Találatok a következő kifejezésre: A T-Gyás, Gyed és a Gyes (4 db)

S. O. S! Ha én úgy megyek el szülni és igénylem a T. gyás-t, hogy előtte 2 hónappal járt le a gyed-em, és 1, 5 hónap gyes-t kaptam, akkor az mind biztosítási időnek számít. (? )

Legjobb válasz: na, ez az amit én sem tudok, hogy mminek munkáltatói. de biztosított a jogviszonyod és jár újra a tgyás és a gyed is

na, ez az amit én sem tudok, hogy mminek munkáltatói. de biztosított a jogviszonyod és jár újra a tgyás és a gyed is
Szia! Én azért nem hagynám ennyiben. Egyrészt ezzel most te jó nagyot szívtál. Másrészt meg nincs megoldva a történet! Mi a bánatot fogsz csinálni, ha letelik a 3 év? Se munkahely, se papírok, se semmi??? Vannak ingyenes (munka)jogászok, keress fel egyet, ha máshogyan nem, írásban.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ha érdekel Valakit, kész a határozat. Azt írták, hogy bár jogosult lennék rá, de nem kaphatom, mert a munkáltató csak a jó ég tudja merre van- nem ezekkel a szavakkal, de a lényeg ez. Így maradt a gyes, amit kivételesen a kicsi születéséig vissza menõlegesen megküldött a MÁK- 3, 5 hónapot utaltak és az esedékest majd most kapom ahogy kell. Bár rendkívül idegesít a dolog, hogy ezt az elején nem tudták közölni, és hogy decemberben kértek egy akó fénymásolatot- na ezt az utóbbit meg nem értem miért kellett!! Rengeteg pénzünk ráment erre! De annyiból meg nyugodtabb vagyok, hogy ezentúl nem csupán a családi érkezik a számlámra! Igaz, a Páromnak még nincs munkahelye, folyamatosan keresi... Senkinek nem kívánom azt a kínlódást, ami itt volt!! Üdv Mindenkinek!!
Jaj, te szegény. Tudunk valamiben segíteni?
A kérdező hozzászólása: Ha érdekel valakit: 4 és fél hónapos a lányom, és még semmire nem jutottunk. Az OEP utána járt, hogy a megadott címen egy ügyvédi iroda mûködik, akik a munkáltatónak címzett leveleket átveszik- azt a tájékoztatást is csak több mint 6 hét után kaptam meg- több mint 6 héttel azelõtt, hogy a levelet megkaptam volna adtam fel egy "kérem tájékoztassanak" tárgyú levelet nekik. Kérték a munkaszerzõdésem és a bérpapírjaim fénymásolatát- azt is elküldtem. Annak a mka idõ igazolás fénymásolatát is elküldtem amit még akkor kaptam, amikor a céget átvették, és az új levélcímet- amelyen elvileg lehetne intézni a tgyás-t és a munkaviszonnyal kapcsolatos dolgokat. Eddig csak nekem van pénzemben ez az egész, miközben a Párom év elején a munkahelyét elvesztette, a lányok is betegek... idegtépõ.
Utolsó! Igazat mondott az oepes ügyintézõ, meg nem is. Alapvetõen nem a tgyást és a gyedet nézik, hanem a mögöttes munkaviszonyt. Kivéve a tgyásnál, mert ott beleszámít a passzív tgyás és gyed ideje is.
A GYED, TGYÁS nem számít bele a biztosítási jogviszonyba. Engem ma világosított fel az OEP ügyintézõ. Csak a munkaviszonyt nézik!
De, banyek! Attól még, hogy gyeden (korábban gyesen, tgyáson stb.) voltál, még téged valahova biztos, hogy le kellett, hogy jelentsenek, ha máshova nem, akkor APEH-hez (most már NAV). Az oep könnyedén ki tudná onnan kérni a dolgokat, nem neked kellene verni a tam-tamot. Sõt, továbbmegyek, ha a munkáltató megszüntette volna (jogszerûen v. jogszerûtlenül, lényegtelen) a munkaviszonyodat, annak a ténye is legalább két állami szervnél meg kell, hogy jelenjen! Bocs, de ezen úgy fel tudom húzni magam. Mert a munkáltatód (és az oep) tökölése miatt, veszhet is el pénzed. Lehet, hogy érdemes lenne felkeresnek egy munkajogászt, bár én az oepnek is írnék egy levelet, hogy talán, mint állami szerv nekik több szerencséjük lesz, mint neked, legyenek szívesek mozdulni. A másik kérdésednél írtad, hogy Pesten van a cég, pontosan hol? (Bár én sem vagyok pesti, de hátha valaki tudna segíteni...)
A kérdező hozzászólása: Ha a munkáltató nem elérhetõ nekem, akkor Õk sem tudják beszerezni. A munkáltató meg lehet külföldön sütteti a hasát- minden esetre a telefonszáma titkosított. A telephelyre is írtam már levelet, hátha õk segíteni tudnának, de még csak válaszra sem méltattak, pedig ott is átvette valaki!- de mindegy is, ez rajtam nem segít :( Köszönöm a Válaszod (újfent)!!
Igen, az mind biztosítási idõnek számít, de mivel a biztosításod bármikor megszûnhet pl. közös megegyezéssel, ezért kérik be az új munkáltatóit, hogy az igényléskor élõ volt-e a biztosításod. Ugyanis ez az egyik feltétel. Én már az elõzõ kérdésednél is írtam: miért nem az oep szerzi be az igazolást hivatalból?
A kérdező hozzászólása: Na, akkor jól tudtam... Most próbálok levelet fogalmazni az OEP-nek, még ma feladni, mert mindjárt december... és ezt a hónapot sem tudom hogy húzzuk ki. Köszönöm a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Szia! Hogy mit csinálok ha letelik a gyes? Ha addig nem kerül elõ a "munkáltató", akkor megyek Gyet-re, mivel 3 gyermekem van. Hogy ha a 8 év letelik nem tudom mit csinálok... Az egyik ismerõsünk így nagyon rosszul járt, Nekik csak 1 gyermek van... Neki betöltötte a 3-at a fia, rendezetlen papírokkal pedig sehova nem tud menni. A munkaügyi bíróságon próbálkoztak. Lényegében semmire nem jutottak! A csaj nyár óta csak van a világban...
szia, A Gyás-ból nem, de a többibõl igen.

A t-gyás a gyed és a gyes közül melyiket számolják munkaviszonyba?

A kislányom 3 éves múlt.Most készülök visszamenni dolgozni.Nem tudom a 3 évre mennyi munkaviszonyt számítanak!Vagy semennyit sem?

Legjobb válasz: Június 30-al szünt meg a munkaviszonyom.A kislányom augusztusba töltötte a 3 évét.Akkor júniusig számolják jól gondolom?

A kérdező hozzászólása: Június 30-al szünt meg a munkaviszonyom.A kislányom augusztusba töltötte a 3 évét.Akkor júniusig számolják jól gondolom?
3 évet
Ha ez alatt a három év alatt nem szûnt meg a munkaviszonyod, akkor mindhárom év.
Igen, jól látod:)


A kisbabám 5 hónapos, és ha egy éves lesz, szeretnék újra teherbe esni! Hogy van ilyenkor a t-gyás, gyed, gyes?

Legjobb válasz: Ha megszületik a második babád t-gyást fogsz kapni, majd gyedet. Gyest már nem, ha marad a mostani törvény, hiszen a gyed a gyerek 2 éves koráig jár.

Ha megszületik a második babád t-gyást fogsz kapni, majd gyedet. Gyest már nem, ha marad a mostani törvény, hiszen a gyed a gyerek 2 éves koráig jár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!A gyessel úgy sem megy az ember messzire:) ))!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!