Találatok a következő kifejezésre: A TGYÁS-hoz mennyivel (2 db)

Mennyivel kaptál kevesebbet a TGYÁS-hoz képest?

Vagyis mennyi volt a GYED-ed?Sokkal kevesebb lett,mint a TGYÁS?Ezrek vagy 10 ezrek-kel lett kevesebb?

Legjobb válasz: 10-12 ezerrel kevesebb

10-12 ezerrel kevesebb
Egy cseppecskét kevesebb lett. 230 ezer volt a TGYÁS-m és 111 ezer a GYED-em.
Kettesnek azért, mert max. gyedet kap, nem az átlagkeresetébõl számolják, mert meghaladja a bruttód a 196 ezer forintot. A tgyásból csak 16% Szja-t vonnak. A gyedbõl az SZJA mellett levonják még a nyugdíjjárulékot és a TB-t is, azért kevesebb. A gyed nekem is 10 ezerrel lett kevesebb. Ez attól függ, mennyi a gyed bruttója. Nem mindegy hogy bruttó 90 ezerrel számolunk, vagy bruttó 70 ezerrel. Ugye minél nagyobb a bruttó, annál több a levonás is.
170 volt a tgyás-om, most max gyed-et kapok 60e a különbség. Nem kevés, de készültünk rá.
Az egyik elõttem válaszolónak: gyedbõl nem vonnak tb-t. Csak szja és nyugdíjíjárulék a levonás belõle.p, KÉrdezõ, óriási különbség is lehet tgyás és gyed között, mert a gyed maximált minden esetben, míg a tgyásnak csak bizonyos esetben van felsõ korlátja. Ha a béred 196 ezer alatt volt, akkor általánosságban elmondható, hogy 10%-al lesz kevesebb a gyed, mint a tgyás volt. Nekem pl. 170 ezer volt a tgyás, 101 ezer a gyed, mert a bruttóm jóval 200 ezer felett volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azért érdeklõdtem, mert ma kaptam meg a TGYÁS-t. A kalkulátorral, amit belinkeltél kiszámoltam, de én annál sokkal többet kapok, és nem értem miért. Kiváncsi voltam, hogy a GYED-em is ilyen jól fizet e majd.
260000 volt a tgyás, 50000 gyed. Komoly nem?
5 ezer forinttal lett kevesebb a GYED-em. Én még a "jól jártam" kategóriába esek. Viszont a GYED kompenzációm pedig 6800 Forint/hó. Szóval .. most mégsem érzem meg ezt a különbözetet.
A kérdező hozzászólása: Ja, értem mostmár! És akkor hogy tudom kiszámolni, hogy nekem mennyi lesz a GYED-em?
A kérdező hozzászólása: 2-es! 100 ezerrel lett kevesebb?? Hu...az nagyon sok :(
A kérdező hozzászólása: Értem már.A bérem bruttó 164 ezer. Így akkor nem lesz sokkal kevesebb a GYED-em, mint a TGYÁS. Köszi mindenkinek!!További szép napot nektek!

A TGYÁS-hoz képest mennyivel lesz kevesebb a GYED?

Azaz ha a TGYÁS a fizum 70%-a a GYED hány %-a?

Legjobb válasz: Nekem kb.3000.-Ft-tal lett kevesebb.Szerintem az is 70%, csak terheli valami levonás???Butaságot nem akarok írni, de az biztos hogy egy csomag pelenka árával kevesebb.De még így is sokkal több mint a GYES!

Nekem kb.3000.-Ft-tal lett kevesebb.Szerintem az is 70%, csak terheli valami levonás???Butaságot nem akarok írni, de az biztos hogy egy csomag pelenka árával kevesebb.De még így is sokkal több mint a GYES!
A GYED is, de az maximalizálva van, max.kb.90lehet. A TGYÁS pedig a fizud 70%-a, úgy tudom nincs maximalizálva.
én úgy tudom a tgyásba beleszámít a mozgóbér, prémium, minden egyéb juttatás, a gyed meg a fix. alapfizetésedbõl van.
Annyi a ülönbség, hogy a TGYÁS a fizetésed ÁTLAGÁNAK a hetven százaléka, tehát ebbe beleszámít a túlóra, meg a jutalom, prémium, ilyesmik. A GYED-et viszont a törzsbéred alapján számítják. Nekem pl. sok túlórám volt, meg sokszor volt jutalompénz osztás is (multinál dolgoztam, voltak a dolgozók között versenyek, amikért pénzt lehetett kapni, ezek beleszámítottak), szóval nekem egy pár ezer forinttal több volt a TGYÁS. Ha jól emlékszem, kb. 50 ezer forint volt, most viszont három hónapja GYED-et kapok, ez 46.000 körül van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!