Találatok a következő kifejezésre: A Szent kórházban az (55 db)

Bababarát kórházat keresek Bp-en. A MÁV vagy a Szent István az emberibb? Esetleg Szent Imre?

Várom a tapasztalatokat, az ott dolgozókról, szobákról, árakról, stb. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Sziasztok! Elsõ válaszoló:) Én augusztusba fogok szülni az Istvánba. Már mindent össsze pakoltam, de jó, hgy olvaslak, mert türcsit nem raktam manónak. Azt se adnak? Én még a köldök ápolásához is megvettem a cumókat, mert a lányomat a Jánosba szültem, de ott még azért is naponta kuncsorogni kellett. Pelust mennyit adnak egy nap? Bár én azt is vettem egy kis csomival.. köszi 34+1 hetes km

Sziasztok! Elsõ válaszoló:) Én augusztusba fogok szülni az Istvánba. Már mindent össsze pakoltam, de jó, hgy olvaslak, mert türcsit nem raktam manónak. Azt se adnak? Én még a köldök ápolásához is megvettem a cumókat, mert a lányomat a Jánosba szültem, de ott még azért is naponta kuncsorogni kellett. Pelust mennyit adnak egy nap? Bár én azt is vettem egy kis csomival.. köszi 34+1 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi választ, várom a további tapasztalatokat :-)

Mi az elerhetosege Dr Siklos Pal foorvosnak? A doktor ur a Szent Istvan korhazban dolgozik, Budapesten, es surgosen beszelnem kene vele, de nem tudom, hogyan.

Legjobb válasz: Szent István Kórház Telefon: 06-1-455-5700 Dr. Siklós Pál osztályának Tel. száma: 06-1-456-7681 E-mail: istvankorhaz (kukac) istvankorhaz.hu az osztály telefonszámán, (ha a fõorvos úr, engedélyezte) megkaphatod a közvetlen elérhetõségét.

Szent István Kórház Telefon: 06-1-455-5700 Dr. Siklós Pál osztályának Tel. száma: 06-1-456-7681 E-mail: istvankorhaz (kukac) istvankorhaz.hu az osztály telefonszámán, (ha a fõorvos úr, engedélyezte) megkaphatod a közvetlen elérhetõségét.

Szent Imre kórház szülészetéről mi a véleményetek? És az ott dolgozó prof. Dr Rákóczi Istvánról?

Legjobb válasz: Szent Imrében szültem és nem vagyok megelégedve! Az orvos (R. Miklós) kevésnek találta a hálapénzt, bennem felejtette a varratot (azt hitte felszívódik), már a vajúdásnál szóltam, hogy koraszülés lesz, de senki se törõdött vele, nem engedtek el, pedig még több órán át vajúdtam és a babát el kellett vinni a Jánosba én meg nem mehettem utána, mert nem volt hely. Szülésnél SENKI sem kapott fájdalomcsillapítót, nem vágtak gátat, pedig kértem, de megrepedtem. Szobatársammal nem is törõdtek, ott sírt, mert semmit se tudott a babákról, a csecsemõsök nem foglalkoztak vele. Tõlem reggelente vért vettek, de az eredményt senki se tudta, azt se vették észre, amikor átmentem a János kórházba a babámat megnézni a koraszülött intenzíven. Egyetlen pozitívum: a szülésznõ nem fogadott el hálapénzt!

Szent Imrében szültem és nem vagyok megelégedve! Az orvos (R. Miklós) kevésnek találta a hálapénzt, bennem felejtette a varratot (azt hitte felszívódik), már a vajúdásnál szóltam, hogy koraszülés lesz, de senki se törõdött vele, nem engedtek el, pedig még több órán át vajúdtam és a babát el kellett vinni a Jánosba én meg nem mehettem utána, mert nem volt hely. Szülésnél SENKI sem kapott fájdalomcsillapítót, nem vágtak gátat, pedig kértem, de megrepedtem. Szobatársammal nem is törõdtek, ott sírt, mert semmit se tudott a babákról, a csecsemõsök nem foglalkoztak vele. Tõlem reggelente vért vettek, de az eredményt senki se tudta, azt se vették észre, amikor átmentem a János kórházba a babámat megnézni a koraszülött intenzíven. Egyetlen pozitívum: a szülésznõ nem fogadott el hálapénzt!
3 hete szültem ott, van pozitív és negatív véleményem róla. Rákócziról csak rosszat hallottam és 100.000 nála a szülés, plusz a magánórák...
A kérdező hozzászólása: És mi a pozitív és negatív véleményed? Légyszíves írd meg ha nem gond, mert érdekelne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy ilyen rossz volt. :( Én szerintem az Istvánba fogok szülni.


Ki az aki mostanában szült a Szent István kórházban Pesten?

Arra lennék kíváncsi van- e szabad kórház választás? Ha fogadott szülészn?m van mehetek-e oda? Milyen feltételekkel szülhetek ott? Volt -e valaki így?

Legjobb válasz: 1 hete szültem ott. Nem volt sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznõm. Nagyon rendesek voltak velem. Ha szülésznõt szeretnél fogadni, akkor az ottaniak közül kell, mert másik kórházból ugye nem mennek oda, mindenki a saját kórházában dolgozik. Tehát vagy szülésznõt vagy kórházat választassz elsõsorban.

1 hete szültem ott. Nem volt sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznõm. Nagyon rendesek voltak velem. Ha szülésznõt szeretnél fogadni, akkor az ottaniak közül kell, mert másik kórházból ugye nem mennek oda, mindenki a saját kórházában dolgozik. Tehát vagy szülésznõt vagy kórházat választassz elsõsorban.
Én is ott szültem nemrégiben. Ahogy a vezetõ szülésznõ mondta, ha valaki megjelenik a szülõszoba ajtajában, hogy szülni jött, akkor beengedik és ennyi. :) Vagyis a lényeg, hogy nem kell területileg odatartozni. Szülésznõt választani azok közül lehet, akik ott dolgoznak, máshol dolgozót nem vihetsz oda, maximum kísérõként. Ha jól emlékszem maximum két fõ veled lehet a szülõszobán szülés közben, szóval ha megnyugtat egy ismerõs szülésznõ jelenléte a szüléskor, akkor ez így megoldható.

Az István kórház az a Szent István kórház ami a Nagyvárad téren van?

Legjobb válasz: Igen, és egyesítették a László kórházzal is!

Igen, és egyesítették a László kórházzal is!
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.

Aki szült vagy szülni fog a Szent Imre Kórházban, elmondaná milyen volt/milyen az orvosa? Árban miről lehet beszélni?

Babatervezés elején tartunk, és szeretnénk egy jó orvost egy jó kórházban. Segítsetek kérlek!

Legjobb válasz: ÉN A SZENT IMRÉBE SZÜLTEM.VOLT FOGADOTT ORVOSOM IS DE MIVEL VASÁRNAP REGGEL INDULT MEG A SZÜLÉS ÉS Õ VIDÉKEN VOLT ÍGY AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLTEM,AKIT CSAK DICSÉRNI TUDOK MERT 1000%-RA MEG VOLTAM VELE ELÉGEDVE.A SAJÁT DOKIM 60 EZRET KÉRT A SZÜLÉSÉRT DE MIVEL NEM VOLT OTT ÉN 30 EZRET AZ ÜGYELETES DOKINAK ADTAM.HOZZÁTESZEM MEGÉRDEMELTE MERT TÉNYLEG NAGYON RENDES ÉS SEGÍTÕKÉSZ VOLT.DE SZERINTEM A SZÜLÉSZNÕ VÁLASZTÁS AZ IGAZÁN FONTOS HISZEN Õ VEZETI LE VÉGIG A SZÜLÉST ÉS Õ VAN OTT VELED VÉGIG.SZÓVAL HA VAN ORVOSOD AKKOR 60 FELETTI ÖSSZEGRÕL BESZÉLHETÜNK HACSAK NEM AZ ÜGYELETES DOKINÁL FOGSZ SZÜLNI MERT AKKOR NEKI NEM KÖTELEZÕ ADNOD PÉNZT.

ÉN A SZENT IMRÉBE SZÜLTEM.VOLT FOGADOTT ORVOSOM IS DE MIVEL VASÁRNAP REGGEL INDULT MEG A SZÜLÉS ÉS Õ VIDÉKEN VOLT ÍGY AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLTEM, AKIT CSAK DICSÉRNI TUDOK MERT 1000%-RA MEG VOLTAM VELE ELÉGEDVE.A SAJÁT DOKIM 60 EZRET KÉRT A SZÜLÉSÉRT DE MIVEL NEM VOLT OTT ÉN 30 EZRET AZ ÜGYELETES DOKINAK ADTAM.HOZZÁTESZEM MEGÉRDEMELTE MERT TÉNYLEG NAGYON RENDES ÉS SEGÍTÕKÉSZ VOLT.DE SZERINTEM A SZÜLÉSZNÕ VÁLASZTÁS AZ IGAZÁN FONTOS HISZEN Õ VEZETI LE VÉGIG A SZÜLÉST ÉS Õ VAN OTT VELED VÉGIG.SZÓVAL HA VAN ORVOSOD AKKOR 60 FELETTI ÖSSZEGRÕL BESZÉLHETÜNK HACSAK NEM AZ ÜGYELETES DOKINÁL FOGSZ SZÜLNI MERT AKKOR NEKI NEM KÖTELEZÕ ADNOD PÉNZT.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!:)

A Szent Imre kórházban fogok szülni és érdekelne, hogy aki ott szült az milyen tapasztalatokkal bír!? Minden érdekel ezzel kapcsolatban. Császár, természetes szülés, orvosok, szülésnők, ellátás? !

Legjobb válasz: Én tudatosan választottam a Szt. Imre kórházat mindhárom gyermekem világrahozatalakor. Nagyon elégedett voltam a szülésznõkkel, és maximálisan megbíztam az ottani orvosok szakértelmében. Nagyon szép környezetben, jó felszereltségû helyiségekben zajlik a vajúdás, szülés. A sok-sok lehetõség közül én csak a kádat, és a relaxáló zenét vettem igénybe vajúdás alatt, de sokat segítettek a homeopátiás készítmények, masszázs is, hogy megkönnyítsék a vajúdás hosszadalmas idejét. Ha lesz negyedik, Õt is ott szeretném megszülni! :) A gyermekágyi résszel nem voltam maradéktalanul elégedett, de az elsõ pár nap, pár hét amúgyis mindig a bizonytalanságról, az ismerkedésrõl, regenerálódásról szól. Ilyenkor is jól jöhet még a szülésznõ!

Én tudatosan választottam a Szt. Imre kórházat mindhárom gyermekem világrahozatalakor. Nagyon elégedett voltam a szülésznõkkel, és maximálisan megbíztam az ottani orvosok szakértelmében. Nagyon szép környezetben, jó felszereltségû helyiségekben zajlik a vajúdás, szülés. A sok-sok lehetõség közül én csak a kádat, és a relaxáló zenét vettem igénybe vajúdás alatt, de sokat segítettek a homeopátiás készítmények, masszázs is, hogy megkönnyítsék a vajúdás hosszadalmas idejét. Ha lesz negyedik, Õt is ott szeretném megszülni! :) A gyermekágyi résszel nem voltam maradéktalanul elégedett, de az elsõ pár nap, pár hét amúgyis mindig a bizonytalanságról, az ismerkedésrõl, regenerálódásról szól. Ilyenkor is jól jöhet még a szülésznõ!
Szia! Elsõt 2 éve szültem ott, amit nagyon megbántam.Bár "köztudottan" természetes szülés pártiak, nekem jó nagyot vágott a dokim, pedig nem is volt a pici, utána 2 hónapig szenvedtem a vágással.. Orvosom rendes volt, de ezek utána nem mentem többet vissza hozzá, szülésznõm Fantha Zsuzsa is egy kis csalódás, egyszerre három szülésnél kellett lennie, így alig volt velem..Csecsemõsök segítettek, ami nálam még negatívum volt, hogy üvegablak mögül lehet csak megnézni a babát az apukának is... Másodikat 3 hónapja szültem a Szent Istvánban.Gátmetszés után gátvédelemmel(baba is nagyobb volt), fantasztikus volt az orvosom, dr Varsányi Hajnalka, és a szülésznõm Rákóczi Ági is velem volt végig. Ez "csupán" az én személyes tapasztalatom, de én mindenképpen az Istvánt ajánlom:)
Én úgy tudom, az epiduláris érzéstelenítésnél rengeteg egyéb kellemetlenség lép fel. (Vegyük csak a hatalmas erejû fejfájást.) Én ennek semmiféleképpen nem tettem volna ki magam. Szerintem a legjobb fájdalomcsillapító a szülésznõktõl jön: megértõ, kedves szó, pontos utasítások. Amikor tudod, mire számíthatsz, az sokat jelent. Nekem mindháromnál megmondták, mikorra lesz meg a baba. Az utolsónál fér órát ráhúzott a Picur, de a másik kettõnél percre akkor lett meg.
Még egy utolsó gondolat: gátmetszés. Az elsõnél alkalmazta az orvosom, és megváltást jelentett úgy 14 óra vajúdás után. A legnehezebb szülésem, s mégis a legkellemesebb visszagondolnom arra, hiszen mintegy kicsusszant a baba a végén. A másodiknál gátvédelemmel repedtem a 4 kiló fölötti fiammal, a legkisebb ugyancsak gátvédelemmel, mégis 6 hétig kellemetlen érzés volt alul. Szerintem bízzuk az orvosokra, hogy õk mit ajánlanak, mi a legkockázatmentesebb. Egyébként valóban a gátvédelmet részesítik elõnyben.
Szerintem nem túl steríl, ha bejárkálhatnak a hozzátartozók. Én jobban örültem, hogy az utcai cipõvel kint maradt erre a két-három napra mindenki legközelebbi hozzátartozója. (Apukám egyszer belógott, jól leteremtettem! ;))Mindenesetre nagyszerû volt, hogy a szülést követõen a férjemre bízták minden alkalommal a kisbabánkat, amíg engem letisztogatott a szülésznõ. Addig vígan nézegethette, babusgathatta. Miután mindenki magára hagyott minket, együtt örülhettünk hármasban legalább egy órán keresztül egymásnak. Felejthetetlen pillanatok!
Utolsó elõtti vagyok: Hát igen, van ahol apa az ilyen szobákban még bent is aludhat, de lehet hogy a Szent Imrében erre nincs lehetõség, bár már az is jó hogy beengedik az egyágyasba, bár végülis ott nem zavarja a többi anyát, akkor meg miért ne, pláne ha az ember fizet 7000 Ft-ot/nap! Úgy gondolom ez a minimum.
utolsó elõtti vagyok. Én láttam ott bent apukát, úgyhogy nagyon remélem, ha már fizet az ember az egy ágyas szobáért, akkor legalább apuka tényleg bejöhet!!!!
Ezek szerint az egyágyasokba legalább apát beengedik. Ez nagyon jó hír, köszi, mert én is úgy szeretném. Azért elég spártai dolog hogy amíg bent vagyunk még apa se jöhetne úgy be hogy hármasban legyen velünk bárholis.
Én 2010-ben szültem Szent Imrében. Indokolatlan császár volt, mint a végén kiderült, mert a dokim március 15-re foglalt magának utat és szeretett volna hamar visszamenni a családjához:(( Ennyit arról, hogy nem császároznak sokat... Most járok megint nst-re, mert várjuk a tesót, kb minden alkalommal látok 2 császáros anyukát... Ami viszont jó, hogy nagyon rendesek a szülésznõk. Csecsemõsök kevésbé, én ezért fogadtam egy csecsemõst, Õ segített az elsõ lányomnál is, hogy Apa mindennap bejöhessen és megfürdesse, ez nagyon jó volt. Most is felfogadtam. Nekem van fogadott szülésznõm és dokim is, és kértem, hogy a vajúdás alatt legyen ott a férjem, ezt figyelembe veszik, amennyire lehet. Elsõnél is fél napig voltunk a szülõszobán a férjemmel, mert addig vártunk a dokira, hogy bejöjjön a nyaralásból. Lehet ha nincs fogadott szülésznõm akkor ezt nem tehettük volna meg, hogy együtt legyünk.
Nem tudom... Van egy kb 8 ágyas szoba, ott vannak azok, aki még nem szülnek mondjuk 5-2 órán belül. Oda nem jöhetnek be a párok. Ha vele akarsz lenni, akkor az elõtérbe ki kell menni és egy padon ücsöröghettek. Én több mint 24 órát voltam a vajúdóban, nekem nem fájt még semmi, de állati rossz volt nézni, ahogy mennek a nõk szülni, csak én maradok. Plusz a kezdeti fájásoknál is jó lett volna, ha a párom velem van, fõleg elsõ szülésnél. Mondjuk drukkolj, hogy gyorsan menjenek a dolgok és akkor hamar szülõszobára kerültök. Plusz, ha van fogadott szülésznõd, akkor õ biztos segít hamarabb bejutni.
A kérdező hozzászólása: És azóta sem változott vajon a helyzet? nem lehet bent a párom a vajudás során?
A kérdező hozzászólása: aranyos vagy Lárifári:-)Köszönöm!:-) Persze, Õk majd tudják, hogy mi a jó:-)Csak már lennék túl rajta, félek azért, nem kicsit! :-)))
Jó egészséget Nektek!!!
A kérdező hozzászólása: két válasz és máris különbözõek:-) Hát itt lakunk a Szent Imre mellett, ezért is választottam ezt. Illetve nagyon nem is szeretnék változtatni, mert már 7 hónapos vagyok.Azért is kérdeztem rá, mert az alternatívsága miatt félek, hogy nem fogom bírni a fájdalmat, hogy nem kapok epiduláris érzéstelenítést. tényleg igaz, hogy nem csinálnak gátmetszést? Ettõl is félek. Kicsi a fájdalom küszöböm és tartok attól, hogy fogom bírni.Voltam én is bent a szülészeten, egyébként tényleg nagyon szép!
A kérdező hozzászólása: Én is azt gondolom, hogy minden kórházban van jó tapasztalat és ugyanakkor rossz is.Remélem én jókkal fogok hazatéri. Az én orvosom Dr. Kósa Mariann, a szülésznõm pedig Kecskemétiné Nyíregyházi Vera.Róluk tudtok valamit?
Én az Istvánban születtem Hajnalka doktornõnél pontosan 34 évvel ezelõtt :) (még van 15 percem) Amúgy én is a Szent Imrében fogok szülni április eleje körül. Még semmit nem tudok a kórházról. A dokim januárban átment oda az I.sz. szülészeti klinikáról, és "vele tartok". Te mikor szülsz?
Bocsi a nem, kimaradt a nem tehettem cicire mondatból!! Ja igen és simán szültem Dr Horváth Ferencnél!!
Szia Nem igazán tudok egyetérteni az elsõ válaszolóval! Én mivel nem is akartam választott szülészorvost, a Szent Imrében szültem egyáltalán nem bántam meg!! Egy pici hiba volt hogy ottfelejtettek a szülõszobában, és ránkcsukták az ajtót is! De jól elvoltnuk a párommal!! No meg a babát elvitték melegedni inkubátorba , és tehettem cicire !! De most is ott fogok szülni Juli végén! Remélem !! Tehát sehol nem 100% az ellátás ja de aki százezreket fizet! De talán még akkor sem!!
Én pár hete szültem ott, de azt mondták, hogy az egyágyasba se mehet be az apuka. Hogy valójában egy kis pénzért mégis beengedik, az más tészta. Amúgy annyian akarnak egyágyasba menni, hogy várólista van, úgyhogy esélyem se lett volna oda kerülni. Végülis egy kétágyasban voltam egyedül, tökéletes volt így is. A vajúdás alatt nem lehet bent a párod, csak a legvégén a szülésnél, mikor már látják, hogy nem sok van hátra. Pont ezért én nem mentem be, csak amikor már 3 perceseim voltak. 5 perceseknél elindultunk otthonról, mert második szülésem és azt mondták, hogy ez gyorsabb, mint az elsõ. De még a kórház parkolójában ültünk a kocsiban a férjemmel 3 óra hosszát, mert nem akartam egyedül vajúdni, inkább kint beszélgettünk :) )) De legalább biztonságban éreztem magam, mert pár méterre ott volt a kórház :P A szülésnél tényleg törekszenek a gátvédelemre, olyannyira, hogy én már könyörögtem, hogy vágjanak, az orvosnak a kezében már ott volt a szike, de a szülésznõ leállította, hogy ne, ne vágjon, még próbáljuk meg újra. Repedtem is 3 helyen, de végülis nem vészes, gyorsabban gyógyult, mint az elsõ szülésnél a gátsebem, de akkor ott nagyon kétségbe voltam esve, hogy szanaszét szakadok, mert éreztem, ahogy feszül. A szülésznõk amúgy nagyon aranyosak, az orvosommal is meg vagyok elégedve, a csecsemõsökkel meg nem nagyon beszéltem, mert másodszor szülve tudtam mindent (pelenkázás, szoptatás stb). Ami nekem fura volt, hogy mindenkit arra próbálnak rávenni, hogy hagyja bent szülés után a babát a csecsemõosztályon, és aludja ki magát, aztán menjen reggel a babáért. Én nem tudtam volna elképzelni, hogy külön legyek tõle, aludni se tudtam volna, mert annyira dolgozott bennem az adrenalin. Szóval én nem adtam oda a babát (csúnyán is néztek, mintha egy más bolygóról jöttem volna, de nem érdekelt). A kórház maga nekem bejött, mindig ránknézett valaki, hogy minden rendben van-e. A kaja kicsit fapados (pl reggeli 2 szelet kenyér, tejeskávé, 1 kis tömlõs sajt), de amúgy nem rossz, a szokásos kórházi koszt. A rokonok üvegajtón át nézhetik meg a babát - odatolod a kiskocsiban az ajtóhoz belülre, te meg kimehetsz közben a váróba hozzájuk. Látod a babádat és közben beszélhetsz a szeretteiddel is egy kicsit - nekem így jó volt. Én utáltam volna, ha bármikor bejönnek látogatók a szobába nap közben, miközben én esetleg szoptatnék, aludnék vagy a baba alszik.

A Honvéd vagy a Szent Margit Kórház sebészete jobb? A TSH befolyásolhatja az altatást?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Szia! Én ugyan elfogultnak mondható vagyok, a Honvéd kórházban dolgozom.( de végülis a Margitban születtem :D ) De, nagyon profi sebészeink vannak, a rezidensek is profiktól tanultak, bátran merem ajánlani neked. Egyik kolleganõmet nemrég szintén epekõvel mûtötték és neki is be volt gyulladva a hasnyálmirigye, de szövõdmény mentesen lezajlott a mûtét :) 3 nap múlva otthon volt és a három sebecske a laparoszkóptól csodálatosan begyógyult. Szóval én tuti csak hazai kezek alá feküdnék és merem neked is javasolni, és semmiképp ne halogasd ezt a mûtétet, mert az állapotod csak romlani fog.

Szia! Én ugyan elfogultnak mondható vagyok, a Honvéd kórházban dolgozom.( de végülis a Margitban születtem :D ) De, nagyon profi sebészeink vannak, a rezidensek is profiktól tanultak, bátran merem ajánlani neked. Egyik kolleganõmet nemrég szintén epekõvel mûtötték és neki is be volt gyulladva a hasnyálmirigye, de szövõdmény mentesen lezajlott a mûtét :) 3 nap múlva otthon volt és a három sebecske a laparoszkóptól csodálatosan begyógyult. Szóval én tuti csak hazai kezek alá feküdnék és merem neked is javasolni, és semmiképp ne halogasd ezt a mûtétet, mert az állapotod csak romlani fog.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm válaszodat. A Honvéd kórház melyik részén dolgozol, ha kérdezhetem? A Margitban 3 hétig fektettek bent, hetente másik antibiotikum injekciókat kaptam, mert állapotom, akkor még nem javult. Ott bent fekvés alatt csinálnák meg mûtét elõtt a vizsgálatokat, de a Honvédba holnap reggel kell jelentkezzek éhgyomorra. Vajon elég lesz annyi vizsgálat, amennyit a Honvédban mûtét elõtt megcsinálnak? Ráadásul úgy hallottam, hogy a Margitban megvárják, amíg felépülök, a Honvédban pedig akármilyen állapotban vagyok max. 3 nap alatt kidobnak. Annyira nem tudom, mert ugye jobb volna elõbb túl lenni rajta (Honvéd), de az igazi oda figyelést úgy érzem, hogy a Margitban kaptam meg. Ráadásul a Honvédban a doki azt mondta, hogy akármilyen állapotban leszek, Õ 10-én mindenképpen megcsinálja a mûtétet, ha mást nem, akkor sürgõsségi alapon. Begyulladtan lehet mûteni? A mûtét kb. mennyi ideig tart? A Barátnõd meddig lábadozott? Az állapotom talán, amióta a szigorú diétát betartom nem romlott. Miért van az írva a papírra, hogy a mûtét elõtt 10 nappal jelentkezzek éhgyomorra? Köszönöm szépen válaszaidat!!!

25 hetes terhes vagyok, és a székesfehérvári Szent György kórházban fogok szülni. Milyen ennek a kórháznak a szülészete? Vannak baba+mama szobák? Miyenek a szülésznők és az orvosok? Meddig tartanak bennt ha minden jól megy? Jó babavárást

Legjobb válasz: Szia!Én is augusztusban szültem ott.Nagyon rendes volt mindenki(egy két csecsemõst és ápolónõt kivéve).Az összes szobába ott vannak a picik is ha mégsem szeretnéd hogy veled legyen akkor beviheted a babaõrzõbe!2és 4 ágyas szobák vannak!

Szia!Én is augusztusban szültem ott.Nagyon rendes volt mindenki(egy két csecsemõst és ápolónõt kivéve).Az összes szobába ott vannak a picik is ha mégsem szeretnéd hogy veled legyen akkor beviheted a babaõrzõbe!2és 4 ágyas szobák vannak!
Szia! Én augusztusban szültem Fehérváron. A szülészet nagyon szép, új épület és jól felszerelt. A kortermek is szépek és tiszták. Ha minden jól megy akkor 3.-ik napon ( a szülés napját nem kell számolni) hazaengednek még császár után is. A szülésznõk és az orvosok nagyon rendesek és segitõkészek. A lényeg, hogy mindig mindent kérdezzél és kérjél, mert magátol sem orvos sem szülésznõ sem csecsemõs nem fog odamenni hozzád és elmagyarázni dolgokat, de ha kéred akkor szó nélkül segítenek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!