Találatok a következő kifejezésre: A Pinta méter (1 db)

A Pinta hány méter hosszú volt?

Legjobb válasz: A Santa Maria volt a legnagyobb a három hajó közül, amivel Kolumbusz Kristóf elsõ útját tette az Atlanti-óceánon át 1492-ben. Kapitánya és tulajdonosa Juan de la Cosa volt. Ez volt az expedíció vezérhajója, közel 40 fõs legénységgel. Az expedíció közepén azonban zátonyra futott, és elhagyták. A másik két hajó, a Niña ('A lány') és a Pinta ('A festett') kisebb volt. A Pinta hossza 20,1 méter, szélessége 7,3. Merülése 2 m, vízkiszorítása 140 tonna körül. A személyzete 65 fõ körül.

A Santa Maria volt a legnagyobb a három hajó közül, amivel Kolumbusz Kristóf elsõ útját tette az Atlanti-óceánon át 1492-ben. Kapitánya és tulajdonosa Juan de la Cosa volt. Ez volt az expedíció vezérhajója, közel 40 fõs legénységgel. Az expedíció közepén azonban zátonyra futott, és elhagyták. A másik két hajó, a Niña ('A lány') és a Pinta ('A festett') kisebb volt. A Pinta hossza 20, 1 méter, szélessége 7, 3. Merülése 2 m, vízkiszorítása 140 tonna körül. A személyzete 65 fõ körül.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit jelent az, hogy pillérversszak?

1

A második világháború után hallott valaki valamit arról, hogy az Oroszországból hazaérkező, Máramarosszigetről Tiszalökre, az erőmű építésére, kényszermunkára "hazaengedett" hadifoglyok hol halhattak meg, hol a sírjuk?

Vagy valami nyilvántartást meg tudnék nézni valahol?

0

Ki uralkodott a Nyugat-Római Birodalomban a Libius Severus halála és Anthemius megválasztása közötti időben?

2

Most akkor "árja" vagyok?

A nyáron dolgozni vagyok egy üzemben, és az egyik gépkezelő vigyorogva így nevezett: Árja. Kérdezem tőle, hogy az mit jelent? Azt válaszolta, hogy Hitler nevezte így a Német kék szemű szőke hajú, (viszonylag) magas erős embereket (katonákat). Valójába véve ezek mind jellemzőek rám, mivel még német származású is vagyok.

19/F

10

Régen az emberek hogyan csináltak viszonylag pontos térképeket?

Találtam egy térképet az Óvilágról, 1490 körül rajzolták, és viszonylag pontos. Európa teljes egészében, Afrika déli része kicsit ferde, bele van csúszva az Indiai óceánba, és Ázsia is viszonylag pontos.

Hogyan rajzolták meg? Én nem értem, mert csak úgy tudom elképzelni, hogy felülről lehet megrajzolni pontosan, mert úgy látjuk a széleit. Ha körbehajózom, vagy körbelovaglom, nem tudom elképzelni, hogy le tudjam rajzolni.

5

Meg tudja nekem valaki adni Nagy Ervin filozófus és egyetemi tanár e-mail-elérhetőségét?

3

Natalia Ginzburg melyik könyvéből való az idézet?

El szeretném olvasni a könyvet. Köszönöm, ha valaki tud segíteni. "Napjainkban az emberből nem lesz felnőtt, megmarad gyereknek. A gyerekek pedig hűvös szemmel nézik a világot. Én is. Nem mintha a hozzám hasonlóknak nem volnának szorongásaik. Szörnyű szorongások gyötörnek. De a szem, az hideg marad. Hideg, akár a kő. És nincsenek könnyei."

2

A király miért vette félvállról a tatárokat? Nem szégyellt utána hazajönni a népéhez?

sziasztok azt nem értem hogy Béla királyunk miért vette ennyire félvállról a tatárjárást? szerintem ő is hibás hogy ilyen puszítás ment itt végbe. a Kán írt levelet is neki hogy nem érti miért öleti meg minden szó nélkül már a harmincadig követét is és nem küld az övéiből egyet sem, de még levélben sem válaszol neki. (főleg hogy nem is volt a tatároknak szokásuk az ilyesmi ha már 1 követ nem ment vissza hadüzenetnek vették és támadtak) nem hiszem el hogy az ország első emberének nem volt annyi esze hogy itt egy másik nép, eddig fél Európát leigázták és most itt van útban az én országom talán tenni kéne valamit... utána persze a Muhi csatából alig tudták kimenekíteni és dalmáciáig futott a nyakában egy mongol sereggel addig meg itt lerombolták az országot... nem tartott visszajönni hogy a nép nem a legkedvesebben fogadja majd ezek után? vagy elintézte annyival hogy majd építtetek én kővárakat aztán minden ok lesz? hm..

4

Nagy Sándor miért nem foglalta el Indiát?

11

Szeretnék egy nagyon szépen megfogalmazott verset küldeni barátomnak születésnapja alkalmából. Nem vagyok annyira jó a költészetben, ezért segitséget kérnék. Valaki valami jó ötlet? Nagyon gyors válaszokat kérek.

Barátom 18 éves, és Norbinak hivják. Igazából minden létező aranyos becenevet kitaláltunk már egymásnak, de a leggyakoribb az életem, édesem, szerelmem, kincsem. Nagyon szoros a kapcsolatunk ezért nagyon szép verset szeretnék neki elküldeni? Valaki valamilyen tippet esetleg megosztana velem?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!