Találatok a következő kifejezésre: A Szent kórházban az (59 db)

Bababarát kórházat keresek Bp-en. A MÁV vagy a Szent István az emberibb? Esetleg Szent Imre?

Várom a tapasztalatokat, az ott dolgozókról, szobákról, árakról, stb. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Sziasztok! Elsõ válaszoló:) Én augusztusba fogok szülni az Istvánba. Már mindent össsze pakoltam, de jó, hgy olvaslak, mert türcsit nem raktam manónak. Azt se adnak? Én még a köldök ápolásához is megvettem a cumókat, mert a lányomat a Jánosba szültem, de ott még azért is naponta kuncsorogni kellett. Pelust mennyit adnak egy nap? Bár én azt is vettem egy kis csomival.. köszi 34+1 hetes km

Sziasztok! Elsõ válaszoló:) Én augusztusba fogok szülni az Istvánba. Már mindent össsze pakoltam, de jó, hgy olvaslak, mert türcsit nem raktam manónak. Azt se adnak? Én még a köldök ápolásához is megvettem a cumókat, mert a lányomat a Jánosba szültem, de ott még azért is naponta kuncsorogni kellett. Pelust mennyit adnak egy nap? Bár én azt is vettem egy kis csomival.. köszi 34+1 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi választ, várom a további tapasztalatokat :-)

Mi az elerhetosege Dr Siklos Pal foorvosnak? A doktor ur a Szent Istvan korhazban dolgozik, Budapesten, es surgosen beszelnem kene vele, de nem tudom, hogyan.

Legjobb válasz: Szent István Kórház Telefon: 06-1-455-5700 Dr. Siklós Pál osztályának Tel. száma: 06-1-456-7681 E-mail: istvankorhaz (kukac) istvankorhaz.hu az osztály telefonszámán, (ha a fõorvos úr, engedélyezte) megkaphatod a közvetlen elérhetõségét.

Szent István Kórház Telefon: 06-1-455-5700 Dr. Siklós Pál osztályának Tel. száma: 06-1-456-7681 E-mail: istvankorhaz (kukac) istvankorhaz.hu az osztály telefonszámán, (ha a fõorvos úr, engedélyezte) megkaphatod a közvetlen elérhetõségét.

Szent Imre kórház szülészetéről mi a véleményetek? És az ott dolgozó prof. Dr Rákóczi Istvánról?

Legjobb válasz: Szent Imrében szültem és nem vagyok megelégedve! Az orvos (R. Miklós) kevésnek találta a hálapénzt, bennem felejtette a varratot (azt hitte felszívódik), már a vajúdásnál szóltam, hogy koraszülés lesz, de senki se törõdött vele, nem engedtek el, pedig még több órán át vajúdtam és a babát el kellett vinni a Jánosba én meg nem mehettem utána, mert nem volt hely. Szülésnél SENKI sem kapott fájdalomcsillapítót, nem vágtak gátat, pedig kértem, de megrepedtem. Szobatársammal nem is törõdtek, ott sírt, mert semmit se tudott a babákról, a csecsemõsök nem foglalkoztak vele. Tõlem reggelente vért vettek, de az eredményt senki se tudta, azt se vették észre, amikor átmentem a János kórházba a babámat megnézni a koraszülött intenzíven. Egyetlen pozitívum: a szülésznõ nem fogadott el hálapénzt!

Szent Imrében szültem és nem vagyok megelégedve! Az orvos (R. Miklós) kevésnek találta a hálapénzt, bennem felejtette a varratot (azt hitte felszívódik), már a vajúdásnál szóltam, hogy koraszülés lesz, de senki se törõdött vele, nem engedtek el, pedig még több órán át vajúdtam és a babát el kellett vinni a Jánosba én meg nem mehettem utána, mert nem volt hely. Szülésnél SENKI sem kapott fájdalomcsillapítót, nem vágtak gátat, pedig kértem, de megrepedtem. Szobatársammal nem is törõdtek, ott sírt, mert semmit se tudott a babákról, a csecsemõsök nem foglalkoztak vele. Tõlem reggelente vért vettek, de az eredményt senki se tudta, azt se vették észre, amikor átmentem a János kórházba a babámat megnézni a koraszülött intenzíven. Egyetlen pozitívum: a szülésznõ nem fogadott el hálapénzt!
3 hete szültem ott, van pozitív és negatív véleményem róla. Rákócziról csak rosszat hallottam és 100.000 nála a szülés, plusz a magánórák...
A kérdező hozzászólása: És mi a pozitív és negatív véleményed? Légyszíves írd meg ha nem gond, mert érdekelne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy ilyen rossz volt. :( Én szerintem az Istvánba fogok szülni.


Ki az aki mostanában szült a Szent István kórházban Pesten?

Arra lennék kíváncsi van- e szabad kórház választás? Ha fogadott szülészn?m van mehetek-e oda? Milyen feltételekkel szülhetek ott? Volt -e valaki így?

Legjobb válasz: 1 hete szültem ott. Nem volt sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznõm. Nagyon rendesek voltak velem. Ha szülésznõt szeretnél fogadni, akkor az ottaniak közül kell, mert másik kórházból ugye nem mennek oda, mindenki a saját kórházában dolgozik. Tehát vagy szülésznõt vagy kórházat választassz elsõsorban.

1 hete szültem ott. Nem volt sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznõm. Nagyon rendesek voltak velem. Ha szülésznõt szeretnél fogadni, akkor az ottaniak közül kell, mert másik kórházból ugye nem mennek oda, mindenki a saját kórházában dolgozik. Tehát vagy szülésznõt vagy kórházat választassz elsõsorban.
Én is ott szültem nemrégiben. Ahogy a vezetõ szülésznõ mondta, ha valaki megjelenik a szülõszoba ajtajában, hogy szülni jött, akkor beengedik és ennyi. :) Vagyis a lényeg, hogy nem kell területileg odatartozni. Szülésznõt választani azok közül lehet, akik ott dolgoznak, máshol dolgozót nem vihetsz oda, maximum kísérõként. Ha jól emlékszem maximum két fõ veled lehet a szülõszobán szülés közben, szóval ha megnyugtat egy ismerõs szülésznõ jelenléte a szüléskor, akkor ez így megoldható.

Az István kórház az a Szent István kórház ami a Nagyvárad téren van?

Legjobb válasz: Igen, és egyesítették a László kórházzal is!

Igen, és egyesítették a László kórházzal is!
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.

Az ORFI kórházba késõbbi idõpontot kaptam mûtétre, mint a Szent István kórházba. Ebben az esetben lemondhatom az ORFIT?

Legjobb válasz: Természetesen!!!!Te döntöd el, hogy hol szeretnéd és mikor mûttetni magadat!

Természetesen!!!!Te döntöd el, hogy hol szeretnéd és mikor mûttetni magadat!
Azért ne mondd le addig míg meg nem mûtöttek
Mikor lesz?
A kérdező hozzászólása: A Szent István kórházba augusztus elejére adtak idõpontot, az ORFI kórházba pedig augusztus végére. Hivatalosan a Szent István kórházhoz tartozok. Ha lemondom az ORFIT kell valamit fizetnem?
Szent Margitban igy van. Gondolom mashol is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :-)

A Szent Imre kórházban lehet csak szülésznõt fogadni? Nem fog pikkelni rám és kevésbé jól ellátni, így az ügyeletes orvos? Ha lehet csak szülésznõt, kit ajánlotok?

Legjobb válasz: Nem fog pikkelni. A legtöbben amúgy is csak szülésznõt fogadnak. Egyébként én Nyulas Jolánt tudnám ajánlani. Nem szültem még nála, de dolgoztam egy darabig a csecsemõ részlegen és nagyon jó szakembernek tartom. Végignézve ott pár szülést, szerintem a Szent Imrében õ a legjobb.

Nem fog pikkelni. A legtöbben amúgy is csak szülésznõt fogadnak. Egyébként én Nyulas Jolánt tudnám ajánlani. Nem szültem még nála, de dolgoztam egy darabig a csecsemõ részlegen és nagyon jó szakembernek tartom. Végignézve ott pár szülést, szerintem a Szent Imrében õ a legjobb.
Ma beszéltem Kondor Kata szülésznõvel (aki sajnos idén már nem vállal szülést, legalábbis októberre semmiképpen, nekem akkora kéne valaki), és õ azt mondta, hogy már csak orvos mellett lehet szülésznõt fogadni. Szóval, sajnos, csak úgy fogadhatsz szülésznõt, ha van orvosod is.
Azt elfelejtettem, hogy most ugyan nem tudom hogy van, de két évvel ezelõtt nem lehetett csak akkor fogadni szülésznõt, ha volt fogadott orvosod. De szerintem ha ügyeletesnél szülsz sem fogsz rosszul járni, jó orvosok és jó szülésznõk vannak ott.
Én két évvel ezelõtt szültem ott és a Nyulas Jolán volt a fõbába, de végülis mindegy, lényeg, hogy szerintem nagyon jó, bár ez is mint minden szubjektív. Ha van lehetõséget elötte menj be szétnézni a szülõszobán, akkor ott találkozol velük és ha valamelyik szimpatikus fogadd fel. Fizetni meg mindenképpen csak utána!
Nem Nyulasi a vezetõ, de tény, hogy õ dolgozik a legtöbbet.
Én a Nyulas Jolánnál szültem kétszer is, bár nem volt fogadott szülésznõm. De mivel az orvosom, a prof. vele szeretett szülni így amikor bementem szülni és látták, hogy a prof páciense vagyok, egybõl õt küldték. Nagyon-nagyon aranyos, nyugodt, tényleg profi. csodálatos élmény volt vele szülnöm, annak ellenére, hogy nem fogadtam fel, én adtam neki utána pénzt is meg egy szép bonbont is. Ugyan azt nem látta, hogy pénz is van a bonbon mellett, de ennek ellenére nagyon hálás volt, hogy rá is gondoltam. Ha szeretnél szülésznõt fogadni, minél elõgg tedd meg, mert a népszerû szülésznõk nagyon elfoglaltak. Ja és a Nyulas Joli a vezetõ bába ott.
Általában utána szokták odaadni, mikor már mennek haza, hiszen az anyukát, míg bent vannak a kórházban, ugyanúgy a szülésznõ látja el. Hazainduláskor ha akkor bent van a szülésznõ (ami mondjuk illene ha már felfogadtad), akkor odaadod, de ha véletlen nincs ott, akkor megkérdezed, hogy mikor lesz bent utoljára, míg bent feküdtök.
én Kondor Katát ajánlom, szültem nála, és nagyon jó szakemernek tartom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Örülök, hogy lehet csak szülésznõt. Az elsõ szülésemnél a Jahn Ferencben, is lényegében a szülésznõ segítette, meg egy tanonc rondított bele. Anno oda tartoztam. Mostmár az Imrébe tartozok, és nem tudom, hogy ott hogyan mennek a dolgok. Mikor célszerû fel/megkérnem? Szülés után vagy elött szokták kifizetni a 30-50e ft-ot? Most 24 hetesek vagyunk.
Ez attól is függ, hogy ügyeletes-e aznap a szülésznõ vagy az éjszaka közepén kell-e behívni. Általában egy orvos díjának a harmadát kapják, tehát kb 30-50 ezer ft-ot.
és mennyibe kerül kb.? én is ott fogok szülni, orvosom van, de gondolkozok a szülésznõn is.
A kérdező hozzászólása: Sajnálattal olvasom, hogy csak szülésznõt nem tudok fogadni.... Orvost fogadni nem szeretnék, nem is tudnék, szóval marad majd az ügyeletes szülésznõ és orvos. Remélem ezútal minden szépen alakul szüléskor. Köszönöm ismét a válaszokat!

Aki szült vagy szülni fog a Szent Imre Kórházban, elmondaná milyen volt/milyen az orvosa? Árban miről lehet beszélni?

Babatervezés elején tartunk, és szeretnénk egy jó orvost egy jó kórházban. Segítsetek kérlek!

Legjobb válasz: ÉN A SZENT IMRÉBE SZÜLTEM.VOLT FOGADOTT ORVOSOM IS DE MIVEL VASÁRNAP REGGEL INDULT MEG A SZÜLÉS ÉS Õ VIDÉKEN VOLT ÍGY AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLTEM,AKIT CSAK DICSÉRNI TUDOK MERT 1000%-RA MEG VOLTAM VELE ELÉGEDVE.A SAJÁT DOKIM 60 EZRET KÉRT A SZÜLÉSÉRT DE MIVEL NEM VOLT OTT ÉN 30 EZRET AZ ÜGYELETES DOKINAK ADTAM.HOZZÁTESZEM MEGÉRDEMELTE MERT TÉNYLEG NAGYON RENDES ÉS SEGÍTÕKÉSZ VOLT.DE SZERINTEM A SZÜLÉSZNÕ VÁLASZTÁS AZ IGAZÁN FONTOS HISZEN Õ VEZETI LE VÉGIG A SZÜLÉST ÉS Õ VAN OTT VELED VÉGIG.SZÓVAL HA VAN ORVOSOD AKKOR 60 FELETTI ÖSSZEGRÕL BESZÉLHETÜNK HACSAK NEM AZ ÜGYELETES DOKINÁL FOGSZ SZÜLNI MERT AKKOR NEKI NEM KÖTELEZÕ ADNOD PÉNZT.

ÉN A SZENT IMRÉBE SZÜLTEM.VOLT FOGADOTT ORVOSOM IS DE MIVEL VASÁRNAP REGGEL INDULT MEG A SZÜLÉS ÉS Õ VIDÉKEN VOLT ÍGY AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLTEM, AKIT CSAK DICSÉRNI TUDOK MERT 1000%-RA MEG VOLTAM VELE ELÉGEDVE.A SAJÁT DOKIM 60 EZRET KÉRT A SZÜLÉSÉRT DE MIVEL NEM VOLT OTT ÉN 30 EZRET AZ ÜGYELETES DOKINAK ADTAM.HOZZÁTESZEM MEGÉRDEMELTE MERT TÉNYLEG NAGYON RENDES ÉS SEGÍTÕKÉSZ VOLT.DE SZERINTEM A SZÜLÉSZNÕ VÁLASZTÁS AZ IGAZÁN FONTOS HISZEN Õ VEZETI LE VÉGIG A SZÜLÉST ÉS Õ VAN OTT VELED VÉGIG.SZÓVAL HA VAN ORVOSOD AKKOR 60 FELETTI ÖSSZEGRÕL BESZÉLHETÜNK HACSAK NEM AZ ÜGYELETES DOKINÁL FOGSZ SZÜLNI MERT AKKOR NEKI NEM KÖTELEZÕ ADNOD PÉNZT.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!