Találatok a következő kifejezésre: A Ráhel milyen (3 db)

A Tóth vezetéknév után milyen utónév illik, (fiú és lány? ) A Ráhel milyen, fura a vezetéknévhez? Hogyan kell becézni?

Legjobb válasz: Én szoktam ilyesmiken gondolkozni (neveken), és mindig arra jutok, hogy a Tóth vezetéknévvel az összes keresztnév jól hangzik! Maximum a T-vel kezdõdõeket hanyagolnám a nehéz kimondás miatt.

Én szoktam ilyesmiken gondolkozni (neveken), és mindig arra jutok, hogy a Tóth vezetéknévvel az összes keresztnév jól hangzik! Maximum a T-vel kezdõdõeket hanyagolnám a nehéz kimondás miatt.
Mindegy, csak ne idegen név legyen, mint pl. Tóth Zsanett. Engem Tóth Évának hívnak. Manapság az Éva név nem túl divatos, ritkán adják a piciknek, pedig majd ha felnõtt lesz a baba, akkor legalább nem mindennapi neve lesz.(addigra az a korosztály kihal, akinek ez még megszokott volt.)
Szerintem a Toth olyan nev, amihez barmilyen magyar nev illik. Hiaba, hogy rovid, meg egy rovid nevvel is el tudom kepzelni, hogy jol hangzik (pl. Toth Kata, Toth Eva), viszont a Toth, mivel tipikus magyaros hangzasu nev, nem illik olyan nevekhez, amelyek nem magyaros hangzasuak. Mondd ki mindig hangosan a neveket, hogy erez, milyen, amikor hasznalatban van. Toth Rahel szerintem nem hangzik olyan jol, mert a Toth nagyon magyaros, a Rahel meg nem. De annyira nem rossz, az a lenyeg, hogy neked tetszen, de azert azt is vedd figyelme, hogy a gyereked ezt a nevet fogja viselni egesz eleteben, tehat ne adj neki olyan nevet, amit te magadon nem viselnel szivesen.
az elsõvel értek egyet, sztem sem illik össze a Tóth és a Ráhel. nagyon ellentétben állnak egymással. nem nevetlek ki, de így együtt a kettõ viccesen hangzik. a Tóth Éva sztem sem rossz. a veznév és a kernév is rövid, így pont jó. nem az jut eszébe az embernek, h "na még egy Tóth, már ismerek tizet."

A Ráhel névnek milyen becézései vannak?

Legjobb válasz: Rajka, Ráki, Rákica, Rákici, Rákis(ka), Rákuca, Rákus(ka). Szép név! :-)

Rajka, Ráki, Rákica, Rákici, Rákis(ka), Rákuca, Rákus(ka). Szép név! :-)
Ráhi, Ráhika, Ráhelka, Hella, Hellácska, Ella, Ellácska, Helli, Hellike, stb. A becenevekbõl is lehet újabb becézéseket csinálni. Pl a húgom Regina és Gegginek (ejtve: Geddzsi) nevezem (Regi -> Gigi -> Geggi).
Nekem van egy Ráhel nevû ismerõsöm. Õt Rásinak becézik. :)
Ráhel nevû barátnõmet Rara/Rarának becézzük. :D
Rosszul tudod. Zsidót nem eskettek volna keresztény templomban.
Jól tudod. A gellért-hegyi világvallásos szoborot is az Orbán családról mintázták. [link]
Attól, hogy Ráhelnek hívják, még nem lesz zsidó. A másik, hogy vallást nem lehet felvetetni valakivel, pláne a zsidót. Harmadrészt most volt nemrég keresztény esküvõje.
Tudnod kell, hogy Orbán Viktor ún. "keresõ" (ahogy nagyon sokan mások)volt a hitben, amíg nem találta meg a számára ideális egyházat a reformátust.Tehát a gyerekei keresztelése még azelõtt történtek. Különben nem vetette fel egyik gyerekével sem a vallást.Ráhel leánya nem zsidó, csak zsidó neve van, ahogy a népszerû nevek közül a Máté, János, József, Ábel, Mária, amúgy amelyik egyházban keresztelték a gyerekeket mindegyik bejegyzett keresztény felekezet.
Ráhelnek keresztény esküvõje volt és nem zsidó típusú esküvõ. Sok magyart meg Ábelnek, Áronnak, Árminnak hívnak, de az Ádám, Éva is héber eredetû név. Bár a Sára meg a Ráhel meglehetõsen ritka Magyarországon, Orbán biztos így akart kitûnni, vagy nem tudom.
pontosan, héber, azaz zsidó eredetû név az Ádám, Éva, Dániel, Dávid, Mária, Anna, Noémi, Gábor (Gábriel), Mihály (Mikael), stb. név...egy csomó népszerû.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!