Találatok a következő kifejezésre: A TGYÁS a keresetem (3 db)

A Tgyás mértékét a táppénzhez hasonlóan számolják, vagyis most már csak 60%-a a szülést megelőző év átlag keresetének?

Legjobb válasz: Nem, a terhességi-gyermekágyi segély összege a szülési szabadság kezdõ napját megelõzõ naptári évben keresett jövedelem napi átlagkeresetének 70-%-a, egy napra. Ha 31 napos a hónap, akkor többet kapsz, mint amikor csak 30 vagy csak 28.

Nem, a terhességi-gyermekágyi segély összege a szülési szabadság kezdõ napját megelõzõ naptári évben keresett jövedelem napi átlagkeresetének 70-%-a, egy napra. Ha 31 napos a hónap, akkor többet kapsz, mint amikor csak 30 vagy csak 28.
Jól írta az elõzõ, még csak annyival egészíteném ki (bár nem volt kérdé, csak gondoltam jó, ha tudod), hogy majd a gyedet is így fogják számolni, annyi a különbség, hogy a thgys-nek nincs felsõ határa, míg a gyednek van (max: minimálbér duplájának 70 %-a)
Én kérdeznék!Nekem az elõzõ évben gyedem volt akkor most az újboli szülést követõen mibõl számolják a t.gyásom?A gyedet kb 150.000, -bruttó után kapom.Köszi és bocs , hogy kérdezek.
Elsõ vagyok. Ha elõzõ évben nem volt kereseted, (és neked nem volt), akkor a minimálbér kétszerese után járõ gyedet fogod kapni. A minimálbér most bruttó 69.000 Ft körül van. Tehát te bruttó 138.000 Ft után fogod kapni a gyedet.
Bruttó!
Pont nemrég néztem utána én is! A bruttód 70%-a, és ebbõl nem vonnak egészségügyi hozzájárulást. De a babazo.hu-n bõvebben utána olvashatsz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!