Találatok a következő kifejezésre: A Pinta méter hosszú (1 db)

A Pinta hány méter hosszú volt?

Legjobb válasz: A Santa Maria volt a legnagyobb a három hajó közül, amivel Kolumbusz Kristóf elsõ útját tette az Atlanti-óceánon át 1492-ben. Kapitánya és tulajdonosa Juan de la Cosa volt. Ez volt az expedíció vezérhajója, közel 40 fõs legénységgel. Az expedíció közepén azonban zátonyra futott, és elhagyták. A másik két hajó, a Niña ('A lány') és a Pinta ('A festett') kisebb volt. A Pinta hossza 20,1 méter, szélessége 7,3. Merülése 2 m, vízkiszorítása 140 tonna körül. A személyzete 65 fõ körül.

A Santa Maria volt a legnagyobb a három hajó közül, amivel Kolumbusz Kristóf elsõ útját tette az Atlanti-óceánon át 1492-ben. Kapitánya és tulajdonosa Juan de la Cosa volt. Ez volt az expedíció vezérhajója, közel 40 fõs legénységgel. Az expedíció közepén azonban zátonyra futott, és elhagyták. A másik két hajó, a Niña ('A lány') és a Pinta ('A festett') kisebb volt. A Pinta hossza 20, 1 méter, szélessége 7, 3. Merülése 2 m, vízkiszorítása 140 tonna körül. A személyzete 65 fõ körül.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Középkor: amikor nem volt háborús időszak, akkor mivel töltötték a lovagok, várurak a mindennapjaikat? Nem lehet egész nap vadászni, lakomázni, tornákat tartani.

De úgy részletesen.
Pl. felkelt ötkor, úszott egy órát, reggelire húst evett...

5

Janus Pannonius nem volt szerintetek beképzelt?

"Szellemem egyre dicsőbb, s általa híres e föld!"

2

Mi az oka, hogy létezünk egyedül vagyunk a világban vannak UFO-k?

10

Járhat olyan személy doktori iskolába, aki különböző szakokon szerezte meg az alap és a mester diplomáját?

2

Hiteles (és jó) történelmi könyvek a Római Birodalomról? (magyar, de angol nyelven is akár)

6

Tudnátok pszichológiai témájú oldalakat, blogokat ajánlani?

Úgy értem olyanokat keresek, melyeket hozzáértő ír a témában nem jártasak számára is érthető módon, úgy általában pszichológiai dolgokról. Kerülöm a női magazinokat, az ezotériával fűszerezett maszlagokat és a szenzációhajhász megmondóembereket szóval ilyeneket köszönöm nem kérek. Viszont a józan ész keretein belül nyitott vagyok elgondolkodtató dolgokra.

4

Mi az állítmány? Józsi, menj el az iskolába! Gondolom a "menj el" az állítmány. Csakhogy egyetlen nyelvtankönyv sem határolja körül ezt a fajta szerkezetet, amikor állítmányról beszél.

9

Hogyan öltöztek a középkori kereskedők?

Segítségre lenne szükségem, hogy hogyan öltözött egy kalmár mondjuk a XV. század környékén (vagy egyszerűen a középkorban). Ha valakinek van tudása, hogy akár miben különbözött, egy arab, magyar, orosz, vagy angol kereskedő, netán (esetleg képeket is tartalmazó) linke(ke)t tudna mutatni, nagyon megköszönném!

2

Már lehet tudni, hogy mikor fogják ujjáépíteni Salamon templomát Jeruzsálemben?

2

Mi volt az "agrárius-merkantil vita"?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!