Találatok a következő kifejezésre: A TGyás-t a többi (2 db)

A TGyás-t és a többi papírt mikor intézem már kell lennie a babának lakcímigazolójának meg taj kártyájának?

De a mi okmányirodánkban 1 hónappal el?re kell húzni számot mert természetesen olyan sokan vannak. Vagy ez hogyan megy?

Legjobb válasz: A Tgyás-t a munkahelyed intézi ha kifizetõhely,ha nem neked kell bevinni a TB-hez.Ha szülés elõtt kezded meg nem kell mert még ugye nincs.Az okmányirodába adják ki szülés után kb 8napra az anyakönyvi kivonatot,és a lakcímkártyát.A taj-számot kb 1.5hét múlva küldik postán keresztûl a Tb-tõl.Az egyszeri anyaságira és családi pótlékra pedig az Államkincstárnál kell beadni a kérelmet ahoz kell a baba okmányai is.Egy kérõlapon tudod intézni csak behúzod hogy egyszeri anyasági és családi pótlékra.Üdv 35hetes kismama

A Tgyás-t a munkahelyed intézi ha kifizetõhely, ha nem neked kell bevinni a TB-hez.Ha szülés elõtt kezded meg nem kell mert még ugye nincs.Az okmányirodába adják ki szülés után kb 8napra az anyakönyvi kivonatot, és a lakcímkártyát.A taj-számot kb 1.5hét múlva küldik postán keresztûl a Tb-tõl.Az egyszeri anyaságira és családi pótlékra pedig az Államkincstárnál kell beadni a kérelmet ahoz kell a baba okmányai is.Egy kérõlapon tudod intézni csak behúzod hogy egyszeri anyasági és családi pótlékra.Üdv 35hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszike a segítséget jó babavárást és kellemes szülést egy 29 hetes kismama :D

Hogyan kell intézni a tgyás-t, anyasági segélyt és a többit?

Valaki át tudná küldeni nekem az ehhez tartozó igénybejelent? lapokat? Mindenhol csak valami pótlapot tudok letölteni :(

Legjobb válasz: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130?SSID=c1569e6185137.. Családi pótlék. (alul vannak a nyomtatványok) http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135 Anyasági támogatás http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34,35358&_.. Tgyás. Közép tájon nyomtatványok biztosítottak részére között találod. A nyomtatványok ügyében valószínûleg a munkahelyed is tud segíteni, mert nem alapvetés, hogy mindenkinek nete és nyomtatója van otthon.

http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130?SSID=c1569e6185137.. Családi pótlék. (alul vannak a nyomtatványok) http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135 Anyasági támogatás http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34, 35358&_.. Tgyás. Közép tájon nyomtatványok biztosítottak részére között találod. A nyomtatványok ügyében valószínûleg a munkahelyed is tud segíteni, mert nem alapvetés, hogy mindenkinek nete és nyomtatója van otthon.
SZia!Én ugy tudom hogy amikor megszületik a baba, akkor a munkáltatód kiküldi a papirokat, amit neked vissza kell küldeni kitöltve.Nekem legalábbis eszt mondták a munkahelyen.Ha az egyszeri anyasági segélyre gondolsz ahozz meg az Államkincstárhoz kell majd menni, aszt hiszem.A családi pótlékot meg jobb ha a párod igényeli a munkahelyén.Remélem tudtam segíteni.Üdv:10hetes km.
Én megkértem a férjemet, hogy a munkahelyén az ügyintézõ nyomtassa ki a szükséges papírokat. Kellenek fénymásolatok is a magánnyugdíjpénztári tagságról, születési anyakönyvirõl. Hiába van itthon netem és nyomtatóm, én is belezavarodtam, hogy akkor mi is kell, többször is átnéztem, és mondogattam magamban, hogy nem lehetek ilyen béna, hiszen pár éve még irodán dolgoztam:D De egyszerûen nem jöttem rá, hogy melyik papír kell. Esetleg ha van valami ismerõsöd, aki ilyen helyen dolgozik, kérd meg, hogy felesleges papírokat ne kelljen kitölteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:) Sokat segítettetek, kicsit elveszve éreztem magam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!