Találatok a következő kifejezésre: A Szent milyen (255 db)

Milyen szén a jó? Milyet szenet vegyünk, hogy ne fagyjunk meg és ne adósudjunk el?

Kazánnal f?tjük az egész házat... Milyen szenet vegyünk kazánszén, tojásszén ...stb

Legjobb válasz: Ilyen szén h kazánszén meg mittom mi na ilyen nincs. Van feketeszén, barnaszén, lignit, antracit, tõzeg. Asszem ezek a szén fokozatai, amit a háztartások számára árulnak ebbõl a barna szén fekete szén, és a lignit. A feketeszén az drágább mint a többi, de nagyobb fûtõérték, a lignit olcsóbb de kisebb, a barna meg a kettõ között mindenhogy.

Ilyen szén h kazánszén meg mittom mi na ilyen nincs. Van feketeszén, barnaszén, lignit, antracit, tõzeg. Asszem ezek a szén fokozatai, amit a háztartások számára árulnak ebbõl a barna szén fekete szén, és a lignit. A feketeszén az drágább mint a többi, de nagyobb fûtõérték, a lignit olcsóbb de kisebb, a barna meg a kettõ között mindenhogy.
csatlakozom elsõhöz Amúgy hiába ismered az égéshõt, nem fog tudni annyi hõt leadni. Ez azért van mert ezeknek fûtésre használt szeneknek eleve van valamennyi nedvességtartalma, ill. égés során is keletkezik víz. Ezt a vizet el kell párologtatni, ha az ehhez szükséges hõt levonjuk, akkor kapjuk a fûtõértéket Tehát csak a fûtõértékre és az árra kell tekintettel lenned:D

Van egy belső szűrőm aminek a szivacsában aktív szén van szerintem kb mostanra kivehetem a szenet belőle, milyen esetleg házi bioszűrő anyagot tehetek bele?

Elég kicsi hely de hát az a kevéske is több mint a semmi. Inkább olyan érdekelne amit házkörül is megtalálok már ha van :)

Legjobb válasz: A legjobb, ha hagyod az aktív szenet. Jó biológiai szûrõanyag. Viszont egy belsõ szûrõben úgyis minimális a kihasználtság, mert túl erõs az áramlás, kevés baci tud életben maradni egy normális külsõhöz képest. Tehát ilyen körülmények között nem érdemes profi szûrõanyagot keresni. Ház körül meg ráadásul, a szénnél keresve sem találsz jobbat.

A legjobb, ha hagyod az aktív szenet. Jó biológiai szûrõanyag. Viszont egy belsõ szûrõben úgyis minimális a kihasználtság, mert túl erõs az áramlás, kevés baci tud életben maradni egy normális külsõhöz képest. Tehát ilyen körülmények között nem érdemes profi szûrõanyagot keresni. Ház körül meg ráadásul, a szénnél keresve sem találsz jobbat.
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy nem a legmegfelelõbb biológiai szûrésre de azon az elven gondolkodtam h a kicsi is több a semminél :) Akkor hagyom az aktív szenet csak az, hogy azt olvastam, hogy az aktív szén miután telítõdik visszaereszti a méreganyagokat a vízbe ebbõl nem lesz gond? :)
Nem ereszti vissza, csak nem tárol már többet. De ha valami vegyszeres kezelés után használtad, akkor vedd ki és tegyél be helyette frisset. A sima akváriumvízben nincs olyan méreganyag, amit meg kellene kötnie.

Törpenyuszidat milyen táppal és szemes takarmánnyal eteted? Persze a szénán, zölden kívül.

Legjobb válasz: Versele Laga, egy kiskanálnyi reggel és egy kiskanálnyi este, széna és víz. Pluszban nem adok neki semmilyen szemes takarmányt, csak két-háromnaponta valami zöldség, pár falat gyümölcs még.

Versele Laga, egy kiskanálnyi reggel és egy kiskanálnyi este, széna és víz. Pluszban nem adok neki semmilyen szemes takarmányt, csak két-háromnaponta valami zöldség, pár falat gyümölcs még.
Versele-Laga táp. Az egyik legjobb vagy Hollywood tap. Ezeken kivul enis csak szenat es vizet adok neki!:)
A kérdező hozzászólása: Más nem tart nyuszit? Még valaki?
Hallywood. ( Széna/zöldsêg/gyûmölcs.(víz) ) Ennyi.
Szemes takarmánynak csak zabot javaslok mást nem.Én Versele Laga Cuni fitet veszek mert marha olcsó, de sima nem gyógyszeres nyúltáp s jó sõt mindenféle táp nélkül is lehet tartani csak akkor változatosan kapjon zöldségeket meg füveket mindenféle gyomot a szénán kívül heti 1-2x kevés zab és ennyi.


Létszi írnátok véleményeket, hogy milyen a Szent László Gimnázium?

Legjobb válasz: Melyikre gondolsz ? Mivel több is Szent László iskola van .

Melyikre gondolsz ? Mivel több is Szent László iskola van .
Ha a kõbányaira gondolsz, akkor inkább a híre nagy. Jó iskola persze, csak kicsit sokat gondolnak magukról. A társaság jó, és aki tanulni akar az bármelyik iskolában tud.
Maradj még általánosba 1-2-3 évet, szerintem.
Ha oda akarsz bejutni, én azt ajánlom, hogy elõbb nyelvtanból tornászd fel magad, mert a helyesírásod nem túl fényes
A kérdező hozzászólása: Igen, a Kõbányaira gondoltam, és köszi a válaszokat :)
Anyu ott végzett és szerette(: Mondjuk annak már 28 éve...

CCl4 (szén-tetraklorid) molekulájának milyen a polaritása, és hogy milyen színnel oldódik a jód a szén-tetra kloridban?

A választ előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: a polaritása apoláris,mert a négy ligandum(klór)megegyezik,illetve,mert nem kapcsolódik nemkötõ elektronpár a központi atomhoz(a klórhoz) és ibolya színnel oldódik benne:)))

a polaritása apoláris, mert a négy ligandum(klór)megegyezik, illetve, mert nem kapcsolódik nemkötõ elektronpár a központi atomhoz(a klórhoz) és ibolya színnel oldódik benne:) ))
Hát akkor ezt meg is beszéltük, jó bõven és hosszan :D Akkor viszont én is elnézést kérek, mert végül is így már értem miért védted a véleményed ennyire xD
nagyon elbeszéltünk egymás mellett:D én az elektronfelhõ szimmetriájára gondoltam, az acetonnál nem szimmetrikus, , , ha elõbb mondtad vna az elektronfelhõ szimmetriáját, akkor megkíméltük vna egymást:) mert én eleve azt hittem, h te is arra gondoltál(mármint az elektronfelhõ szimmetriájára), én eleve ezt csak szimmetrikusnak illetve asszimmetrikusnak nevezem(nem szoktam külön kihangsúlyozni, h az elektronfelhõ szimmetriájáról beszélek, , , , így viszont már igazad van, valóban a molekula a szerkezete alapján szimmetrikus, az elektroneloszlás asszimmetrikus és poláris a molekula:) )
Utánanéztem, még mindig igazam van. Egyébként tök jó hogy a vizet említetted, mert az is szimmetrikus, csak a molekulán belüli elektronok által okozott töltés eloszlása aszimmetrikus. A kettõ marhára nem ugyanaz. A molekulát akkor nevezzük szimmetrikusnak, ha van szimmetiaeleme, olyan, mint amit a matematikából is megszoktunk: tükörtengely, tükörsík, középpontos tükrözési pont. Ami a polaritást eldönti, az viszont nem ez, hanem az elektronfelhõ eloszlásának szimmetriája, ezért találták ki a tudósok a dipólusmomentum fogalmát. A víz szimmetrikus, mert van tükörsíkja, viszont van eredõ dipólusmomentuma is, ezért lesz poláris. Végül zárójelben jegyezném meg: én is egyetemista vagyok, hetedik éve foglalkozom kémiával, és kutatási területem az enantiomer-szelektív katalizátorok szintézise és tesztelése. Szóval kérlek ne oktass ki szimmetria-viszonyokból. Abból írtam a szakdogámat. Köszönöm.
nálam nem okoz semmi sem kavarodást, nem szimmetrikus, nézz utána légyszíves, az egész molekulát nézd!!!
Az okozza nálad a kavarodást, hogy bizonyos típusú szimmetriákat nem veszel figyelembe. Persze, könnyû a dolog akkor ha 1 központi atom van, és arról lelóg 2-3-4 ligandum. Akkor tényleg úgy van ahogy mondod. De nézd csak meg ezt az ábrát: [link] Mi történik ha a molekulákat a berajzolt vonalra tükrözöm? Hát visszakapom ugyanazt a molekulát! Tehát igenis szimmetrikus az aceton és a glikol is, mégis mindkettõ poláris.
a 12. is én voltam, meg még mindig én vagyok, ha nekem nem hiszed el akkor nézz utána(egyébként én rengeteg kémiát tanulok, mert olyan szakon vagyok az egyetemen, ahol kell)
nem szimmetrikus, hanem torzult síkháromszög, értsd már meg!!!!!
a 8. vagyok, dehogynem, , , pont ez a lényeg, , , ha szimmetrikus, akkor apoláris, , , ha asszimmetrikus, akkor poláris(pl. a nemkötõ elektronpárok torzítják a molekula alakját, mert nagyobb a helyigényük, mint a kötõ elektronpároké és ha nem egyformák a ligandumok, akkor is poláris, mert eltér az atomok elektronvonzó képessége, így torzul a molekula alakja) -tehát ha egy molekula szimmetrikus, akkor 100% hogy apoláris -ha nem szimmetrikus, akkor 100% h poláris
Márpedig szimmetrikus az aceton, a C=O kötés síkjában van szimmetriatengelye.
Persze, értem én, ezért írtam hogy nem feltétlenül(!) van kapcsolat. Ilyen egyszerû molekuláknál mint a víz, még használható az összefüggés. De nagyobb szerves molekuláknál már semmi közük egymáshoz.
a 7. vagyok, az aceton nem szimmetrikus, mivel nem egyformák a ligandumok
pedig kapcsolatban van egymással, pl.a vízmolekula nem szimmetrikus, mert van két pólusa, így poláris, asszimetrikus
Bocsánat hogy apróságokba kötök bele, de az aceton is szimmetrikus mégis poláris. A polaritás és a szimmetria nem feltétlenül van kapcsolatban egymással.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:) )
az 1. válaszoló vagyok, még ezt leírom: -mivel megegyezik a négy ligandum és nem kapcsolódik nemkötõ elektronpár a szénhez, így a molekula szimmetrikus, ezért apoláris:) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!
Apoláris, mert az összes kovalens kötés polaritása azonos (mindegyik C-Cl kötés), a polarizáltság iránya viszont páronként ellentétes, ezért kioltják egymást, az eredõ dipólusmomentum 0. (így hívják a polaritásra jellemzõ fizikai mennyiséget). A jód ebben az anyagban lila színnel oldódik, mint általában az oxigént nem tartalmazó apoláris oldószerekben.
nem kell elnézést kérned!:) ) és megbeszéltük, igen!:DD volt egy ki chat :D

1. Melyik gáz keletkezik, ha vasra sósavat öntünk? Írd le a folyamat reakcióegyenletét! 2. Milyen élettani hatása van a szén-dioxidnak? A növényi élet számára a szén-dioxid nélkülözhetetlen. Miért? 3. Miért káros a levegőbe kerülő nitrogén-dioxid?

El?re is köszönöm!!!:)

Legjobb válasz: hidrogén Fe+ 2HCl= FeCl2 + H2 kis mennyiségben ártalmatlan,azonban ha feldúsul a levegõben fejfájást,eszméletvesztést,akár halál is okozhat.Gondolj arra amikor az osztályteremben sokáig nem szellõztetnek és olyan "állott" lesz a levegõ,nem a büdösre gondolok:D A szén-dioxid ugye színtelen és szagtalan ezért veszélyes a borospincékben tartózkodni,abban az idõszakban amíg erjed a bor.Hétköznapi szóhasználatban forr.A CO2 a zöld növények fotoszintéziséhez nélkülözhetetlen,ennek segítségével hozzák létre a tápanyagként szolgáló cukrokat.A nitrogén-dioxid vízzel reagálva savas kémhatású oldatot hoz létre(NO2+H2O->HNO3 ezt csúnya szóval úgy mondjuk hogy savanhidrid),ez esõ formájában lehullva károsítja a növényeket.Így a kén-dioxid mellett ez a fõ ludas a savas esõk kialakulásában.Mindemellett még üvegházhatású gáz is. remélem hasznos volt a válaszom:)

hidrogén Fe+ 2HCl= FeCl2 + H2 kis mennyiségben ártalmatlan, azonban ha feldúsul a levegõben fejfájást, eszméletvesztést, akár halál is okozhat.Gondolj arra amikor az osztályteremben sokáig nem szellõztetnek és olyan "állott" lesz a levegõ, nem a büdösre gondolok:D A szén-dioxid ugye színtelen és szagtalan ezért veszélyes a borospincékben tartózkodni, abban az idõszakban amíg erjed a bor.Hétköznapi szóhasználatban forr.A CO2 a zöld növények fotoszintéziséhez nélkülözhetetlen, ennek segítségével hozzák létre a tápanyagként szolgáló cukrokat.A nitrogén-dioxid vízzel reagálva savas kémhatású oldatot hoz létre(NO2+H2O->HNO3 ezt csúnya szóval úgy mondjuk hogy savanhidrid), ez esõ formájában lehullva károsítja a növényeket.Így a kén-dioxid mellett ez a fõ ludas a savas esõk kialakulásában.Mindemellett még üvegházhatású gáz is. remélem hasznos volt a válaszom:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ezzel nagyon sokat segítettél

Aki szült vagy szülni fog a Szent Imre Kórházban, elmondaná milyen volt/milyen az orvosa? Árban miről lehet beszélni?

Babatervezés elején tartunk, és szeretnénk egy jó orvost egy jó kórházban. Segítsetek kérlek!

Legjobb válasz: ÉN A SZENT IMRÉBE SZÜLTEM.VOLT FOGADOTT ORVOSOM IS DE MIVEL VASÁRNAP REGGEL INDULT MEG A SZÜLÉS ÉS Õ VIDÉKEN VOLT ÍGY AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLTEM,AKIT CSAK DICSÉRNI TUDOK MERT 1000%-RA MEG VOLTAM VELE ELÉGEDVE.A SAJÁT DOKIM 60 EZRET KÉRT A SZÜLÉSÉRT DE MIVEL NEM VOLT OTT ÉN 30 EZRET AZ ÜGYELETES DOKINAK ADTAM.HOZZÁTESZEM MEGÉRDEMELTE MERT TÉNYLEG NAGYON RENDES ÉS SEGÍTÕKÉSZ VOLT.DE SZERINTEM A SZÜLÉSZNÕ VÁLASZTÁS AZ IGAZÁN FONTOS HISZEN Õ VEZETI LE VÉGIG A SZÜLÉST ÉS Õ VAN OTT VELED VÉGIG.SZÓVAL HA VAN ORVOSOD AKKOR 60 FELETTI ÖSSZEGRÕL BESZÉLHETÜNK HACSAK NEM AZ ÜGYELETES DOKINÁL FOGSZ SZÜLNI MERT AKKOR NEKI NEM KÖTELEZÕ ADNOD PÉNZT.

ÉN A SZENT IMRÉBE SZÜLTEM.VOLT FOGADOTT ORVOSOM IS DE MIVEL VASÁRNAP REGGEL INDULT MEG A SZÜLÉS ÉS Õ VIDÉKEN VOLT ÍGY AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLTEM, AKIT CSAK DICSÉRNI TUDOK MERT 1000%-RA MEG VOLTAM VELE ELÉGEDVE.A SAJÁT DOKIM 60 EZRET KÉRT A SZÜLÉSÉRT DE MIVEL NEM VOLT OTT ÉN 30 EZRET AZ ÜGYELETES DOKINAK ADTAM.HOZZÁTESZEM MEGÉRDEMELTE MERT TÉNYLEG NAGYON RENDES ÉS SEGÍTÕKÉSZ VOLT.DE SZERINTEM A SZÜLÉSZNÕ VÁLASZTÁS AZ IGAZÁN FONTOS HISZEN Õ VEZETI LE VÉGIG A SZÜLÉST ÉS Õ VAN OTT VELED VÉGIG.SZÓVAL HA VAN ORVOSOD AKKOR 60 FELETTI ÖSSZEGRÕL BESZÉLHETÜNK HACSAK NEM AZ ÜGYELETES DOKINÁL FOGSZ SZÜLNI MERT AKKOR NEKI NEM KÖTELEZÕ ADNOD PÉNZT.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!:)

Milyen könyveket tudtok nekem ajánlani a Szent Johanna Gimin kivül?

Legjobb válasz: a szent johanna gimit szereted vagy nem szereted? attól függ...

a szent johanna gimit szereted vagy nem szereted? attól függ...
Amennyiben szereted a SZJG-t használd a keresõt, mert ha 1000 ilyen kérdés nincs, akkor 1 se... Ha nem szereted, akkor írd le mit szeretsz és segítek.
Rowling: Harry Potter Tolkien: Gyûrûk ura, Hobbit, Bombadil Toma kalandjai Darren Shan: Vámpírkönyvek, Démonvilág
Gayle Forman:Ha maradnék, Hová tûntél?. Kenedara Blake:Vérbe öltözött Anna. Toby Young:Hogyan veszítsük el barátainkat, és legyünk magányosak. Becca Fitzpatrick: Csitt Csitt, Crescendo. Ezek életem legjobb könyvélményei:) Ja és még tudom ajánlani Stephen King:A Mobil és Cujo címû könyvei is nagyon jók:)
A kérdező hozzászólása: Valami olyan kéne mint egy Napló!!
Neveletlen Hercegnõ Naplója?

Kémiailag milyen összetételű a fehér hamu, amit a szén égetése után kapunk?

Legjobb válasz: Egyrészt kálium-karbonát (hamuzsír), de sok egyéb (például szén).

Egyrészt kálium-karbonát (hamuzsír), de sok egyéb (például szén).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! ;)

Milyen a térbeli alakja a szén-dioxidnak, bór-trifluoridnak, metánnak, ammóniának, víznek?

És még kellene ezen molekulák polaritása is. :(

Legjobb válasz: Szén-dioxid lineáris apoláros Bór-trifluorid trigonális (háromszögalakú) apoláros Metán tetraéder apoláros Ammónia trigonális piramis (torzult tetraéder) poláros N-atom környéke negatívabb H atomé pozitívabb Víz V-alakú poláros O-atom környéke negatívabb; H-atom környéke pozitívabb

Szén-dioxid lineáris apoláros Bór-trifluorid trigonális (háromszögalakú) apoláros Metán tetraéder apoláros Ammónia trigonális piramis (torzult tetraéder) poláros N-atom környéke negatívabb H atomé pozitívabb Víz V-alakú poláros O-atom környéke negatívabb; H-atom környéke pozitívabb


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!