Találatok a következő kifejezésre: A Szent fogok szülni (35 db)

"Sztk" alapon fogok a Szent Istvánban szülni. Nincs választott orvosom, település szerint ehhez a kórházhoz tartozok. Baj ha csak a szülés előtt megyek be?

Ahol lakom, ott ingyenesen elvégzik a terhesgondozást, ultrahanggal, vérvétellel vizsgálattal együtt. Nem nagyon engedhetek meg magamnak egy fizet?s orvost. Azzal rémisztgetnek, hogy így veszélyeztetem a babámat, mert nem fognak rendesen ellátni a szülésnél ha ott nincs saját orvosom. Ez igaz? Kezdjek el rettegni, hogy mi lesz? Ha nem fizetek el?re valakinek valóban nem tesznek majd meg mindent a babáért? 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia!Én is így voltam, mint te.Mikor szülésre került a sor, nagyon rendesek voltak hozzám.Az orvosnak kötelessége 100%ban megtenni mindent.Ne izgulj nem lesz semmi gond.Igaz ez változó lehet egyes orvosok esetében, de azt senki nem fogja hagyni hogy vmi gond legyen.

Szia!Én is így voltam, mint te.Mikor szülésre került a sor, nagyon rendesek voltak hozzám.Az orvosnak kötelessége 100%ban megtenni mindent.Ne izgulj nem lesz semmi gond.Igaz ez változó lehet egyes orvosok esetében, de azt senki nem fogja hagyni hogy vmi gond legyen.
Már miért ne látnának el rendesen? !Ne adj ilyen miss kisasszonyok véleményére, ugyanolyan körülmények között fog megszületni és rendesen el fognak látni.Ha ilyet mondanék egy várandós anyának, kicsit elszégyelném magam.Mlyen világban élünk?Mindent a pénz diktál?
Nem mindent, de sajnos a pénz diktál! Ettõl függetlenül ne kezdjél el rettegni az ügyeletes orvosnál is gond nélkül meg fogsz szülni. Az ég világon semmi problémád nem lesz ebbõl, maximum annyi, hogy miután megszültél nem megy be a szobába hozzád jópofizni! :) ) Könnyû szülést Neked!
szió, az istvan nagyon jó korhaz, felesleges aggodnod. ne torodj a remhirekkel.. a fizetos orvosnak megvannak az elonyei, de nincs koztuk az, hogy "csak akkor tesznek meg mindent érted és a babaért"
semmiképpen se kezdj el rettegni!! én 7 hete szültem az Istvánban, ügyeletesnél. a szülésznõm fogadott volt ugyan, de mindenki, a doktornõvel az élen nagyon lelkiismeretesen látta el a feladatát, teljes biztonságban éreztem magam. Viszont ha elfogadsz egy tanácsot, menj be a szülészetre egyik nap, nézz körül, beszélj egy szülésznõvel, megmutatnak-elmondanak mindent. megnyugszol majd, hidd el. Nagyon kedvesek. szép szülést kívánok neked
szia egy hete szültem Szent Istvánba.nem volt fogadott orvosom.nagyon rendesek voltak velem.Molnár Nikoletta szülész nõ sokat segitet .mindenkiröl csak jót tudok mondani

Nincs fogadott orvosom és Budapesten fogok szülni, viszont még nem döntöttem el melyik kórházban. Melyek a megfelelőek? Szent Imre?

Legjobb válasz: Én a Szent Jánosban fogok szülni, a Szent Imrét nem ismerem. Ott dolgozik a magánorvosom is

Én a Szent Jánosban fogok szülni, a Szent Imrét nem ismerem. Ott dolgozik a magánorvosom is
Szerintem keress fel egy dokit abban a kórházban, amelyik ezek közül szimpatikus neked, az a legegyzserûbb és akkor nem fogsz aggódni, hogy hova visznek be. Én pl. a Szent Imrében fogok szülni, én is sok jót hallottam róla, remélem igazak is!!!!!
Még annyit, hogy az egyik ismerõsöm nemrégen szült és a területileg illetékes kórházba vitte a mentõ, pedig közelebb is volt egy. Szerintem azért érdemes rákérdezni a védõnõtõl vagy a gondozó orvostól.
Az elõzõ válaszoló vagyok. Azért nem árt utána kérdezni, bár én eü-ben dolgozok és így tudom.
Szia, én a SOTE II. mellett döntöttem. Jó kórházból van több is, de nekem sajnos van esélyem kora babára, és nem szeretném, hogy õt át kelljen szállítani olyan helyre, ahol van koraszülött intenzív centrum. Mert olyankor a mama marad a szülõ kórházban, a babát viszik máshová. Egyébként a Szent Imre kórházról sok jót hallottam, ismerõseim is szültek ott, mindenkinek pozitív volt a véleménye. Én a koraszülés veszély mellett a SOTE I. v. II. között gondolkodtam. Problémamentes terhességet, szép szülést, és minden jót!
Szülésnél nincs odatartozási kötelezettség... Ha beindul a szülés ott szülsz, ahova becsöppensz :) Ha van ott orvosod, ha nincs. (Ezt csak az utolsó hozzászolónak írtam) A tb köteles rendezni, és semmilyen töredéket nem kell neked állnod. Hozzátszem, CSAK SZÜLÉSNÉL!
Szia! Úgy tudom, hogy abba a kórházban kell szülnöd ahová területileg tartozol. Akkor mehetsz másik kórházba, ha fogadott orvosod van és õ ott dolgozik. Érdemes utána nézni és kérdezni, nehogy meglepetés érjén és ki keljen fizetni a szülés és a kórházi kezelés díját, mert nem a területileg illetékes kórházba mentél. Attól az orvostól és védõnõtõl is kérhetsz felvilágosítást akihez jársz gondozásra.
Én nem ott fogok szülni, viszont dolgoztam a Szent Imrében. A szülészetérõl csak jót mondanak.:) Ha kíváncsi vagy még valamire, írj priviben! Boldog babavárást! 28 hetes kismami
szia! a szent imre állítólag nagyon jó. ha dimenzió egészségpénztár tag vagy még külön szobát is kapsz légkondival, tévével, kiemelt nõvér felügyelettel stb. én a péterfy-t néztem ki, már a 28 hétben vagyok és csak most fogok menni dr timmermann-hoz, mert sok jót hallottam róla, õ pedig a péterfyben szülész doki. a péterfy állítólag szintén nagyon jó, náluk végzik a legjobban a császárt is, ha szükséges, mivel más módszert alkalmaznak, hamarabb gyógyul a seb. kolleganõm a sote II-n szült, arról is jókat hallottam. remélem sikerült segíteni :) . üdv
Én is a Jánosban :) 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon köszönöm a gyors válaszokat, kedvesek vagytok! Mindenkinek boldog babavárást és gondtalan szülést kívánok!

A Szent Istvánban fogok szülni, a szülésznőm Diószegi Éva, más is fog nála esetleg szülni?

Legjobb válasz: Szia! A szomszédunk nála szülte mindkét babáját. Gátvédelemmel és könnyen. Remélem te is ilyen tapsztalatokkal leszel gazdagabb. Más. Visszakérdezhetek? Hogy fogadtad õt fel? A dokid vele szokott szülni? Én is az Istvánban fogok februárban de még nem tudom, hogy ezt miként kell intézni...

Szia! A szomszédunk nála szülte mindkét babáját. Gátvédelemmel és könnyen. Remélem te is ilyen tapsztalatokkal leszel gazdagabb. Más. Visszakérdezhetek? Hogy fogadtad õt fel? A dokid vele szokott szülni? Én is az Istvánban fogok februárban de még nem tudom, hogy ezt miként kell intézni...
A kérdező hozzászólása: Igen, az orvosom vele dolgozik együtt, Õ adta meg a telefonszámát. Mi már találkoztunk vele személyesen, nagyon aranyos, és közvetlen, csak kiváncsi voltam esetleg más véleményére is.. Ki az orvosod?
Köszi a gyors választ. Az enyém Deák Mihály.


Aki szült vagy szülni fog a Szent Imre Kórházban, elmondaná milyen volt/milyen az orvosa? Árban miről lehet beszélni?

Babatervezés elején tartunk, és szeretnénk egy jó orvost egy jó kórházban. Segítsetek kérlek!

Legjobb válasz: ÉN A SZENT IMRÉBE SZÜLTEM.VOLT FOGADOTT ORVOSOM IS DE MIVEL VASÁRNAP REGGEL INDULT MEG A SZÜLÉS ÉS Õ VIDÉKEN VOLT ÍGY AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLTEM,AKIT CSAK DICSÉRNI TUDOK MERT 1000%-RA MEG VOLTAM VELE ELÉGEDVE.A SAJÁT DOKIM 60 EZRET KÉRT A SZÜLÉSÉRT DE MIVEL NEM VOLT OTT ÉN 30 EZRET AZ ÜGYELETES DOKINAK ADTAM.HOZZÁTESZEM MEGÉRDEMELTE MERT TÉNYLEG NAGYON RENDES ÉS SEGÍTÕKÉSZ VOLT.DE SZERINTEM A SZÜLÉSZNÕ VÁLASZTÁS AZ IGAZÁN FONTOS HISZEN Õ VEZETI LE VÉGIG A SZÜLÉST ÉS Õ VAN OTT VELED VÉGIG.SZÓVAL HA VAN ORVOSOD AKKOR 60 FELETTI ÖSSZEGRÕL BESZÉLHETÜNK HACSAK NEM AZ ÜGYELETES DOKINÁL FOGSZ SZÜLNI MERT AKKOR NEKI NEM KÖTELEZÕ ADNOD PÉNZT.

ÉN A SZENT IMRÉBE SZÜLTEM.VOLT FOGADOTT ORVOSOM IS DE MIVEL VASÁRNAP REGGEL INDULT MEG A SZÜLÉS ÉS Õ VIDÉKEN VOLT ÍGY AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLTEM, AKIT CSAK DICSÉRNI TUDOK MERT 1000%-RA MEG VOLTAM VELE ELÉGEDVE.A SAJÁT DOKIM 60 EZRET KÉRT A SZÜLÉSÉRT DE MIVEL NEM VOLT OTT ÉN 30 EZRET AZ ÜGYELETES DOKINAK ADTAM.HOZZÁTESZEM MEGÉRDEMELTE MERT TÉNYLEG NAGYON RENDES ÉS SEGÍTÕKÉSZ VOLT.DE SZERINTEM A SZÜLÉSZNÕ VÁLASZTÁS AZ IGAZÁN FONTOS HISZEN Õ VEZETI LE VÉGIG A SZÜLÉST ÉS Õ VAN OTT VELED VÉGIG.SZÓVAL HA VAN ORVOSOD AKKOR 60 FELETTI ÖSSZEGRÕL BESZÉLHETÜNK HACSAK NEM AZ ÜGYELETES DOKINÁL FOGSZ SZÜLNI MERT AKKOR NEKI NEM KÖTELEZÕ ADNOD PÉNZT.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!:)

A Szent Imre kórházban fogok szülni. Dr. Barna Pétert ajánlották. Milyen orvos és mennyi a tarifája úgy, hogy nemsokára szülni fogok (32 hetes)?

Legjobb válasz: ne haragudj az Off-ert, de miert kell fizetni egy orvosoknak a szulesert? ha nem fizetsz nem szulheted meg vagy mi? de ha mar kell miert nem kerdezed meg tole mennyibe kerul, vagy nincs esetleg a korhazba valahova kirakva az orvosok 'tarifaja'? nem bunkoskodok ne haragudj csak nem ertem miert kell egy orvosnak a szulesert fizetni??

ne haragudj az Off-ert, de miert kell fizetni egy orvosoknak a szulesert? ha nem fizetsz nem szulheted meg vagy mi? de ha mar kell miert nem kerdezed meg tole mennyibe kerul, vagy nincs esetleg a korhazba valahova kirakva az orvosok 'tarifaja'? nem bunkoskodok ne haragudj csak nem ertem miert kell egy orvosnak a szulesert fizetni??

Nagyobb odafigyelést kap az a kismama aki fogadott orvossal szül mint aki nem? Tatabányán a Szent Borbálában fogok szülni! Észrevételeitek, tapasztalataitok ha vannak szívesen fogadom az ott szülésről!

Legjobb válasz: Szia! Tatabányai vagyok, így én is itt fogok szülni. megint. 3. baba lesz, és mind a két fiamat is itt szültem. Nekem fogadott orvosom van, volt, és én nagyon meg voltam vele elégedve. Én szülésznõt nem fogadtam. A többi orvos távolságtartó volt ( némelyik kifejezetten bunkó) velem, hisz nem neki fizettem, de a dokim többször bejött meglátogatni, megnézni stb. Én nem bántam meg, hogy fogadtam

Szia! Tatabányai vagyok, így én is itt fogok szülni. megint. 3. baba lesz, és mind a két fiamat is itt szültem. Nekem fogadott orvosom van, volt, és én nagyon meg voltam vele elégedve. Én szülésznõt nem fogadtam. A többi orvos távolságtartó volt ( némelyik kifejezetten bunkó) velem, hisz nem neki fizettem, de a dokim többször bejött meglátogatni, megnézni stb. Én nem bántam meg, hogy fogadtam
Szia! Én mondjuk Budapesten szültem de össze se lehet hasonlitani a magán dokit és az sztk-t. Sokkal sokkal több odafigyelés segîtség. Bármikor hivhattam bármikor segitett.bejött hozzám minden nap szülésnél is végig ott volt. Ha teheted csak is magánhoz menj!
Szia! Mindkét fiam itt szültem. Az elsõnél volt fogadott dokim, akivel maximálisan elégedett voltam. A második szülésemnél (ez két hónapja volt), úgy jött össze a dolog anyagilag, hogy nem volt fogadott dokim. Egy kicsit sem bántak velem rosszabbul, mint korábban. Mind a szülésznõk, mind az orvosok rendesek volak, mindkét gyerkõcnél. Az egyedüli különbség a terhességi vizsgálatoknál volt. A fogadott orvos általában képben van, míg az sztk reneléseknél mindegyik doki egy kicsit mást mond. Ezt a békát, ha le tudod nyelni, akkor szerintem fogadott orvos nélkül is el lehet lenni. Ja, az elsõ babámnál a szobatársaim közül csak nekem volt fogadott dokim, és senki nem panaszkodott. Most pont fordítva volt, csak nekem nem volt, és ugyanúgy elláttak mindannyiunkat. Remélem segítettem!
A kérdező hozzászólása: SZia! Köszönöm szépen a válaszod :) Igazából 24 hetesek vagyunk...magánorvoshoz járok terhesgondozásra...és úgy érzem a lelkem és a testem nyugodna meg ha fogadnám az orvos a szülésre! Párom kissé ellenzi, de a családban mindenki támogat!!! Nem tudom mit tegyek

Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.

Október közepére kiírt Anyukák, van aki a Szent Imrében fog szülni?

Hogy vagytok?

Legjobb válasz: Október 21-re vagyok kiírva! Nem tudom még biztosan,de gondolkodom a Szent Imrén..Ajánlottak ott egy orvost,de csak jövõ hétre van idõpontom.. Te mit tudsz a kórházról?Van orvosod? Amúgy köszönöm,nagyon jól vagyunk:)

Október 21-re vagyok kiírva! Nem tudom még biztosan, de gondolkodom a Szent Imrén..Ajánlottak ott egy orvost, de csak jövõ hétre van idõpontom.. Te mit tudsz a kórházról?Van orvosod? Amúgy köszönöm, nagyon jól vagyunk:)
A kérdező hozzászólása: Szia, van orvosom, és igazság szerint a 2. szülésem lesz. Én elvileg okt 18.-án szülök, ha babó is úgy gondolja :D A korháznak anno egy rossz oldala volt: a csecsemõsök. A babákat rendesen ellátják, de az Anyukával nem bánnak túl kedvesen. A szülészet, a dokik, a tisztaság viszont nagyon jó volt (másfél éve), emiatt szimpatikus a hely.
Megkérdezhetem hogy ki az orvosod?:) Sajnos a csecsemõsök minden kórház negatív pontjai...
A kérdező hozzászólása: Dr. Bencsik András

Fog valaki szülni júniusban a Szent Imre kórházban. Ti kihez jártok orvoshoz és van már szülésznőtök?

Legjobb válasz: Én terveim szerint a Szent Imrében szülök majd júniusban ha a doki elvállal, mert még csak most megyünk hozzá a rendelésre 21 hetes vagyok.

Én terveim szerint a Szent Imrében szülök majd júniusban ha a doki elvállal, mert még csak most megyünk hozzá a rendelésre 21 hetes vagyok.
Szia. Én ott fogok szülni június 12-re vagyok kiírva és Dr. Balogh Tiborhoz járok, még sem õt sem szülésznõt nem fogadtam. Még gondolkodom egy picit, az is felmerült, hogy csak szülésznõt fogadok, ha lehet. Néztem a kórház nõgyógy. és szülészeti honlapját és vannak minden hónapban különbözõ elõadások, el szeretnék menni mindegyikre és bízom benne, hogy sok infót összeszedek a szülésrõl és a szülésznõkkel is fogok tudni találkozni.
Én májusban szültem, a fogadott dokim dr. Tasi volt. Szülésznõt nem fogadtam, de mindenki annyira aranyos volt, hogy nem bánom. Csak ajánlani tudom õt is és a kórházat is!
Szia!Én jun 14-re vagyok kiírva.Én a Rabóckihoz(nála nincs epi) jártam és nagyon meg vagyok vele elégedve, de sajnos csak magánrendelõje van :-(( Most Oluway Samuelhez(nem szimpi) fogok menni sztk alapon és annál szülök aki ott lesz.Állítólag mindenki nagyon figyelmes nagy hangsújt fektetnek a természetes szülésre és a gátvédelemre.A szülésznõk is nagyon elhivatottak kár 45 ropiért külön fogadni.Úgyis mindent megtesznek értetek
Én júni 24-re vagyok kiírva és Dr. Bencsik Andrásnál fogok szülni :) én nagyon szeretem, jó doki! és nem elsõ szempont, hogy a kórházzal szemben van a magán rendelõje. 27 hetes kismami

A (budapesti) Szent István kórházban fogok szülni! Vajudás alatt engednek inni, enni? Vigyek a szülőszobára vizet, ropit?

Ha lehet vinni, esetleg milyen ételt, italt ajánlotok?

Legjobb válasz: Sehol nem engedik enni-inni a kismamát, mert ha mûtétre kerül a sor, akkor gond lehet. Én is csak öblögethettem és aztán ki kellett köpnöm. (Figyelte is a szülésznõ, hogy nehogy lenyeljem, mert nagy volt a csábítás júliusban). Bár én nem a Szent Istvánban szültem. Viszont mindenképp vigyél magaddal valamit enni, mert ha pl. éjfélkor szülsz meg, akkor utána nagyon éhes leszel, és a kórháztól úgyis csak reggel kapsz enni.

Sehol nem engedik enni-inni a kismamát, mert ha mûtétre kerül a sor, akkor gond lehet. Én is csak öblögethettem és aztán ki kellett köpnöm. (Figyelte is a szülésznõ, hogy nehogy lenyeljem, mert nagy volt a csábítás júliusban). Bár én nem a Szent Istvánban szültem. Viszont mindenképp vigyél magaddal valamit enni, mert ha pl. éjfélkor szülsz meg, akkor utána nagyon éhes leszel, és a kórháztól úgyis csak reggel kapsz enni.
Van ahol lehet enni és inni vajúdás alatt. Például a MÁV (most ÁÉK) kórházban. Szénsavmentes vizet lehetett inni, enni pedig csokit, szõlõcukrot illetve joghurtot lehetett.
http://www.boldogszuletesert.hu/index_szekhelyunk.html?main:.. "A szülõ nõ vajúdás és szülés során használhatja a saját ruháját. Igény szerint sétálhat, zuhanyozhat, ihat, ehet (de nem mindent)" én is ott fogok szülni, úgy tudom szénsavmentes vizet lehet inni, és ami biztos az a szõlõcukor, de lehet, h jobb betelefonálni és biztosan megmondják.Sok sikert!
Szerintem aki jót akar magának, az nem eszik és iszik vajúdás közben. Mi lesz, ha mûteni kell? Persze 100 éve is ittak-ettek közben, de akkor ha baj volt, akkor meghalt a kismama, mert nem volt császármetszés, legalábbis nem a mai formájában.
Az nem igaz, hogy sehol nem lehet enni-inni! Én a vajúdás alatt legalább másfél liter vizet megittam és még bíztattak is, hogy igyak sokat. A Szent Istvánban nem tudom, lehet-e, de azért szerintem csomagolj vizet és enni ne ropit, hanem szõlõcukrot, esetleg csokit! Én még kekszet tettem el, hogy ha szülés után éhes lennék és még nincs kaja, akkor se "haljak éhen". Aztán ennek nagyon örültem, hogy így tettem, mert hajnalban szültem és reggelit csak órákkal késõbb hoztak, ráadásul a látogatók sem hajnali 4-5-kor jönnek, hogy esetleg velük hozassak. Akkor úgy éreztem, életmentõ az a zacskó keksz, amit beraktam a táskámba. Kérdezz rá a kórházban, ott mi a szokás, de én úgy gondolom, hogy jobb helyeken már legalább inni engednek.
Szia! Én 4 hete szültem az Istvánban és lehetett inni ásványvizet (sõt kell is) és szõlõcukrot ehettem (a vajúdás elején kekszet is lehetett volna). Ásványvizet mindenképp vigyél, én vajúdás alatt folyamatosan iszogattam, szülés után pedig iszonyú szomjas voltam (illetve mivel a férjem velem volt, neki is kellett a víz, mert nem volt rövid szülés). Szõlõcukor volt a szülõszobán, de azért vihetsz és kekszet, ropit, csokit is, ha nem elõtte szülés után még jól jöhet. Könnyû szülést!
Én is az Istvánban szültem és tényleg lehet inni szénsavmentes vizet illetve enni szõlõcukrot, csokit. Ráadásul nekem sajnos császár lett a vége, de a vajúdás elején én is ittam vizet és ettem szõlõcukrot, a vége felé meg már erre sem volt energiám, de nem volt gond a mûtétnél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!