amikor mind a négy sarokban villog valami, de sajnos el kell fogadni, vagy ami a jobb megoldás nem kell nézni. Én ez utóbbi mellett maradok.
Ebbõl a szempontból is látszik mennyire színvonalas a HBO. csak egy logo van rajta, az is áttetszõ, még a korhatár ábra sincs kitéve, csak a film elején bemondják. pl onnan felvenni a filmeket nagyon hálás dolog, mert se reklámok, se idegesítõ bigyók... Viszont fizetõs csatorna... U.i.: a bigyókat nem lehet eltûntetni a felvételrõl, csak a reklámot tudod kivágni videószerkesztõ-programmal.
A lejátszód csak 1GB-ig kezeli a filmeket. Konvertáld úgy, hogy 1 film legyen 2 darabban, tehát 1-1 rész legyen kisebb mint 1 GB.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) És hogy tudom 2 felé szedni konvertálásnál?

Hogy lehet TV-ből úgy felvenni, hogy a ttx felirata (hallássérülteknek) is rajta legyen? Így könnyebb megérteni a külföldi csatornákon a filmeket.

Némely digitális adónál van felirattámogatás ttx nélkül is, de nem mindegyiknél. Létezik ttx módban tárolás gomb a távirányítón, de nem tudom, hogy m?ködik, mit, hol tárol, nincs részletezve.

Legjobb válasz: Próbálgasd.

Próbálgasd.
egy kis trükkel igen, a tv-képet kell felvenni
A kérdező hozzászólása: Köszi. Van valami közelebbid is? Van ilyen funkció a felvevõn? "vincseszteres " digitális felvevõm van.
a tv-be kell rádugni a scart kábelt, és az onnan kijövõ jelet kell a felvevõbe vinni. Az upc és tsai által adott felvevõs dekóderrel ezt nem lehet megjátszani, csak rendes dvd felvevõvel, vinchesteres felvevõvel, videómagnóval, ami mindentõl független.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem scartkábellel van a box(Samsung) és a tv összekötve, hanem egy jobb, újfajta kábellel.
Nem fog menni így. Neked sztem felvevõs dekódered van, de az nem jó erre a célra. Mindenképpen scart kábellel kell összekötni, mert az analóg jelet visz át, és neked mindenképpen azt kell leloponi ami a képernyõn látszik. Ha van még egy sima videómagnód, azzal is ki tudod próbálni, és rájössz a megoldásra.
Az a lényeg, hogy "visszakötés" legyen a TV-bõl a felvevõbe, mert digitálisan (laposkábelesen - hdmi) nem tudod lelopni a TV képernyõt (sajnos) csak analóg módon. Ez az egyetlen lehetõség, hogy a teletext felirata és a tv kép összemosódjon. A felvevõt AV módra kell átkapcsolni, és az arra bejövvõ (ami a TV-bõl kimenõ) jelet vegye fel. Elõször nekem is furcsa volt az ilyen összekötés, de teljesen logikus, hogy így is be lehet kötni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy törõdtél velem. Az a helyzet, hogy ez az adó csak a digitálison jön be. Újabban van néhány adónál némelyik adásnál saját (digitális nem ttx-es felirata), amit a boxon be lehet állítani. Reménykedem, egyre több lesz ilyen.
Hát, túl sok jót ne remélj. A digitális tv-zés egy nagy parasztvakítás azt leszámítva, hogy a képe szép. De az is csak akkor, ha minden okés, mert ha nem akkor törik-szakad, be se jön. Összevissza vannak a képarányok, kilóg-belóg-torz rendszeresen. A lapos tv-ken nem lehet csak úgy rögzíteni, mert csak nem lehet, pedig simán lehetne. Egy kis usb-s külsõ dvd lejátszót se lehet rájuk dugni, mert nem lehet, pedig lehetne, de csak nem. Mindezeknek semmi más oka nincs, csak az, hogy a kedves user nehogy túl jól érezze magát. Marketingpolitika, piackutatás... csak nem a mi érdekünkben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!