Találatok a következő kifejezésre: A Szent Kórházban milyen (45 db)

Budapesten a Szent István kórházban milyen szülni?

Az lenne a nagy kérdésem, hogy milyenek ott nővérek, szülésznők! Fogadott orvosom van, de szülésznőt nem tudom, hogy válasszak- e (választhatok-e még)? Nyáron, július elején fogok szülni és a szülőszobán van légkondi, ilyesmi? (bár gondolom nem a nagy meleg lesz a legnagyobb bajom) Miket kell magammal vinni a kórházba?

Legjobb válasz: Kedves 2.! A barátnõd utánanézhetett volna, hogy melyik kórházban akar szülni, mert bizony a bababarát kórházakban nem adnak tápszert és cukros vizet sem! Az alatt az 1-2 nap alatt amíg nincs tej, csak elõtej, nem kell neki semmi mást adni, mert elég az elõtej is. Az orvosok azért már csak jobban tudják... Ha nagyobb ggond lett volna, adtak volna bevizsgált anyatejet neki, és igen, pohárból, mert már a csecsemõk is tudnak pohárból inni, az enyémet is úgy itatták meg a lefejt tejemmel és nagyon ügyesen itta. Másik kórházba kell menni szülni, ha ez nem tetszik...

Kedves 2.! A barátnõd utánanézhetett volna, hogy melyik kórházban akar szülni, mert bizony a bababarát kórházakban nem adnak tápszert és cukros vizet sem! Az alatt az 1-2 nap alatt amíg nincs tej, csak elõtej, nem kell neki semmi mást adni, mert elég az elõtej is. Az orvosok azért már csak jobban tudják... Ha nagyobb ggond lett volna, adtak volna bevizsgált anyatejet neki, és igen, pohárból, mert már a csecsemõk is tudnak pohárból inni, az enyémet is úgy itatták meg a lefejt tejemmel és nagyon ügyesen itta. Másik kórházba kell menni szülni, ha ez nem tetszik...
Amikor én szültem, tavaly nyáron, pont nem volt jó a légkondi, de ventillátor azért vol... A kórteremben viszont az sincs. Nekem nem volt fogadott dokim, sem szülésznõm, de mindenki nagyon kedves és segítõkész volt. Tudom ajánlani neked a szülésfelkészítõ tanfolyamot, ami szerdánként van. Így jobban megismered a kórházat és a szülõszobát is meg lehet látogatni egyébként szerdánként. Ezt is tudom ajánlani!
2. vagyok, gondoltam hogy nem fog köztetszést kiváltani a válaszom. A barátnõm utána nézett a kórháznak, de ragaszkodott a nõgyógyászához ezért szült az István kórházban (az elsõ babát nem ott szülte de ment az orvosa után), és neki elõteje sem volt egy csepp sem (!), csak ezt egyetlen csecsemõs sem hitte el neki... és azért lett gond, mert belázasodott a baba és éjjel-nappal ordított, ezt folyamatosan mondta a csecsemõsökhöz akik mindíg elhajtották (és ahogy kapott egy kis folyadékot nagy könyörgések árán - amit kb egy óra alatt tudtak belediktálni mert Õ nem tudott pohárból inni- lement a láza tehát ez lehetett a gond), majd amikor hazajöttek megnézte a gyerekorvosuk aki teljesen kiakadt és azt mondta örüljön a barátnõm hogy nem száradt ki a gyereke mert erõteljes folyadékelvonási tünetei lettek (amik születésénél még nem voltak meg)... Tehát orvos is azt mondta hogy ez így nem volt jó... DE természetesen mindenki maga ítélje meg milyen szemléletû kórházban szeretne szülni. Elfogadom ha valaki nem ért velem egyet (bár nem mindegy milyen stílusban), ez csak egy tapasztalat a sok közül és az is lehet hogy kivételes eset volt. Arról nem is beszélve, hogy ha lett volna teje a barátnõmnek egyet értettem volna azzal hogy semmi mást ne kapjon a fia!
Az én barátnõm ott szült, és nagyon ki volt akadva a csecsemõsökre és az elvekre ahogy a babákat kezelik... azt mondta senkinek nem fogja ajánlani sõt teljesen fel van háborodva (veszélyeztették a kisfia egészségét azzal hogy nem adtak neki sem tápszert sem egy kis cukros vizet annak ellenére hogy nem volt teje- majd nagy kegyesen pohárból megitatták azaz inkább meglocsolták mert hát egy baba nyilván nem tud még pohárból inni egybõl le is ment a láza)... DE az orvosát és a szülésznõjét nagyon dicsérte!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznos volt az 1 és a 3. válasz. Nem riaszt vissza, hogy a baba nem kap anyatejen kívül mást, lényeg, hogy már ott mindig együtt legyünk. Még a kérdésem az lenne az elsõ válaszolóhoz a szülésre felkészítõ tanfolyamra mikortól érdemes elkezdeni járni? Most 22 hetes vagyok! Köszi még egyszer mindenki kommentjét, és valakinek van még tapasztalata, írjon!!
ja, es poharbol itatjak a kisbabakat, nem tudom anyatejjel e, de nem cukros vizzel. viszont nagyon ki kell verni a balhet, hogy kapjon. az en babam emulalta, hogy szopizik, nem szopizott, igy plusszba ki is szaradt.. mert a kedves noverek nem mérték, hiaba kertem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat még egyszer! Na ha majdan eljön az idõm, utána megírom az én véleményemet, nekem milyen volt!

Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.

Milyen a Szent István kórház, milyen Dr. Kosztin Árpád nőgyógyász?

11hetes kismama vagyok, és már most rettegek a szülést?l, gondolom nem vagyok ezzel egyedül, ezért keresgélek a kórházak közt.

Legjobb válasz: a szt Istvánnál jobb kórházba nem is kerülhetnél:)!!!! hajrá, ne félj, életed legnagyobb csodája felé araszolsz :)

a szt Istvánnál jobb kórházba nem is kerülhetnél:) !!!! hajrá, ne félj, életed legnagyobb csodája felé araszolsz :)
Kosztin dokoi a legeslegjobb nögyógyász!!!:)


Aki szült vagy szülni fog a Szent Imre Kórházban, elmondaná milyen volt/milyen az orvosa? Árban miről lehet beszélni?

Babatervezés elején tartunk, és szeretnénk egy jó orvost egy jó kórházban. Segítsetek kérlek!

Legjobb válasz: ÉN A SZENT IMRÉBE SZÜLTEM.VOLT FOGADOTT ORVOSOM IS DE MIVEL VASÁRNAP REGGEL INDULT MEG A SZÜLÉS ÉS Õ VIDÉKEN VOLT ÍGY AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLTEM,AKIT CSAK DICSÉRNI TUDOK MERT 1000%-RA MEG VOLTAM VELE ELÉGEDVE.A SAJÁT DOKIM 60 EZRET KÉRT A SZÜLÉSÉRT DE MIVEL NEM VOLT OTT ÉN 30 EZRET AZ ÜGYELETES DOKINAK ADTAM.HOZZÁTESZEM MEGÉRDEMELTE MERT TÉNYLEG NAGYON RENDES ÉS SEGÍTÕKÉSZ VOLT.DE SZERINTEM A SZÜLÉSZNÕ VÁLASZTÁS AZ IGAZÁN FONTOS HISZEN Õ VEZETI LE VÉGIG A SZÜLÉST ÉS Õ VAN OTT VELED VÉGIG.SZÓVAL HA VAN ORVOSOD AKKOR 60 FELETTI ÖSSZEGRÕL BESZÉLHETÜNK HACSAK NEM AZ ÜGYELETES DOKINÁL FOGSZ SZÜLNI MERT AKKOR NEKI NEM KÖTELEZÕ ADNOD PÉNZT.

ÉN A SZENT IMRÉBE SZÜLTEM.VOLT FOGADOTT ORVOSOM IS DE MIVEL VASÁRNAP REGGEL INDULT MEG A SZÜLÉS ÉS Õ VIDÉKEN VOLT ÍGY AZ ÜGYELETES ORVOSNÁL SZÜLTEM, AKIT CSAK DICSÉRNI TUDOK MERT 1000%-RA MEG VOLTAM VELE ELÉGEDVE.A SAJÁT DOKIM 60 EZRET KÉRT A SZÜLÉSÉRT DE MIVEL NEM VOLT OTT ÉN 30 EZRET AZ ÜGYELETES DOKINAK ADTAM.HOZZÁTESZEM MEGÉRDEMELTE MERT TÉNYLEG NAGYON RENDES ÉS SEGÍTÕKÉSZ VOLT.DE SZERINTEM A SZÜLÉSZNÕ VÁLASZTÁS AZ IGAZÁN FONTOS HISZEN Õ VEZETI LE VÉGIG A SZÜLÉST ÉS Õ VAN OTT VELED VÉGIG.SZÓVAL HA VAN ORVOSOD AKKOR 60 FELETTI ÖSSZEGRÕL BESZÉLHETÜNK HACSAK NEM AZ ÜGYELETES DOKINÁL FOGSZ SZÜLNI MERT AKKOR NEKI NEM KÖTELEZÕ ADNOD PÉNZT.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!:)

Szent István Kórházba a kísérõnek milyen felszerelés szükséges? Kórház biztosítja a beöltözést, vagy fehér póló+papucs elegendõ?

Legjobb válasz: Februaban szultem ott.nem kell semmi ruha.marmint nkotelezo...kenyelmes tuha apanak es ennyi.nekem volt dulam o is hozzott ruhat.a dokim is sportcipoben farmerhan volt:-):-):-)ejszakabivtak be:-)

Februaban szultem ott.nem kell semmi ruha.marmint nkotelezo...kenyelmes tuha apanak es ennyi.nekem volt dulam o is hozzott ruhat.a dokim is sportcipoben farmerhan volt:-):-):-)ejszakabivtak be:-)
Nem kell beöltözõs ruci a kisérõnek.
2x szültem ott, semmi nem kell a kísérõnek.Az én férjem sportcipõben farmernadrágban és pólóban volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat :-D

A Szent Imre kórházban fogok szülni. Dr. Barna Pétert ajánlották. Milyen orvos és mennyi a tarifája úgy, hogy nemsokára szülni fogok (32 hetes)?

Legjobb válasz: ne haragudj az Off-ert, de miert kell fizetni egy orvosoknak a szulesert? ha nem fizetsz nem szulheted meg vagy mi? de ha mar kell miert nem kerdezed meg tole mennyibe kerul, vagy nincs esetleg a korhazba valahova kirakva az orvosok 'tarifaja'? nem bunkoskodok ne haragudj csak nem ertem miert kell egy orvosnak a szulesert fizetni??

ne haragudj az Off-ert, de miert kell fizetni egy orvosoknak a szulesert? ha nem fizetsz nem szulheted meg vagy mi? de ha mar kell miert nem kerdezed meg tole mennyibe kerul, vagy nincs esetleg a korhazba valahova kirakva az orvosok 'tarifaja'? nem bunkoskodok ne haragudj csak nem ertem miert kell egy orvosnak a szulesert fizetni??

Milyen a gyermekágyas részleg és a szülészet a Szent Imre kórházban? Minden szobához van fürdőszoba, úgy mint más osztályokon? 1 hónap múlva szülök ott és nagyon érdekelne minden válasz

ababarát korház,de ha fáradtak vagyunk,esetleg nehézkes a szülés után,akkor be lehet vinni a babásn?vérekhez a babót?

Legjobb válasz: Az én kislányom szeptemberben lesz két éves, a Szent Imrében született - és október végére várjuk a tesót, õt is ott szeretném szülni. Julcsi születése elõtt elterveztük, hogy több ágyas szobában fogok feküdni, és velem lesz a baba. De aznap reggel - 7,20kor - még minden ágy foglalt volt, kb. 1,5 óráig feküdtem még a hordágyon, mert üresedésre vártunk, és végül egy egyágyas szoba szabadult fel, választhattam, hogy várok még pár órát, vagy elfogadom az egyágyast. Az egyágyasért fizetni kell, de utólag nem bántam meg, aznap pihentem, és éjjel is, másnap reggel 6kor hozták be Julcsit, és onnantól velem volt, ez minden szempontból ideális volt mindkettõnknek. A szülõszoba is attól függ, hogy hány vajudó van, az alternatív szobát és a kádat nem tudtam kihasználni, mert foglalt volt, de a labda is jót tett, miközben zuhanyoztam magam. Sok szerencsét, könnyû gyors szülést!

Az én kislányom szeptemberben lesz két éves, a Szent Imrében született - és október végére várjuk a tesót, õt is ott szeretném szülni. Julcsi születése elõtt elterveztük, hogy több ágyas szobában fogok feküdni, és velem lesz a baba. De aznap reggel - 7, 20kor - még minden ágy foglalt volt, kb. 1, 5 óráig feküdtem még a hordágyon, mert üresedésre vártunk, és végül egy egyágyas szoba szabadult fel, választhattam, hogy várok még pár órát, vagy elfogadom az egyágyast. Az egyágyasért fizetni kell, de utólag nem bántam meg, aznap pihentem, és éjjel is, másnap reggel 6kor hozták be Julcsit, és onnantól velem volt, ez minden szempontból ideális volt mindkettõnknek. A szülõszoba is attól függ, hogy hány vajudó van, az alternatív szobát és a kádat nem tudtam kihasználni, mert foglalt volt, de a labda is jót tett, miközben zuhanyoztam magam. Sok szerencsét, könnyû gyors szülést!

Milyen a Szent János kórháznál lévő Margit kórház telephelyén (Bécsi úton van) a csecsemő fejlődésneurológiai részleg?

9,5 hós babámnak beutalót adtak oda, mivel kora ellenére minimálisan kúszik, a mászás még nem indult be, illetve négykézláb hintázik, de nem indult még el. Kíváncsi lennék, aki volt ott a babájával mozgásterápián, milyen volt? Kedvesek? Milyen a vizsgálat?

Legjobb válasz: Szia! Bár mi sak majdnem mentünk oda, azt hallottam több orvostól is, hogy Magyarországon ott a legjobb a csecsemõ fejlõdésneurológia. Mi Gyõrben lakunk, és 6 hetes elõjegyzés van, így kértünk idõpontot a Margit kórházba, de végülis valaki lemondta Gyõrben, így elõbb sorra kerültünk.

Szia! Bár mi sak majdnem mentünk oda, azt hallottam több orvostól is, hogy Magyarországon ott a legjobb a csecsemõ fejlõdésneurológia. Mi Gyõrben lakunk, és 6 hetes elõjegyzés van, így kértünk idõpontot a Margit kórházba, de végülis valaki lemondta Gyõrben, így elõbb sorra kerültünk.
Mi két hete voltunk ott vizsgálaton, kb. 2-3 hétre adnak idõpontot. Mi még ott sem tartunk a mozgásban mint Ti, pedig 11hós a kislányom. Nem kúszik, nem mászik, felállni sem próbált még. Négykézlábra áll, de onnan még nem lépett tovább, viszont magától felül, ülésbõl lehasal. Az orvos szerint nincs semmi baja, minden 4. gyereknél kimarad a kúszás-mászás, önmagában ez nem kóros. Nyugi, biztos nincs baj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, örülök, hogy jók, így bizalommal viszem oda a lányom! Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: köszike a választ, azóta már felhívtam, mert az elsõ válaszadó pozitív válasza miatt megelõlegeztem a bizalmat feléjük. Igen, elég sokára március 27-re adtak idõpontot, elmegyünk, de azon gondolkozom, hogy addig is próbálok elmenni magán gyógytornászhoz, hogy nézze meg, mennyire problémás. Igen, gondolom, hogy nem nagy a baj, csak parázok, mert mindenhol azt hallom, hogy fiatalabb babák és már állnak, megtesznek pár lépést stb...... Az enyém meg forogni tud profin, a többivel küszködünk és azért már 9, 5 hós. :)

A Szent Imre kórházban fogok szülni és érdekelne, hogy aki ott szült az milyen tapasztalatokkal bír!? Minden érdekel ezzel kapcsolatban. Császár, természetes szülés, orvosok, szülésnők, ellátás? !

Legjobb válasz: Én tudatosan választottam a Szt. Imre kórházat mindhárom gyermekem világrahozatalakor. Nagyon elégedett voltam a szülésznõkkel, és maximálisan megbíztam az ottani orvosok szakértelmében. Nagyon szép környezetben, jó felszereltségû helyiségekben zajlik a vajúdás, szülés. A sok-sok lehetõség közül én csak a kádat, és a relaxáló zenét vettem igénybe vajúdás alatt, de sokat segítettek a homeopátiás készítmények, masszázs is, hogy megkönnyítsék a vajúdás hosszadalmas idejét. Ha lesz negyedik, Õt is ott szeretném megszülni! :) A gyermekágyi résszel nem voltam maradéktalanul elégedett, de az elsõ pár nap, pár hét amúgyis mindig a bizonytalanságról, az ismerkedésrõl, regenerálódásról szól. Ilyenkor is jól jöhet még a szülésznõ!

Én tudatosan választottam a Szt. Imre kórházat mindhárom gyermekem világrahozatalakor. Nagyon elégedett voltam a szülésznõkkel, és maximálisan megbíztam az ottani orvosok szakértelmében. Nagyon szép környezetben, jó felszereltségû helyiségekben zajlik a vajúdás, szülés. A sok-sok lehetõség közül én csak a kádat, és a relaxáló zenét vettem igénybe vajúdás alatt, de sokat segítettek a homeopátiás készítmények, masszázs is, hogy megkönnyítsék a vajúdás hosszadalmas idejét. Ha lesz negyedik, Õt is ott szeretném megszülni! :) A gyermekágyi résszel nem voltam maradéktalanul elégedett, de az elsõ pár nap, pár hét amúgyis mindig a bizonytalanságról, az ismerkedésrõl, regenerálódásról szól. Ilyenkor is jól jöhet még a szülésznõ!
Szia! Elsõt 2 éve szültem ott, amit nagyon megbántam.Bár "köztudottan" természetes szülés pártiak, nekem jó nagyot vágott a dokim, pedig nem is volt a pici, utána 2 hónapig szenvedtem a vágással.. Orvosom rendes volt, de ezek utána nem mentem többet vissza hozzá, szülésznõm Fantha Zsuzsa is egy kis csalódás, egyszerre három szülésnél kellett lennie, így alig volt velem..Csecsemõsök segítettek, ami nálam még negatívum volt, hogy üvegablak mögül lehet csak megnézni a babát az apukának is... Másodikat 3 hónapja szültem a Szent Istvánban.Gátmetszés után gátvédelemmel(baba is nagyobb volt), fantasztikus volt az orvosom, dr Varsányi Hajnalka, és a szülésznõm Rákóczi Ági is velem volt végig. Ez "csupán" az én személyes tapasztalatom, de én mindenképpen az Istvánt ajánlom:)
Én úgy tudom, az epiduláris érzéstelenítésnél rengeteg egyéb kellemetlenség lép fel. (Vegyük csak a hatalmas erejû fejfájást.) Én ennek semmiféleképpen nem tettem volna ki magam. Szerintem a legjobb fájdalomcsillapító a szülésznõktõl jön: megértõ, kedves szó, pontos utasítások. Amikor tudod, mire számíthatsz, az sokat jelent. Nekem mindháromnál megmondták, mikorra lesz meg a baba. Az utolsónál fér órát ráhúzott a Picur, de a másik kettõnél percre akkor lett meg.
Még egy utolsó gondolat: gátmetszés. Az elsõnél alkalmazta az orvosom, és megváltást jelentett úgy 14 óra vajúdás után. A legnehezebb szülésem, s mégis a legkellemesebb visszagondolnom arra, hiszen mintegy kicsusszant a baba a végén. A másodiknál gátvédelemmel repedtem a 4 kiló fölötti fiammal, a legkisebb ugyancsak gátvédelemmel, mégis 6 hétig kellemetlen érzés volt alul. Szerintem bízzuk az orvosokra, hogy õk mit ajánlanak, mi a legkockázatmentesebb. Egyébként valóban a gátvédelmet részesítik elõnyben.
Szerintem nem túl steríl, ha bejárkálhatnak a hozzátartozók. Én jobban örültem, hogy az utcai cipõvel kint maradt erre a két-három napra mindenki legközelebbi hozzátartozója. (Apukám egyszer belógott, jól leteremtettem! ;))Mindenesetre nagyszerû volt, hogy a szülést követõen a férjemre bízták minden alkalommal a kisbabánkat, amíg engem letisztogatott a szülésznõ. Addig vígan nézegethette, babusgathatta. Miután mindenki magára hagyott minket, együtt örülhettünk hármasban legalább egy órán keresztül egymásnak. Felejthetetlen pillanatok!
Utolsó elõtti vagyok: Hát igen, van ahol apa az ilyen szobákban még bent is aludhat, de lehet hogy a Szent Imrében erre nincs lehetõség, bár már az is jó hogy beengedik az egyágyasba, bár végülis ott nem zavarja a többi anyát, akkor meg miért ne, pláne ha az ember fizet 7000 Ft-ot/nap! Úgy gondolom ez a minimum.
utolsó elõtti vagyok. Én láttam ott bent apukát, úgyhogy nagyon remélem, ha már fizet az ember az egy ágyas szobáért, akkor legalább apuka tényleg bejöhet!!!!
Ezek szerint az egyágyasokba legalább apát beengedik. Ez nagyon jó hír, köszi, mert én is úgy szeretném. Azért elég spártai dolog hogy amíg bent vagyunk még apa se jöhetne úgy be hogy hármasban legyen velünk bárholis.
Én 2010-ben szültem Szent Imrében. Indokolatlan császár volt, mint a végén kiderült, mert a dokim március 15-re foglalt magának utat és szeretett volna hamar visszamenni a családjához:(( Ennyit arról, hogy nem császároznak sokat... Most járok megint nst-re, mert várjuk a tesót, kb minden alkalommal látok 2 császáros anyukát... Ami viszont jó, hogy nagyon rendesek a szülésznõk. Csecsemõsök kevésbé, én ezért fogadtam egy csecsemõst, Õ segített az elsõ lányomnál is, hogy Apa mindennap bejöhessen és megfürdesse, ez nagyon jó volt. Most is felfogadtam. Nekem van fogadott szülésznõm és dokim is, és kértem, hogy a vajúdás alatt legyen ott a férjem, ezt figyelembe veszik, amennyire lehet. Elsõnél is fél napig voltunk a szülõszobán a férjemmel, mert addig vártunk a dokira, hogy bejöjjön a nyaralásból. Lehet ha nincs fogadott szülésznõm akkor ezt nem tehettük volna meg, hogy együtt legyünk.
Nem tudom... Van egy kb 8 ágyas szoba, ott vannak azok, aki még nem szülnek mondjuk 5-2 órán belül. Oda nem jöhetnek be a párok. Ha vele akarsz lenni, akkor az elõtérbe ki kell menni és egy padon ücsöröghettek. Én több mint 24 órát voltam a vajúdóban, nekem nem fájt még semmi, de állati rossz volt nézni, ahogy mennek a nõk szülni, csak én maradok. Plusz a kezdeti fájásoknál is jó lett volna, ha a párom velem van, fõleg elsõ szülésnél. Mondjuk drukkolj, hogy gyorsan menjenek a dolgok és akkor hamar szülõszobára kerültök. Plusz, ha van fogadott szülésznõd, akkor õ biztos segít hamarabb bejutni.
A kérdező hozzászólása: És azóta sem változott vajon a helyzet? nem lehet bent a párom a vajudás során?
A kérdező hozzászólása: aranyos vagy Lárifári:-)Köszönöm!:-) Persze, Õk majd tudják, hogy mi a jó:-)Csak már lennék túl rajta, félek azért, nem kicsit! :-)))
Jó egészséget Nektek!!!
A kérdező hozzászólása: két válasz és máris különbözõek:-) Hát itt lakunk a Szent Imre mellett, ezért is választottam ezt. Illetve nagyon nem is szeretnék változtatni, mert már 7 hónapos vagyok.Azért is kérdeztem rá, mert az alternatívsága miatt félek, hogy nem fogom bírni a fájdalmat, hogy nem kapok epiduláris érzéstelenítést. tényleg igaz, hogy nem csinálnak gátmetszést? Ettõl is félek. Kicsi a fájdalom küszöböm és tartok attól, hogy fogom bírni.Voltam én is bent a szülészeten, egyébként tényleg nagyon szép!
A kérdező hozzászólása: Én is azt gondolom, hogy minden kórházban van jó tapasztalat és ugyanakkor rossz is.Remélem én jókkal fogok hazatéri. Az én orvosom Dr. Kósa Mariann, a szülésznõm pedig Kecskemétiné Nyíregyházi Vera.Róluk tudtok valamit?
Én az Istvánban születtem Hajnalka doktornõnél pontosan 34 évvel ezelõtt :) (még van 15 percem) Amúgy én is a Szent Imrében fogok szülni április eleje körül. Még semmit nem tudok a kórházról. A dokim januárban átment oda az I.sz. szülészeti klinikáról, és "vele tartok". Te mikor szülsz?
Bocsi a nem, kimaradt a nem tehettem cicire mondatból!! Ja igen és simán szültem Dr Horváth Ferencnél!!
Szia Nem igazán tudok egyetérteni az elsõ válaszolóval! Én mivel nem is akartam választott szülészorvost, a Szent Imrében szültem egyáltalán nem bántam meg!! Egy pici hiba volt hogy ottfelejtettek a szülõszobában, és ránkcsukták az ajtót is! De jól elvoltnuk a párommal!! No meg a babát elvitték melegedni inkubátorba , és tehettem cicire !! De most is ott fogok szülni Juli végén! Remélem !! Tehát sehol nem 100% az ellátás ja de aki százezreket fizet! De talán még akkor sem!!
Én pár hete szültem ott, de azt mondták, hogy az egyágyasba se mehet be az apuka. Hogy valójában egy kis pénzért mégis beengedik, az más tészta. Amúgy annyian akarnak egyágyasba menni, hogy várólista van, úgyhogy esélyem se lett volna oda kerülni. Végülis egy kétágyasban voltam egyedül, tökéletes volt így is. A vajúdás alatt nem lehet bent a párod, csak a legvégén a szülésnél, mikor már látják, hogy nem sok van hátra. Pont ezért én nem mentem be, csak amikor már 3 perceseim voltak. 5 perceseknél elindultunk otthonról, mert második szülésem és azt mondták, hogy ez gyorsabb, mint az elsõ. De még a kórház parkolójában ültünk a kocsiban a férjemmel 3 óra hosszát, mert nem akartam egyedül vajúdni, inkább kint beszélgettünk :) )) De legalább biztonságban éreztem magam, mert pár méterre ott volt a kórház :P A szülésnél tényleg törekszenek a gátvédelemre, olyannyira, hogy én már könyörögtem, hogy vágjanak, az orvosnak a kezében már ott volt a szike, de a szülésznõ leállította, hogy ne, ne vágjon, még próbáljuk meg újra. Repedtem is 3 helyen, de végülis nem vészes, gyorsabban gyógyult, mint az elsõ szülésnél a gátsebem, de akkor ott nagyon kétségbe voltam esve, hogy szanaszét szakadok, mert éreztem, ahogy feszül. A szülésznõk amúgy nagyon aranyosak, az orvosommal is meg vagyok elégedve, a csecsemõsökkel meg nem nagyon beszéltem, mert másodszor szülve tudtam mindent (pelenkázás, szoptatás stb). Ami nekem fura volt, hogy mindenkit arra próbálnak rávenni, hogy hagyja bent szülés után a babát a csecsemõosztályon, és aludja ki magát, aztán menjen reggel a babáért. Én nem tudtam volna elképzelni, hogy külön legyek tõle, aludni se tudtam volna, mert annyira dolgozott bennem az adrenalin. Szóval én nem adtam oda a babát (csúnyán is néztek, mintha egy más bolygóról jöttem volna, de nem érdekelt). A kórház maga nekem bejött, mindig ránknézett valaki, hogy minden rendben van-e. A kaja kicsit fapados (pl reggeli 2 szelet kenyér, tejeskávé, 1 kis tömlõs sajt), de amúgy nem rossz, a szokásos kórházi koszt. A rokonok üvegajtón át nézhetik meg a babát - odatolod a kiskocsiban az ajtóhoz belülre, te meg kimehetsz közben a váróba hozzájuk. Látod a babádat és közben beszélhetsz a szeretteiddel is egy kicsit - nekem így jó volt. Én utáltam volna, ha bármikor bejönnek látogatók a szobába nap közben, miközben én esetleg szoptatnék, aludnék vagy a baba alszik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!