Találatok a következő kifejezésre: A Suttogó könyvet (37 db)

Miért ilyen elutasitó mindenki a suttogó könyvvel-módszerrel? Vannak pártfogóik, akiknek bevált?

Legjobb válasz: Mert azoknak a szülõknek van kitalálva akik úgy szeretnék élni az életüket mint a baba születése elõtt. Én azzal a reménnyel vettem meg a könyvet,segíteni fog abban, hogy a kisfiam ne ébredjen fel 1-2 óránként és napközben fél óránál többet aludjon... hát elolvastam a könyvet és nem tetszett. Számomra hideg módszer, kevés benne a testkontakt. A megoldás a suttogó módszerének ellenkezõje lett. Együtt alszunk éjjel is és ha kell napközben is alszok egyet vele. Éjjel még felébred ugyan egyszer, de nem 5-6-7-szer... napközben pedig 2-3 órát is alszik! :) Sok szeretet, ölelés és testkontakt. Nekem ez sokkal emberibb mint a suttogó módszere!

Mert azoknak a szülõknek van kitalálva akik úgy szeretnék élni az életüket mint a baba születése elõtt. Én azzal a reménnyel vettem meg a könyvet, segíteni fog abban, hogy a kisfiam ne ébredjen fel 1-2 óránként és napközben fél óránál többet aludjon... hát elolvastam a könyvet és nem tetszett. Számomra hideg módszer, kevés benne a testkontakt. A megoldás a suttogó módszerének ellenkezõje lett. Együtt alszunk éjjel is és ha kell napközben is alszok egyet vele. Éjjel még felébred ugyan egyszer, de nem 5-6-7-szer... napközben pedig 2-3 órát is alszik! :) Sok szeretet, ölelés és testkontakt. Nekem ez sokkal emberibb mint a suttogó módszere!
En is terhesen remek hasznos konyvnek tartottam..aztan megszuletett a fiam es rajottem hogy nagyjabol az egesz hulyeseg..megvettem a masodik kotetet hatha az majd tenyleg segit..de nem. Sok baromsag van benne amit addig mig nincs gyereked jonak gondolsz. Nem mondom hogy alapvetoen rossz..olvasmanynak meg teszi de erre nem alapoznam a gyerekem neveleset. Es meg egy ismerossel sem talalkoztam aki aztmondta volna gogy megvaltotta a vilagott a suttogo alapjan, csak olyanokkal akik konkretan lesz.roztak vagy egy atlag alatti nevelesi utmutatonak tartjak.
Teljesen egyet értek a kettes válaszadóval...
Elolvastam, kipróbáltam a nagyobbnál, de egy pont után nem erõltettem, szóval nekünk sem vált be. Nem a gyermek, hanem a szülõk igényeihez van igazítva, jól mondta az egyik válaszoló, hogy úhy tudd élni az életed, mint amikor még nem volt gyermeked. Én szigorlatoztam az egyetemen gyermekpszichológiából, sokkal hasznosabb tanácsokat olvastam az ott ajánlott könyvekben, cikkekben. A második gyermekemnél már elõ sem vettem, és sokkal szófogadóbb volt kicsinek is, nyugodtabb, mint a nagyobb, ahol ezt a suttogóban leírt módszert próbáltam alkalmazni az elején.
Én csak a lányom 1 éves korában olvastam. Egy az egyben nem használtam, de voltak benne jó gondolatok, pl csak olyasmit kezdj el, amit hosszú távon is tudsz csinálni, következetesség az ötletszerû nevelés helyett, fix napirend helyett egy fix sorrend... De én minden könyvvel így voltam, találtam jó és nem tetszõ részeket is, de fõleg sok dolgon elgondolkodtam, hogyan lenne jó és milyen lehetõségek vannak...
Én ismerõs ajánlására vettem meg, és elolvastam az elsõ várandósság alatt. Nagyon jónak gondoltam... és aztán semmi nem vált be belõle :s Most a másodiknál csak elkezdtem átolvasgatni, meglátjuk, most mennyire válik be ez a technika :)
Én nagyon sok mindent kamatoztattam belõle mindkét gyermekemnél.Ami nem volt szimpatikus, nem csináltam. De az nagyon jó, hogy leírja a "sírás típusokat".Én kezdõ anyaként bizony sokszor nem tudtam miért sír.A könyv segítségével hamar megtanultam, és nyugodt kiegyensúlyozott babáim voltak.A második kötet szerintem is hülyeség...
Én elolvastam terhesen is, és mikor megszületett a kisfiam utána is. Nem mondom, hogy minden jó benne, de azért az sem igaz, hogy az egész sz.r. A sírás tipusokat bemutaó táblázat szerintem az nagyon hasznos, és igen nekem az nagyon, de nagyon sokat segített. Én nem tudom, hogy mért mondják, hogy rideg, stb. Lehet én nem tudok jól szöveget értelmezni, de én nem gondolom ridegnek. Azzal a gondolatával nagyon is egyet értek, hogy úgy kezd, ahogy folytatni akarod. Alhatsz együtt a gyerekkel, és igen valóban jó érzés összebújni. Én is bizonyos napszakban oda veszem magam mellé, aludni, de nem így alszik általában. Elhiszem, hogy most nagyon jó együtt aludni a kicsivel, de ha nagyobb lesz, lerúgja a vesédet, felébred a mozgásodra, nem bír õ se te se pihenni, esetleg már másnap dolgozni is menni kellene, stb. akkor már nem hiszem hogy olyan jó érzés. szerintem eleve nem kell odaszoktatni, és akkor nem kell leszoktatni sem. Következetesség. Ez a lényeg. Ez pedig egyáltalán nem zárja ki a szeretetteljes légkört és a babusgatást sem. Én igen is alkalmazok belõle módszereket, a babám kiegyensúlyozott, jó alvó, és 2, 5 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Persze van olyan benne ami nekünk sem vált be. Ki kll szûrni ami nektek jó. Ennyi

Kíváncsi vagyok, hogy akinek baja van a "Suttogó" könyvekkel, annak mi a problémája velük?

Mi az, amiben egyáltalàn nem értenek egyet a szerz?vel? Csak mert itt olvastam, hogy többen nem szeretik.

Legjobb válasz: Mert bemagyarázós, nekem nem életszagú. Legalábbis itt nekem nem. Egyet értek az elsõ válaszolóval. Ez olyan kb, mint az amerikai terhes könyvek, amik magyarra vannak fordítva. Nálunk nem azt mondom, hogy teljesen, de máshogy vannak a szüléssel kapcsolatos dolgok is. Egyébként én úgy látom, hogy a könyv a Gordon-módszert, a Pigmalion-effektust, projekciót lovagolja meg, újat nem mond, ugyanazokat a pszichológiai módszereket alkalmazza, amikre Freud, Ericson és a többiek már réges régen rájöttek.. De alkalmazása lehetetlen. Ismerõsöm olvasta, gyereke is lett... A gyerek hisztis, elkényeztetett, így fölösleges volt olvasni, ráadásul ajánlani nekem, hogy náluk milyen jól bevált. A könyvet olvasni szerettem, de alkalmazni nem tudom, nem is akarom.

Mert bemagyarázós, nekem nem életszagú. Legalábbis itt nekem nem. Egyet értek az elsõ válaszolóval. Ez olyan kb, mint az amerikai terhes könyvek, amik magyarra vannak fordítva. Nálunk nem azt mondom, hogy teljesen, de máshogy vannak a szüléssel kapcsolatos dolgok is. Egyébként én úgy látom, hogy a könyv a Gordon-módszert, a Pigmalion-effektust, projekciót lovagolja meg, újat nem mond, ugyanazokat a pszichológiai módszereket alkalmazza, amikre Freud, Ericson és a többiek már réges régen rájöttek.. De alkalmazása lehetetlen. Ismerõsöm olvasta, gyereke is lett... A gyerek hisztis, elkényeztetett, így fölösleges volt olvasni, ráadásul ajánlani nekem, hogy náluk milyen jól bevált. A könyvet olvasni szerettem, de alkalmazni nem tudom, nem is akarom.
Én sem vagyok érte oda. Vannak benne jó, és rossz tanácsok. (mint minden ilyenben) Az én alapvetõ problémám vele, és ezt pont a gyerekorvosunkkal beszéltem át anno, hogy ezek a könyvek "amerikai" gyerekek nevelésére valók. Itthon általában a gyerekkel van az anyuka 1-2-3 évig is. Ezzel szemben Amerikában 6 hét és 6 hónap között, a továbbiakban meg bébiszitter, meg nagyszülõ és hasonló. A könyv nekik szolgál tanáccsal, ez alapján mindenki egyformán áll hozzá a gyerekekhez. Ha anyuka a könyv szerint altat, a bébiszitter is aszerint fog és az óvodák is ezt a módszert követik. Itthon ez nem így van. Mivel anya van általában a gyerekkel, az õ nevelési módszere a követendõ. Amcsiban boldog boldogtalan vigyáz a picikre, ezért van az "egységes" nevelési "útmutató". Na, ez az én véleményem. Nem tudom, mennyire voltam érthetõ. :D
Sógornõm a könyv szerint nevelte a gyereket, annyi volt a "nem szabad", hogy most 1 osztályban kezelhetetlen a gyerek.Valahol ki kell törnie, ez az iskola lett.
Nekem olyan érzésem van, hogy idomítja a gyereket. Én képtelen voltam ezt a katonás rendet alkalmazni a saját gyerekeimnél. Könnyû a más gyerekét nevelni. Olyan ez nekem mint a szuperdada. A más kölyke engem sem izgatna ha napi 5xfélórát üvöltene a büntisarokban, de a sajátomnál nem tudom elhinni hogy ez jó lenne akár neki akár nekem.
Az altatási módszer jó, bevált! A szoptatással nem értek egyet. Az ABCD módszernél könnyen át lehet esni a ló túloldalára, az egyszerûen szar. A napirend jó, ha megvan, de nekem már már úgy tûnt néhol, hogy túl katonás, szinte autistáknak való a könyvben leírt. Van egy-két jó ötlet benne. De összességében, ha csak ezt követed, Szentírásnak veszed, nagyon el is ronthatod a gyermekedet. Láttam rá példát, sajnos. Nagyon keskeny a határ, hogy meddig jó a módszer, és honnan csinálsz baromságot! Egyébként a túlzásoktól eltekintve, tök általános dolgok vannak leírva, szinte közhelyes volt néhol. Újat nem mondott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!!

A suttogó könyv sorozatból melyiket érdemes megvenni?

A suttogó titkai 1. vagy a 2-est vagy a A suttogó mindent megold cím? könyvet? Nektek melyik van, melyik a legjobb?

Legjobb válasz: a 3.-at érdemes. az olyan összefoglaló.

a 3.-at érdemes. az olyan összefoglaló.
A kérdező hozzászólása: Az Én babám 10 hónapos, eddig jó alvó volt de most problémáink vannak ezért gondoltam hogy elolvasom. Ez életkor szerint van hogy melyiket vegyem meg?
nekem megvan mind a 3, a ti problémátokra szerintem az elsõ részben, illetve a "mindent megold" kötetben van, mert a 2. rész a kisgyermekkorról szól. MEgjegyzem vannak benne jó ötletek, de nem szóról szóra követhetõ, és nem minden babánál válik be. Nálunk a napirend, a könyv szerinti: evés, játék, alvás sorrend nem mindig tartható, mert folyamatosan változik az alvásigénye a lányunknak, így sokszor rögtön evés után alszik. De ez csak egy példa volt. A Suttogó vesszõparipája a rugalmas napirend, azaz nem percre pontosan betartott, de a sorrendet követõ napirend, az, hogy kezd úgy, ahogy folytatni szeretnéd, azaz úgy szoktasd a babádat a napi dolgokhoz, hogy az hónapok múlva is jó legyen az egész családnak, az esti rituálék, és ekkora babánál a "felvesz-letesz" módszer, ami azt jelenti, hogy fél éves vagy 4 hónapos kor után, ha sír az ágyában, akkor fel kell venni, meg kell nyugtatni a babát, és ahogy megnyugodott, vissza kell tenni az ágyba. Ezt lehet akár százszor is csinálni, majd - állítólag - ez a szám fokozatosan csökken, és majd megszûnik, mert megtanul egyedül elaludni, illetve visszaaludni. Nálunk az elalvással nagyon ritkán vannak bajok, akkor bizony ringatás van, vagy simizés, a visszaalvásnál sokszor a cumi vész el, vagy felébred egy pukira, de egy kis simi itt is elég.


Miért nem látják sokan, hogy a suttogó egy baba ellenes könyv?

Legjobb válasz: Szerintem mindenkinek az a jó könyv, ami nagyjából egyezik az ösztönébõl, személyiségébõl eredõ gondolatokkal. Tehát van akinek az egyik módszer, van akinek a másik módszer jön be. Úgy, ahogy könyv nélkül is valószínûleg mindenki másképp nevelné gyermekét. Vagy összebújósan, családi ágyban, vagy pedig egy minimális (ugyanis a suttogó nem katonás rendet akar, hanem hangsúlyozza a rugalmasságot a baba érdekében!)napirenddel. Szerintem ez vérmérséklet függõ.

Szerintem mindenkinek az a jó könyv, ami nagyjából egyezik az ösztönébõl, személyiségébõl eredõ gondolatokkal. Tehát van akinek az egyik módszer, van akinek a másik módszer jön be. Úgy, ahogy könyv nélkül is valószínûleg mindenki másképp nevelné gyermekét. Vagy összebújósan, családi ágyban, vagy pedig egy minimális (ugyanis a suttogó nem katonás rendet akar, hanem hangsúlyozza a rugalmasságot a baba érdekében!)napirenddel. Szerintem ez vérmérséklet függõ.
Véleményem szerint, ha valaki akarja használja, ha valaki meg nem attól függetleneül is fel lehet nevelni a gyermeket.Engem is felnevelt az édesanyám, és õt is az õ anyja, és stb....és nem kellett hozzá könyv.Ez a könyv lehet segítség, ha valaki úgy érzi, hogy szüksége van rá, de nekem is az a véleményem, hogy anyukák eddig is megoldották ezt könyvek nélkül is..
Sziasztok!Véleményem szerint kézikönyvbõl nevelni gyereket nem igazán jó!Mi van olyankor mikor gyakorlatból, életbõl kellene nevelni:nem fog menni mert a könyvet fogja keresni az illetõ.Nem fog tudni megoldást keresni egy-egy probléma megoldáshoz hanem a kezébe veszi a könyvet és onnan nézi ki, hogy mi a teendõ.
Nekem a bibliam volt!!!!!Kulfoldon elek tavol a csaladomtol, senkitol nem varhattam segitseget az anyai osztonomre tamaszkodhattam csak, de elhagyott, ekkor kaptam e konyvet. Nem mondom hogy minden jo amit ir de nekem nagyon sokat segitett es jo volt valakire tamaszkodni. Persze ehhez egy jo baba is kellett. De persze senki nem egyforma hala az egnek!!!! 5 hos baba anyukaja
Hát én is olvastam, mert kölcsönadták, mondván milyen jó..... Vannak benne jó részek, de nem elsõsorban a gyerekneveléssel kapcsolatban szerintem, különben is a példák a rossz nevelésre amit hoz, eléggé szélsõséges esetek, nekem az a rész tetszett és volt hasznos ami a gyermekágyas idõszakról, a kismamáról szól.
Én szinte a léptezõ összes babás könyvet elolvastam, de ez az egy valahogy még nem került a kezembe. Kíváncsi vagyok ezek után, hogy miért is babaellenes!
Megindokolnád a kérdésedet? Kíváncsi lennék, miért gondolod ezt. Szerinted melyik a jó könyv?
Miért??????
Én ajándékba kaptam és nagyon örültem neki. Aztán elolvastam és én is azt éreztem, amit a kérdezõ a kommentbe írt: gyõzni akar a babák felett. Én nem akartam legyõzni a fiamat. De van, aki hasznosnak tartja, szíve joga. De én is némileg túlzásnak érzem a körülötte kialakuló "kultuszt".
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a véleményeket. Jó látni, hogy vannak gondolkodó anyukák:)
Ugy latom a gyerekneveles mellett egyeseknek van idejuk buta kerdeseket irogatni.Sok aggodo anyuka kerdesei fontosabbak, szerintem!

Milyennek tartjátok a Suttogó mindent megold-Alvásról, evésről, viselkedésről szóló részét? Milyen a könyv? Én abszolút nem ismerem a Suttogót!

Legjobb válasz: Mi ugyanazt a könyvet olvastuk? Világosan le van írva, hogy síró gyereket még 5 percre se hagyjunk magára. Nem a babát magára hagyva sírni hagyós a módszere, de tényleg nem javasolja a cicin altatást. Azért, ha ebbe jobban belegondolunk, nem hülyeség. Itt is sokszor teszik fel a kérdés, hogyan szoktassam le a cicin elalvásról a X hónapos babámat. Én sem hittem benne, aztán 6 hónapos volt, amikor elegem lett az éjjeli evésekbõl, kipróbáltam, és láss csodát, reggelig aludt. Szóval a lényeg a napirendre szoktatás és hogy önállóan tanuljon meg aludni. Amit a szoptatásról ír, az sem a mai trend. Teljesen elfogadja a tápszeres táplálást, de az USA-ban nem is maradhatnak otthon az anyukák 3 évig. Kb. 3 éves korig foglalkozik a gyerekekkel. Nem rossz olvasmány, nekem sok tanács bejött, de van amivel nem foglalkozom.

Mi ugyanazt a könyvet olvastuk? Világosan le van írva, hogy síró gyereket még 5 percre se hagyjunk magára. Nem a babát magára hagyva sírni hagyós a módszere, de tényleg nem javasolja a cicin altatást. Azért, ha ebbe jobban belegondolunk, nem hülyeség. Itt is sokszor teszik fel a kérdés, hogyan szoktassam le a cicin elalvásról a X hónapos babámat. Én sem hittem benne, aztán 6 hónapos volt, amikor elegem lett az éjjeli evésekbõl, kipróbáltam, és láss csodát, reggelig aludt. Szóval a lényeg a napirendre szoktatás és hogy önállóan tanuljon meg aludni. Amit a szoptatásról ír, az sem a mai trend. Teljesen elfogadja a tápszeres táplálást, de az USA-ban nem is maradhatnak otthon az anyukák 3 évig. Kb. 3 éves korig foglalkozik a gyerekekkel. Nem rossz olvasmány, nekem sok tanács bejött, de van amivel nem foglalkozom.
Hát igen szerintem katona családoknál biztos beválik... Olyan lehet mint az aludj jól gyermekem... Ne ringasd Ne dédelgesd Ne altasd cicin( nem is muszáj szoptatnod Sõt....) És a gyerek rájön éveK MÚLTÁN HOGY, NEM SZÁMITHAT RÁD!!!!
Én elolvastam, nekem tetszik, vannak benne jó tanácsok. Azelõtt teljesen analfabéta voltam a csecsemõkhöz, így sikerült egy kicsit jobban megérteni a mûködésüket. A Suttogó egy kicsit szigorúnak tûnhet, de gondolom, késõbb meghozza a gyümölcsét, amikor is nem nõ a fejünkre a gyerek. Azért van benne (szerintem) egy-két túlzás, pl. hogy 9 hónapos korban el lehet kezdeni szobatisztaságra nevelni - ezt nem tudom, hogy gondolja... Könnyed, mesélõs a stílusa, hamar el tudod olvasni, valahol még szórakoztató is.
Nekünk semmi nem jött be ebbõl a könyvbõl. Bár nem is volt szivem otthagyni a kiágyban a kisfiamat, amikor éjjel felébredt és sírt. Én inkább felkelek hozzá, hisz kire számíthatna, ha nem rám az édasanyjára, amikor felébred és egyedül van? Esetleg fáj valamije, vagy egyszerûen csak arra vágyik, hogy megöleljem és kedvenc énekét dúdoljam neki, amíg vissza nem alszik?

Aki már alakított ki a Suttogó c. könyv alapján napirendet (4É) hogyan csinálta?

Legjobb válasz: Én elolvastam a suttogót de nem az szerint alakítottam ki a napirendünket, hanem ahogyan én jónak láttam. Nagyon jó egyébként a könyv de szerintem meg kell ismerni a kisbabádat és az õ igényeihez mérten alakítani a napirendet. De szívesen leírom a mi napirendünket. Az én kislányom hat hónapos, és egy hétig tudtam csak szoptatni sajnos. Utána elapadt a tejem ezért tápszeres lett. Négy hetes koráig 1x kelt fel éjszaka enni, aztán öt hetes kora óta 1x sem. Tehát a napunk a köv: Reggel hatkor tápszer reggelire. Bár mostanában már fél hét hét óra körül ébred. Majd utána vagy alszik vagy játszunk, vagy boltba megyünk, így meg van a délelõtti séta is. Aztán tízórakor tejpép és gyümölcs meg babavíz. Ezután újra vagy alszik vagy játék, ez tõle függ. Délután kettõkor fõzeléket kap és utána lemegyünk sétálni. Fél hatkor fürcsi, de ha a séta után elalszik akkor a fürcsit én el szoktam halasztani a kaja utáni idõre. Hatkor tápszer evés, majd alvás, és este tízkor Sinlac-ot kap vacsira. Ezután reggelig szunya egész éjjel. Nekünk így néz ki egy napunk. Természetesen minden baba más, ezért ne vegyél semmit szentírásnak. Inkább csak irányadásnak írtam le. Remélem segítettem neked. Sok sikert és boldogságot.

Én elolvastam a suttogót de nem az szerint alakítottam ki a napirendünket, hanem ahogyan én jónak láttam. Nagyon jó egyébként a könyv de szerintem meg kell ismerni a kisbabádat és az õ igényeihez mérten alakítani a napirendet. De szívesen leírom a mi napirendünket. Az én kislányom hat hónapos, és egy hétig tudtam csak szoptatni sajnos. Utána elapadt a tejem ezért tápszeres lett. Négy hetes koráig 1x kelt fel éjszaka enni, aztán öt hetes kora óta 1x sem. Tehát a napunk a köv: Reggel hatkor tápszer reggelire. Bár mostanában már fél hét hét óra körül ébred. Majd utána vagy alszik vagy játszunk, vagy boltba megyünk, így meg van a délelõtti séta is. Aztán tízórakor tejpép és gyümölcs meg babavíz. Ezután újra vagy alszik vagy játék, ez tõle függ. Délután kettõkor fõzeléket kap és utána lemegyünk sétálni. Fél hatkor fürcsi, de ha a séta után elalszik akkor a fürcsit én el szoktam halasztani a kaja utáni idõre. Hatkor tápszer evés, majd alvás, és este tízkor Sinlac-ot kap vacsira. Ezután reggelig szunya egész éjjel. Nekünk így néz ki egy napunk. Természetesen minden baba más, ezért ne vegyél semmit szentírásnak. Inkább csak irányadásnak írtam le. Remélem segítettem neked. Sok sikert és boldogságot.
Én inkább a Gina Ford-ot javaslom, nekünk hihetetlenül bevált, és az összes ismerõsöm a csodánkra jár, hogy milyen kiegyensúlyozott a pici. Nekünk szinte teljesen sikerült számûzni a sírást és elégedetlenkedést a napi rutinból, már másfél hónaposan több olyan napunk volt, amikor egyáltalán nem volt sírás, vagy csak az esti fürdés után, mert nem szeretünk öltözni. Persze biztos van, akinek nem jött be, de én ha tehetném mindent pont így csinálnék, és nagyon hálás vagyok Ford néninek a könyvért. Van amúgy aki rajtam kívül használja?
Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve (kiadó: Twin Média Kft, 2006) Az eleje kicsit lassan emészthetõ, de leírja mit miért érdemes úgy csinálni, ahogy, én ezért is tudtam vele teljesen azonosulni. Nagyon kötöttnek tûnhet elõször az általa javasolt napirend, de tényleg teljesen igazodik a baba szükségeihez. Remélem segítettem.
2 hetesen -szerintem- nem is várható el a napirend! Mi 5 hetesek vagyunk és még mindig nincs, csak alakul..
Több anyuka ismerõsöm is próbálkozott vele és én is.Nálunk kb egy hétig ment, aztán a kisasszony felrúgta az egészet, és én meg nem akartam erõltetni, mikor láttam, h nem akaródzik.A többiek sem jártak nagyobb sikerrel...
Én bezúzatnám az összes könyvet. Nézzétek meg milyen emberek élnek Amerikában. Ez egy mama baba harcról szól, amibõl a baba kerül ki vesztesen..
az utolsó válaszolónak: mi a könyv címe és szerzõje pontosan? köszi a választ elõre is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 2 hetes a pici, de még egyáltalán nem tudtunk semmi rendszert kialakítani az életében. Mindig úgy alakítja a dolgokat, ahogy neki jó. Éjszaka van, hogy 3 órát fent van, ezért érdeklõdtem, hogy vki alkalmazta-e már a rendszert, mert a könyvben olyan egyszerûnek tûnik minden. A Ford módszernek utána fogok járni! Külön köszönöm a válaszolónak a tippet!!!

A " Suttogó"című könyvet le lehet valahonnan tölteni?

Legjobb válasz: Le! Írd be a google-be Suttogó titkai letöltés, s máris kidob párat.

Le! Írd be a google-be Suttogó titkai letöltés, s máris kidob párat.
Írok privit :)
Ha elsõ babádat várod akkor a suttogó 1-et érdemes :) a második részét ráér késõbb..
Nekem mindkettõ bejött nagyon szerettem õket.Ha érdekel én pont most árulom õket írj privit és megbeszéljük
Azért mert egyesek szerint nem jó a Suttogó miért kell egy értelmes választ lepontozni? Inkább írd ki a véleményedet!!!
A suttogó 1-et, a mindent megold kb a suttogó 1 és 2 zanzásított változata. Nekem sokat segített, fõként eleinte a suttogó 1, de nem minden tetszett benne.
Én is így voltam vele mint az elõzõ hozzászóló.Az elsõ nagyon jó volt, nekünk sok minden bevált belõle.A másodikból meg semmit nem tudtam kamatoztatni....
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!!! :-)

Melyik Suttogó könyvben van a felvesz-letesz módszerről szó?

Legjobb válasz: Szia! A Suttogó titkai 1. részében,abban foglalkozik a csecsemõk gondozásával.

Szia! A Suttogó titkai 1. részében, abban foglalkozik a csecsemõk gondozásával.
Szia, A Suttogó mindent megold c. könyvben is benne van.
A suttogó mindent megold könyvben van nagyon részletesen leírva, azt olvasd el! Ebben mindenféle felmerülõ problémára ad tanácsot, korosztályonként lebontva. Az I. kötet csak nagyjából írja le.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Sikerült valakinek a "Suttogó" c. könyv alapján az altatás?

Este nincs baj az elalvással, de napközben és délután képtelen vagyok elaltatni a kisfiamat,max.30-40 percet alszik egy alvás alatt, de azt is már csak akkor amikor már nagyon fáradt. 1 hónapos. Arra vagyok kíváncsi, hogy hasznos-e ami a könyvben van leírva.

Legjobb válasz: Nekünk is sokat segített. Minden nem ment azért olyan simán, mint ahogyan a könyvben le van írva, de mivel az elsõ babánk, nekem rengeteg okos tanáccsal szolgált.

Nekünk is sokat segített. Minden nem ment azért olyan simán, mint ahogyan a könyvben le van írva, de mivel az elsõ babánk, nekem rengeteg okos tanáccsal szolgált.
igen, hasznos. Mi a suttogó elveit követtük, a lányunk 2 hónapos korától úgy alszik el, hogy Apa beviszi a szobába, imádkoznak egyet (ez nincs mondjuk a suttogóban...:) ) beteszi a kiságyba, cumi a szájba, betakarja és elköszön tõle. A mai napig áldom az eszemet, hogy a férjemre hallgattam altatás ügyben, aki a suttogóból vette az ötleteket. Ha rajtam múlna, még minden este tutujgatnám a lányomat. 1, 5 éves.
Az összes eddigi hozzászólóval egyetértek, nállunk is bevált a Suttogó!Van egy jó kis napierndünk, egyedül alszik el önállóan nem kell rázogatni órákat a popóját alvás elõtt, egy boldog baba!Én is áldom az eszem, hogy még terhesen elolvastam!
Nekem sokat segített ez a könyv eleinte, h megértsem, mit szeretne a fiam, mikor éhes és mikor fáradt, mikor fáj a hasa stb, és igen, segített egy rugalmas napirend kialakításában, és az altatáshoz is adott jótanácsokat. Nem tartottam be mindent szó szerint, és nem ment mindig minden jól, de könnyen átvászeltük a zûrösebb idõszakokat.
Nekunk hasznalt, Noverem nem hitte el, hogy lerakom a gyereket, es alszik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!