Találatok a következő kifejezésre: A Nap számít a (604 db)

Melyik nap számít a menszesz első napjának?

Barnázás,(úgy hogy esett a hőmérséklet) vagy a következő nap,amikor már rendes vérzés van(tovább esett a hőm)? Babát szeretnénk és a számításhoz kellene. Köszi a segítséget előre is!

Legjobb válasz: Rendes piros vérzés számít az 1. napnak!

Rendes piros vérzés számít az 1. napnak!
A kérdező hozzászólása: Húúú, ez nagyon gyors volt. Köszönöm szépen!!!!
A vérzõs nap az 1., nem a barnázós.
igen, mindig a rendes piros vérzés az 1. nap!
hat ja mindig a piros verzes az elso nap habar enis szoktam ugy lenni hogy hamarabb valami barnas jon es azutan a piros verzes ugyan azon a napon
A kérdező hozzászólása: köszi Mindenkinek!!

Mi tartotta Jézust, Mózest és Illést életben, amikor negyven napig nem vettek magukhoz ételt? Van-e jelentősége a negyvenes számnak a Bibliában, ha figyelembe vesszük, hogy az özönvíz idején is negyven nap és negyven éjjel esett az eső?

Lehet összefüggés Jézus, Mózes és Illés negyven napos "totális" böjtje és az özönvíz negyven napja között?

Legjobb válasz: negyven (lat. quadraginta): természetes, pozitív egész szám, a négy és a tíz szorzata. - A keleti gondolkodásban a határtalanság szimbóluma. - A Szentírás számszimbolikájában a tizes csoportok közül kiemelkedik, az ÓSz-ben 9x, az ÚSz-ben 4x fordul elõ, és „nagyon hosszút” jelent. - a) negyven napig zuhogott az esõ a vízözön elõtt (Ter 7,4); volt Mózes a Sínai-hegyen (Kiv 24,18); volt úton Illés (1Kir 19,8); kellett bûnbánatot tartania Ninivének (Jón 3,4); böjtölt Jézus a pusztában (Mt 4,2); jelent meg a föltámadása után a tanítványoknak (ApCsel 1,3). A születés után negyven nappal kellett bemutatni az Úrnak az elsõszülött fiúkat (Lev 12,1-4). - b) negyven évig tartott Izrael pusztai vándorlása (Neh 9,21; Zsolt 94,10; ApCsel 7,36). - A liturgiában negyvenre utal a nagyböjt és a negyvenórás szentségimádás. A népi megfigyeléseken alapul a negyvenes nap és a negyvenelés.

negyven (lat. quadraginta): természetes, pozitív egész szám, a négy és a tíz szorzata. - A keleti gondolkodásban a határtalanság szimbóluma. - A Szentírás számszimbolikájában a tizes csoportok közül kiemelkedik, az ÓSz-ben 9x, az ÚSz-ben 4x fordul elõ, és „nagyon hosszút” jelent. - a) negyven napig zuhogott az esõ a vízözön elõtt (Ter 7, 4); volt Mózes a Sínai-hegyen (Kiv 24, 18); volt úton Illés (1Kir 19, 8); kellett bûnbánatot tartania Ninivének (Jón 3, 4); böjtölt Jézus a pusztában (Mt 4, 2); jelent meg a föltámadása után a tanítványoknak (ApCsel 1, 3). A születés után negyven nappal kellett bemutatni az Úrnak az elsõszülött fiúkat (Lev 12, 1-4). - b) negyven évig tartott Izrael pusztai vándorlása (Neh 9, 21; Zsolt 94, 10; ApCsel 7, 36). - A liturgiában negyvenre utal a nagyböjt és a negyvenórás szentségimádás. A népi megfigyeléseken alapul a negyvenes nap és a negyvenelés.
40 napig GHB-t nyomtak és lelassította az anyagcseréjüket. A cucc kb 40% tisztaságú szóval itt is megvan a párhuzam ;-D.
és mi a válasz?
miért kellene osztani? vajon a biblia hazudik? a logikádat követve Jézus 2 és fél éves volt, mikor kivégezték?
És te vagy szûklátókörû, ha azt hiszed, az, hogy te nem meg a feleséged sem, megvédi a gyerekeidet a rossztól és az eltévelyedéstõl. Na de eltértünk az eredeti kérdéstõl. Bocsánat érte.
Én az emberi értékekre és azoknak tiszteletére nevelem a gyerekeimet. Humanitás, erkölcs, szolidaritás de mindenekelõtt szabadelvûség. Szabadelvûség a normális emberi határok között. A saját tökéletes családmodellemet viszem tovább és remélem õk is ezt fogják tovább adni. A gyerekek ma teljesen elszakadnak a világtól, és amikor elkezdik nekik a Bibliát mondani, csak röhögnek rajta. A bibliai tanítással a mai gyerekeknél semmit sem lehet elérni, szóval ez elég szar ötlet az eltévelyedés visszaszorítására. A hit meg a többi ehhez hasonló dolog stratégiai szempontból jó volt régen, de nem most. Mára ez elavult és lássuk be, nem is igazán mûködik.
Nem a kérdezõ védelmében, védje meg õ saját magát, de hány éves vagy? Én nem vagyok öreg, még középkorunak se mondanám magam, de az én gyerekkorom teljesen más volt. Kezdve azzal, hogy nem volt tévé. Ma már nemis számít embernek akinek nem volt homoszexuális kalandja és nem füvezett. És a gyerekeim még csak most kezdenek el felnõni. Lehet persze, hogy lecseng ez is. De most a drog, alkohol, cigi a divat. Menj el egy általános iskolához és számold hány kilenc tíz évesnek lóg a szájába a cigi. Vagy utazz együtt buszon kiskölykökkel és hallgasd mirõl beszélgetnek. Nem állítom, hogy a vallás védi meg õket, de igazat kell adnom inkább templom és Biblia, mint büszkeség felvonolás. Jó abban igazad van, hogy a kettõ között is van élet, de nagyon nehéz megtalálni és megmaradni azon az úton. Ez nem ilyen egyszerû. Bár az lenne.
Attól még hogy valaki nem hívõ, nem feltétlenül drogos, ne ezt a két szélsõséges állapotot hasonlítsd össze egymással Ilyen szûklátókörû is csak Te lehetsz kedves kérdezõ... Én nem vagyok hívõ, sõt egyenesen ateista vagyok. Sosem hittem Istenben mint olyanban. Én a szüleimben hiszek, és magamban. Mindenért keményen megdolgoztam, senki nem segített soha felülrõl és soha nem is kértem még szeszélyesebb tinédzser koromban sem. Nem iszom alkoholt, nem drogozok, kivéve azt az egy füves cigit amit fiatal koromban elszívtam. Feleségem van, gyermekeim és boldog vagyok. Ja és nem vagyok szûklátókörû, mint Te.
Ha jól olvastad a válaszom, azért feltûnhetett, NEM VÉLETLEN, hogy abba az oktatási intézménybe írattam, ahova és szeretném is tartani ezt az irányvonalat náluk. Mert igazad van, és elnézést kérek, nem szeretném kendermagos banda tagjaként egy kamion tetején látni õket a tévében. Köszönöm, hogy nem vetted kötekedésnek a kérdésem. Nem ígérem, hogy rögtön mostantól hívõ leszek, de mindenképp átértékelem a gondolataimat, ateizmusomat.
A kérdező hozzászólása: nyolcadiknak Mit jelent az, hogy normális gondolkodású hívõ? Akkor normális gondolkodású egy hívõ, ha kétségbe vonja a Biblia hitelességét? Hol van itt a logika? "Szörnyen ostobának" inkább az ateisták érezhetnék magukat amiatt, hogy legbelül õk is elhiszik a Biblia tanításait. Nem tudom, miért lenne az baj, ha gyermekeink tíz év múlva nem a drogfogyasztás "elõnyeirõl" gyõzködnének bennünket, hanem mondjuk Jézus 40 napos böjtjérõl vagy a szeplõtlen fogantatásáról...-:)
ezt abból gondolod, hogy az embereket örök élettel, tökéletes egészséggel, és pazar környezettel áldotta meg? vagy abból, hogy napjainkban ebbõl semmi sem látszik? mindkét esetben hibás a gondolatmeneted, mert elég jelentõségteljes események történtek idõközben. példaként említenék egy bibliai idézetet: e világ istene sátán. hogy lehet ez? úgy, hogy az emberiség sátánt választotta a Teremtõ helyett. mindaddig ez a bukott angyal fog uralkodni, és mindaddig a napjainkban tapasztalható állapotok maradnak fenn, míg sátánnak le nem telik az ideje. addig is gondolkozz el ezen:"senki se mondja, amikor próba alatt áll: Isten tesz próbára. rosz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és Õmaga sem tesz próbára ilyenekkel senkit"
Isten szereti a rákot és az écet! Jee! :D
Egyet ne feledj, ha van Isten, rá a fizika törvényei nem vonatkoznak kötelezõ érvénnyel, mert ez a legkevesebb ami Istentõl elvárható, tudja felül írni a fizika törvényeit. Ezt meg is teszi, ha a céljait ez szolgálja, errõl szól a Biblia. A vörös tenger szétválasztása, vagy Jézus vízen járása csak a mi szempontunkból csoda, Istennek ez pont olyan egyszerû, mint nekünk szappanbuborékot fújni. Nincs benne semmi pláne. A Jézusba vetet hit reményt ad.
És nem érzed szörnyen ostobának magad, mert ezeket már a hároméves gyerekem se hinné el. Pontosan tudná, hogy kitaláció. Sõt ha mondanám neki, azt felelné: anya, ne már. Olyan hangsúllyal, hogy szégyelném magam elõtte. És egyébként vannak normális gondolkodású hívõk is vagy mindenkinek le kell süllyedni erre a szintre? Nem provokálásból kérdezem, hanem komolyan. Mert a fiaim egyházi óvodába járnak és iskolába is oda fognak, nagyon nem örülnék neki, ha így járnánk és 10 év múlva arról gyõzködne, igenis Jézus 40 napig éhezett, meg szeplõtlen fogantatás és az összes többi.
Isten szemszögébõl matuzsálem 1 napot sem ért meg, mert Istennél 1000 év olyan, mint egy nap. viszont az tudományos tény, hogy az emberi test nem 70-80, és nem is 120 évre van megalkotva.
A kérdező hozzászólása: utolsónak Tudod a hívõknél az úgy van, hogy feltételek nélkül elfogadják azt, amiben hisznek, ezért hívõk. A hívõ azonban nem a legjobb kifejezés a mélyen vallásos emberekre, mert amit õk éreznek, az már nem hit, hanem egyfajta belsõ meggyõzõdés. Ilyen szempontból én is a hívõk táborát gyarapítom, és biztosan állíthatom, hogy senki nem tud eltéríteni a hitemtõl, mert az, hogy a bibliai csodák valóban megtörténtek-e, nem annak a függvénye, hogy elhisszük-e õket vagy sem.:) másodiknak Nagyon szépen köszönöm a választ. Tényleg egyszerûbb lett volna, ha csak a forrásokat tüntetem fel...
Persze Matuzsálem meg 996 évig élt. Szerintem is. Dehogy hazudik a Biblia, csak némelykor kicsit ferdít a valóságon- Illetve színezi a valóságot. Vagy nem? Tényleg szerintem is, Mózes elõtt szétnyílt a tenger, Jónás pedig vígan volt egy bálna hasában, Jézus meg vízen járt, meg negyven napig étlen-szomjan bírták. Most, hogy így végiggondolom, tényleg hiteles és hihetõ.
Hátha a mai idõszámítás szerinti éveket úgy kapjuk, hogy osztjuk 12-vel-ez tesz ki egy évet. Akkor ha a 40-et elosztjuk 12-vel, három napot kapunk a mai idõszámítás szerint és ennyit étlen talán még szomjan egy egyszerû ember is kibír.
A kérdező hozzászólása: sajátságos felfogás... http://utolsocsepp.hu/?p=22 ):persze Jézus még az ecetes bort sem fogadta el, mielõtt kilehelte lelkét, pedig nagyon szenvedett...
A kérdező hozzászólása: tizenharmadiknak Szerintem én nem írtam olyasmit, hogy erkölcsös életmódot kizárólag vallásos emberek folytathatnak. Az a bizonyos mondat, amirõl szó van, csak azok számára tûnhet csúsztatásnak, akik annak akarják látni.:) Ami pedig a Biblia szerepét illeti a fiatalság nevelésében, a magukat kereszténynek vallók számának ismeretében elég ésszerûtlennek tûnik az a megállapítás, hogy stratégiailag elavult módszer...
a mûtét napja.
Így van, de amúgy szinte mindegy, mikortól számolod, mert úgysem jön meg pontosan. 5-6 hét múlva várhatod kb. Utána áll vissza azt mondják. Bár nekem pl. egyszer már megjött, most vagyok a 2. ciklus közepén, de a hõm alapján peteérésnek nyoma sincs (elsõ ciklusban volt, mert a doki látta az uh-n), úgyhogy szerintem késni fog.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Ma megjött 28 napra (mûtét napjától számolva), viszont h volt-e peteérésem, fogalmam sincs. De már annak is örülök h megjött, mert olvastam itt, h vkinek úgy kellett meghozni gyógyszerrel. Kedves utolsó, nem lehet h csak eltolódott pár napot az ovud? Vagy lehet h pont ez a hónapod marad ki. Az viszont jó h az elsõ ciklusban volt peteérés, mert akkor úgy tûnik minden rendben nálad.

Biróságtól kapott levélben 15 nap volt arra, hogy hogy hiánypótlást adjak be. Csak a munkanap számit a 15 nappba vagy a hétvége is?

Legjobb válasz: Ha azt írták, hogy 15 napon belül, akkor a munkaszüneti napok is beleszámítanak.

Ha azt írták, hogy 15 napon belül, akkor a munkaszüneti napok is beleszámítanak.

A nap óriási a földhöz, mégis a csillagok között kicsinek számít?

Legjobb válasz: Nem szamit kicsinek, egy kozepes meretu csillag a sajat osztalyaban. Vannak nala kisebbek is.

Nem szamit kicsinek, egy kozepes meretu csillag a sajat osztalyaban. Vannak nala kisebbek is.
A világûrben meg kell szokni, hogy a méretkülönbségek óriásiak. Itt, a Földön mi hozzá vagyunk szokva, hogy a kicsi és a nagy dolgok is csak legfeljebb 1-2 nagyságrendben különböznek egymástól. Az ûrben a méretek jóval szélesebb skálán mozoghatnak.
az igazi óriások mellett, mint a VY Canis Majoris, a Napunk csak egy porszem
A Napunk mérete teljesen átlagos, " üzemidõ " szempontjából viszont kifejezetten jó a maga kb. 9 milliárd évével. Vannak tõle nagyobb tömegûek, akár több milliószor is, de azok általában hamar csúfos véget érnek neutroncsillag, ill. fekete lyuk formájában. A mi napunk sokáig, egyenletesen világít és az élet szempontjából ez a tuti.
A csillagok esetében ez pont nincs így, mert azok is maximum 2 nagyságrendnyi skálán mozoghatnak (már amíg aktívak).
A Nap a törpecsillagok közé tartozik, de a csillagok túlnyomó része ilyen, szóval ezért mondhatjuk, hogy átlagos.
Ha kiterjedésrõl beszélünk, akkor valóban vannak a Napnál milliószor nagyobb csillagok is, de ezek vörös óriások, amiknek a nagy része szinte üres. A csillagoknak inkább a tömegét szokás összehasonlítani, és erre érvényes, hogy maximum 2 nagyságrendet változhat.

Szeretném kiszámítani az átlaghőmet, de nem tudom, hogy ilyenkor a ciklus során mért összes hőt kell összeadni, és azt osztani a napok számával, vagy esetleg valahogy másképp kell ezt csinálni?

Legjobb válasz: Az átlaghõnek sok értelme nincs. Sztem az alaphõt szeretted volna írni, nem? Az alaphõ a peteérésig naponta ugyanbban az idõben és helyen mért átlaghõ, aztán jön a peteérés, amikor a hõ várhatóan leesik egy napra, - nekem pl. nem szokott leesni -, azt követõen 2-5 tizeddel szépen emelkedik, mivel jó esetben kiszabadul a petesejt és a sárgatest végzi a dolgát. Én úgy olvastam, hogy a ciklus elsõ felében - pé-ig - az normális hõ 36,2-36,5, aztán a ciklus második felében az a jó, ha 37 körül van. Skiccesen ennyi.

Az átlaghõnek sok értelme nincs. Sztem az alaphõt szeretted volna írni, nem? Az alaphõ a peteérésig naponta ugyanbban az idõben és helyen mért átlaghõ, aztán jön a peteérés, amikor a hõ várhatóan leesik egy napra, - nekem pl. nem szokott leesni -, azt követõen 2-5 tizeddel szépen emelkedik, mivel jó esetben kiszabadul a petesejt és a sárgatest végzi a dolgát. Én úgy olvastam, hogy a ciklus elsõ felében - pé-ig - az normális hõ 36, 2-36, 5, aztán a ciklus második felében az a jó, ha 37 körül van. Skiccesen ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod!
8 :/
21 nap volt a leghosszabb. Azóta már tablettát szedek, így max 6 nap.
Ne is törõdjetek vele, hogy a menstruációs ciklus hosszát úgy állapíthatjuk meg, hogy megnézzük, hogy a menstruáció elsõ napjától a következõ menstruációig hány nap telt el! Az elsõ kettõ válaszoló az alábbi kérdésre válaszolt: Hány napig szoktatok menstruálni? Kérdezõ! Valójában mire voltál kíváncsi?
A kérdező hozzászólása: Arra voltam kíváncsi, hogy az elejétõl a végéig hány nap telt el... Biológia alapfogalmak... De igazából rosszul tettem fel a kerdest, mert csak arra lennék kíváncsi, h kinek mennyi volt a max késése
11 nap volt a legtobb keses.

Nálatok mennyire befolyásolja a napod és a párodhoz való vagy olyanhoz való viszonyod aki számodra kedves személy hogy milyen volt a munka/suli?

olyanra gondolok hogyha valami rossz dolog történt veled akkor nincs kedved találkozni vele/nem keresed a társaságát stb..

Legjobb válasz: Általában semennyire, sõt, ha rossz kedvem van, kifejezetten örülök neki, mert tudom, hogy legalább attól felvidulok, hogy vele lehetek. Ahhoz már óriási gondnak kell lenni,e hogy ne igényeljem a társaságát.

Általában semennyire, sõt, ha rossz kedvem van, kifejezetten örülök neki, mert tudom, hogy legalább attól felvidulok, hogy vele lehetek. Ahhoz már óriási gondnak kell lenni, e hogy ne igényeljem a társaságát.
Nekem eléggé. Bár nem a páromról van szó, de ha nekem szar volt az iskola, akkor onnantól már az egész napom is az lesz, mivel mindenkihez flegmán és lekezelõen állok. Szerencsére ez elég ritka mostanában.
Ha rossz dolog történt velem, nem szívesen beszélgetek olyannal, aki számomra kedves, nem szeretném el****ni az õ kedvét is. :D
A kérdező hozzászólása: na ezzel én is így vagyok .. :/
És attól tartok, hogy pont emiatt hiszik néhányan, hogy igazából nem is fontosak nekem. :(

A Cool tv-n a napokban megy a filmajánló, mi a szám címe ami alatta megy?

A zene kicsit szomorkás jelleg?, nagyon tetszik :) remélem valaki megtudja mondani

Legjobb válasz: twilight saga egyik zenéje, bella' lullabi vagy valami hasonló azthiszem, ha egyre gondolunk

twilight saga egyik zenéje, bella' lullabi vagy valami hasonló azthiszem, ha egyre gondolunk

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!