Találatok a következő kifejezésre: A Szent kórházban fogok szülni, (22 db)

A Szent Istvánban fogok szülni, jó kórház? Dr Kodaj Imréről? Jó orvos?

Legjobb válasz: Én ebben a kórházban szültem másfél hónapja. Nem volt fogadott orvosom,kicsit problémás is voltam, mégis nagyon rendesek voltak velem. Én csak jót tudok mondani az István kórház szülészetérõl!

Én ebben a kórházban szültem másfél hónapja. Nem volt fogadott orvosom, kicsit problémás is voltam, mégis nagyon rendesek voltak velem. Én csak jót tudok mondani az István kórház szülészetérõl!
az istván rossz, a szülészet viszont JÓ! én is ott szültem, nekem kifejezetten csodás élmény volt (pedig nem is a legsimább szülés volt) és akik velem voltak egy szobában azoknak is, úgyhogy legalább 5-en vagyunk, akik ezt állítják :) A szülõszoba hangulatos, a férjed vagy bárkid ott lehet veled, ihatsz-ehetsz vajúdás közben, a szülésznõk ctg alatt kevésbé, szülésnél viszont nagyon tudják a dolgukat és nagyon kedvesek. Nekem a szülészettel sem volt bajom, pedig 5 ágyasban voltam - a többi anyukával jó volt beszélgetni, tudtunk egymásnak segíteni. És a lényeg: a babád veled van éjjel-nappal, nem kap cumit, teát, semmit: csak te teszed tisztába, te viszed orvoshoz, te viszed fürdetni és csak a te anyatejedet issza.A nõvérkék is kedvesek. Dr.Kodaj Imrét viszont nem ismerem sajnos, de beszéld meg vele, mikortól van ott veled a szülésnél, hívhatod-e éjjel is vagy a szülésznõk hívják majd stb.
Szia! Én a kórházról nem tudok semmit, mert Esztergomi vagyok, viszont Kodaj doktorról csak jót írhatok.A dokim javasolta, hogy menjek hozzá a két genetikai UH-ra, mert nagyon jó a gépe, és remek orvos, tapasztalt, stb. Egy magán"klinikán" is dolgozik ott voltam nála, mert 4D-t akartunk. A két genetikai után még egyszer visszamentünk mozizni. A férjemnek is szimpi volt, nekem is. Harmadszor már emlékezett ránk, és úgy beszélt velem, mintha mindig ismert volna:-)) Az Uh-kon is figyelt mindenre, szóval tényleg csak jót! Egy 12 hetes anyuka
Szia.Én is az István khzban szültem májusban, és mindennel tökéletesen elégedett voltam.Valóban mindenki nagyon segítõkész, a szülõszobák 1 személyesek és barátságosak, a személyzet felkészült és segítõkész.Nekem volt fogadott szülésznõm is(Hajdu Barbara), de sajnos ezt az orvost nem ismerem.
A dokit nem ismerem, de én is az Istvánban szültem (5 hónapja) és velem is rendesek voltak.
esztergomi!!! Bocs
Szia ! A Szent István szülészete nagyon nagyon jó ! Nekem életem legszebb élménye marad a szülés, (pedig én rettegtem a szüléstõl). ÉS nagyon rendesek a csecsemõsök is. Nekem volt orvosi probléma a szüléssel is, a babával is, de azt mondhatom hogy maximálisan elégedettek voltunk azzal, ahogy velem és a babával bántak.Ha tehetném, újra ott szülnék. Mi nagyon sok hálával és köszönettel tartozunk nekik ! Az említett dokit nem ismerem, de ha tényleg választani akarsz a kórházak között, ezt a kórházat nyugodt szívvel ajánlani tudom ! 6 hetes baba anyukája

A Szent Imrében fogok szülni. Mit kell bevinnünk, nekem és a babának a kórházba?

Közeledik a "nagy nap",de nem tudom,hogy mire van szükség a kórházban. 36 hetes kismami.

Legjobb válasz: Szia! Én 7 hete szültem ott, vigyél vagy hálóinget elöl gombosat, vagy pizsamát amelyiket jobban szereted, de többet,köntöst, eldobható bugyit, törülközõket, sok betétet (pl. Tena extra) szokásos tisztálkodó cuccot, papucsot stb. A szüléshez ill. a vajudáshoz én vettem egy fehér hosszú fehér pólót és egy "rossz" bugyit amit utána kidobtam. A gyereknek pelenka és popsitörlõ kell, krém van. Ruhát adnak rá minden nap tisztát, csak a hazavivõs kell. Nagyvonalakban ennyi. Nagyon rendesek, mindenki szerintem jól fogod magad érezni. Sok sikert!

Szia! Én 7 hete szültem ott, vigyél vagy hálóinget elöl gombosat, vagy pizsamát amelyiket jobban szereted, de többet, köntöst, eldobható bugyit, törülközõket, sok betétet (pl. Tena extra) szokásos tisztálkodó cuccot, papucsot stb. A szüléshez ill. a vajudáshoz én vettem egy fehér hosszú fehér pólót és egy "rossz" bugyit amit utána kidobtam. A gyereknek pelenka és popsitörlõ kell, krém van. Ruhát adnak rá minden nap tisztát, csak a hazavivõs kell. Nagyvonalakban ennyi. Nagyon rendesek, mindenki szerintem jól fogod magad érezni. Sok sikert!

A Szent Imrében fogok szülni. Miket kell vinni a kórházba és mi az amit ott adnak?

Gondolok pl. a pelenkákra, babának rucik...kell e vinni?

Legjobb válasz: nagyon köszönöm. hasznos volt:-)

A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm. hasznos volt:-)


A Szent Imre kórházban fogok szülni. Dr. Barna Pétert ajánlották. Milyen orvos és mennyi a tarifája úgy, hogy nemsokára szülni fogok (32 hetes)?

Legjobb válasz: ne haragudj az Off-ert, de miert kell fizetni egy orvosoknak a szulesert? ha nem fizetsz nem szulheted meg vagy mi? de ha mar kell miert nem kerdezed meg tole mennyibe kerul, vagy nincs esetleg a korhazba valahova kirakva az orvosok 'tarifaja'? nem bunkoskodok ne haragudj csak nem ertem miert kell egy orvosnak a szulesert fizetni??

ne haragudj az Off-ert, de miert kell fizetni egy orvosoknak a szulesert? ha nem fizetsz nem szulheted meg vagy mi? de ha mar kell miert nem kerdezed meg tole mennyibe kerul, vagy nincs esetleg a korhazba valahova kirakva az orvosok 'tarifaja'? nem bunkoskodok ne haragudj csak nem ertem miert kell egy orvosnak a szulesert fizetni??

Székesfehérváron a Szent György korházban fogok szülni. Mit kell vinnem a babámnak és magamnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ezek voltak a táskában! Nekem a szülésznõ azt ajánlotta, hogy két táskába pakoljak. Az egyik a szülõszobás másik a kórházi legyen. De amikor megszültél a szülõszobást úõgyan úgy viszed magaddal a szobába mint a kórházit. Szülõszobás: papucs amiben tudsz fürödni, tusfürdõ, törölközõ, köntös, wc papír, wc papír ülõke, eldobható bugyi, zokni, zsepi, fényképezõgép, hajgumi, víz, csoki, szõlõcukor, telefon, íratok. kórházi: pizsama, papucs, zokni, törölközõ, melltartó, melltartóbetét, mellszívó, hozzá cumisüveg, mellbimbókrém, nekem kellett bimbóvédõ csak ezzel tudtam szoptatni, eldobható bugyi, betét, tejserkentõ tea, wc papír és ülõke, fogkrém, fogkefe, pohár, kés, villa, kanál, konyharuha, golyós, telefontöltõ, fésû. Én hozattam még be hajszíárított és sampont! A babának: popsitörlõ, textilpelus 3-4 db, kesztyû, pelenkázófeltét, kissapka. Én még rengetek vízet hozzatam be, és kaját! Érdemes a táskába rakni egy müanyag dobozt tenni, tetejére egy cimkét ragasztani amin a neved van és majd a szoba számod, mert a hûttõbe ebbe tudod a kajádat betenni./ nekem hoztak be szalámit, májkrémet stb./ A párod ha megy be szülésre akkor kell egy papucs és nekünk még 1000 ft kértek ruhára. most nem tudom mennyi! A korházi csomagot és a 35 héten pakoltam össze, de már elõtte egy hejer kezdtem összeszedni! Vittem még kispárnát is! A babának a kórházból hazaadásra ruha, hordozó

Szia! Nekem ezek voltak a táskában! Nekem a szülésznõ azt ajánlotta, hogy két táskába pakoljak. Az egyik a szülõszobás másik a kórházi legyen. De amikor megszültél a szülõszobást úõgyan úgy viszed magaddal a szobába mint a kórházit. Szülõszobás: papucs amiben tudsz fürödni, tusfürdõ, törölközõ, köntös, wc papír, wc papír ülõke, eldobható bugyi, zokni, zsepi, fényképezõgép, hajgumi, víz, csoki, szõlõcukor, telefon, íratok. kórházi: pizsama, papucs, zokni, törölközõ, melltartó, melltartóbetét, mellszívó, hozzá cumisüveg, mellbimbókrém, nekem kellett bimbóvédõ csak ezzel tudtam szoptatni, eldobható bugyi, betét, tejserkentõ tea, wc papír és ülõke, fogkrém, fogkefe, pohár, kés, villa, kanál, konyharuha, golyós, telefontöltõ, fésû. Én hozattam még be hajszíárított és sampont! A babának: popsitörlõ, textilpelus 3-4 db, kesztyû, pelenkázófeltét, kissapka. Én még rengetek vízet hozzatam be, és kaját! Érdemes a táskába rakni egy müanyag dobozt tenni, tetejére egy cimkét ragasztani amin a neved van és majd a szoba számod, mert a hûttõbe ebbe tudod a kajádat betenni./ nekem hoztak be szalámit, májkrémet stb./ A párod ha megy be szülésre akkor kell egy papucs és nekünk még 1000 ft kértek ruhára. most nem tudom mennyi! A korházi csomagot és a 35 héten pakoltam össze, de már elõtte egy hejer kezdtem összeszedni! Vittem még kispárnát is! A babának a kórházból hazaadásra ruha, hordozó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nagyon sokat segítettetek. Mostmár legalább tudom hogy kezdjem:)

A (budapesti) Szent István kórházban fogok szülni! Vajudás alatt engednek inni, enni? Vigyek a szülőszobára vizet, ropit?

Ha lehet vinni, esetleg milyen ételt, italt ajánlotok?

Legjobb válasz: Sehol nem engedik enni-inni a kismamát, mert ha mûtétre kerül a sor, akkor gond lehet. Én is csak öblögethettem és aztán ki kellett köpnöm. (Figyelte is a szülésznõ, hogy nehogy lenyeljem, mert nagy volt a csábítás júliusban). Bár én nem a Szent Istvánban szültem. Viszont mindenképp vigyél magaddal valamit enni, mert ha pl. éjfélkor szülsz meg, akkor utána nagyon éhes leszel, és a kórháztól úgyis csak reggel kapsz enni.

Sehol nem engedik enni-inni a kismamát, mert ha mûtétre kerül a sor, akkor gond lehet. Én is csak öblögethettem és aztán ki kellett köpnöm. (Figyelte is a szülésznõ, hogy nehogy lenyeljem, mert nagy volt a csábítás júliusban). Bár én nem a Szent Istvánban szültem. Viszont mindenképp vigyél magaddal valamit enni, mert ha pl. éjfélkor szülsz meg, akkor utána nagyon éhes leszel, és a kórháztól úgyis csak reggel kapsz enni.
Van ahol lehet enni és inni vajúdás alatt. Például a MÁV (most ÁÉK) kórházban. Szénsavmentes vizet lehetett inni, enni pedig csokit, szõlõcukrot illetve joghurtot lehetett.
http://www.boldogszuletesert.hu/index_szekhelyunk.html?main:.. "A szülõ nõ vajúdás és szülés során használhatja a saját ruháját. Igény szerint sétálhat, zuhanyozhat, ihat, ehet (de nem mindent)" én is ott fogok szülni, úgy tudom szénsavmentes vizet lehet inni, és ami biztos az a szõlõcukor, de lehet, h jobb betelefonálni és biztosan megmondják.Sok sikert!
Szerintem aki jót akar magának, az nem eszik és iszik vajúdás közben. Mi lesz, ha mûteni kell? Persze 100 éve is ittak-ettek közben, de akkor ha baj volt, akkor meghalt a kismama, mert nem volt császármetszés, legalábbis nem a mai formájában.
Az nem igaz, hogy sehol nem lehet enni-inni! Én a vajúdás alatt legalább másfél liter vizet megittam és még bíztattak is, hogy igyak sokat. A Szent Istvánban nem tudom, lehet-e, de azért szerintem csomagolj vizet és enni ne ropit, hanem szõlõcukrot, esetleg csokit! Én még kekszet tettem el, hogy ha szülés után éhes lennék és még nincs kaja, akkor se "haljak éhen". Aztán ennek nagyon örültem, hogy így tettem, mert hajnalban szültem és reggelit csak órákkal késõbb hoztak, ráadásul a látogatók sem hajnali 4-5-kor jönnek, hogy esetleg velük hozassak. Akkor úgy éreztem, életmentõ az a zacskó keksz, amit beraktam a táskámba. Kérdezz rá a kórházban, ott mi a szokás, de én úgy gondolom, hogy jobb helyeken már legalább inni engednek.
Szia! Én 4 hete szültem az Istvánban és lehetett inni ásványvizet (sõt kell is) és szõlõcukrot ehettem (a vajúdás elején kekszet is lehetett volna). Ásványvizet mindenképp vigyél, én vajúdás alatt folyamatosan iszogattam, szülés után pedig iszonyú szomjas voltam (illetve mivel a férjem velem volt, neki is kellett a víz, mert nem volt rövid szülés). Szõlõcukor volt a szülõszobán, de azért vihetsz és kekszet, ropit, csokit is, ha nem elõtte szülés után még jól jöhet. Könnyû szülést!
Én is az Istvánban szültem és tényleg lehet inni szénsavmentes vizet illetve enni szõlõcukrot, csokit. Ráadásul nekem sajnos császár lett a vége, de a vajúdás elején én is ittam vizet és ettem szõlõcukrot, a vége felé meg már erre sem volt energiám, de nem volt gond a mûtétnél.

A Szent Imre kórházban fogok szülni és érdekelne, hogy aki ott szült az milyen tapasztalatokkal bír!? Minden érdekel ezzel kapcsolatban. Császár, természetes szülés, orvosok, szülésnők, ellátás? !

Legjobb válasz: Én tudatosan választottam a Szt. Imre kórházat mindhárom gyermekem világrahozatalakor. Nagyon elégedett voltam a szülésznõkkel, és maximálisan megbíztam az ottani orvosok szakértelmében. Nagyon szép környezetben, jó felszereltségû helyiségekben zajlik a vajúdás, szülés. A sok-sok lehetõség közül én csak a kádat, és a relaxáló zenét vettem igénybe vajúdás alatt, de sokat segítettek a homeopátiás készítmények, masszázs is, hogy megkönnyítsék a vajúdás hosszadalmas idejét. Ha lesz negyedik, Õt is ott szeretném megszülni! :) A gyermekágyi résszel nem voltam maradéktalanul elégedett, de az elsõ pár nap, pár hét amúgyis mindig a bizonytalanságról, az ismerkedésrõl, regenerálódásról szól. Ilyenkor is jól jöhet még a szülésznõ!

Én tudatosan választottam a Szt. Imre kórházat mindhárom gyermekem világrahozatalakor. Nagyon elégedett voltam a szülésznõkkel, és maximálisan megbíztam az ottani orvosok szakértelmében. Nagyon szép környezetben, jó felszereltségû helyiségekben zajlik a vajúdás, szülés. A sok-sok lehetõség közül én csak a kádat, és a relaxáló zenét vettem igénybe vajúdás alatt, de sokat segítettek a homeopátiás készítmények, masszázs is, hogy megkönnyítsék a vajúdás hosszadalmas idejét. Ha lesz negyedik, Õt is ott szeretném megszülni! :) A gyermekágyi résszel nem voltam maradéktalanul elégedett, de az elsõ pár nap, pár hét amúgyis mindig a bizonytalanságról, az ismerkedésrõl, regenerálódásról szól. Ilyenkor is jól jöhet még a szülésznõ!
Szia! Elsõt 2 éve szültem ott, amit nagyon megbántam.Bár "köztudottan" természetes szülés pártiak, nekem jó nagyot vágott a dokim, pedig nem is volt a pici, utána 2 hónapig szenvedtem a vágással.. Orvosom rendes volt, de ezek utána nem mentem többet vissza hozzá, szülésznõm Fantha Zsuzsa is egy kis csalódás, egyszerre három szülésnél kellett lennie, így alig volt velem..Csecsemõsök segítettek, ami nálam még negatívum volt, hogy üvegablak mögül lehet csak megnézni a babát az apukának is... Másodikat 3 hónapja szültem a Szent Istvánban.Gátmetszés után gátvédelemmel(baba is nagyobb volt), fantasztikus volt az orvosom, dr Varsányi Hajnalka, és a szülésznõm Rákóczi Ági is velem volt végig. Ez "csupán" az én személyes tapasztalatom, de én mindenképpen az Istvánt ajánlom:)
Én úgy tudom, az epiduláris érzéstelenítésnél rengeteg egyéb kellemetlenség lép fel. (Vegyük csak a hatalmas erejû fejfájást.) Én ennek semmiféleképpen nem tettem volna ki magam. Szerintem a legjobb fájdalomcsillapító a szülésznõktõl jön: megértõ, kedves szó, pontos utasítások. Amikor tudod, mire számíthatsz, az sokat jelent. Nekem mindháromnál megmondták, mikorra lesz meg a baba. Az utolsónál fér órát ráhúzott a Picur, de a másik kettõnél percre akkor lett meg.
Még egy utolsó gondolat: gátmetszés. Az elsõnél alkalmazta az orvosom, és megváltást jelentett úgy 14 óra vajúdás után. A legnehezebb szülésem, s mégis a legkellemesebb visszagondolnom arra, hiszen mintegy kicsusszant a baba a végén. A másodiknál gátvédelemmel repedtem a 4 kiló fölötti fiammal, a legkisebb ugyancsak gátvédelemmel, mégis 6 hétig kellemetlen érzés volt alul. Szerintem bízzuk az orvosokra, hogy õk mit ajánlanak, mi a legkockázatmentesebb. Egyébként valóban a gátvédelmet részesítik elõnyben.
Szerintem nem túl steríl, ha bejárkálhatnak a hozzátartozók. Én jobban örültem, hogy az utcai cipõvel kint maradt erre a két-három napra mindenki legközelebbi hozzátartozója. (Apukám egyszer belógott, jól leteremtettem! ;))Mindenesetre nagyszerû volt, hogy a szülést követõen a férjemre bízták minden alkalommal a kisbabánkat, amíg engem letisztogatott a szülésznõ. Addig vígan nézegethette, babusgathatta. Miután mindenki magára hagyott minket, együtt örülhettünk hármasban legalább egy órán keresztül egymásnak. Felejthetetlen pillanatok!
Utolsó elõtti vagyok: Hát igen, van ahol apa az ilyen szobákban még bent is aludhat, de lehet hogy a Szent Imrében erre nincs lehetõség, bár már az is jó hogy beengedik az egyágyasba, bár végülis ott nem zavarja a többi anyát, akkor meg miért ne, pláne ha az ember fizet 7000 Ft-ot/nap! Úgy gondolom ez a minimum.
utolsó elõtti vagyok. Én láttam ott bent apukát, úgyhogy nagyon remélem, ha már fizet az ember az egy ágyas szobáért, akkor legalább apuka tényleg bejöhet!!!!
Ezek szerint az egyágyasokba legalább apát beengedik. Ez nagyon jó hír, köszi, mert én is úgy szeretném. Azért elég spártai dolog hogy amíg bent vagyunk még apa se jöhetne úgy be hogy hármasban legyen velünk bárholis.
Én 2010-ben szültem Szent Imrében. Indokolatlan császár volt, mint a végén kiderült, mert a dokim március 15-re foglalt magának utat és szeretett volna hamar visszamenni a családjához:(( Ennyit arról, hogy nem császároznak sokat... Most járok megint nst-re, mert várjuk a tesót, kb minden alkalommal látok 2 császáros anyukát... Ami viszont jó, hogy nagyon rendesek a szülésznõk. Csecsemõsök kevésbé, én ezért fogadtam egy csecsemõst, Õ segített az elsõ lányomnál is, hogy Apa mindennap bejöhessen és megfürdesse, ez nagyon jó volt. Most is felfogadtam. Nekem van fogadott szülésznõm és dokim is, és kértem, hogy a vajúdás alatt legyen ott a férjem, ezt figyelembe veszik, amennyire lehet. Elsõnél is fél napig voltunk a szülõszobán a férjemmel, mert addig vártunk a dokira, hogy bejöjjön a nyaralásból. Lehet ha nincs fogadott szülésznõm akkor ezt nem tehettük volna meg, hogy együtt legyünk.
Nem tudom... Van egy kb 8 ágyas szoba, ott vannak azok, aki még nem szülnek mondjuk 5-2 órán belül. Oda nem jöhetnek be a párok. Ha vele akarsz lenni, akkor az elõtérbe ki kell menni és egy padon ücsöröghettek. Én több mint 24 órát voltam a vajúdóban, nekem nem fájt még semmi, de állati rossz volt nézni, ahogy mennek a nõk szülni, csak én maradok. Plusz a kezdeti fájásoknál is jó lett volna, ha a párom velem van, fõleg elsõ szülésnél. Mondjuk drukkolj, hogy gyorsan menjenek a dolgok és akkor hamar szülõszobára kerültök. Plusz, ha van fogadott szülésznõd, akkor õ biztos segít hamarabb bejutni.
A kérdező hozzászólása: És azóta sem változott vajon a helyzet? nem lehet bent a párom a vajudás során?
A kérdező hozzászólása: aranyos vagy Lárifári:-)Köszönöm!:-) Persze, Õk majd tudják, hogy mi a jó:-)Csak már lennék túl rajta, félek azért, nem kicsit! :-)))
Jó egészséget Nektek!!!
A kérdező hozzászólása: két válasz és máris különbözõek:-) Hát itt lakunk a Szent Imre mellett, ezért is választottam ezt. Illetve nagyon nem is szeretnék változtatni, mert már 7 hónapos vagyok.Azért is kérdeztem rá, mert az alternatívsága miatt félek, hogy nem fogom bírni a fájdalmat, hogy nem kapok epiduláris érzéstelenítést. tényleg igaz, hogy nem csinálnak gátmetszést? Ettõl is félek. Kicsi a fájdalom küszöböm és tartok attól, hogy fogom bírni.Voltam én is bent a szülészeten, egyébként tényleg nagyon szép!
A kérdező hozzászólása: Én is azt gondolom, hogy minden kórházban van jó tapasztalat és ugyanakkor rossz is.Remélem én jókkal fogok hazatéri. Az én orvosom Dr. Kósa Mariann, a szülésznõm pedig Kecskemétiné Nyíregyházi Vera.Róluk tudtok valamit?
Én az Istvánban születtem Hajnalka doktornõnél pontosan 34 évvel ezelõtt :) (még van 15 percem) Amúgy én is a Szent Imrében fogok szülni április eleje körül. Még semmit nem tudok a kórházról. A dokim januárban átment oda az I.sz. szülészeti klinikáról, és "vele tartok". Te mikor szülsz?
Bocsi a nem, kimaradt a nem tehettem cicire mondatból!! Ja igen és simán szültem Dr Horváth Ferencnél!!
Szia Nem igazán tudok egyetérteni az elsõ válaszolóval! Én mivel nem is akartam választott szülészorvost, a Szent Imrében szültem egyáltalán nem bántam meg!! Egy pici hiba volt hogy ottfelejtettek a szülõszobában, és ránkcsukták az ajtót is! De jól elvoltnuk a párommal!! No meg a babát elvitték melegedni inkubátorba , és tehettem cicire !! De most is ott fogok szülni Juli végén! Remélem !! Tehát sehol nem 100% az ellátás ja de aki százezreket fizet! De talán még akkor sem!!
Én pár hete szültem ott, de azt mondták, hogy az egyágyasba se mehet be az apuka. Hogy valójában egy kis pénzért mégis beengedik, az más tészta. Amúgy annyian akarnak egyágyasba menni, hogy várólista van, úgyhogy esélyem se lett volna oda kerülni. Végülis egy kétágyasban voltam egyedül, tökéletes volt így is. A vajúdás alatt nem lehet bent a párod, csak a legvégén a szülésnél, mikor már látják, hogy nem sok van hátra. Pont ezért én nem mentem be, csak amikor már 3 perceseim voltak. 5 perceseknél elindultunk otthonról, mert második szülésem és azt mondták, hogy ez gyorsabb, mint az elsõ. De még a kórház parkolójában ültünk a kocsiban a férjemmel 3 óra hosszát, mert nem akartam egyedül vajúdni, inkább kint beszélgettünk :) )) De legalább biztonságban éreztem magam, mert pár méterre ott volt a kórház :P A szülésnél tényleg törekszenek a gátvédelemre, olyannyira, hogy én már könyörögtem, hogy vágjanak, az orvosnak a kezében már ott volt a szike, de a szülésznõ leállította, hogy ne, ne vágjon, még próbáljuk meg újra. Repedtem is 3 helyen, de végülis nem vészes, gyorsabban gyógyult, mint az elsõ szülésnél a gátsebem, de akkor ott nagyon kétségbe voltam esve, hogy szanaszét szakadok, mert éreztem, ahogy feszül. A szülésznõk amúgy nagyon aranyosak, az orvosommal is meg vagyok elégedve, a csecsemõsökkel meg nem nagyon beszéltem, mert másodszor szülve tudtam mindent (pelenkázás, szoptatás stb). Ami nekem fura volt, hogy mindenkit arra próbálnak rávenni, hogy hagyja bent szülés után a babát a csecsemõosztályon, és aludja ki magát, aztán menjen reggel a babáért. Én nem tudtam volna elképzelni, hogy külön legyek tõle, aludni se tudtam volna, mert annyira dolgozott bennem az adrenalin. Szóval én nem adtam oda a babát (csúnyán is néztek, mintha egy más bolygóról jöttem volna, de nem érdekelt). A kórház maga nekem bejött, mindig ránknézett valaki, hogy minden rendben van-e. A kaja kicsit fapados (pl reggeli 2 szelet kenyér, tejeskávé, 1 kis tömlõs sajt), de amúgy nem rossz, a szokásos kórházi koszt. A rokonok üvegajtón át nézhetik meg a babát - odatolod a kiskocsiban az ajtóhoz belülre, te meg kimehetsz közben a váróba hozzájuk. Látod a babádat és közben beszélhetsz a szeretteiddel is egy kicsit - nekem így jó volt. Én utáltam volna, ha bármikor bejönnek látogatók a szobába nap közben, miközben én esetleg szoptatnék, aludnék vagy a baba alszik.

25 hetes terhes vagyok, és a székesfehérvári Szent György kórházban fogok szülni. Milyen ennek a kórháznak a szülészete? Vannak baba+mama szobák? Miyenek a szülésznők és az orvosok? Meddig tartanak bennt ha minden jól megy? Jó babavárást

Legjobb válasz: Szia!Én is augusztusban szültem ott.Nagyon rendes volt mindenki(egy két csecsemõst és ápolónõt kivéve).Az összes szobába ott vannak a picik is ha mégsem szeretnéd hogy veled legyen akkor beviheted a babaõrzõbe!2és 4 ágyas szobák vannak!

Szia!Én is augusztusban szültem ott.Nagyon rendes volt mindenki(egy két csecsemõst és ápolónõt kivéve).Az összes szobába ott vannak a picik is ha mégsem szeretnéd hogy veled legyen akkor beviheted a babaõrzõbe!2és 4 ágyas szobák vannak!
Szia! Én augusztusban szültem Fehérváron. A szülészet nagyon szép, új épület és jól felszerelt. A kortermek is szépek és tiszták. Ha minden jól megy akkor 3.-ik napon ( a szülés napját nem kell számolni) hazaengednek még császár után is. A szülésznõk és az orvosok nagyon rendesek és segitõkészek. A lényeg, hogy mindig mindent kérdezzél és kérjél, mert magátol sem orvos sem szülésznõ sem csecsemõs nem fog odamenni hozzád és elmagyarázni dolgokat, de ha kéred akkor szó nélkül segítenek.

Van itt olyan aki a Szent Imre kórházban fog szülni?

Van fogadott orvosod? Ha van, akkor ki? Mikorra vagytok kiìrva? Fiú vagy làny? Mi lesz a neve?

Legjobb válasz: Jelen :) Januárra vagyok kiírva, kislányt várunk Dr. Gutmann Orsolya az orvosom. Neve még titok :) Te mikorra várod?

Jelen :) Januárra vagyok kiírva, kislányt várunk Dr. Gutmann Orsolya az orvosom. Neve még titok :) Te mikorra várod?
Én kétszer is szültem ott. 2010 április és 2013 március. Elsõ lány(Lilla Zsófia), kicsi fiu(BEnce Péter). Faludi volt a dokim.
rossz. Többet nem szülök ott.
Én is ott szültem, jó élményem van. A szülõszobák jók, baba végig veled marad, szuper szülésznõk vannak. Gyermekágyas rész is nagyon konfortos, én 2 ágyas szobában voltam. Egyedül a csecsemõsökkel nem voltam megelégedve. Semmit nem foglalkoztak velem, bunkók voltak és rossz tanácsokat adtak, ha egyáltalán hozzám szóltak, mindenért könyörögni kellett, a gyereket megszúrták a tudtom nélkül.Szoptatásban is annyira rosszakat mondtak, pl. minek szoptatok, adjak inkább tápszert stb., hogy majdnem éhen halt a gyerekem, majdnem kiszáradt.Otthon a gyerekorvos vette észre idõben, h nem jól szopik a baba és így megmenekült. Persze a zárójelentésemen rajta volt, h jól szopó, szépen gyarapodó baba. 3700 született és otthon már 3000 gr volt csak. Aztán hívtunk szoptatási tanácsadót és beindult a tejem és a szopi is végre. Soha nem kellett tápszert adnom a fiamnak. Utána már sokaktól hallottam, h a kórházban amilyen jó a szülészet szakmailag és emberileg olyan rossz a csecsemõs részleg. Sajnos nekem nem mondták elõre. Sok álmatlan éjszakától megkíméltek volna. Neked olajozott gyors szülést kívánok!
én ott születtem 14 éves vagyok és én is jan 21-én születtem anyukám mindig arrólbeszél hogy nagyon jó az a kórház.
Én ott szültem, és nagyon meg voltam elégedve. Volt fogadott orvosom, de nem fogadtam szülésznõt, mégis segítõkész és kedves volt végig velem a hölgy, és nekem a csecsemõsõkkel sem volt problémám, bár tény, hogy én a nyakukra jártam folyton, és nyaggattam õket a kérdéseimmel, hogy mit hogyan kell (elsõ baba, és mindenrõl faggattam õket, hogy itthon ne legyen gondom:) ), de segítettek rendesen, pedig nem adtam nekik pénzt. Nekem az is tetszett, hogy tiszták és kényelmesek a szobák az osztályon, és a baba velem lehetett végig.
Én is jan. 21-re vagyok kiírva. Már szültem ott az ügyeleten. Nekem csak jó élményeim vannak. A csecsemõsök tényleg nem szólnak bele a dolgokba, de ha kérdezed szívesen segítenek. A doki és a szülésznõ is maximálisan kedves, segítõkész volt pedig mondom, az ügyeletre mentem tök ismeretlenül. Minden jót addig is!
A kérdező hozzászólása: Sajnos ez a pénz dolog mindenhol így mûködik...Köszönöm a válaszokat.Nagyon reménykedek, hogy emberként bánnak majd velem és persze a lurkómmal is.
Ne foglalkozz a riogató válaszokkal! az egyik legjobb kórház. Nekem külön ajánlották. És akikkel beszéltem és ott szültek, mindenki csak dicsérte. Igaz a csecsemõsökrõl én se hallottam szuper dolgokat, de azt mondták kérdezzek nyugodtan tõlük. Akkor segítenek. Csak külön kérni kell. Én 02.02.-re várom babámat. Szép és nyugodt szülést kívánok nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!