Találatok a következő kifejezésre: A TGYÁS jár 24 (4 db)

A TGYÁS kötelezően jár 24 hétig, vagy a munkálatató dönti el, hogy meddig kapod?

Én eddig azt hittem, hogy ez mindenkinek jár, aki dolgozik. De az unokatestvérem, aki pár hete szült, nem kap csak GYED-et. Már közel tíz éve dolgozott a munkahelyén, szóval ezzel biztosan nem volt gond. Vagy azzal lehet ez összefüggésben, hogy szinte végig betegállományban volt, mert veszélyezetett terhes volt?

Legjobb válasz: Szia a terhességi gyermekágyi segélyt úgy kell igényelni lehet már a szülés elött kérni négy héttel.Ez úgy történik hogy elmész a házi orvosodhoz és megmondod neki hogy te szülési szabadságra szeretnél menni és szeretnéd igényeli a TGYÁS-t!A Tgyás a szülési szabadság ideje alatt jár 6 hónapig,de csak annak aki igényli,és aki a szülés elötti 2 évben legalább 180 napig biztositott volt!Majd azzal a papírral amit adott elmész a munkáltatódhoz és oda adod neki.A többit majd õ mondani fogja.

Szia a terhességi gyermekágyi segélyt úgy kell igényelni lehet már a szülés elött kérni négy héttel.Ez úgy történik hogy elmész a házi orvosodhoz és megmondod neki hogy te szülési szabadságra szeretnél menni és szeretnéd igényeli a TGYÁS-t!A Tgyás a szülési szabadság ideje alatt jár 6 hónapig, de csak annak aki igényli, és aki a szülés elötti 2 évben legalább 180 napig biztositott volt!Majd azzal a papírral amit adott elmész a munkáltatódhoz és oda adod neki.A többit majd õ mondani fogja.

Ha a mellékállásom szerződése aug.31-én jár le, és a tgyás-omat 28nappal hamarabb kérem (aug. -24) Akkor azután a jövedelmem után is járni fog a tgyás és a gyed? Nagyon fontos.

(szept 21.én szülök)

Legjobb válasz: Passzív alapon járni fog a TGYÁS ez után a jövedelem után is, de a GYED már nem, mert nem lesz jogviszonyod.

Passzív alapon járni fog a TGYÁS ez után a jövedelem után is, de a GYED már nem, mert nem lesz jogviszonyod.
Járni fog tgyás és gyed is. Ha a biztosítás a tgyás ideje alatt szûnik meg, akkor passzív gyed fog járni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Igen azóta utána érdeklõdtem az OEP-nél a másodiknak van igaza.

Ha a szülés napjától szeretném igénybe venni a tgyást, ami ugye 24 hétig jár, akkor az ez után következő gyed-et milyen jövedelem alapján számolják ki? Beleszámít a tgyás ideje is?

Legjobb válasz: én ugy tudom csak a szülést megelõzõ év számít bele,de amúgy ha felhívsz egy tb kirendeltséget és elmondod mennyit dolgoztál voltál e táppénzen stb akkor megmiondják,mi ,hogy van.Ez a legegyszerûbb és ingyen van.Nekem 10ezerért akart tb tanácsadó tanácsot adni és bementem a tb-hez kb 20perc alatt totál felvilágosítottak mindenrõl.

én ugy tudom csak a szülést megelõzõ év számít bele, de amúgy ha felhívsz egy tb kirendeltséget és elmondod mennyit dolgoztál voltál e táppénzen stb akkor megmiondják, mi , hogy van.Ez a legegyszerûbb és ingyen van.Nekem 10ezerért akart tb tanácsadó tanácsot adni és bementem a tb-hez kb 20perc alatt totál felvilágosítottak mindenrõl.
jah az elõzõ én voltam..és természetesen ingyen és alaposan okítottak ki.


Mikortól igényelhetem a gyedet? Febr.24-én jár le a tgyás, előtte mennyivel lehet már?

Legjobb válasz: Már most megigényelheted.A lejárta elõtt már egy hónappal meg lehet.

Már most megigényelheted.A lejárta elõtt már egy hónappal meg lehet.
Bármikor igényelheted, hiszen úgyis ráírod hogy mikortról jár neked. Én megcsináltam a tgyás igényléssel együtt:-)
Minél elõbb kezdj el utánajárni, mert gondolom tudod, hogy a munkahelyedtõl kell egy igazolás is hozzá, hogy fizetés nélküli szabin vagy. Csak úgy utalnak, ha ezt is csatolod, ez meg idõ míg a munkahelyed elkészíti.
Nekem a munkahelyem tb kifizetõhely, és azt mondták, küldik a papírt a gyed igényléshez még a tgyás lejárta elõtt. Nos... 5-én lejárt, és még mindig várok.
A kérdező hozzászólása: Én sajna munkanélkülin voltam, akkor a munkaügyi központtól kell igényelni ezt a papírt a gyedhez? És mielõtt bárki azt mondaná, hogy így nem kapok gyedet, az téved, így is kapok, ezt bent mondták az oep-nél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!