Találatok a következő kifejezésre: A Pinta méter hosszú volt (1 db)

A Pinta hány méter hosszú volt?

Legjobb válasz: A Santa Maria volt a legnagyobb a három hajó közül, amivel Kolumbusz Kristóf elsõ útját tette az Atlanti-óceánon át 1492-ben. Kapitánya és tulajdonosa Juan de la Cosa volt. Ez volt az expedíció vezérhajója, közel 40 fõs legénységgel. Az expedíció közepén azonban zátonyra futott, és elhagyták. A másik két hajó, a Niña ('A lány') és a Pinta ('A festett') kisebb volt. A Pinta hossza 20,1 méter, szélessége 7,3. Merülése 2 m, vízkiszorítása 140 tonna körül. A személyzete 65 fõ körül.

A Santa Maria volt a legnagyobb a három hajó közül, amivel Kolumbusz Kristóf elsõ útját tette az Atlanti-óceánon át 1492-ben. Kapitánya és tulajdonosa Juan de la Cosa volt. Ez volt az expedíció vezérhajója, közel 40 fõs legénységgel. Az expedíció közepén azonban zátonyra futott, és elhagyták. A másik két hajó, a Niña ('A lány') és a Pinta ('A festett') kisebb volt. A Pinta hossza 20, 1 méter, szélessége 7, 3. Merülése 2 m, vízkiszorítása 140 tonna körül. A személyzete 65 fõ körül.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit jelentenek az alábbi régies magyar szavak?

suha (suhát vág, a legények suhába)
csuha (összebúnak a lányok csuhába)

2

Emelt tori erettsegi. Minden tudni szeretnek rola. Nagyon felek. Segitenek?

Hallottam a Szaray fele konyvekrol, atlaszokrol, irasbeli, es szobeli kidolgozott erettsegi feladatsorokrol stb.
Adnatok peldakat, h melyik konyveket vegyem meg? Illetve, h egy essze h kell, h kinezzen? Valamint a szobeli, amitol kimondhatatlanul felek. Hogy nez ki? Mennyit kell beszelni? Es mikor jonnek ki a temak hozza? Mit kell feldolhozni hozza?

5

Robert Peter és Mark Weber hány társadalmi rétegek különböztetett meg és mik azok?

Segítsetek léci, neten sehol nem találom érthetően leirva:(

0

Mi lett a központi hatalmak "büntetése"?

Azt tudom, hogy az első világháború után 1919-20-ban is folytak a Párizs környéki béketárgyalások, meg hogy jóvátételt kellett fizetni, és elvettek sok területet (pl. Magyarországtól, meg megalakult Csehszlovákia stb.) de ezen kívül mi volt még? Valaki összefoglalná nekem? Nyolcadikos vagyok, nem kell nagyon részletesen csak hogy tudjam.

7

Az első világháború idején voltak-e már autópályák? Ha igen, hogy néztek ki? Ha nem, mi volt helyettük?

2

Alkotmánybíróság jelentősége a közigazgatásban?

mi a jelentősége az alkotmánybíróságnak a közigazgatásban? a közigazgatással való kapcoslata az alkotmánybíróságnak

2

Hogy került Budára ennyi német?

Kérdésem az lenne, hogyan jelent meg Budán (és Pesten) annyi német nyelvű lakó, ha már egyszer magyar városokról van szó. A Wikipédia szerint még 1851-ben is 56 % volt a német anyanyelvűek aránya, a magyaroké 37 %, 100 évvel azelőtt is 55 %-a volt a németeknek, de a magyaroknak csupán 22. Hogyan került ide ennyi német (találtam valamit, ami a török háborúkat okolta, de lehet, hogy a magyarázat ennél árnyaltabb)? Hova tűntek ők napjainkra?

8

Mi a közös bennük?

Azt a házi feladatot kaptam hogy meg kell keresni hogy mi a közös az 1920-as antwerpeni a 1980-as moszkvai és 1984-es los angelesi olimpiában.

1

Iagz az ha két ember egymás után ásít valami érzelmi kötődés van köztük?

7

Tudnátok segíteni? Ezt a pszichológust keresem! Bővebben lent.

Egy olyan pszichológust keresek, aki egyetemi oktató, és beszédhibája van, ha jól emlékszek dadog. Férfi, olyan 30 éven túli.

Pár éve hallottam az előadását, és szeretném újra meghallgatni, csak sajnos nem találom sehol sem, és még a neve sem jut az eszembe.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!