Találatok a következő kifejezésre: A Nap számít a csillagászat (1 db)

A Nap bolygónak számít a csillagászat szerint?

Legjobb válasz: Ne haragudj nem akarlak megsérteni de ugye csak pár napja,hogy elkezdtél a témával foglalkozni?Nem értem,hogy lehet egy csillagot összekeverni egy bolygóval? A bolygó olyan jelentõsebb tömegû égitest, amely egy csillag körül kering mint pl a föld. A csillag a csillagászat szaknyelvében olyan égitest, amely nukleáris energiát termel, így saját fénnyel rendelkezik mint pl a Napunk. Ha éjszaka felnézel az égre rengeteg csillagot látsz ezek messze vannak azért kisebb a fényük.Ha nappal nézel fel az égre akkor csak egy csillagot látsz a mi saját napunkat ami közel van,alig 150-millió km-re tõlünk.(Ezért égeti ki a szemed a fényességével) A tömegnek is fontos szerepe van,hogy egy égitestet csillagnak illetve bolygónak határozunk meg.Ha jól tudom csillag akkor születik amikor a gravitáció hatására összehúzódott gázok és egyéb elemek elérik a kritikus tömeget azaz a Jupiter tömegének 13x-sát.Ekkor a csillag magjában olyan roppant gravitációs erõ és magas hõmérséklet alakul ki ami az atomokat is összepréseli és beindul a fúzió.A csillag emiatt kezd el fényt kibocsátani. Hogy el tud képzelni kb mekkora nyomás lehet egy csillag belsejében vedd alapul a bolygónkat a földet aminek kerülete 40000km a napunk 109x nagyobb ennél de nem is ez a megdöbbentõ hanem a tömege ugyanis 330000x nehezebb mint a föld...és a miénk még egy parányi csillagocska! Vannak ennél sokkal nagyobbak is,lásd itt: http://www.youtube.com/watch?v=855LIxE0qP0&feature=BFa&list=..

Ne haragudj nem akarlak megsérteni de ugye csak pár napja, hogy elkezdtél a témával foglalkozni?Nem értem, hogy lehet egy csillagot összekeverni egy bolygóval? A bolygó olyan jelentõsebb tömegû égitest, amely egy csillag körül kering mint pl a föld. A csillag a csillagászat szaknyelvében olyan égitest, amely nukleáris energiát termel, így saját fénnyel rendelkezik mint pl a Napunk. Ha éjszaka felnézel az égre rengeteg csillagot látsz ezek messze vannak azért kisebb a fényük.Ha nappal nézel fel az égre akkor csak egy csillagot látsz a mi saját napunkat ami közel van, alig 150-millió km-re tõlünk.(Ezért égeti ki a szemed a fényességével) A tömegnek is fontos szerepe van, hogy egy égitestet csillagnak illetve bolygónak határozunk meg.Ha jól tudom csillag akkor születik amikor a gravitáció hatására összehúzódott gázok és egyéb elemek elérik a kritikus tömeget azaz a Jupiter tömegének 13x-sát.Ekkor a csillag magjában olyan roppant gravitációs erõ és magas hõmérséklet alakul ki ami az atomokat is összepréseli és beindul a fúzió.A csillag emiatt kezd el fényt kibocsátani. Hogy el tud képzelni kb mekkora nyomás lehet egy csillag belsejében vedd alapul a bolygónkat a földet aminek kerülete 40000km a napunk 109x nagyobb ennél de nem is ez a megdöbbentõ hanem a tömege ugyanis 330000x nehezebb mint a föld...és a miénk még egy parányi csillagocska! Vannak ennél sokkal nagyobbak is, lásd itt: http://www.youtube.com/watch?v=855LIxE0qP0&feature=BFa&list=..
A Nap egy csillag. A csillagoknak van saját fenyük, a bolygóknak nincs. A venuszt (esthajnal csillagot) a regi emberek hittek csillagnak, mert sürü legköre visszaveri a napfenyt.
A Napban magfúzió van, tehát a Nap csillag. Indavideo-n fent van Carl Sagan Cosmos címû kiváló filmsorozata, ajánlom megtekintésre.
A napot és a bolygót az különbözteti meg egymástól, hogy az elõbbi felszíne forró és olvadt, az utóbbié nem. Az elõbbi körül kering az utóbbi, fordítva nem igaz.
A bolygók világitanak. szaturnusz azaz esthajnal csillag
A nap egy csillag. Izzó gázgömb, aminek nincs szilárd felszíne, csak a gravitáció tartja össze.
Az elsõ válaszadónak van igaza.A nap csillag.
A nap a naprendszer közepe az csak sima nap.
Nem. A bolygók nem világítanak.
nem. a Nap G osztályú csillag.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Segítene valaki fizikából?

Mennyivel növekszik egy 30 négyzetméter térfogatú jéghegy térfogata ha a hőmérséklet -70 Cfokról -20 Cfok-ra emelkedett?

3

Egy szabályos dobókockát egymás után 6-szor feldobunk. Az "x" véletlen változó értéke a dobott hatosok száma. Adja meg "x" eloszlását, várható értékét. Hogy kell ezeket megoldani?

2

Mi a glomusumor?

1

Milyen nemzetiség érkezett a XVIII. sz. -ban Kárpátalja területére?

Lehet,hogy rossz témába írtam,de ha valaki esetleg tudna segíteni,egy pályázathoz kellene,és aki jártas Kárpátalja történelmében az légyszi írjon.:))Előre is köszi!

2

Fizika 8. osztály: Egy transzformátor primer tekercse 1500, szekunder tekercse 4500 menetes. Mekkora a szekunder feszültség, ha a primer feszültség 230v?

nem értem teljesen valaki segítene??

6

Nokia C3-00 nem kapcsol be, Feher kijelzo bekapcsolas eseten var 3-5 mp. T es kikapcs. Kuka?

Szoftoltam a kis telefont mar egyszer, akkor is kiirt valami teszt menu-t, de mostani szoftolaskor kiirta a progi hogy nem sikerult, es kidobta a telot, kerte hogy huzzam ki a kabelt, es dugjam vissza. Innentol kezdve a telefon a fent emlitetteket csinalja... :( Otlet?

5

A mágneses mező megkönnyíti az elektronok áthaladását a levegőn? 1 cm nagyságra gondolok, és ehhez mekkora erősségü áram kell?

8

Az Xaz x ediken függvényt ábrázoló programra lenne szükségem, valaki rendelkezik ilyen programmal?

Ismertek valami függvényábrázolót vagy hasonlót(a googlén kívül mert az már absz. ért. függvényt se tud ábrázolni )a válaszokat előre is köszönöm.

2

Valaki mondana olyan szakmát aminek az alapja főként matematika?

A legjobb geometriás lenne de nem ez a legfontosabb:)

15

Milyen eszköz képes a gondolati parancsok érzékelésére?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!