Találatok a következő kifejezésre: A Nap számít a csillagászat (1 db)

A Nap bolygónak számít a csillagászat szerint?

Legjobb válasz: Ne haragudj nem akarlak megsérteni de ugye csak pár napja,hogy elkezdtél a témával foglalkozni?Nem értem,hogy lehet egy csillagot összekeverni egy bolygóval? A bolygó olyan jelentõsebb tömegû égitest, amely egy csillag körül kering mint pl a föld. A csillag a csillagászat szaknyelvében olyan égitest, amely nukleáris energiát termel, így saját fénnyel rendelkezik mint pl a Napunk. Ha éjszaka felnézel az égre rengeteg csillagot látsz ezek messze vannak azért kisebb a fényük.Ha nappal nézel fel az égre akkor csak egy csillagot látsz a mi saját napunkat ami közel van,alig 150-millió km-re tõlünk.(Ezért égeti ki a szemed a fényességével) A tömegnek is fontos szerepe van,hogy egy égitestet csillagnak illetve bolygónak határozunk meg.Ha jól tudom csillag akkor születik amikor a gravitáció hatására összehúzódott gázok és egyéb elemek elérik a kritikus tömeget azaz a Jupiter tömegének 13x-sát.Ekkor a csillag magjában olyan roppant gravitációs erõ és magas hõmérséklet alakul ki ami az atomokat is összepréseli és beindul a fúzió.A csillag emiatt kezd el fényt kibocsátani. Hogy el tud képzelni kb mekkora nyomás lehet egy csillag belsejében vedd alapul a bolygónkat a földet aminek kerülete 40000km a napunk 109x nagyobb ennél de nem is ez a megdöbbentõ hanem a tömege ugyanis 330000x nehezebb mint a föld...és a miénk még egy parányi csillagocska! Vannak ennél sokkal nagyobbak is,lásd itt: http://www.youtube.com/watch?v=855LIxE0qP0&feature=BFa&list=..

Ne haragudj nem akarlak megsérteni de ugye csak pár napja, hogy elkezdtél a témával foglalkozni?Nem értem, hogy lehet egy csillagot összekeverni egy bolygóval? A bolygó olyan jelentõsebb tömegû égitest, amely egy csillag körül kering mint pl a föld. A csillag a csillagászat szaknyelvében olyan égitest, amely nukleáris energiát termel, így saját fénnyel rendelkezik mint pl a Napunk. Ha éjszaka felnézel az égre rengeteg csillagot látsz ezek messze vannak azért kisebb a fényük.Ha nappal nézel fel az égre akkor csak egy csillagot látsz a mi saját napunkat ami közel van, alig 150-millió km-re tõlünk.(Ezért égeti ki a szemed a fényességével) A tömegnek is fontos szerepe van, hogy egy égitestet csillagnak illetve bolygónak határozunk meg.Ha jól tudom csillag akkor születik amikor a gravitáció hatására összehúzódott gázok és egyéb elemek elérik a kritikus tömeget azaz a Jupiter tömegének 13x-sát.Ekkor a csillag magjában olyan roppant gravitációs erõ és magas hõmérséklet alakul ki ami az atomokat is összepréseli és beindul a fúzió.A csillag emiatt kezd el fényt kibocsátani. Hogy el tud képzelni kb mekkora nyomás lehet egy csillag belsejében vedd alapul a bolygónkat a földet aminek kerülete 40000km a napunk 109x nagyobb ennél de nem is ez a megdöbbentõ hanem a tömege ugyanis 330000x nehezebb mint a föld...és a miénk még egy parányi csillagocska! Vannak ennél sokkal nagyobbak is, lásd itt: http://www.youtube.com/watch?v=855LIxE0qP0&feature=BFa&list=..
A Nap egy csillag. A csillagoknak van saját fenyük, a bolygóknak nincs. A venuszt (esthajnal csillagot) a regi emberek hittek csillagnak, mert sürü legköre visszaveri a napfenyt.
A Napban magfúzió van, tehát a Nap csillag. Indavideo-n fent van Carl Sagan Cosmos címû kiváló filmsorozata, ajánlom megtekintésre.
A napot és a bolygót az különbözteti meg egymástól, hogy az elõbbi felszíne forró és olvadt, az utóbbié nem. Az elõbbi körül kering az utóbbi, fordítva nem igaz.
A bolygók világitanak. szaturnusz azaz esthajnal csillag
A nap egy csillag. Izzó gázgömb, aminek nincs szilárd felszíne, csak a gravitáció tartja össze.
Az elsõ válaszadónak van igaza.A nap csillag.
A nap a naprendszer közepe az csak sima nap.
Nem. A bolygók nem világítanak.
nem. a Nap G osztályú csillag.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Erős vízkivonó hatású anyagot keresek, régi ház teteje beázott és a tapasztott föld födém nagyon lassan szárad ki, gondoltam lekaparok belőle valamennyit és arra terítenék ilyen anyagot, ami könnyen be is szerezhető?

0

Gazdaságtudomány: A költségvetési hiány léte hitelfelvételre kényszeríti az államot?

Nem tanultam gazdaságtudományról, ezért teszem fel a kérdést. Ha minden igaz, ha a kormány többet költ, mint amennyi a befolyó összeg, azt csak felvett hitelekből lehet kezelni, azaz ameddig van költségvetési hiány, addig Spanyolország, Magyarország és még jó néhány ország minden évben további hitelfelvételre köteles?

4

Egy szobabiciklis generátorral (vagy más emberi erővel hajtottal) lehetne annyi áramot termelni ami ellát egy xboxot?

Ez van a tápra írva:
output DC: 175W MAX.
12V 14.2A ; 5V 1A

3

Ez hogy befolyásolja a napelem hatásfokát?

Úgy tudom hogy alapból 20% körüli a hatásfokuk,
de ha egy, két vagy három tükörrel plusz napfényt irányítunk a napelemre, akkor mennyivel lesz jobb?

4

Ez a Japán kard eredeti?

Sziasztok azt szeretném megtudni, hogy ez a kard eredeti-e? Kérem ha valaki tudja írja meg.

3

Létezik erre külön számítási mód?

Egy félgömb alakú habverőtál belső sugara 20cm. Belülről a falához szorított golyót úgy lökjük meg a fal mentén vízszintes irányban, hogy az a tál aljától számított 10 cm magasan lévő vízszintes körpályán egyenletes körmozgást végezzen. A súrlódástól tekintsünk el.
a) Mekkora a golyó sebessége?
b) Mennyi a keringési ideje?

(Gondolom itt egyre kisebb köröket fog megtenni, majd megáll. Arra gondoltam, hogy az egyenletes körmozgás, és a vízszintes hajítás egyenleteiből valahogy kiszámolom.)
Esetleg van erre valami külön számítási mód amit még nem ismerek? Levezetnétek nekem?

0

X^3-q^2=57?

Mi a megoldás?

5

Hogyan válaszolhatók meg az alábbi konvergenciával kapcsolatos kérdések?

Mondja ki a konvergens sorozatok hányadosának konvergenciájára vonatkozó tételt!
Mondja ki az a(n) = n-edik gyök alatt (a) sorozat konvergenciájára vonatkozó tételt!

Itt nem írhatóak le bizonyos karakterek, de remélem sikerült rájönnötök, hogy mire vagyok kíváncsi. Nagyjából tudom, hogy miről van szó, de nem tudom, hogy ezeket egy dolgozatban hogyan tudnám úgy pontosan megválaszolni, hogy biztosan maximális pontszámot érjek el.

Előre is thx.

5

Mi a mágnes?

Mindent szeretnék róla tudni.

3

Mennyi töltést lehetséges maximum felvinni egy adott testre?

Van egyáltalán határa? Ha van, van valami különlegesség a tárggyal kapcsolatban?(Pl világít, szikrázik stb..)

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!