Találatok a következő kifejezésre: A Szent kórházban mikor (60 db)

Mi az elerhetosege Dr Siklos Pal foorvosnak? A doktor ur a Szent Istvan korhazban dolgozik, Budapesten, es surgosen beszelnem kene vele, de nem tudom, hogyan.

Legjobb válasz: Szent István Kórház Telefon: 06-1-455-5700 Dr. Siklós Pál osztályának Tel. száma: 06-1-456-7681 E-mail: istvankorhaz (kukac) istvankorhaz.hu az osztály telefonszámán, (ha a fõorvos úr, engedélyezte) megkaphatod a közvetlen elérhetõségét.

Szent István Kórház Telefon: 06-1-455-5700 Dr. Siklós Pál osztályának Tel. száma: 06-1-456-7681 E-mail: istvankorhaz (kukac) istvankorhaz.hu az osztály telefonszámán, (ha a fõorvos úr, engedélyezte) megkaphatod a közvetlen elérhetõségét.

A Szent Imre kórházban mikor van szülést felkészítő tanfolyam?

És nagyon érdekelne az is,hogy hallottam van olyan ami újraélesztést tanít stb....ha leállna a baba légzése stb mit kell tenni.Ez is nagyon fontos lenne,mert úgy tudom a légzésfigyel?nek csak így van értelme.Ha tud vki honlapcímet hol lehet ezt megnézni kérem segítsen.Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: szia én a szent imre kórház honlapján néztem meg utánna fel is hívtam és azt mondták,hogy keddenként fél5-tõl fél6-ig terhestorna van utánna 6-tól 7-ig pedíg az oktatás bár én ma magyek,de csak az oktatásra egyenlõre!Amugy a 464-8600 ha felhívod és beütöd a 1433 melléket ott mindent elmondanak,remélem tudtam segíteni!Boldog babavárást üdv:egy 28 hetes kismama

szia én a szent imre kórház honlapján néztem meg utánna fel is hívtam és azt mondták, hogy keddenként fél5-tõl fél6-ig terhestorna van utánna 6-tól 7-ig pedíg az oktatás bár én ma magyek, de csak az oktatásra egyenlõre!Amugy a 464-8600 ha felhívod és beütöd a 1433 melléket ott mindent elmondanak, remélem tudtam segíteni!Boldog babavárást üdv:egy 28 hetes kismama

Székesfehérváron a Szent György korházban fogok szülni. Mit kell vinnem a babámnak és magamnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ezek voltak a táskában! Nekem a szülésznõ azt ajánlotta, hogy két táskába pakoljak. Az egyik a szülõszobás másik a kórházi legyen. De amikor megszültél a szülõszobást úõgyan úgy viszed magaddal a szobába mint a kórházit. Szülõszobás: papucs amiben tudsz fürödni, tusfürdõ, törölközõ, köntös, wc papír, wc papír ülõke, eldobható bugyi, zokni, zsepi, fényképezõgép, hajgumi, víz, csoki, szõlõcukor, telefon, íratok. kórházi: pizsama, papucs, zokni, törölközõ, melltartó, melltartóbetét, mellszívó, hozzá cumisüveg, mellbimbókrém, nekem kellett bimbóvédõ csak ezzel tudtam szoptatni, eldobható bugyi, betét, tejserkentõ tea, wc papír és ülõke, fogkrém, fogkefe, pohár, kés, villa, kanál, konyharuha, golyós, telefontöltõ, fésû. Én hozattam még be hajszíárított és sampont! A babának: popsitörlõ, textilpelus 3-4 db, kesztyû, pelenkázófeltét, kissapka. Én még rengetek vízet hozzatam be, és kaját! Érdemes a táskába rakni egy müanyag dobozt tenni, tetejére egy cimkét ragasztani amin a neved van és majd a szoba számod, mert a hûttõbe ebbe tudod a kajádat betenni./ nekem hoztak be szalámit, májkrémet stb./ A párod ha megy be szülésre akkor kell egy papucs és nekünk még 1000 ft kértek ruhára. most nem tudom mennyi! A korházi csomagot és a 35 héten pakoltam össze, de már elõtte egy hejer kezdtem összeszedni! Vittem még kispárnát is! A babának a kórházból hazaadásra ruha, hordozó

Szia! Nekem ezek voltak a táskában! Nekem a szülésznõ azt ajánlotta, hogy két táskába pakoljak. Az egyik a szülõszobás másik a kórházi legyen. De amikor megszültél a szülõszobást úõgyan úgy viszed magaddal a szobába mint a kórházit. Szülõszobás: papucs amiben tudsz fürödni, tusfürdõ, törölközõ, köntös, wc papír, wc papír ülõke, eldobható bugyi, zokni, zsepi, fényképezõgép, hajgumi, víz, csoki, szõlõcukor, telefon, íratok. kórházi: pizsama, papucs, zokni, törölközõ, melltartó, melltartóbetét, mellszívó, hozzá cumisüveg, mellbimbókrém, nekem kellett bimbóvédõ csak ezzel tudtam szoptatni, eldobható bugyi, betét, tejserkentõ tea, wc papír és ülõke, fogkrém, fogkefe, pohár, kés, villa, kanál, konyharuha, golyós, telefontöltõ, fésû. Én hozattam még be hajszíárított és sampont! A babának: popsitörlõ, textilpelus 3-4 db, kesztyû, pelenkázófeltét, kissapka. Én még rengetek vízet hozzatam be, és kaját! Érdemes a táskába rakni egy müanyag dobozt tenni, tetejére egy cimkét ragasztani amin a neved van és majd a szoba számod, mert a hûttõbe ebbe tudod a kajádat betenni./ nekem hoztak be szalámit, májkrémet stb./ A párod ha megy be szülésre akkor kell egy papucs és nekünk még 1000 ft kértek ruhára. most nem tudom mennyi! A korházi csomagot és a 35 héten pakoltam össze, de már elõtte egy hejer kezdtem összeszedni! Vittem még kispárnát is! A babának a kórházból hazaadásra ruha, hordozó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nagyon sokat segítettetek. Mostmár legalább tudom hogy kezdjem:)


Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.

Van itt olyan anyuka aki 2008. 09.28-án szült a Szent István kórházban Bp-én? Hogy vagytok? Miket tud már babátok?

Legjobb válasz: nehéz így megtalálni az egynapon egy korházban született babákat. nem lehetetlen, de nekem nem jött össze. sok szerencsét.

nehéz így megtalálni az egynapon egy korházban született babákat. nem lehetetlen, de nekem nem jött össze. sok szerencsét.
ÉN 2008. 11.04. én szültem Máv kórházban. Fiúcskát : Baján
Szia! Én sem az vagyok, akit keresel. A gyermekeink között 1 nap van. Üdv!
Ha jól értelmezem a kérdést nem egy valakit keresel hanem csak pusztán érdeklõdsz, hogy kinek mit tud a babája 13 hónaposan. Az én fiam 2008.08.28-án született a Szent István kórházban :) csupán 1 hónappal hamarabb. Õ már 11 hónapos kora óta jár, már pár hete mászik fel a bútorokra(értsd, hogy a székre, ülõgarnitúrára..) ha valamit csinálok õ is részt akar venni benne(takarítás, fõzés, mosás, hajtogatás...). Sokat beszél(van amit már lehet is érteni) szeret rendezkedni a lakásban, állandóan pakol tesz-vesz. Szóval nagyon tevékeny kisfiú. Ha valamit szeretne addig mutogatja és magyarázza amíg meg nem értjük :) szóval kitartó. Hisztizik keményen ha valami nem úgy sikerül ahogy eltervezte... A Te babád miket tud?? Ja és még a hogy vagytok kérdésre :) most várjuk a tesót(14 hetes kismama vagyok) szóval már mondjuk a kisfiúnknak, hogy lesz kistestvére.:) ) És Te, hogy vagy??:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat!!!Hát igazából gondoltam, hogy nehéz igy megtalálni embereket, de azért gondoltam hátha sikerül. Az utolsó válaszolónak:Igen álltalánosságba tettem fel a kérdést, hátha valaki azért megírja mit tud a babája ennyi idõsen, ezért köszi , hogy írtál!Gratulálok a kistesóhoz is!Az én kisfiam is kb. ezeket tudja amiket leírtál, õ most próbál felmászni az ágyra, székre .Pakolászik, a szivaccsal törölgeti a csempét fürdés közben.Stb. Te megvoltál elégedve a kórházzal?Ugyanott fogsz szülni?Ha gondolod írhatsz privit is!

Szent István kórházban mikor van és hol a szülésfelkészítő és terhestorna? Van weboldal ezzel kapcsolatban valahol?

Legjobb válasz: nincs weboldal,a kórházban,ahogy mész fel a szülészetre,a nõgyógyászat és a szülészet között a félemeleten van egy ajtó és azon van kint egy papír. Tavaly ha jól emlékszem szerdánként volt. ha felhívod a kórházat akkor is biztos tudnak pontosat mondani.

nincs weboldal, a kórházban, ahogy mész fel a szülészetre, a nõgyógyászat és a szülészet között a félemeleten van egy ajtó és azon van kint egy papír. Tavaly ha jól emlékszem szerdánként volt. ha felhívod a kórházat akkor is biztos tudnak pontosat mondani.
Én ezt olvastam: szülésfelkészítõ elõadás-sorozat minden szerdán 15 órától az ebédlõben. Egy sorozat 6 alkalom, bármelyiknél be lehet kapcsolódni. Az elõadások után van lehetõség szülõszoba látogatásra http://www.boldogszuletesert.hu/index_munkank.html http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=pr.. Itt találsz infokat. Én is most megyek szerdán elöször. Csak én már 36hetes vagyok. Te hány hetes vagy? Gonolom te még "kis"pocis vagy
Remélem nem bántottalak meg a kis pocis dologgal. Akkor te még frankon idöben vagy én már kicsit ki vagyok csúszva szerintem.De hát ez van igy alakult. Kellemes Várakozást :)
A kérdező hozzászólása: hát 24 hét nem tudom mennyire számít kis pocisnak :) De igen, mostmár szeretnék ellátogatni ezekre, köszönöm a válaszokat

Székesfehérváron a Szent György kórházban szeretnék szülni. Érdemes szülésznőt választani? Mit kell vinni a kórházba?

Legjobb válasz: szia!két törülközöt mindenféleképpen vigyél egy nagyot meg egy kicsit mert amivel megtörölközöl mindenhol azzal nem szabad a melledet törölni fertõzés veszélye miatt!nekem is ugy szoltak mikor megszültem hogy hozzanak be másnap!!!!!!popsitörlöt én kaptam az ajándék csomagban!!!!!!nekem se fogadott orvosom nem volt se szülésznö!!!!!a lengyel dánielnél szültem,tudni kell róla hogy olyan 27év körül van de én áldom az eget hogy nála szültem mert még nem unalmas neki a szülés és emiatt rengeteget segitett.olyan volt mintha már húsz éve praktizálna!!még a pénzt se akarta elfogadni!!!mindig mondta hogy mit mivel fog csinálni,mi után mi következik.a szülésznö is nagyon rendes volt végig ott volt velünk és ö is rengeteget segitett!!mindenkinek ilyen szülést kivánok mint amilyen az enyém volt!!!!!!

szia!két törülközöt mindenféleképpen vigyél egy nagyot meg egy kicsit mert amivel megtörölközöl mindenhol azzal nem szabad a melledet törölni fertõzés veszélye miatt!nekem is ugy szoltak mikor megszültem hogy hozzanak be másnap!!!!!!popsitörlöt én kaptam az ajándék csomagban!!!!!!nekem se fogadott orvosom nem volt se szülésznö!!!!!a lengyel dánielnél szültem, tudni kell róla hogy olyan 27év körül van de én áldom az eget hogy nála szültem mert még nem unalmas neki a szülés és emiatt rengeteget segitett.olyan volt mintha már húsz éve praktizálna!!még a pénzt se akarta elfogadni!!!mindig mondta hogy mit mivel fog csinálni, mi után mi következik.a szülésznö is nagyon rendes volt végig ott volt velünk és ö is rengeteget segitett!!mindenkinek ilyen szülést kivánok mint amilyen az enyém volt!!!!!!

A Szent Imre kórházban mi a véleményetek Nyíregyháziné Kecskeméti Vera szülésznőről? (remélem jól írtam a nevét)

Legjobb válasz: Kecskemétiné Nyíregyházi Vera.Elsõ gyermekemmel túlhordás miatt bent feküdtem a kórházban,így találkoztam vele néhányszor.Rendkívül emberséges volt.A szülésemnél nem õ volt jelen,de az elején bejött hozzám is. Az egyik kismamának,akivel együtt vajúdtunk,õ volt a választott szülésznõje.Végig támogatta,meg volt vele elégedve.

Kecskemétiné Nyíregyházi Vera.Elsõ gyermekemmel túlhordás miatt bent feküdtem a kórházban, így találkoztam vele néhányszor.Rendkívül emberséges volt.A szülésemnél nem õ volt jelen, de az elején bejött hozzám is. Az egyik kismamának, akivel együtt vajúdtunk, õ volt a választott szülésznõje.Végig támogatta, meg volt vele elégedve.

Máv Kórházba tartozom de nem szeretnék ott szülni. Nincs fogadott orvosom. Nem is lesz sajnos. A Szent Imrében szeretnél szülni. Lehetséges ha igen mi a módja? 32hetes KM.

Legjobb válasz: Hát elvileg ha megindult a szülés bárhol fogadniuk kell, és le kell vezetniük a szülést,mert ez sürgõsségi ellátásnak számít.Egyébként én meg hallottam valami olyanról, hogy a kórháztól kell kérni egy befogadó nyilatkozatot (asszem így hívták) és akkor semmi akadálya hogy ott szülj ahol akarsz.Csak pl. ha mentõt kell hívni akkor õk a lakhelyhez lek közelebb esõ kórházba fognak vinni, kiv. ha van ilyen nyilatkozatod.Legalábbis tavaly amikor szültem ezt hallottam.

Hát elvileg ha megindult a szülés bárhol fogadniuk kell, és le kell vezetniük a szülést, mert ez sürgõsségi ellátásnak számít.Egyébként én meg hallottam valami olyanról, hogy a kórháztól kell kérni egy befogadó nyilatkozatot (asszem így hívták) és akkor semmi akadálya hogy ott szülj ahol akarsz.Csak pl. ha mentõt kell hívni akkor õk a lakhelyhez lek közelebb esõ kórházba fognak vinni, kiv. ha van ilyen nyilatkozatod.Legalábbis tavaly amikor szültem ezt hallottam.
Én úgy tudom, h akkor, ha nincs fogadott orvosod, ott kell szülnöd. Tavaly legalábbis még így volt. Ha bp-i vagy, akkor lehet, h nem, de én vidéki vagyok, nálunk ez a rendszer. Bár nekem 2 sz*r kórház közül kellett volna választanom, így inkább fogadtam dokit. Nagyon örültem volna, ha a MÁV kórházhoz tartozom! Sajnos nem. Lehet, h azóta változott a helyzet, nem tudom. Talán más jobban tudja. Ha gáz van, tuti, h a legközelebbi kh-ba visznek, ha a babával van vmi, akkor meg olyan helyre, ahol van PIC, pl SOTE II.
Én ugyanígy vagyok, nem ott szretnék szülni ahova tartozom, és nincs fogadott orvosom. Felhívtam a kiválasztott kórházat és azt mondták nem mehetek, ha nics ott orvosom. Ez kicsit a 22-es csapdája, ha nem akarsz magánhoz menni, mert nem is tudsz választani, hiszen nem fogadnak, amíg nincs ott orvosod. Én is kinéztem ott egy orvost, de nem jutottam el hozzá. Ez kb. 2 hete volt, úgyhogy friss infó sajnos. Azt viszont nem tudom, hogy minden kórházra vonatkozik-e, de mivel az elõzõ válaszoló is ezt írta ezért gondolom. Én a SOTE I-en próbálkoztam és a Bajcsyba tartozom.
Szia! Én is a Szent Imrébe megyek (kb.11 nap:) , és fogadtam dokit, hogy oda mehessek. Egy ott dolgozó orvos nálunk rendel hetente 1 napot, õt kértem fel. sajnos csak így tudtam oda menni. Lehet, hogy a Bp-i lakosokkal más a helyzet. Hívd fel a szülõszobát, ott meg tudod kérdezni. Én is így csináltam.
Én most jelentem be magam ideinglenesen a nagybátyámhoz a Bartók Béla útra a védõnõm tanácsára, hogy a Szent Imrébe szülhessek.Különben az I, II számú klinikára kellene menem.33 hetes kismama

Szülőszoba látogatásra, a Szent Imre kórházba hogy lehet bejutni? Hol, kinél kell jelentkezni, mikor tartanak ilyet? (A kórház szülészetének honlapján nem tudok tájékozódni, mert hetek óta olvashatatlan sajnos)

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm Mindkettõtöknek! A 33. hétben vagyunk a bébivel. Eddig dolgoztam és nem jártam elõkészítõre sem. Sajnos. Viszont azt szívesen megnézném, hogy egyáltalán hova fogok kerülni április elején... Választott szülésznõm nincs, csak az orvosom. A számot megjegyzem és jövõ héten már hívom is!

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Mindkettõtöknek! A 33. hétben vagyunk a bébivel. Eddig dolgoztam és nem jártam elõkészítõre sem. Sajnos. Viszont azt szívesen megnézném, hogy egyáltalán hova fogok kerülni április elején... Választott szülésznõm nincs, csak az orvosom. A számot megjegyzem és jövõ héten már hívom is!
Szia, ha van fogadott szülésznõd, akkor õ tud körbevezetni bármikor a megbeszélt idõpontban. Engem is a fogadott szülésznõ vezetett körbe, nem kellett csportra várnom. Hány hetes vagy? Az NST-k úgyis a szülészeten leszenk a vajúdóban, ezért legkésõbb akkor meg fogják mutatni az IKEA és a többi szülõszobát is. Ha pedig nincs fogadott szülésznõd, akkor hívd a központi számukat, gondolom ott is meg lehet valakivel beszélni, hogy vezessenek körbe.
Szia, én voltam szülés felkészítõn ott a 464-8737-es számot adták meg. Ez a szülõszoba száma, itt lehet idõpontot kérni látogatásra. Azt mondták, célszerûbb esti idõpontot kérni, talán akkor jobban ráérnek. Én még nem voltam, de szívesen venném ha elmesélnéd, ha elmész. 38 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!