Találatok a következő kifejezésre: A Szívem az eszem (149 db)

A szívem azt súgja, hogy szeretnék egy testvérkét a kislányomnak, de az eszem meg az ellenkezőjét. Mire hallgassak? A szívemre vagy az eszemre?

Szeretnék tesót neki, mert nekem is vannak testvéreim és tudom, hogy milyen jó érzés ez. Viszont anyagi lehet?ségeim nagyon sz?kösek.

Legjobb válasz: Hát ennyibõl elég nehéz megítélni... Én 2 gyerkõc után már mentem volna vissza dolgozni, megvolt a helyem, amikor kopogtatott a harmadik. Akit szerettünk volna, bár gyõzött a józan ész. nem tudtuk, hogy lesz, mégis élünk, ha szûkösen is, de ami kell, az megvan.

Hát ennyibõl elég nehéz megítélni... Én 2 gyerkõc után már mentem volna vissza dolgozni, megvolt a helyem, amikor kopogtatott a harmadik. Akit szerettünk volna, bár gyõzött a józan ész. nem tudtuk, hogy lesz, mégis élünk, ha szûkösen is, de ami kell, az megvan.
A kérdező hozzászólása: Anyukámmal lakunk egy lakásban, mert még albérletre sincs pénzünk. 1 éve mentem vissza dolgozni, hogy valahogy kijöjjünk a kis fizetésbõl. A gyerek még csak 2 éves volt mikor visszaálltam a munkába.
Azon ne emészd magad, hogy a gyerek két éves korában visszamentél dolgozni, szerintem a legtöbben akkor mennek vissza, hiszen gyes-bõl megélni elég nehéz, gyed-bõl sem könnyû, de azért az mégis több. Én a helyedbe nem vágnék bele mégegy baba-projektbe, gondolom anyukád sem örülne neki, hogy mégegy baba lenne ott nála. Amúgy mi is anyukámnál lakunk, és nagyon hálás vagyok, hogy ezt megengedi, de tudom, hogy nem így kéne lennie. Így aztán mégegy babát csak akkor vállalnék, ha már rendezõdik a helyzet, legalább annyira, hogy külön lakunk.
a szíved fájni, az eszed felejteni tud :)
Szerintem a fiatalT, bár így látatlanba elég nehéz bármit is mondani. 17L
Ma 17:44-es 22F vok, örülök hogy segíthettem. Nekem is 37 éves barátnõm van kb. ha 22-nek kinéz, hihetetlen csinos, sportos, formás, és kirívó ami nálam nagyon fontos dolgok. Igaz, hogy van gyereke de ez nem akadály nálam, sose cserélném egyik kis idióta huszonévesért sem, elbújhatnak mellette a mai fiatal lányok, külsõleg pláne. Nyugi, ha nagyon odafigyelsz magadra és csinos maradsz meg sportolsz, sose fog elhagyni, legalábbis én nem tenném, engem sose érdekel, hogy mi van a személyibe írva maga a személy a fontos, nem a kor meg a születési dátum, az csak egy nyamvadt szám. 22F
Hány évesek ezek a pasasok?
A kérdező hozzászólása: Szívembõl beszéltél, köszi, amúgy állítólag minimum egy tizest letagadhatnék...
A fiatalabbat, mert írásodból látszik bejön neked, mit veszíthetsz semmit, és ha együtt maradtok? Ott van például Cicciolina, 25 évvel fiatalabb pasija van. A kor nem számít hanem hogy hogyan nézel ki. 22F
A kérdező hozzászólása: Szerinted most jobban sérülnék?
20 évesen lehet, hogy jobb ha elveszíted, mintha meg sem próbáltad volna, de hogy 49 évesen?
A kérdező hozzászólása: DE jobb valamit elveszíteni, mint soha nem is birtokolni!?
így viszont megválaszoltad kérdésed :) elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Csak az a helyzet, hogy a fiatallal nincs jövõje a lehetséges kapcsolatnak, mert elõbb utóbb ott fog hagyni egy fiatalabbért... (lásd Zalanay Cini, Karda Bea, Hernádi Juci pasijai)
Az elsõ tökéletesen kifejtette a lényeget.:-D
A kérdező hozzászólása: Ezek a pasik 30 és 68 évesek!

A szívem azt súgja kell még egy baba (nem pont most, 2 éven belül), de az eszem tiltakozik. Volt valaki hasonló helyzetben?

Imádom a lányom, egy éves, nekem ? a tökéleset baba. Szeretnék még, nagy családot.

Legjobb válasz: nézd reálisan a dolgot: a párod semmit nem segít. ez egy gyerekkel is nehéz, kettõvel meg még inkább. párod akar még egy gyereket? hallgass az eszedre inkább.

nézd reálisan a dolgot: a párod semmit nem segít. ez egy gyerekkel is nehéz, kettõvel meg még inkább. párod akar még egy gyereket? hallgass az eszedre inkább.
Egyetértek a 3 válaszolóval nálunk 20 hónap volt a két kicsi között a korkülönbség. Elég húzós volt(enyhén szólva) várj addig, hogy mikorra megszületik a pici a nagyobbik 3 év felett legyen. Akkor már talán könnyebb. A kis korkülönbség szerintem nagyon rizikós. Inkább a kislányodra vetítsd azt a szeretetet amit a kisbabának tudnál nyújtani. Meg ami most jutott az eszembe mert én most a harmadik gyerkõcön gondolkodok, hogy mikor indul a napotok és az egész nap folyamán adott szituba képzeld bele, hogy milyen lenne ha ott lenne egy pici baba. Nem egy édesdeden alvó vagy cukin gagyogóra gondoltam....:) )
Huh, ezt a kérdést akár én is kiírhattam volna majdnem szóról szóra így... Párom mondta anno, amikor mondtam neki, hogy foglalkozzon már többet a gyerekkel, hogy neki munkája van, azon kívül azt csinál, amit akar, én meg foglalkozzam a gyerekkel.. Épp csak azt nem mondta, hogy fogjam be a szám.. :-S Többek közt ezért sem szeretnék még egy babát...
Akkor nekem egy szavam sem lehet, napi szinten foglalkozik a férjem a kisfiunkkal. A kérdésedre visszatérve: közös döntés kell legyen a gyerekvállalás. Ha úgy érzed, hogy istenigazából nem vagy még rá kész akár fizikálisan, akár mentálisan, várjatok picit.
A kérdező hozzászólása: Igen, szeretne nagyon. Én már mondtam neki, hogy "csináljuk azt, hogy a következõvel te jössz el GYED-re", persze nem azonnal, hanem mikor már 1-2 étkezést kiváltottunk. De nem akarja. Õ csak nevet és hajtogatja, hogy minden rendbe lesz, de azt nem is sejti, min mentem én keresztül az elsõ pár hónapban.
Mivel a férjed nem segít ezért még ne vállalj második babát. Majd ha nagyobb önállóbb lesz a kislányod mondjuk ha 3 éves lesz kb. Nekem nehéz volt, nálunk 21 hónap a korkülönbség a gyerekek között.
Egy kérdés: akkor az ilyen férjnek, miért szültetek egyáltalán gyereket? Vagy ha így viselkedik, akkor miért jut eszetekbe még egy kisgyerek, ha ezzel az eggyel sem tõrödik. A gyerek(ek)nek két szülõje van. Nem csak megcsinálni kell! Hanem foglalkozni is kell vele, mindkét szülõnek! Ez nem csak az anyukák dolga!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nem hiszem, hogy lesz még egy gyermekünk.

8. hétben járok. Tavaly a 7. hétben elvetéltem. Most is szedek utrogestant, és már láttam a kicsi szivét! Ha időközben mégis elmenne a baba, azt észre veszem? Van vérzésen kivül más tünet?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baj nem lesz semmi baj és ne is gondolj arra,hogy baj lesz,mert még bevonzod nekem!!!Pozitív gondolatok, csak arra gondolj,hogy ott marad veled:)A kérdésre válaszolva csak a vérzés lenne, de nem lesz !!!

Nem lesz semmi baj nem lesz semmi baj és ne is gondolj arra, hogy baj lesz, mert még bevonzod nekem!!!Pozitív gondolatok, csak arra gondolj, hogy ott marad veled:) A kérdésre válaszolva csak a vérzés lenne, de nem lesz !!!
Az alhasi görcsök és a vérzés a legfõbb tünet.De sajnos van ugynevezett felszívódás is amikor a baba nem fejlõdik tovább valami oknál fogva és elkezd "felszívódni". Bocs nem akarlak ijesztgetni.Bízz benne hogy minden rendben lesz és ne stresszelj rajta mert az árt a legjobban.Drukkolok Neked.
Hát nekem volt ilyen is meg olyan is. Sajnos nem mindig lehet észrevenni. Én csak akkor tudtam meg, mikor mentem UH-ra.
A 8 hetes magzat már nem fog felszívódni, vérzés és görcsök jelentkezhetnek, de nem fog!!!!!! A barátnõm is 7 hetesen vesztette el az elsõ babájat, utána volt két teljesen problémamentes terhessége és most van 2 gyönyörûséges kisfia!!!!! Nyugi, ne gondolj ilyenekre, mert az tényleg bevonzza a bajt. Arra gondolj, hogy minden rendben, a baba ott a pocakodban és minden nap erõsebb és erõsebb. Minden jót Nektek! egy 10 hetes kismama és egy 2 éves kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget! Próbálok nem gondolni rá, de azért mindig bennem van a félsz!!
Nem szertnék vitázni de fel tud szivódni, barátnõmnek 8 hetes uh-on minden oké volt aztán a 12-en azt látták, hogy már csak "nyomokban" van baba, mûtéti úton fejezték be. Bocs kérdezõ ez nem neked szólt, ez egy ritka eset, veled tuti minden rendben lesz.

Ha elmegy a baba vagy leáll a szíve, azt honnan tudjuk észre venni, milyen tünetei lehetnek?

6 hetes terhes vagyok, nincs semmi gond csak jobban aggódok a kelleténél,hogy nem legyen semmi baj.5 hetesen még nem volt szívhang,és izgulok,hogy legyen,és csak jövöhét után megyek dokihoz.

Legjobb válasz: ne aggodj én most vagyok 4 hetes és nekem sem láttak semmit ultrahangon 2 hét mulva megyek vissza addig nekem is minden perc egy óra !!! ne aggodj mert az nem od meg semmit ,vagy épp csak ront mert ha annyira idegeskedsz és feszült vagy az csak mot árt a babának hisz most megy át épp a leglényegesebb fejlödésen !!! inkább olvassgass vagy hallgass zenét ,ami megnyugtat és ne gondolj semmi rosszra !!!! Amugy meg ha elmegy a baba ,akkor annak nyoma van pl: be vérzel ,nagyon erõs derék vagy hassi fájdalommal járhat !! ami nem ugyan az a tágulási érzettel amit most érzünk !!2 hét mulva minden kiderül ne izguljj mert csak evvel ártola babának !!! MINDENJÓT !!!

ne aggodj én most vagyok 4 hetes és nekem sem láttak semmit ultrahangon 2 hét mulva megyek vissza addig nekem is minden perc egy óra !!! ne aggodj mert az nem od meg semmit , vagy épp csak ront mert ha annyira idegeskedsz és feszült vagy az csak mot árt a babának hisz most megy át épp a leglényegesebb fejlödésen !!! inkább olvassgass vagy hallgass zenét , ami megnyugtat és ne gondolj semmi rosszra !!!! Amugy meg ha elmegy a baba , akkor annak nyoma van pl: be vérzel , nagyon erõs derék vagy hassi fájdalommal járhat !! ami nem ugyan az a tágulási érzettel amit most érzünk !!2 hét mulva minden kiderül ne izguljj mert csak evvel ártola babának !!! MINDENJÓT !!!
Én szerintem sem izgulj, légy boldog h babás vagy, én 5 hetesen voltam elõször és csak a petezsákot látta (6mm), 2 hét mulva visszarendelt és már 10mm volt maga a magzat és volt is szivhangja, nagyon jo érzés volt, Nagyon sokat fejlõdik egy hét alatt is.Pihenj, egyél finomakat!!9hetes kismami
Szia!Szerintem sem kell izgulnod!!!De jobb ha tudod ez bennem is motoszkált és még most is folyton nyugtalan vagyok.2006ban mikor elsõ izben babós lettem 8-9. hétem megszakadt a terhességem.Mûvileg fejezték be.Érdekes volt hogy az ultrahang elõtti napokon egyszer ahogy sétáltam az utcán átsuhant a fejemen a gondolat, hogy olyan mintha nem is lennék terhes....Az anyai sziven megsúgta volna??Ki tudja....Most viszont már 24 hetes terhes vagyok és hiába tudom és érzem hogy ott van bent mégis sokat parázok....Te nyugodj meg minden oké!Hisz érzed és tudod hogy veled van!tehát magadra hallgass és rá, mert TI ketten mindent tudtok a másikról:DDD

Ha a kicsinek nem dobogna a kis szíve, azt észre kellene vennem?

11 hetes kismama vagyok. Eddig volt hányingerem most már megsz?nt. Azért aggódom, mert azon kívül, hogy érzékeny a mellem, nem érzem, hogy terhes lennék.

Legjobb válasz: Én a babazo.hu-n olvastam, hogy a hányinger nem kell, hogy legyen, attól mert terhes vagy, a lényeg a mellfeszülés! Ugyhogy nyugi!

Én a babazo.hu-n olvastam, hogy a hányinger nem kell, hogy legyen, attól mert terhes vagy, a lényeg a mellfeszülés! Ugyhogy nyugi!
Nekem az elejétõl fogva nincs hányingerem.Szerintem ez tipus függõ.Ha van is a hányinger és a mell feszülés is elmúlik egy idõ után.Ne agódj:)
Nekem az égvilágon semmi bajom nem volt a terhességem alatt! Se hányinger, se más! Ez nem baj. Gyönyörû, egészséges fiam van.
Én most fogok a 16. hétbe lépni. Semmi tünetem nincs nem volt hányinger, fáradtság is alig. Az elsõ pár hétben volt mellfeszülés utána semmi. Hízni se nagyon híztam még, csak kb 2 kilót. Egyáltalán nem érzem amgam terhesnek. De ez tök normális! Ha baj lenne azt érzenéd/érezném, hidd el!
Ne ilyedj meg, én a fiammal végighánytam (elnézést) az elsõ három hónapot, fájtak a melleim. Most a második babámmal, alig van hányingerem, a melleimet is alig érzem:S-elõször én is nagyon megijedtem...

A szívemre vagy az eszemre hallgassak? Korkülönbség kérdés

9-10 év korkülönbség. régimódi család, többi privátba.

Legjobb válasz: Nemtudom a tortenetet, de sajat tapasztalatbol mondom hogy esz..mindig esz. Az esz egy gondolkodo szerv, a sziv csak erzo.(ami persze nem igaz, ez csak kozhely hogy faj a szivunk) na de a lenyeg h az esz hozza a helyes donteseket

Nemtudom a tortenetet, de sajat tapasztalatbol mondom hogy esz..mindig esz. Az esz egy gondolkodo szerv, a sziv csak erzo.(ami persze nem igaz, ez csak kozhely hogy faj a szivunk) na de a lenyeg h az esz hozza a helyes donteseket
Irj rám és mesélj szerintem tudok segiteni
Nem a kor számít, hanem az, hogy egymásnak teremtett-e kettõtöket a sors, vagy a Jó Isten. (Kinek mi.) A férfiakat általában fitten, fiatalosan tartja fizikailag és szellemileg is a lányuk korabeli feleség. Több ilyen példa fordul elõ a környezetemben. Vannak, akik között 25 év a különbség, azóta már hat gyerekük van. Boldogok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek.
Írhatsz nekem is! :)
Na igen, a szívével lát, de az esze dönt, hogy merre néz.
Szerintem pedig a szívedre, mert csak úgy érdemes igazán élni, abból tanulsz. Késõbb csak vádolni fogod magad, hogy nem próbáltad meg, járj utána, tapasztald meg, és ha rosszul is döntöttél, akkor sincs semmi baj. Life goes forward, ahogy a pudingfejek mondanák :) "Jól csak a szívével lát az ember." Antonio de Saint-Exupéry
Eszed legyen, szíved van.
Szívedre! Ha az eszedre hallgatsz akkor késõbb meg is bánhatod!
Nálunk 30 év van:) )
Igazából tökmindegy, csak a saját döntésed legyen, és ne kifogásokat keress. 9-10 év simán belefér.
mindig észre!! N
áthelyezték :(
Ha csak a korkülönbség kérdés, akkor hallgass a szívedre! De ha más is van, pl. az egyik házas, a másik nem (stb.) ez már komoly probléma lehet.

Ha a szívemre hallgatok akkor vele maradok, ha az eszemre akkor tovább lépek? Mit kell tenni ilyenkor?

Legjobb válasz: A szíved tudja, mi az ami jó neked. Az eszed, a múltbéli lereagálásaid, beazonosulásaid, beidegzõdéseid alapján dönt. Ha a szívedre hallgatsz fejlõdhetsz. Ha az eszedre hallgatsz, nem fejlõdsz, csak a megszokott, "biztonságos" utat választod. Ha szívedre hallgatsz, nem a "múlt" leszel, hanem a jelen történéseire regálsz, a múlttól függetlenül. Az, hogy mit teszel, az rajtad áll.

A szíved tudja, mi az ami jó neked. Az eszed, a múltbéli lereagálásaid, beazonosulásaid, beidegzõdéseid alapján dönt. Ha a szívedre hallgatsz fejlõdhetsz. Ha az eszedre hallgatsz, nem fejlõdsz, csak a megszokott, "biztonságos" utat választod. Ha szívedre hallgatsz, nem a "múlt" leszel, hanem a jelen történéseire regálsz, a múlttól függetlenül. Az, hogy mit teszel, az rajtad áll.
bõvebben?
???
A zöldség nem sütemény, a medve nem játék... nagyjából ilyen szintû volt a kérdésed. A kutya ugat kettõspont vaú!
A kérdező hozzászólása: De valai még így is tudott értelmes választ írni! :) Köszönöm

Ha lehet olyan lehetőségem hogy elköltözök a szívemre vagy az eszemre hallgassak?

Legjobb válasz: Ha nagyon más területekre akarsz költözni,akkor az eszedre.Ha nem,akkor a szívedre. Én GYMS megyében élek,és itt kevesebb a munkanélküliek száma,mint lentebb,vagy mondjuk Szilvásvárad-Eger környékén(mondom a környékén). Nos javaslom,hogy költözz oda,ahol találsz munkát.Szóval elõbb keress munkát,s aztán költözz a munkahelyedhez közel. Ha a szívedre hallgatnál mégis,akkor pedig találd ki,hogy hogyan fogsz ott megélni. Ha az anyagi vonzat nem számít,akkor CSAK IS KIZÁRÓLAG A SZÍVEDRE HALLGASS!

Ha nagyon más területekre akarsz költözni, akkor az eszedre.Ha nem, akkor a szívedre. Én GYMS megyében élek, és itt kevesebb a munkanélküliek száma, mint lentebb, vagy mondjuk Szilvásvárad-Eger környékén(mondom a környékén). Nos javaslom, hogy költözz oda, ahol találsz munkát.Szóval elõbb keress munkát, s aztán költözz a munkahelyedhez közel. Ha a szívedre hallgatnál mégis, akkor pedig találd ki, hogy hogyan fogsz ott megélni. Ha az anyagi vonzat nem számít, akkor CSAK IS KIZÁRÓLAG A SZÍVEDRE HALLGASS!
Is. Olyan helyre menj, ahol vannak lehetõségeid is, de jól is érzed magad.
Eszedre, mert a szíved nem fog kaját adni Neked...
Külföldre csak akkor készülj, ha már felkerested - elõzetes idõpont-egyeztetéssel - a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal nemzetközi fõosztályát, bemutatva nekik a jövendõ munkáltatód ajánlatát.
Csakis az eszedre !
Szia az eszedre mindenféleképp hallgass, jól válaszd ki a helyet ahova költöznél.Nézd meg a területet, hogy mire alkalmas a környék is fontos.
Mindíg az eszedre hallgass. Ésszel hozott döntések ritkán rosszak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!