Találatok a következő kifejezésre: A Szent kórházban fogok (28 db)

A Szent Istvánban fogok szülni, jó kórház? Dr Kodaj Imréről? Jó orvos?

Legjobb válasz: Én ebben a kórházban szültem másfél hónapja. Nem volt fogadott orvosom,kicsit problémás is voltam, mégis nagyon rendesek voltak velem. Én csak jót tudok mondani az István kórház szülészetérõl!

Én ebben a kórházban szültem másfél hónapja. Nem volt fogadott orvosom, kicsit problémás is voltam, mégis nagyon rendesek voltak velem. Én csak jót tudok mondani az István kórház szülészetérõl!
az istván rossz, a szülészet viszont JÓ! én is ott szültem, nekem kifejezetten csodás élmény volt (pedig nem is a legsimább szülés volt) és akik velem voltak egy szobában azoknak is, úgyhogy legalább 5-en vagyunk, akik ezt állítják :) A szülõszoba hangulatos, a férjed vagy bárkid ott lehet veled, ihatsz-ehetsz vajúdás közben, a szülésznõk ctg alatt kevésbé, szülésnél viszont nagyon tudják a dolgukat és nagyon kedvesek. Nekem a szülészettel sem volt bajom, pedig 5 ágyasban voltam - a többi anyukával jó volt beszélgetni, tudtunk egymásnak segíteni. És a lényeg: a babád veled van éjjel-nappal, nem kap cumit, teát, semmit: csak te teszed tisztába, te viszed orvoshoz, te viszed fürdetni és csak a te anyatejedet issza.A nõvérkék is kedvesek. Dr.Kodaj Imrét viszont nem ismerem sajnos, de beszéld meg vele, mikortól van ott veled a szülésnél, hívhatod-e éjjel is vagy a szülésznõk hívják majd stb.
Szia! Én a kórházról nem tudok semmit, mert Esztergomi vagyok, viszont Kodaj doktorról csak jót írhatok.A dokim javasolta, hogy menjek hozzá a két genetikai UH-ra, mert nagyon jó a gépe, és remek orvos, tapasztalt, stb. Egy magán"klinikán" is dolgozik ott voltam nála, mert 4D-t akartunk. A két genetikai után még egyszer visszamentünk mozizni. A férjemnek is szimpi volt, nekem is. Harmadszor már emlékezett ránk, és úgy beszélt velem, mintha mindig ismert volna:-)) Az Uh-kon is figyelt mindenre, szóval tényleg csak jót! Egy 12 hetes anyuka
Szia.Én is az István khzban szültem májusban, és mindennel tökéletesen elégedett voltam.Valóban mindenki nagyon segítõkész, a szülõszobák 1 személyesek és barátságosak, a személyzet felkészült és segítõkész.Nekem volt fogadott szülésznõm is(Hajdu Barbara), de sajnos ezt az orvost nem ismerem.
A dokit nem ismerem, de én is az Istvánban szültem (5 hónapja) és velem is rendesek voltak.
esztergomi!!! Bocs
Szia ! A Szent István szülészete nagyon nagyon jó ! Nekem életem legszebb élménye marad a szülés, (pedig én rettegtem a szüléstõl). ÉS nagyon rendesek a csecsemõsök is. Nekem volt orvosi probléma a szüléssel is, a babával is, de azt mondhatom hogy maximálisan elégedettek voltunk azzal, ahogy velem és a babával bántak.Ha tehetném, újra ott szülnék. Mi nagyon sok hálával és köszönettel tartozunk nekik ! Az említett dokit nem ismerem, de ha tényleg választani akarsz a kórházak között, ezt a kórházat nyugodt szívvel ajánlani tudom ! 6 hetes baba anyukája

A Szent Imrében fogok szülni. Mit kell bevinnünk, nekem és a babának a kórházba?

Közeledik a "nagy nap",de nem tudom,hogy mire van szükség a kórházban. 36 hetes kismami.

Legjobb válasz: Szia! Én 7 hete szültem ott, vigyél vagy hálóinget elöl gombosat, vagy pizsamát amelyiket jobban szereted, de többet,köntöst, eldobható bugyit, törülközõket, sok betétet (pl. Tena extra) szokásos tisztálkodó cuccot, papucsot stb. A szüléshez ill. a vajudáshoz én vettem egy fehér hosszú fehér pólót és egy "rossz" bugyit amit utána kidobtam. A gyereknek pelenka és popsitörlõ kell, krém van. Ruhát adnak rá minden nap tisztát, csak a hazavivõs kell. Nagyvonalakban ennyi. Nagyon rendesek, mindenki szerintem jól fogod magad érezni. Sok sikert!

Szia! Én 7 hete szültem ott, vigyél vagy hálóinget elöl gombosat, vagy pizsamát amelyiket jobban szereted, de többet, köntöst, eldobható bugyit, törülközõket, sok betétet (pl. Tena extra) szokásos tisztálkodó cuccot, papucsot stb. A szüléshez ill. a vajudáshoz én vettem egy fehér hosszú fehér pólót és egy "rossz" bugyit amit utána kidobtam. A gyereknek pelenka és popsitörlõ kell, krém van. Ruhát adnak rá minden nap tisztát, csak a hazavivõs kell. Nagyvonalakban ennyi. Nagyon rendesek, mindenki szerintem jól fogod magad érezni. Sok sikert!

A Szent Imrében fogok szülni. Miket kell vinni a kórházba és mi az amit ott adnak?

Gondolok pl. a pelenkákra, babának rucik...kell e vinni?

Legjobb válasz: nagyon köszönöm. hasznos volt:-)

A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm. hasznos volt:-)


Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.

A Szent Imre kórházban lehet csak szülésznõt fogadni? Nem fog pikkelni rám és kevésbé jól ellátni, így az ügyeletes orvos? Ha lehet csak szülésznõt, kit ajánlotok?

Legjobb válasz: Nem fog pikkelni. A legtöbben amúgy is csak szülésznõt fogadnak. Egyébként én Nyulas Jolánt tudnám ajánlani. Nem szültem még nála, de dolgoztam egy darabig a csecsemõ részlegen és nagyon jó szakembernek tartom. Végignézve ott pár szülést, szerintem a Szent Imrében õ a legjobb.

Nem fog pikkelni. A legtöbben amúgy is csak szülésznõt fogadnak. Egyébként én Nyulas Jolánt tudnám ajánlani. Nem szültem még nála, de dolgoztam egy darabig a csecsemõ részlegen és nagyon jó szakembernek tartom. Végignézve ott pár szülést, szerintem a Szent Imrében õ a legjobb.
Ma beszéltem Kondor Kata szülésznõvel (aki sajnos idén már nem vállal szülést, legalábbis októberre semmiképpen, nekem akkora kéne valaki), és õ azt mondta, hogy már csak orvos mellett lehet szülésznõt fogadni. Szóval, sajnos, csak úgy fogadhatsz szülésznõt, ha van orvosod is.
Azt elfelejtettem, hogy most ugyan nem tudom hogy van, de két évvel ezelõtt nem lehetett csak akkor fogadni szülésznõt, ha volt fogadott orvosod. De szerintem ha ügyeletesnél szülsz sem fogsz rosszul járni, jó orvosok és jó szülésznõk vannak ott.
Én két évvel ezelõtt szültem ott és a Nyulas Jolán volt a fõbába, de végülis mindegy, lényeg, hogy szerintem nagyon jó, bár ez is mint minden szubjektív. Ha van lehetõséget elötte menj be szétnézni a szülõszobán, akkor ott találkozol velük és ha valamelyik szimpatikus fogadd fel. Fizetni meg mindenképpen csak utána!
Nem Nyulasi a vezetõ, de tény, hogy õ dolgozik a legtöbbet.
Én a Nyulas Jolánnál szültem kétszer is, bár nem volt fogadott szülésznõm. De mivel az orvosom, a prof. vele szeretett szülni így amikor bementem szülni és látták, hogy a prof páciense vagyok, egybõl õt küldték. Nagyon-nagyon aranyos, nyugodt, tényleg profi. csodálatos élmény volt vele szülnöm, annak ellenére, hogy nem fogadtam fel, én adtam neki utána pénzt is meg egy szép bonbont is. Ugyan azt nem látta, hogy pénz is van a bonbon mellett, de ennek ellenére nagyon hálás volt, hogy rá is gondoltam. Ha szeretnél szülésznõt fogadni, minél elõgg tedd meg, mert a népszerû szülésznõk nagyon elfoglaltak. Ja és a Nyulas Joli a vezetõ bába ott.
Általában utána szokták odaadni, mikor már mennek haza, hiszen az anyukát, míg bent vannak a kórházban, ugyanúgy a szülésznõ látja el. Hazainduláskor ha akkor bent van a szülésznõ (ami mondjuk illene ha már felfogadtad), akkor odaadod, de ha véletlen nincs ott, akkor megkérdezed, hogy mikor lesz bent utoljára, míg bent feküdtök.
én Kondor Katát ajánlom, szültem nála, és nagyon jó szakemernek tartom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Örülök, hogy lehet csak szülésznõt. Az elsõ szülésemnél a Jahn Ferencben, is lényegében a szülésznõ segítette, meg egy tanonc rondított bele. Anno oda tartoztam. Mostmár az Imrébe tartozok, és nem tudom, hogy ott hogyan mennek a dolgok. Mikor célszerû fel/megkérnem? Szülés után vagy elött szokták kifizetni a 30-50e ft-ot? Most 24 hetesek vagyunk.
Ez attól is függ, hogy ügyeletes-e aznap a szülésznõ vagy az éjszaka közepén kell-e behívni. Általában egy orvos díjának a harmadát kapják, tehát kb 30-50 ezer ft-ot.
és mennyibe kerül kb.? én is ott fogok szülni, orvosom van, de gondolkozok a szülésznõn is.
A kérdező hozzászólása: Sajnálattal olvasom, hogy csak szülésznõt nem tudok fogadni.... Orvost fogadni nem szeretnék, nem is tudnék, szóval marad majd az ügyeletes szülésznõ és orvos. Remélem ezútal minden szépen alakul szüléskor. Köszönöm ismét a válaszokat!

Székesfehérváron a Szent György korházban fogok szülni. Mit kell vinnem a babámnak és magamnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ezek voltak a táskában! Nekem a szülésznõ azt ajánlotta, hogy két táskába pakoljak. Az egyik a szülõszobás másik a kórházi legyen. De amikor megszültél a szülõszobást úõgyan úgy viszed magaddal a szobába mint a kórházit. Szülõszobás: papucs amiben tudsz fürödni, tusfürdõ, törölközõ, köntös, wc papír, wc papír ülõke, eldobható bugyi, zokni, zsepi, fényképezõgép, hajgumi, víz, csoki, szõlõcukor, telefon, íratok. kórházi: pizsama, papucs, zokni, törölközõ, melltartó, melltartóbetét, mellszívó, hozzá cumisüveg, mellbimbókrém, nekem kellett bimbóvédõ csak ezzel tudtam szoptatni, eldobható bugyi, betét, tejserkentõ tea, wc papír és ülõke, fogkrém, fogkefe, pohár, kés, villa, kanál, konyharuha, golyós, telefontöltõ, fésû. Én hozattam még be hajszíárított és sampont! A babának: popsitörlõ, textilpelus 3-4 db, kesztyû, pelenkázófeltét, kissapka. Én még rengetek vízet hozzatam be, és kaját! Érdemes a táskába rakni egy müanyag dobozt tenni, tetejére egy cimkét ragasztani amin a neved van és majd a szoba számod, mert a hûttõbe ebbe tudod a kajádat betenni./ nekem hoztak be szalámit, májkrémet stb./ A párod ha megy be szülésre akkor kell egy papucs és nekünk még 1000 ft kértek ruhára. most nem tudom mennyi! A korházi csomagot és a 35 héten pakoltam össze, de már elõtte egy hejer kezdtem összeszedni! Vittem még kispárnát is! A babának a kórházból hazaadásra ruha, hordozó

Szia! Nekem ezek voltak a táskában! Nekem a szülésznõ azt ajánlotta, hogy két táskába pakoljak. Az egyik a szülõszobás másik a kórházi legyen. De amikor megszültél a szülõszobást úõgyan úgy viszed magaddal a szobába mint a kórházit. Szülõszobás: papucs amiben tudsz fürödni, tusfürdõ, törölközõ, köntös, wc papír, wc papír ülõke, eldobható bugyi, zokni, zsepi, fényképezõgép, hajgumi, víz, csoki, szõlõcukor, telefon, íratok. kórházi: pizsama, papucs, zokni, törölközõ, melltartó, melltartóbetét, mellszívó, hozzá cumisüveg, mellbimbókrém, nekem kellett bimbóvédõ csak ezzel tudtam szoptatni, eldobható bugyi, betét, tejserkentõ tea, wc papír és ülõke, fogkrém, fogkefe, pohár, kés, villa, kanál, konyharuha, golyós, telefontöltõ, fésû. Én hozattam még be hajszíárított és sampont! A babának: popsitörlõ, textilpelus 3-4 db, kesztyû, pelenkázófeltét, kissapka. Én még rengetek vízet hozzatam be, és kaját! Érdemes a táskába rakni egy müanyag dobozt tenni, tetejére egy cimkét ragasztani amin a neved van és majd a szoba számod, mert a hûttõbe ebbe tudod a kajádat betenni./ nekem hoztak be szalámit, májkrémet stb./ A párod ha megy be szülésre akkor kell egy papucs és nekünk még 1000 ft kértek ruhára. most nem tudom mennyi! A korházi csomagot és a 35 héten pakoltam össze, de már elõtte egy hejer kezdtem összeszedni! Vittem még kispárnát is! A babának a kórházból hazaadásra ruha, hordozó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nagyon sokat segítettetek. Mostmár legalább tudom hogy kezdjem:)

A Szent Imre kórházban fogok szülni. Dr. Barna Pétert ajánlották. Milyen orvos és mennyi a tarifája úgy, hogy nemsokára szülni fogok (32 hetes)?

Legjobb válasz: ne haragudj az Off-ert, de miert kell fizetni egy orvosoknak a szulesert? ha nem fizetsz nem szulheted meg vagy mi? de ha mar kell miert nem kerdezed meg tole mennyibe kerul, vagy nincs esetleg a korhazba valahova kirakva az orvosok 'tarifaja'? nem bunkoskodok ne haragudj csak nem ertem miert kell egy orvosnak a szulesert fizetni??

ne haragudj az Off-ert, de miert kell fizetni egy orvosoknak a szulesert? ha nem fizetsz nem szulheted meg vagy mi? de ha mar kell miert nem kerdezed meg tole mennyibe kerul, vagy nincs esetleg a korhazba valahova kirakva az orvosok 'tarifaja'? nem bunkoskodok ne haragudj csak nem ertem miert kell egy orvosnak a szulesert fizetni??

Fog valaki szülni júniusban a Szent Imre kórházban. Ti kihez jártok orvoshoz és van már szülésznőtök?

Legjobb válasz: Én terveim szerint a Szent Imrében szülök majd júniusban ha a doki elvállal, mert még csak most megyünk hozzá a rendelésre 21 hetes vagyok.

Én terveim szerint a Szent Imrében szülök majd júniusban ha a doki elvállal, mert még csak most megyünk hozzá a rendelésre 21 hetes vagyok.
Szia. Én ott fogok szülni június 12-re vagyok kiírva és Dr. Balogh Tiborhoz járok, még sem õt sem szülésznõt nem fogadtam. Még gondolkodom egy picit, az is felmerült, hogy csak szülésznõt fogadok, ha lehet. Néztem a kórház nõgyógy. és szülészeti honlapját és vannak minden hónapban különbözõ elõadások, el szeretnék menni mindegyikre és bízom benne, hogy sok infót összeszedek a szülésrõl és a szülésznõkkel is fogok tudni találkozni.
Én májusban szültem, a fogadott dokim dr. Tasi volt. Szülésznõt nem fogadtam, de mindenki annyira aranyos volt, hogy nem bánom. Csak ajánlani tudom õt is és a kórházat is!
Szia!Én jun 14-re vagyok kiírva.Én a Rabóckihoz(nála nincs epi) jártam és nagyon meg vagyok vele elégedve, de sajnos csak magánrendelõje van :-(( Most Oluway Samuelhez(nem szimpi) fogok menni sztk alapon és annál szülök aki ott lesz.Állítólag mindenki nagyon figyelmes nagy hangsújt fektetnek a természetes szülésre és a gátvédelemre.A szülésznõk is nagyon elhivatottak kár 45 ropiért külön fogadni.Úgyis mindent megtesznek értetek
Én júni 24-re vagyok kiírva és Dr. Bencsik Andrásnál fogok szülni :) én nagyon szeretem, jó doki! és nem elsõ szempont, hogy a kórházzal szemben van a magán rendelõje. 27 hetes kismami

Aki szült vagy szülni fog a Szent Imre Kórházban, elmondaná milyen volt/milyen az orvosa? Árban miről lehet beszélni?

Babatervezés elején tartunk, és szeretnénk egy jó orvost egy jó kórházban. Segítsetek kérlek!

Legjobb válasz: ÉN A SZENT IMRÉBE SZÜLTEM.VOLT FOGADOTT ORVOSOM IS DE MIVEL VASÁRNAP REGGEL INDULT MEG A SZÜLÉS ÉS Õ VIDÉKEN VOLT ÍGY AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLTEM,AKIT CSAK DICSÉRNI TUDOK MERT 1000%-RA MEG VOLTAM VELE ELÉGEDVE.A SAJÁT DOKIM 60 EZRET KÉRT A SZÜLÉSÉRT DE MIVEL NEM VOLT OTT ÉN 30 EZRET AZ ÜGYELETES DOKINAK ADTAM.HOZZÁTESZEM MEGÉRDEMELTE MERT TÉNYLEG NAGYON RENDES ÉS SEGÍTÕKÉSZ VOLT.DE SZERINTEM A SZÜLÉSZNÕ VÁLASZTÁS AZ IGAZÁN FONTOS HISZEN Õ VEZETI LE VÉGIG A SZÜLÉST ÉS Õ VAN OTT VELED VÉGIG.SZÓVAL HA VAN ORVOSOD AKKOR 60 FELETTI ÖSSZEGRÕL BESZÉLHETÜNK HACSAK NEM AZ ÜGYELETES DOKINÁL FOGSZ SZÜLNI MERT AKKOR NEKI NEM KÖTELEZÕ ADNOD PÉNZT.

ÉN A SZENT IMRÉBE SZÜLTEM.VOLT FOGADOTT ORVOSOM IS DE MIVEL VASÁRNAP REGGEL INDULT MEG A SZÜLÉS ÉS Õ VIDÉKEN VOLT ÍGY AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLTEM, AKIT CSAK DICSÉRNI TUDOK MERT 1000%-RA MEG VOLTAM VELE ELÉGEDVE.A SAJÁT DOKIM 60 EZRET KÉRT A SZÜLÉSÉRT DE MIVEL NEM VOLT OTT ÉN 30 EZRET AZ ÜGYELETES DOKINAK ADTAM.HOZZÁTESZEM MEGÉRDEMELTE MERT TÉNYLEG NAGYON RENDES ÉS SEGÍTÕKÉSZ VOLT.DE SZERINTEM A SZÜLÉSZNÕ VÁLASZTÁS AZ IGAZÁN FONTOS HISZEN Õ VEZETI LE VÉGIG A SZÜLÉST ÉS Õ VAN OTT VELED VÉGIG.SZÓVAL HA VAN ORVOSOD AKKOR 60 FELETTI ÖSSZEGRÕL BESZÉLHETÜNK HACSAK NEM AZ ÜGYELETES DOKINÁL FOGSZ SZÜLNI MERT AKKOR NEKI NEM KÖTELEZÕ ADNOD PÉNZT.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!:)

A (budapesti) Szent István kórházban fogok szülni! Vajudás alatt engednek inni, enni? Vigyek a szülőszobára vizet, ropit?

Ha lehet vinni, esetleg milyen ételt, italt ajánlotok?

Legjobb válasz: Sehol nem engedik enni-inni a kismamát, mert ha mûtétre kerül a sor, akkor gond lehet. Én is csak öblögethettem és aztán ki kellett köpnöm. (Figyelte is a szülésznõ, hogy nehogy lenyeljem, mert nagy volt a csábítás júliusban). Bár én nem a Szent Istvánban szültem. Viszont mindenképp vigyél magaddal valamit enni, mert ha pl. éjfélkor szülsz meg, akkor utána nagyon éhes leszel, és a kórháztól úgyis csak reggel kapsz enni.

Sehol nem engedik enni-inni a kismamát, mert ha mûtétre kerül a sor, akkor gond lehet. Én is csak öblögethettem és aztán ki kellett köpnöm. (Figyelte is a szülésznõ, hogy nehogy lenyeljem, mert nagy volt a csábítás júliusban). Bár én nem a Szent Istvánban szültem. Viszont mindenképp vigyél magaddal valamit enni, mert ha pl. éjfélkor szülsz meg, akkor utána nagyon éhes leszel, és a kórháztól úgyis csak reggel kapsz enni.
Van ahol lehet enni és inni vajúdás alatt. Például a MÁV (most ÁÉK) kórházban. Szénsavmentes vizet lehetett inni, enni pedig csokit, szõlõcukrot illetve joghurtot lehetett.
http://www.boldogszuletesert.hu/index_szekhelyunk.html?main:.. "A szülõ nõ vajúdás és szülés során használhatja a saját ruháját. Igény szerint sétálhat, zuhanyozhat, ihat, ehet (de nem mindent)" én is ott fogok szülni, úgy tudom szénsavmentes vizet lehet inni, és ami biztos az a szõlõcukor, de lehet, h jobb betelefonálni és biztosan megmondják.Sok sikert!
Szerintem aki jót akar magának, az nem eszik és iszik vajúdás közben. Mi lesz, ha mûteni kell? Persze 100 éve is ittak-ettek közben, de akkor ha baj volt, akkor meghalt a kismama, mert nem volt császármetszés, legalábbis nem a mai formájában.
Az nem igaz, hogy sehol nem lehet enni-inni! Én a vajúdás alatt legalább másfél liter vizet megittam és még bíztattak is, hogy igyak sokat. A Szent Istvánban nem tudom, lehet-e, de azért szerintem csomagolj vizet és enni ne ropit, hanem szõlõcukrot, esetleg csokit! Én még kekszet tettem el, hogy ha szülés után éhes lennék és még nincs kaja, akkor se "haljak éhen". Aztán ennek nagyon örültem, hogy így tettem, mert hajnalban szültem és reggelit csak órákkal késõbb hoztak, ráadásul a látogatók sem hajnali 4-5-kor jönnek, hogy esetleg velük hozassak. Akkor úgy éreztem, életmentõ az a zacskó keksz, amit beraktam a táskámba. Kérdezz rá a kórházban, ott mi a szokás, de én úgy gondolom, hogy jobb helyeken már legalább inni engednek.
Szia! Én 4 hete szültem az Istvánban és lehetett inni ásványvizet (sõt kell is) és szõlõcukrot ehettem (a vajúdás elején kekszet is lehetett volna). Ásványvizet mindenképp vigyél, én vajúdás alatt folyamatosan iszogattam, szülés után pedig iszonyú szomjas voltam (illetve mivel a férjem velem volt, neki is kellett a víz, mert nem volt rövid szülés). Szõlõcukor volt a szülõszobán, de azért vihetsz és kekszet, ropit, csokit is, ha nem elõtte szülés után még jól jöhet. Könnyû szülést!
Én is az Istvánban szültem és tényleg lehet inni szénsavmentes vizet illetve enni szõlõcukrot, csokit. Ráadásul nekem sajnos császár lett a vége, de a vajúdás elején én is ittam vizet és ettem szõlõcukrot, a vége felé meg már erre sem volt energiám, de nem volt gond a mûtétnél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!