Találatok a következő kifejezésre: A Pánikbetegség lehet, (28 db)

persze h lehet!
szerintem igen!
Ha csak hánysz és hányingered van, az nem biztos hogy egyik vagy másik betegségnek a kísérõ tünete. Lehet mástól is. Viszont ha ezeken a tünetekenkívül van még legalább három, az már utalhat depire és pánikra.
Inkabb emésztési tunetek okoznak ilyen problemat, vagy gyomorpanaszok, epebetegségek!
Utolsó voltam! Szegény nagyi, pedig orvos nélkül nem fog javulni az állapota. Én pánikbeteg vagyok, és olyan hülye voltam, mert nem mertem elmenni az orvoshoz, mindig másokra halgattam. De tavaly ilyenkor végül elmentem piszichiáterhez és jobban érzem azóta magam. Kaptam gyógyszert, azt rendszeresen szedem. Beszéld rá, soha nem késõ felkeresni a pszichiátert.Mond meg neki hogy elkíséred, hátha akkor beleeggyezik.
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok beteg, hanem a nagymamám. Sok tünetet produkál, ami, pánikbetegségre ill.depresszióra jellemzõ.(Utána olvastam a neten.Sajnos orvosról kezelésrõl hallani sem akar), és néha elfogja a hányinger, hányás, de nem az elfogyasztott ételt hányja ki, hanem szinte csak vizet. Az utóbbi idõben gyakra van ilyen nála.

Dohányzásnak lehet köze a pánikbetegséghez?

Legjobb válasz: Véleményem szerint aki pánikbeteg hajlamosabb arra hogy rászokjon a dohányzásra mert az oldja a feszültséget. De a dohányzás nem okoz pánikbetegséget.

Véleményem szerint aki pánikbeteg hajlamosabb arra hogy rászokjon a dohányzásra mert az oldja a feszültséget. De a dohányzás nem okoz pánikbetegséget.
Nem a pánikbetegség okozza a bagózást, hanem a világtól, a jövõtõl való rettegés okozza a pánikbetegséget és amiatt bagózik az ember, hogy nyugtassa magát. Van, aki iszik emiatt. A belsõ pszichés probléma a köze a kettõnek egymáshoz, nem a felszíni jelenségek (pánikroham, bagózás) vannak ok-okozatban egymással.
Szerintem valamilyen szinten összefügg a kettõ, én jóval hamarabb dohányoztam mint hogy elõjött volna a betegség. Igaz csak enyhe "rohamok" voltak, de leszokás után megszûntek.
az én pánikrohamaim kiváltó oka mindig egy a mellkasomból érzett furcsa érzès volt, 3 éve nem dohányzom, azóta ez a furcsa érzés sincs meg, így pánikrohamom sem volt azóta...
Nálam egyértelmûen kimutatható lenne ha nem jutnék cigihez. Mikor kezdtem kilábalni az influenza szerû megbetegedésbõl azt onnan tudtam hogy kívántam a kaját és a cigit.

Mit tegyek? Hogyan lehet leküzdeni a pánikbetegséget?

Sürgősen segítséget szeretnék kérni!!! Sajnos már több éve pánikbetegségben szenvedek. Egészen eddig nem volt súlyos a helyzet, de mostanában valami rossz történik, akkor egyből eldurvulnak a problémák. Körülbelül 1 hete vagyok így, hogy nem tudok normálisan kimenni az utcára, nem tudok buszra ülni 2 percig sem (ez így elég rossz, mert 5 órát kell haza utaznom...eddig nem jelentett problémát, de már most rettegek a jövő heti utamtól), nem tudok bemenni egy boltba sem vagy beülni enni valahova, mert egyből elszorul a torkom, szédülök rosszul vagyok....nagyon nem tudom már elviselni...orvoshoz nem szeretnék menni vele... Sürgősen szeretnék segítséget kérni, hogy mit tegyek ez ügyben, esetleg tudtok e valami recept nélküli nyugtató gyógyszert. (Sedatif pc-t vettem, de az először csak jobban kihozza a tüneteket és nagyon rosszul voltam tőle) Előre is köszönöm az értelmes és segítőkész válaszokat! (: 19/L

Legjobb válasz: Pedig orvosi segítségre lenne szükséged. Mert ezt orvosi segítség nélkül, egymagad nem fogod tudni legyõzni. Az orvosok pedig vagy gyógyszerrel vagy terápiával tudnak kezelni, megfelelõ gyógyszert kapsz vagy megtanítják, hogy egy roham alkalmával mit tudsz tenni ellene.

Pedig orvosi segítségre lenne szükséged. Mert ezt orvosi segítség nélkül, egymagad nem fogod tudni legyõzni. Az orvosok pedig vagy gyógyszerrel vagy terápiával tudnak kezelni, megfelelõ gyógyszert kapsz vagy megtanítják, hogy egy roham alkalmával mit tudsz tenni ellene.
Sziasztok!Szerintem nagyon fontos, hogy tudod mi okozza ezeket a rosszulléteket, sok pánikbeteg nem is tudja.Hozzád hasonlóan én is gyógyszerellenes vagyok, a kedélyjavítók, a nyugtatók, a fájdalomcsillapítók több kárt okoznak, mint hasznot!Én több éve pánikbeteg vagyok, de csak 2 hónapja vallottam be magamnak, hogy tényleg az vagyok!Elõször szívtüneteim voltak, aztán már mindenhol jelentkeztek tünetek idõközönként, de nem foglalkoztam velük, csak az elsõ roham után.Szörnyû volt.Szerintem nincs semmi baj az agyaddal, sõt minden ott dõl el.Elõször is "keresned" kell egy olyan embert aki melletted van és támogat, az nagyon sokat segít, valamint változtatnod kell az életeden.Tudom nem könnyû, én is most kezdtem el.Gyógynövénybõl a macskagyökeret ajánlom, kifejezetten erre jó.El kell kezdened sportolni és egészségesen táplálkozni.Mindig foglald el magad valamivel.Nem tudom milyen dolgok okozzák ezt nálad, talán többet tudnék segíteni, ha leírnád.Nálam az állandó félelem és aggódás, valamint teljesítménykényszer okozza.Ha mégis orvoshoz fordulnál ajánlom a természetgyógyászt vagy a kineziológust.
Kérdezõ! A gyógyszerek ( amiket annyira nem akarsz szedni, ) nem a problémáidat fogják megoldani, hanem meggyógyítják az elromlott agyat. Aztán ezzel a kijavított aggyal majd neked kell megoldani a gondjaidat. Ehhez van a beszélgetõs terápia, ahol segítenek, tanácsot adnak, ahol feloldódik a problémád. Ez így együtt a gyógyulás menete.
A kérdező hozzászólása: Pont ez a baj, hogy minden okot ismerek, minden kiváltó okkal teljesen tisztában vagyok...mégsem tudok ellene tenni, mert akaratlanul is ezekre gondolok és kihozzák belõlem a rohamot/rosszullétet.
Minden pszichiátriai gyógyszer tudatmódosító tehát kezdetben valóban fordított hatást okozhat, de ezt minden más betegségre felírt gyógyszernél tapasztalhatja aki beszedi csak a mellékhatások különbözõk. Azt hogy te kedves kérdezõ ismered a kiváltó okokat elképzelhetõ bár én csak tippelni tudok az enyéimre ma is. Feloldani, átformálni, ártalmatlanná tenni úgy hogy késõbb soha egyetlen szituációban, élethelyzetben ne tudjon pánikot produkálni az lesz a gyógyult állapot.Az azonban igaz hogy az okot és a gyógyulást te magadban hordod így nem hiszem hogy a háziorvos ebben tud segíteni. Jó esetben elküld a megfelelõ szakorvoshoz.
Jut eszembe: a háziorvos nem ír antidepit, csak nyugtatót, amíg ki nem derül, mekkora a baj. A nyugtató gyakorlatilag azonnal hat, és nem erõsíti a depit. Ha segít rajtad, szerencséd van. Ha nem, akkor tovább kell lépned. Még ha otthon is kell maradnod, az akkor is csak két, három hét, és nem az egész hátralévõ életed.
"homo ludensz válasza: A pszichiáter /szakember/ által felírt gyógyszer miért erõsítené a tüneteidet?" Mert így mûködik! Bármelyik antidepinél ezzel kezdik a leírást. De aki szedte, mind tanúsíthatja. Ez a hatás kb 2 hétig tart, aztán kezd javulni a beteg. Kedves kérdezõ: mindenképp kezdjél a dologgal valamit, mert csak rosszabb lesz. Legalább a háziorvoshoz menj el.
A kérdező hozzászólása: Ez igaz. Én mindennek tudom a kiváltó okát, ezzel nincs baj...tudom mi miért történik, az én esetembe a leküzdéssel van a probléma...:|
A pszichiáter /szakember/ által felírt gyógyszer miért erõsítené a tüneteidet? Retardál a jól kiválasztott gyógyszer egy napra és valamennyi önbizalmat ad. Azért mondom hogy valamennyit mert egyénileg változó. Saját tapasztalatomról tudnák hosszan beszámolni az igen megalázó helyzetek megélésében azt viszont tudom hogy a gyógyszer mankó, támasz és nem olyan mint ha megfázásra szednéd mert ott kigyógyít. Itt nem . Az okát kell megkeresni s ez nem megy máról holnapra viszont megéri a fáradtságot. A pánik átmegy depresszióba ez törvényszerû.
A kérdező hozzászólása: Ez igaz, csak alap esetben is nehéz néha iskolába menni vagy bárhova és ha a gyógyszer csak erõsíti akkor kb itthon kellene ülnöm egész nap :/
Hidd el, hosszú távon az orvos a megoldás. Ami a hozzátartozóddal történt, nem biztos, hogy veled is megtörténik. Lehet, nem szedte a gyógyszerét. Mellesleg ha a sedatif pc nél erõsödik a pánikérzés, az antidepresszánsnál is fog. Ez velejár. De vágás nélkül nincsen mûtét.
A kérdező hozzászólása: gyógyteákat iszok esténként és igen valami sporton én is gondolkodom, jó lenne levezetni a feszültséget (:
Sportolj napi szinten valamit, és válassz gyógynövényes terápiát!
A kérdező hozzászólása: Tudom, csak már nagyon rossz, nem tudok vele mit kezdeni és sokan nem tudják milyen ez és nem értik meg, ha például nem bírok felszállni akár egy helyi járatos buszra... Az a baj, az orvossal rossz tapasztalatok vannak és nem igazán szeretnék gyógyszerektõl függni, ahogy egy közeli hozzátartozómmal is csinálták...Azoktól csak folyamatosan rosszabbodott a helyzet...
Én 5 éve vagyok benne, nem sikerült még kigyógyulnom, de ami nekem sokat segít, magne b6 és citromfû tea, ha jön a roham hasi légzés, így hamar el is múlik, meg persze mindig visszamegyek oda ahol jött a roham, rengetegszer rám jön a tescoba, de ugyanúgy megyek vissza, sokszor egyedül. Ha nem mennék sehová sem, ahol rámjött a roham, sehová se mennék, igen is vissza kell menni arra a helyre és nem hagyni, hogy korlátozzon ez a betegség a mindennapi életben, mert ebbõl könnyen kialakul az agorafóbia.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm (:


A Pánikbetegség esetén lehet, hogy az orvos császármetszést javasol?

Legjobb válasz: Miért gondolod így?Valami problémád van egyébként?

Miért gondolod így?Valami problémád van egyébként?
Csak azért kérdezem mert én is pánikbeteg vagyok de fel se merült ilyesmi.
Szerintem szülhetsz természetes módon attól függetlenül, hogy pánikbeteg vagy. Bár az is lehet, hogy orvosfüggõ, hogy mit javasol. De szerintem ez nem olyan dolog, amiért császározni kellene.
szerintem sem kell emiatt császározni, bár gondolom nagyon szorongató érzés ha elképzeled a szülést: menni fog-e, képes leszel-e végig csinálni. Nem hiszem, hogy a pánikroham elõjönne szülés közben, szerintem a nõi test sokkal profibban mûködik.Remélem minden úgy alakul majd, ahogy szeretnéd!
En panikbeteg vagyok, sajnos a kemenyebb fajtabol (sok ev terapia, rendszeres gyogyszerszedes, amit a terhessegem idejere sikerult felfuggeszteni, nagyon jot tett a terhesseg az allapotomnak) de nalunk sem merult fel a csaszar. Viszont felmerult az EDA. Panikbetegkent nyilvan eszrevetted, h az idegrendszer kimerulese (tartos fajdalom, nagyfoku megterheles) milyen kituno taptalaja a panikbetegseg rosszabbodasanak. EDA-val nem merulsz ki annyira a fajdalomtol, rovidebb a vajudas, ezert ajanlotta a pszichiaterem es a nogyogyaszom is ezt a fajta kimeletes szulesvezetest. Minden jot! 35 hetes kismama
Én is pánikbeteg vagyok, illetve remélem már csak voltam mert szerencsére teljesen rendbe vagyok, de természetes úton szültem és nem szokványos szülésben volt részem hanem a keményebb fajtából. Úgyhogy ne aggódj és szüld meg természetes úton a kisbabádat, hisz neki is és neked is sokkal jobb lenne. Természetesen ezt az orvos dönti el az adott pillanatban, de a pánikbetegség egyáltalán nem ok a császárra.
A barátnõm is az, de természetes szülése volt, nem volt semmi gond.

A pánikbetegség okát hipnózissal hogyan lehet kideríteni?

Több éve szenvedek pánikbetegségben, kaptam ugyan gyógyszert az enyhítésére,de ezzel a tünet csak elvan nyomva, viszonyt az eredete nincs kiderítve. Viszonyt egy életen át szednem kell a szert, számomra ez nem megoldás./Tenyérizzadás, hideglelés, WC-re járkálás, gyakran elmegy a hangom és gombóc van a torkomban stb.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy az okát deríti ki, arra a beszélgetõs terápia van, de elmulasztani akkor is el lehet, ha nem tudod az okát.

Nem hiszem, hogy az okát deríti ki, arra a beszélgetõs terápia van, de elmulasztani akkor is el lehet, ha nem tudod az okát.
A hipnózis hatalmas segítség lehet, ha jó ember csinálja.Ki lehet deríteni vele okokat, olyan módon, hogy a hipnotizõr visszavezeti az embert olyan pontokhoz, ahol valami "elferdült", valamitõl megváltozott a gondolkodás, ami azután kialakította a tüneteket.Újra lehet élni, újragondolni és meggyógyítani.Ismersz ilyen embert?Pesti Vagy?

Agykontrollal le lehet győzni a pánikbetegséget, állandósult szorongást?

Jártam már pszichiáternél, aki gyógyszerrel próbált kezelni, de nagyon sok mellékhatása volt, így nem szedtem tovább. Ezután következett a pszichológus, de a mély beszélgetések sem segítettek, csak ideig-óráig. Kineziológiai oldáson is voltam, de annak a hatása is csak fél évig tartott, utána visszajöttek a problémák. Már végső elkeseredésemben nem tudom hová/kihez/mihez forduljak. Szerintetek az agykontrollal ez legyőzhető lenne? Ha igen, akkor milyen irányba induljak el? Tudnátok ajánlani konkrét könyveket, internetes cikkeket, videókat, hanganyagot vagy bármit?

Legjobb válasz: Agykontrollal csak a tüneteket tudod kezelni. Sokkal jobb megoldás ha tudatosságot viszel az életedbe. Egy tudatos ember számára nem léteznek semmilyen negatív érzelmek. Ajánlom Eckhart Tolle tanításait.

Agykontrollal csak a tüneteket tudod kezelni. Sokkal jobb megoldás ha tudatosságot viszel az életedbe. Egy tudatos ember számára nem léteznek semmilyen negatív érzelmek. Ajánlom Eckhart Tolle tanításait.
Nem sõt csak ártasz magadnak. A legjobb, amit tehetsz, hogy keresel egy másik pszichiátert, és addig mégy, amíg nem találsz olyat, aki pszichoanalízissel gyógyít. Ha kezelhetõ vagy ezzel a módszerrel, alább ne add. Semmi más nem fog segíteni rajtad, csak ideg-óráig.
én simán rákerestem a neten, rengeteg videót kiadott, és szerintem az agykontroll nagyon jó megoldás rá
EFT (Emotional Freedom Technique) - magyar nyelvû ingyenes útmutató fenn van neten. Agykontroll is nagyon király. Meg agykontrollos termékek, ahogy fenn is írta valaki Echart Tolle nagyon jó!
Egyetértek utolsó, mentális tréning nagyon jó, de egy orbáncfû tea a megivása után azonnnal hat kb 5 perc. Egyébként nem árt egyszerre kombinálni a dolgokat, ahogy írták, mentális tréning, plusz tea.
Pánikrohamra nagyon jó az autogén tréning-keress rá a neten! Anyának ez segített. Õ beteg volt, és idõnként fulladt. Mikor fulladni kezdett, bepánikolt, h megfullad. Én meg ezt találtam a neten, neki bevált! :-) Az orbáncfû is nagyon jó, viszont kis idõ kell, mire hat. Állítólag 2 hét, én legalábbis ezt olvastam. Viszont ne generálj magadnak pánikrohamot a pulzusfigyeléssel! :-)
Én egyszerûbb gyógymódot alkalmazok rá, orbáncfû nevû gyógytea (tilos ízesíteni) jó rá, kellemes mélyalvást is ad , lefekvés elõtt, ha iszod.Kizárólag Herbáriában vedd!
"minden este, miután lefeküdtem, elkezdem túlzottan figyelni magam, hogy hogyan ver a szívem és egy idõ után beparázok, ha túl lassú akkor azért, ha túl gyors akkor pedig azért" Ezek kimondottan olyan dolgok, amiket te csinálsz, szándékosan. A "pánikbetegség" nálad szerencsére annyi, hogy nem ismered el, hogy te csinálod magadnak a parát. Talán a megszokás miatt tûnik külsõ, tõled független valaminek. Valahogy meg kell látnod az igazat: valamit nem cselekedni könnyebb, mint bajlódni vele. Fõleg amikor arra fordítasz energiát, hogy olyan dolgokon tépelõdj, amik egész egyszerûen nem léteznek. Nem hiszem, hogy hosszas pszichoanalízis közelebb vinne az igazsághoz, mint maga az igazság. Nem kell szivatnod magad.
A kérdező hozzászólása: #3, köszönöm neked is, utánanézek majd! :)
Az Agykontroll pontosan a Te esetedben lenne tökéletes választás, mivel lefekvés után tudnád alkalmazni, pl. az Alapgyakorlatot: http://www.youtube.com/watch?v=c9JtaSCIdLs Segítene a lelazításban és pulzusod helyett a relaxációra figyelnél :) , ami sokkal hasznosabb. :) Ne higgy annak, aki azt írta, hogy az Agykontrollal még árthatsz is, ez nem igaz. Az Agykontroll sosem káros, hiszen mi káros lehet abban, hogy az ember egy relaxációs gyakorlat után nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válik? Sok sikert kívánok!

Hogy lehet elviselni a pánikbetegséget, mikor terhes az ember?

Nagyon rég kezd?dött már. Csak 20 éves voltam,mikor el?ször rám jött a rosszullét. /Most 32 vagyok/. Sokáig küzdöttem vele,mire eljutottam odáig,hogy majdhogynem teljesen úgy éreztem,meggyógyultam. Aztán két éve kezd?dött újra minden,de sokkal intenzívebb volt,mint akkor. Már dolgozni sem tudtam járni,s?t az utcára sem bírtam kimenni. Aki volt hasonló helyzetben annak ugysem kell magyaráznom,hogy ez milyen.Szóval,aztán elmentem orvoshoz és írt fel antidepit Cipralexet,meg frontint. A tabik hatottak,ritkultak a rosszullétek aztán meg is sz?ntek. De ugye mi terveztünk kisbabát,és azt gyógyszerek mellet nem lehet,ezért majdnem egy év után,kezdtem szép lassan lerakni a gyógyszert. Jól ment. Mire teherbe estem már egyáltalán nem szedtem és nem tértek vissza a rosszullétek. 10 hetes terhes vagyok és a minap elkezdtem újra érezni,hogy valami nincs rendben. Tudom,hogy ez megint a kezdet és nagyon félek,mert nincs amihez nyúljak. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Van olyan homeopátiás szer,amit szabad szedni és még hatásos is? Aki tud,kérem segítsen!

Legjobb válasz: Én gyógyszert nem szedtem, lefoglaltam magam! Egész nap takarítottam,fõztem, olvastam könyveket, neten a használt ruháka vettem a babának az aukciós oldalakon. Ezzel hogy lefoglaltam magam, elmúltak a pánik rohamok, a rossz közérzet! Nagyon rossz, tudom, nekem halálfélelmem volt, szédültem, fulladtam, nem kaptam levegõt, a szívem bedobogott, a pulzusom felment! A Ramóna meg ilyesmi szerelmes regények, babás könyvek lekötöttek, könyvtárból is ki lehet venni! Próbáld meg magad lefoglalni, ha tudsz akkor varrj a babának! A nõgyógyásznak is említsd meg, lehet tud valamit rá írni!

Én gyógyszert nem szedtem, lefoglaltam magam! Egész nap takarítottam, fõztem, olvastam könyveket, neten a használt ruháka vettem a babának az aukciós oldalakon. Ezzel hogy lefoglaltam magam, elmúltak a pánik rohamok, a rossz közérzet! Nagyon rossz, tudom, nekem halálfélelmem volt, szédültem, fulladtam, nem kaptam levegõt, a szívem bedobogott, a pulzusom felment! A Ramóna meg ilyesmi szerelmes regények, babás könyvek lekötöttek, könyvtárból is ki lehet venni! Próbáld meg magad lefoglalni, ha tudsz akkor varrj a babának! A nõgyógyásznak is említsd meg, lehet tud valamit rá írni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek. Ki fogom próbálni mindkettõtök ötletét! :)
Szia! Nálam annyiban volt más a helyzet, hogy az utcára kimertem menni, el tudtam menni dolgozni, mindig csak éjjel jött rám.Cipralex-et én is szedtem.Már 6 hónapja nem szedtem semmit, mikor terhes lettem.nem is volt semmi gond egészen a 20.hétig.Akkor volt megint egy pánikrohamom.Ez mellé nagyon durván bekeményedtem, meg görcsöltem is.Gondolhatod, halálra rémültem.Gyógyszert nem akartam szedni, így neki álltam kutatni homeos szer után.Nekem az aconitum napellus vált be.Rögtön elsõ alkalommal éreztem hogy jó.1 hónap után már nem is kellett szednem, sõt azóta nem is volt rohamom.A mai napig van itthon belõle, de csak hogy legyen mihez nyúlnom. Remélem segítettem!

Mivel lehet a legjobban kezelni a pánikbetegséget?

Legjobb válasz: én is ezzel szenvedek, de fogalmam sincs ... egyre jobban kínlódok, kegyetlen :S Legjobb kezelés az életcél felállítása, barátkozás stb, elhiszem, mondani könnyû, nekem se mennek a dolgok sajnos :S Orvoshoz meg nem szívesen fordulok, mert olvasgatom itt h teletömik az embert minden sz.arral ... ez mentális dolog, az ELMÉBEN zajlik, és néha sokkal fájdalmasabb mintha az embernek valóban testi tünete lenne. Nem érdekel engem sem semmi, az a baj, de ideje talpra állni, és erõt venni magamon :( Egyébként én nyugtató teát iszok, és valeriánázok, sokszor van nehézlégzés, szívdobogásérzés, egyszóval pánikroham, arra ez nagyon jó, mondják h rá lehet szokni, nekem még nem sikerült szerencsére, pedig szedem egy ideje elvétve. Magne B6ot javasolják még itt a fórumon ahogy olvasgattam, ezeket próbáld meg

én is ezzel szenvedek, de fogalmam sincs ... egyre jobban kínlódok, kegyetlen :S Legjobb kezelés az életcél felállítása, barátkozás stb, elhiszem, mondani könnyû, nekem se mennek a dolgok sajnos :S Orvoshoz meg nem szívesen fordulok, mert olvasgatom itt h teletömik az embert minden sz.arral ... ez mentális dolog, az ELMÉBEN zajlik, és néha sokkal fájdalmasabb mintha az embernek valóban testi tünete lenne. Nem érdekel engem sem semmi, az a baj, de ideje talpra állni, és erõt venni magamon :( Egyébként én nyugtató teát iszok, és valeriánázok, sokszor van nehézlégzés, szívdobogásérzés, egyszóval pánikroham, arra ez nagyon jó, mondják h rá lehet szokni, nekem még nem sikerült szerencsére, pedig szedem egy ideje elvétve. Magne B6ot javasolják még itt a fórumon ahogy olvasgattam, ezeket próbáld meg
Ha túlhajszolt az életed válts életmódot.Komolyan!! Keresd meg a kiváltó okot és azon változtass. Nekem apukám halála, férjem betegsége, anyagi gondok, stresszes munkahely, és egy szülés hozta elõ. Amire szükségem van, hogy ne jöjjön elõ az az, hogy jól szervezzem a napjaim, ezáltal kevesebb a feszültség.Optimistán szemléljem az életem, hogy lehetne ezerszer rosszabb is. A stresszes munkahelyem otthagytam. És sokat kell kikapcsolódni, pihenni, aludni, szórakozni. Ez nem lehet pénz kérdés, hiszen a falu szélén is lehet egy jót sétálni a gyerekekkel, vagy letölteni vígjátékokat, családi szórakoztató filmeket amit együtt megnéz a család.És ami a legjobb nekem, hogy évek óta nem tettem, de most könyveket kezdtem olvasni.Ilyenkor kikapcsol az agyam, nem gondolkodom. Én is azt mondom, hogy a gyógyszerek magukban semmit nem érnek, ha a kiváltó ok nincs megszüntetve.
Azt mondják, pánikbetegségre, szorongásra a leghatásosabb a kognitív-viselkedésterápia.
Csak szakember segítségével! Ahogy az elõttem író írta, a kognitív viselkedésterápia az egyik leggyorsabb, leghatékonyabb kezelési módja. A gysógyszeres kezelés látom mumus, pedig sajnos a közhiedelemmel ellentétben a lelki betegségnek is komoly biológiai hátterük van sokszor.

A pánikbetegség átcsaphat skizofréniába vagy lehet egyszerre mind a két betegség?

illetve skizofrénia okozhat pánikbetegséget?

Legjobb válasz: Ezek szerint igen http://www.varoszoba.hu/show/2010/04/05/skizofreniadepresszi..Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!