Találatok a következő kifejezésre: A Szent szülök (78 db)

Szült már valaki a Szent Imre korház szülészeti osztályán? Vélemények? Esetleg tudtok ott ajánlani valakit?

Legjobb válasz: Én nem szültem,hanem dolgoztam a Szent Imrében. Csupa-csupa jót mondanak róla. Szépen felszerelt szülõszobák,hozzáértõ orvosok és nõvérek. Bencsik András doktort tudom ajálani,velem nagyon kedves volt mikor vizsgált és alapos.:) 20 hetes kismami

Én nem szültem, hanem dolgoztam a Szent Imrében. Csupa-csupa jót mondanak róla. Szépen felszerelt szülõszobák, hozzáértõ orvosok és nõvérek. Bencsik András doktort tudom ajálani, velem nagyon kedves volt mikor vizsgált és alapos.:) 20 hetes kismami
Szia! Én nem szültem, hanem spontán vetélésem volt 2006-ban és egy ismerõs ajánlotta Dr. Szánthó Józsefet. Nekem nagyon nem volt szimpatikus, lekezelõen és durván bánt velem, az ultrahangos vizsgálat is fájdalmas volt nekem, pedig máshol sosem éreztem semmi hasonlót. De olvastam valakitõl, hogy vele mindig normális volt. Tudom, hogy nagyon magam alatt voltam, és nem voltam mosolygós kedvemben, de egy kis megértés, kedvesség jobban esett volna, ehelyett õ nagyon kimért és rideg volt végig. Talán ha más körülmények közt találkozunk és én is kedvesen mosolygósan megyek hozzá, õ is normálisabb lett volna. De szerintem valahol a hasonlóan nehéz helyzetekben tûnhet ki igazából ha valaki jó orvos. Remélem sikerül olyat találnod! Üdv 21 hetes kismama
Szia! Én ott voltam gyakorlaton a szülõszobák nagyon jók és ha választott szülésznõd van az úgy védelmez téged mint egy anyatigris igy nem sikerült sok szülést megnéznem(pedig a tanulmányaimhoz kellett volna)az orvosokról sok mindent nem tudok mondani mert nem sokat láttuk õket a legtöbb dolgot a szülésznõk végezték nagyon jól. Lehet hogy én is ott fogok szülni még nem döntötem el.

Kismamik, nőgyógyász keresek, aki a Szent Imrében szül, és el tudok menni hozzá sztk alapon?

Van egy szuper dokim, ?nála szültem ezel?tt, de nem tudom kifizetni most már a magán rendelését és sajnos sztk-ban nem rendel. A Szent Imrében szültük, és olyan jó tapasztalataim vannak hogy most is ott szeretnék, csak kellene hozzá egy jó és nem drága doki.. segítenétek?

Legjobb válasz: Szia, én a Szent Imrében szülök, de magánrendelésre járok a dokimhoz. Dr. Bencsik András, ha érdekel priviben írok bõvebb infót, olcsónak nem mondanám, 10 ezer Ft-ot fizetek havonta, viszont a szülés nem "fix tarifás"

Szia, én a Szent Imrében szülök, de magánrendelésre járok a dokimhoz. Dr. Bencsik András, ha érdekel priviben írok bõvebb infót, olcsónak nem mondanám, 10 ezer Ft-ot fizetek havonta, viszont a szülés nem "fix tarifás"
SZia! Én is a Szent Imrében szültem is fogok is. 2 dokit is tudok ajánlani, akiknek van SZTK-s rendelésük is. Mindkettõt szívbõl tudom ajánlani, de ezren vannak a rendelésen és nagyon nehéz bekerülni... Amúgy a 22. kerületben van az orvosi rendelõ. Jelenleg én is SZTK alapon járok, az elõzõ terhességemnél magánba jártam, de most nekem is sok lenne... :( A 2 doki: dr Parragh és dr Tasi. Ha bármi kérdésed van még szívesen válaszolok. Amúgy hanyadik hétben vagy?
A kérdező hozzászólása: Hát még nem voltam dokinál, egyenlõre a tesztnél tartok, azért szeretnék minél elõbb dokit "keríteni". Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy mit jelent az hogy nehéz bekerülni?

Milyen a gyermekágyas részleg és a szülészet a Szent Imre kórházban? Minden szobához van fürdőszoba, úgy mint más osztályokon? 1 hónap múlva szülök ott és nagyon érdekelne minden válasz

ababarát korház,de ha fáradtak vagyunk,esetleg nehézkes a szülés után,akkor be lehet vinni a babásn?vérekhez a babót?

Legjobb válasz: Az én kislányom szeptemberben lesz két éves, a Szent Imrében született - és október végére várjuk a tesót, õt is ott szeretném szülni. Julcsi születése elõtt elterveztük, hogy több ágyas szobában fogok feküdni, és velem lesz a baba. De aznap reggel - 7,20kor - még minden ágy foglalt volt, kb. 1,5 óráig feküdtem még a hordágyon, mert üresedésre vártunk, és végül egy egyágyas szoba szabadult fel, választhattam, hogy várok még pár órát, vagy elfogadom az egyágyast. Az egyágyasért fizetni kell, de utólag nem bántam meg, aznap pihentem, és éjjel is, másnap reggel 6kor hozták be Julcsit, és onnantól velem volt, ez minden szempontból ideális volt mindkettõnknek. A szülõszoba is attól függ, hogy hány vajudó van, az alternatív szobát és a kádat nem tudtam kihasználni, mert foglalt volt, de a labda is jót tett, miközben zuhanyoztam magam. Sok szerencsét, könnyû gyors szülést!

Az én kislányom szeptemberben lesz két éves, a Szent Imrében született - és október végére várjuk a tesót, õt is ott szeretném szülni. Julcsi születése elõtt elterveztük, hogy több ágyas szobában fogok feküdni, és velem lesz a baba. De aznap reggel - 7, 20kor - még minden ágy foglalt volt, kb. 1, 5 óráig feküdtem még a hordágyon, mert üresedésre vártunk, és végül egy egyágyas szoba szabadult fel, választhattam, hogy várok még pár órát, vagy elfogadom az egyágyast. Az egyágyasért fizetni kell, de utólag nem bántam meg, aznap pihentem, és éjjel is, másnap reggel 6kor hozták be Julcsit, és onnantól velem volt, ez minden szempontból ideális volt mindkettõnknek. A szülõszoba is attól függ, hogy hány vajudó van, az alternatív szobát és a kádat nem tudtam kihasználni, mert foglalt volt, de a labda is jót tett, miközben zuhanyoztam magam. Sok szerencsét, könnyû gyors szülést!


Ápr 29 körül szül valaki a Szent Imrében?

Hogy vagytok? Összecsomagoltatok már?

Legjobb válasz: Én pont aznapra vagyok kiírva a Szent Imrébe Már összecsomagoltam, és izgulok nagyon. Te hogy vagy?

Én pont aznapra vagyok kiírva a Szent Imrébe Már összecsomagoltam, és izgulok nagyon. Te hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Én is nagyon izgulok. Nekem nincs választott dokim és szülésznõm sem, annál szülök, aki épp bent lesz. Elsõ baba. Semmi tapasztalatom, és olvasgattam ugyan, hogy hogyan kell szoptatni, meg minden, dehát ez csak elmélet. Itt a fórumokon pedig nagyon szélsõségesek a vélemények a csecsemõsökrõl, és a szülésznõktõl, ettõl is félek. Meg hát életemben kb kétszer voltam kórházban, ebbõl az egyikre nem is emlékszem. Magától a szüléstõl félek legkevésbé. Apás szülés lesz, majd a párom támogat. Nálatok mi a helyzet?
A kórházról én csak jókat hallottam, persze tényleg biztosan változó, mindenki máshogy éli meg. Nekem második baba, és megnyugtatásul csak azt tudom mondani, hogy ha esetleg a csecsemõsök nem is, a bent lévõ anyukák sokat tudnak segíteni egymásnak! A szoptatásba pedig belejössz hamar!

A Szent Johanna Gimi 7. részében miért jöttek Cortez szülei Magyarországra? Mit akarnak tőle? Mi lesz vele?

Elakarják vinni vagy mi lesz vele?Amúgy hol fog továbbtanulni? Még nincs meg a következő rész légyszi írjátok le mert nem tudom mikor kapom meg! :)

Legjobb válasz: Azért jönnek Cortez szülei,hogy elvigyék Amerikába, de Cortez nem megy el.Itt marad és miután leérettségiztek Cortez Renivel elmegy Párizsba

Azért jönnek Cortez szülei, hogy elvigyék Amerikába, de Cortez nem megy el.Itt marad és miután leérettségiztek Cortez Renivel elmegy Párizsba
A kérdező hozzászólása: Köszi, és valahol (bár tudom sérti a jogokat meg ilyenek) nem tudod hogy a neten hol tudom megszerezni bármiylen alakba, formátumba?privibe is elküldheted csak légyszi ha tudod....
A Moly.hu-n ott vannak az idézetek.....beírod h melyik részbõl szeretnéd olvasni és kiadja.

Pécsiek! 14éves vagyok. A szüleim a Szent Mórba akarnak küldeni! Mit tegyek? Ragaszkodnak hozzá de én nem akarok

Legjobb válasz: Bocsi, hogy írok, én fiú vagyok és csongrád-megyei, de mi az a Szent Mór? Valami bentlakásos(esetleg vallásos) suli?

Bocsi, hogy írok, én fiú vagyok és csongrád-megyei, de mi az a Szent Mór? Valami bentlakásos(esetleg vallásos) suli?
itt a vallásos sulik tanulói a legrosszabbak
azért a vallásos sulit nem úgy kell elképzelni ahogy a filmekben látod.. :) oda is épp akkora állatok járnak mint máshova (tapasztalat :D)
öö áát énis katolikus suliba járok, kell néga temlomba járni, de az osztály szuperszuperkirály. a tanárok jók. és mi nem ugy bulizunk, h leiszzuk magunkat a sárgafõdig. csak kissé kulturálltan. osztályomban vannak nem vallásosak is de ugyanúgy megélnek, mint mi és az egész közösség szuper. de hát ez az én sulim. viszont ha nem is vagy katolikus egy kis kultúra sosem árt..
Igaza lehet az utolsónak...az pedig nem jó tényleg, mondd meg a szüleidnek, hogy rendes életet akarsz rendes barátokkal/osztálytársakkal. elsõ
gondolom az a baja a kérdezõnek hogy oda ojanok járnak akik csak vannak, nem buliznak, nem csinálnak semmit amit egy átlagos ember csak vannak ozt kész..
Õõõõ ezt hogy érted? :D Kicsit válaszolhatnál bõvebben... elsõ
*Bocs, összeolvastam egy másik kéréssel, így "pécsi lányok" lett belõle :D
És kötelezõ a hittan vagy mi a kifogásod ellene? elsõ
végül mi történt?
A kérdező hozzászólása: vallásos
Kérdezõnek van igaza, a Szent Mór tényleg gáz, és nemcsak a vallásossága miatt. Miért nem mész a Nagy Lajosba? Kompromisszum: az is vallásos, de erõs iskola és járnak oda jó arcok is.
A kérdező hozzászólása: az hogy oda a zombik járnak.
Bocsi, de én nem pécsi vagyok. Válassz inkább magadnak sulit!Ne érdekeljen, hogy vallásos-e vagy nem, OLYANBA MENJ, amilyet te szeretnél! Mondd el a szüleidnek, hogyha erõltetnek, azzal csak rosszat tesznek, mivel nem fogod túl jól érezni magad, és elõjönnek majd benned ezek a "mi lett volna, ha..?" kérdések.SZóval ilyenek, hogy: "Mi lett volna, ha a xy suliba megyek?" "Kik lettek volna a barátaim, ha az xy suliba mentem volna?" "Vajon jobban éreztem volna magam?" ..lehet, hogy a Szent Mórba is jól éreznéd magad, de hidd el, ha magad választassz, akkor nem tudsz senkit sem hibáztatni, mert a saját döntésed..és jobb, ha nem tudsz senkit se hibáztatni, hidd el nekem, nagyon is jól ismerem a helyzetet!
Szerintem a kérdezõ nem arra volt kíváncsi, hogy õ válasszon-e sulit, vagy hagyja, hogy a szülei tegyék meg helyette, hiszen azt írja, hogy oda akarják küldeni a szülei, és neki nincs beleszólása. Ilyenkor nem nagyon tud mit csinálni, hiszen már úgyis szeptembertõl iskola van, nyilván fel is vették.
Szent Móros voltam. Jó közösséget kell kifogni, hogy jól érezd magad, de attól függetlenül jó gimi. ;) 20/L

A Szent Imre kórházban szült mostanában valaki Dr Tasi Róbertnél? A szülésért mennyit adtatok vagy illik adni. A magánrendelőjébe járok de nem mertem megkérdezni.37 HETES KISMAMA

Legjobb válasz: Szia! Én a Szent Imrében szültem, de nem nála. Egy másik doki magánrendelésére jártam. Megkérdeztem, de nem mondott összeget, ezért utánanéztem neten és azt olvastam, hogy az egyszeri vizsgálati díj tízszeresét szokás adni. Annyit adtam, szerintem pont elég volt. Szülésznõnek pedig 30-50 körül szoktak.

Szia! Én a Szent Imrében szültem, de nem nála. Egy másik doki magánrendelésére jártam. Megkérdeztem, de nem mondott összeget, ezért utánanéztem neten és azt olvastam, hogy az egyszeri vizsgálati díj tízszeresét szokás adni. Annyit adtam, szerintem pont elég volt. Szülésznõnek pedig 30-50 körül szoktak.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kedvességed!Szeretném megkérdezni, hogy milyen volt a szülés, nyilván mindenkinek más de úgy értem segítettek e valahogy hogy könnyebbnek érezd illetve volt e kedved vagy lehetõséged a kádat használni stb.Ha van kedved egy két mondatban leírni szívesen venném.Gratulálok a babához és nagyon sok boldogságot kívánok!! :)
Szia! Kicsit hosszú lett volna, úgyhogy megírtam priviben :)
Én is feltettem egy hasonló kérdést, ott egy kismama azt válaszolta, hogy a doktor úr azt mondta, hogy 60-100 között szokott kapni, nem sértõdik meg, ha kevesebb-több (ez egy tavalyi összeg)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, lassan aktuális még kb 5 napom van :) Szép napot és kellemes babavárást!
Szia, megszültél azóta? Én is nála szültem még februárban! :)

Szült, vagy /szülni fog/ valaki úgy a Szent Imrében, hogy nem volt fogadott orvosa és területileg nem oda tartozott?

Legjobb válasz: Egy közeli ismerõsöm szült ott ilyen módon. Se konkrét dokija nem volt, se területileg nem oda tartozott. Én is ott szültem, de választott orvossal és választott szülésznõvel. Hasonlóak a tapasztalataink. Figyeltek ránk, kedvesek voltak. Igazából rosszat egyikõnk sem tudott mondani.

Egy közeli ismerõsöm szült ott ilyen módon. Se konkrét dokija nem volt, se területileg nem oda tartozott. Én is ott szültem, de választott orvossal és választott szülésznõvel. Hasonlóak a tapasztalataink. Figyeltek ránk, kedvesek voltak. Igazából rosszat egyikõnk sem tudott mondani.

Szül valaki 2011. február végén a Szent István kórházban? (Nagyvárad tér)

Hogy vagytok?Mindenetek megvan már? 34 hetes km

Legjobb válasz: Kár hogy senki nem szül akkor ott.... Pedig jó lett volna kicsit ismerkedni....

A kérdező hozzászólása: Kár hogy senki nem szül akkor ott.... Pedig jó lett volna kicsit ismerkedni....

Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!