Találatok a következő kifejezésre: A Nap számít (604 db)

Szeretném kiszámítani az átlaghőmet, de nem tudom, hogy ilyenkor a ciklus során mért összes hőt kell összeadni, és azt osztani a napok számával, vagy esetleg valahogy másképp kell ezt csinálni?

Legjobb válasz: Az átlaghõnek sok értelme nincs. Sztem az alaphõt szeretted volna írni, nem? Az alaphõ a peteérésig naponta ugyanbban az idõben és helyen mért átlaghõ, aztán jön a peteérés, amikor a hõ várhatóan leesik egy napra, - nekem pl. nem szokott leesni -, azt követõen 2-5 tizeddel szépen emelkedik, mivel jó esetben kiszabadul a petesejt és a sárgatest végzi a dolgát. Én úgy olvastam, hogy a ciklus elsõ felében - pé-ig - az normális hõ 36,2-36,5, aztán a ciklus második felében az a jó, ha 37 körül van. Skiccesen ennyi.

Az átlaghõnek sok értelme nincs. Sztem az alaphõt szeretted volna írni, nem? Az alaphõ a peteérésig naponta ugyanbban az idõben és helyen mért átlaghõ, aztán jön a peteérés, amikor a hõ várhatóan leesik egy napra, - nekem pl. nem szokott leesni -, azt követõen 2-5 tizeddel szépen emelkedik, mivel jó esetben kiszabadul a petesejt és a sárgatest végzi a dolgát. Én úgy olvastam, hogy a ciklus elsõ felében - pé-ig - az normális hõ 36, 2-36, 5, aztán a ciklus második felében az a jó, ha 37 körül van. Skiccesen ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod!

12 hetesen mekkora volt a babátok? Ha lehet a napok számát is odaírnátok?

Legjobb válasz: SZia! A mi kisfiunk 17-én lesz 3 hónapos, szóval még nem egészen annyi. Most 6 kiló 60 deka. 3830 grammal született, anyatejes baba. De már nem méregetem, legfeljebb a védõnõnél-elég, ja látom, hogy szép kerek, egészségesen nõ!

SZia! A mi kisfiunk 17-én lesz 3 hónapos, szóval még nem egészen annyi. Most 6 kiló 60 deka. 3830 grammal született, anyatejes baba. De már nem méregetem, legfeljebb a védõnõnél-elég, ja látom, hogy szép kerek, egészségesen nõ!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a babádhoz, de én igazából a magzatra gondoltam :)
12+3nap CRL:65, 2mm BPD:20mm NT:1, 81mm(normál)
12 hetes genetikai UH CRL:58mm, BPD: 20mm, Tarkóvastagság: 1, 7 mm BPD: 21 mm HC: 85 mm AC: 77 mm TAD: 23 mm FL: 12 mm EFW: 73 gramm Becsült kor: 13 hét 4 nap Tiéd?
12+5nap CRL 6.55cm BPd 2.2cm nt:1.56mm 12+6naposnak felelt meg! :) 1nappal volt nagyobb a koránl
Szia! 12+4 CRL: 69mm BPD: 24mm NT : 1, 3 norm FL : 9 mm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nekünk 12+1 napos volt és 59, 3mm, és 11+5-re becsülték.
Szia nekem ülõmagasság 60 mm és a nyakiredõ 1, 3 volt!! Én szerintem kicsik a méretek!! A doki nem mondott semmit

Melyik nap számít a menszesz első napjának?

Barnázás,(úgy hogy esett a hőmérséklet) vagy a következő nap,amikor már rendes vérzés van(tovább esett a hőm)? Babát szeretnénk és a számításhoz kellene. Köszi a segítséget előre is!

Legjobb válasz: Rendes piros vérzés számít az 1. napnak!

Rendes piros vérzés számít az 1. napnak!
A kérdező hozzászólása: Húúú, ez nagyon gyors volt. Köszönöm szépen!!!!
A vérzõs nap az 1., nem a barnázós.
igen, mindig a rendes piros vérzés az 1. nap!
hat ja mindig a piros verzes az elso nap habar enis szoktam ugy lenni hogy hamarabb valami barnas jon es azutan a piros verzes ugyan azon a napon
A kérdező hozzászólása: köszi Mindenkinek!!
úgy tudom az egyszerûsített nem számít bele
Az egyszerûsített nem számít bele a 365 biztosított napba. Munkanélkülibõl azok a napok számítanak, amikre álláskeresési segélyt is kapsz. Viszont, ha sikerül akár csak részmunkaidõsen elhelyezkedned, nem egyszerûsítettként, hanem rendesen bejelentve, akkor az számít a 365 napba, ugyanúgy, mint a teljes munkaidõ.

Közmunkáról szeretnék érdeklődni tőletek. Kérdésem: Ha 4 órába alkalmaznának naponta akkor hány napot kell dolgoznom, hogy a kötelező 30 napom meglegyen? A 4 órás munka is már egy napnak számít ugye?

Legjobb válasz: Nem, a 4 órás munka fél napnak számít, így 60 napot kell dolgoznod. Általában 3 hónapra veszik fel a közmunkásokat, így meg van a kötelezõ 30 nap.

Nem, a 4 órás munka fél napnak számít, így 60 napot kell dolgoznod. Általában 3 hónapra veszik fel a közmunkásokat, így meg van a kötelezõ 30 nap.
8 óra számít egy napnak. A 6 óra az szintén részmunkaidõ. Minimum 2 hónap foglalkoztatás kell hozzá 6 órával is.
Nekem szerencsém volt, mert januárban már voltam, tehát meg lett volna az elegendõ idõ a BPJ-hez, de a hely, ahol voltam, visszakért, úgyhogy most még decemberig ott lehetek. :) Igaz szívás, hogy egy forinttal nem kapok többet, mint a BPJ, ráadásul heti utalás van.... Szörnyû
De sok eszük van arra felé... Képben azért vagyok, mert én is közmunkán vagyok.
Nem gondolnám, hogy hozzá nem értõ személyek adták a felvilágosítást, lévén hogy a helyi munkaügyi központ vezetõje volt jelen, a közfoglalkozást szervezõ csoport vezetõje és az alkalmazó szervezet vezetõje. 900 embert alkalmaztak, nyilván tudta, mirõl beszél.
Hol látsz ellentmondást? Három hónap alatt 4 órás munkával összejön a 60 munkanap. Te mondj amit akarsz, különösebben nem érdekel. A lényeg az, hogy nekem meg lesz a 30 napnak megfelelõ munkaviszonyom a 3havi 4 órás közmunkámmal.
Itt az ellentmondás: "Nem, a 4 órás munka fél napnak számít, így 60 napot kell dolgoznod." "azért megyünk 3 hónapra, mert így a 4 órás részmunkaidõvel ez idõ alatt ledolgozzuk a törvényben meghatározott 30 napot. Általában egy hónapban ugyanis 21 munkanap van, ha csak 4 órát dolgozik valaki, az havi 10, 5 nap, így 3 hónap alatt lesz 31 nap munkaviszonya." Te csak dolgozz 3 hónapot 4 órásba, hogy meglegyen a számodra megfelelõ idõ. A kérdezõ meg jelentesse be magát valakivel 1 hónapra háztartási munkára 1000 forint regisztrációs díjért és neki is meglesz a BPJhez szükséges ideje. De azért ha véletlenül megtalálod a törvényt, vagy rendeletet, küld el!
Még mindig nem látom az ellentmondást. 8 óra fele 4 óra, tehát ha 30 nap munkaviszony kell, az 8 órával számítva 3, 4 órával számítva meg 60 munkanap. Egy hónapban nem dolgozol 30 napot, miután van heti 2 pihenõnap, tehát kb 21 napot dolgozol. Ha részmunkaidõs valaki, akkor 42 nap alatt keres/dolgozik annyit valaki, mint más 8 órában. Józan paraszti ész is elég ide, nem kell a törvény.
Persze :)
Amikor engem elõször küldtek közmunkára, tavaly januárban, a csoportos tájékoztatón hangzott el, hogy azért megyünk 3 hónapra, mert így a 4 órás részmunkaidõvel ez idõ alatt ledolgozzuk a törvényben meghatározott 30 napot. Általában egy hónapban ugyanis 21 munkanap van, ha csak 4 órát dolgozik valaki, az havi 10, 5 nap, így 3 hónap alatt lesz 31 nap munkaviszonya.
És az melyik törvényben, vagy rendeletben van leírva, hogy a részmunkaidõs munkaviszony nem számít egy napnak?
A kérdező hozzászólása: Hát igen szörnyû ez. Kihasználják az embert ahol csak tudják :( Most mennem kell majd kereslek ha vmit nem tudok. Szia
A kérdező hozzászólása: Én meg hiába jártam be az Önkormányzathoz meg a Munkaügyi KP-ba is , hogy nem küldtek még ki közmunkára a kötelezõ 30napra, azt válaszolták várjak mert õk nem tudnak ebbe segíteni :( Most meg ott vagyok, hogy gyorsan kell vmit kerenem mert mindjárt itt az év vége.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezért tudod :) Hát igen, nagyon hülyék ülnek az íróasztal mögött!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, látom te képben vagy :) Sajnos az Önkormányzatnál meg a Munkaügyi KP-ba sem tudtak erre válaszolni.
A kérdező hozzászólása: Szia! És 6 óra esetén?
Engem is behívtak most 2 hónapra. Azt nem tudjátok, hogy lehet-e fizetetlen szabadságra menni? Mert én a 2 hónapból egy felet vagy inkább 3/4 hónapot tutira nem fogok tudni bejárni, ugyanis jön a vizsgaidõszak, ami azért sokkal fontosabb számomra... Lényegében azért kellene, hogy meglegyen nekem, hogy biztosított legyek a tb által a következõ évben is... Valami ötlet?

Mi tartotta Jézust, Mózest és Illést életben, amikor negyven napig nem vettek magukhoz ételt? Van-e jelentősége a negyvenes számnak a Bibliában, ha figyelembe vesszük, hogy az özönvíz idején is negyven nap és negyven éjjel esett az eső?

Lehet összefüggés Jézus, Mózes és Illés negyven napos "totális" böjtje és az özönvíz negyven napja között?

Legjobb válasz: negyven (lat. quadraginta): természetes, pozitív egész szám, a négy és a tíz szorzata. - A keleti gondolkodásban a határtalanság szimbóluma. - A Szentírás számszimbolikájában a tizes csoportok közül kiemelkedik, az ÓSz-ben 9x, az ÚSz-ben 4x fordul elõ, és „nagyon hosszút” jelent. - a) negyven napig zuhogott az esõ a vízözön elõtt (Ter 7,4); volt Mózes a Sínai-hegyen (Kiv 24,18); volt úton Illés (1Kir 19,8); kellett bûnbánatot tartania Ninivének (Jón 3,4); böjtölt Jézus a pusztában (Mt 4,2); jelent meg a föltámadása után a tanítványoknak (ApCsel 1,3). A születés után negyven nappal kellett bemutatni az Úrnak az elsõszülött fiúkat (Lev 12,1-4). - b) negyven évig tartott Izrael pusztai vándorlása (Neh 9,21; Zsolt 94,10; ApCsel 7,36). - A liturgiában negyvenre utal a nagyböjt és a negyvenórás szentségimádás. A népi megfigyeléseken alapul a negyvenes nap és a negyvenelés.

negyven (lat. quadraginta): természetes, pozitív egész szám, a négy és a tíz szorzata. - A keleti gondolkodásban a határtalanság szimbóluma. - A Szentírás számszimbolikájában a tizes csoportok közül kiemelkedik, az ÓSz-ben 9x, az ÚSz-ben 4x fordul elõ, és „nagyon hosszút” jelent. - a) negyven napig zuhogott az esõ a vízözön elõtt (Ter 7, 4); volt Mózes a Sínai-hegyen (Kiv 24, 18); volt úton Illés (1Kir 19, 8); kellett bûnbánatot tartania Ninivének (Jón 3, 4); böjtölt Jézus a pusztában (Mt 4, 2); jelent meg a föltámadása után a tanítványoknak (ApCsel 1, 3). A születés után negyven nappal kellett bemutatni az Úrnak az elsõszülött fiúkat (Lev 12, 1-4). - b) negyven évig tartott Izrael pusztai vándorlása (Neh 9, 21; Zsolt 94, 10; ApCsel 7, 36). - A liturgiában negyvenre utal a nagyböjt és a negyvenórás szentségimádás. A népi megfigyeléseken alapul a negyvenes nap és a negyvenelés.
40 napig GHB-t nyomtak és lelassította az anyagcseréjüket. A cucc kb 40% tisztaságú szóval itt is megvan a párhuzam ;-D.
és mi a válasz?
miért kellene osztani? vajon a biblia hazudik? a logikádat követve Jézus 2 és fél éves volt, mikor kivégezték?
És te vagy szûklátókörû, ha azt hiszed, az, hogy te nem meg a feleséged sem, megvédi a gyerekeidet a rossztól és az eltévelyedéstõl. Na de eltértünk az eredeti kérdéstõl. Bocsánat érte.
Én az emberi értékekre és azoknak tiszteletére nevelem a gyerekeimet. Humanitás, erkölcs, szolidaritás de mindenekelõtt szabadelvûség. Szabadelvûség a normális emberi határok között. A saját tökéletes családmodellemet viszem tovább és remélem õk is ezt fogják tovább adni. A gyerekek ma teljesen elszakadnak a világtól, és amikor elkezdik nekik a Bibliát mondani, csak röhögnek rajta. A bibliai tanítással a mai gyerekeknél semmit sem lehet elérni, szóval ez elég szar ötlet az eltévelyedés visszaszorítására. A hit meg a többi ehhez hasonló dolog stratégiai szempontból jó volt régen, de nem most. Mára ez elavult és lássuk be, nem is igazán mûködik.
Nem a kérdezõ védelmében, védje meg õ saját magát, de hány éves vagy? Én nem vagyok öreg, még középkorunak se mondanám magam, de az én gyerekkorom teljesen más volt. Kezdve azzal, hogy nem volt tévé. Ma már nemis számít embernek akinek nem volt homoszexuális kalandja és nem füvezett. És a gyerekeim még csak most kezdenek el felnõni. Lehet persze, hogy lecseng ez is. De most a drog, alkohol, cigi a divat. Menj el egy általános iskolához és számold hány kilenc tíz évesnek lóg a szájába a cigi. Vagy utazz együtt buszon kiskölykökkel és hallgasd mirõl beszélgetnek. Nem állítom, hogy a vallás védi meg õket, de igazat kell adnom inkább templom és Biblia, mint büszkeség felvonolás. Jó abban igazad van, hogy a kettõ között is van élet, de nagyon nehéz megtalálni és megmaradni azon az úton. Ez nem ilyen egyszerû. Bár az lenne.
Attól még hogy valaki nem hívõ, nem feltétlenül drogos, ne ezt a két szélsõséges állapotot hasonlítsd össze egymással Ilyen szûklátókörû is csak Te lehetsz kedves kérdezõ... Én nem vagyok hívõ, sõt egyenesen ateista vagyok. Sosem hittem Istenben mint olyanban. Én a szüleimben hiszek, és magamban. Mindenért keményen megdolgoztam, senki nem segített soha felülrõl és soha nem is kértem még szeszélyesebb tinédzser koromban sem. Nem iszom alkoholt, nem drogozok, kivéve azt az egy füves cigit amit fiatal koromban elszívtam. Feleségem van, gyermekeim és boldog vagyok. Ja és nem vagyok szûklátókörû, mint Te.
Ha jól olvastad a válaszom, azért feltûnhetett, NEM VÉLETLEN, hogy abba az oktatási intézménybe írattam, ahova és szeretném is tartani ezt az irányvonalat náluk. Mert igazad van, és elnézést kérek, nem szeretném kendermagos banda tagjaként egy kamion tetején látni õket a tévében. Köszönöm, hogy nem vetted kötekedésnek a kérdésem. Nem ígérem, hogy rögtön mostantól hívõ leszek, de mindenképp átértékelem a gondolataimat, ateizmusomat.
A kérdező hozzászólása: nyolcadiknak Mit jelent az, hogy normális gondolkodású hívõ? Akkor normális gondolkodású egy hívõ, ha kétségbe vonja a Biblia hitelességét? Hol van itt a logika? "Szörnyen ostobának" inkább az ateisták érezhetnék magukat amiatt, hogy legbelül õk is elhiszik a Biblia tanításait. Nem tudom, miért lenne az baj, ha gyermekeink tíz év múlva nem a drogfogyasztás "elõnyeirõl" gyõzködnének bennünket, hanem mondjuk Jézus 40 napos böjtjérõl vagy a szeplõtlen fogantatásáról...-:)
ezt abból gondolod, hogy az embereket örök élettel, tökéletes egészséggel, és pazar környezettel áldotta meg? vagy abból, hogy napjainkban ebbõl semmi sem látszik? mindkét esetben hibás a gondolatmeneted, mert elég jelentõségteljes események történtek idõközben. példaként említenék egy bibliai idézetet: e világ istene sátán. hogy lehet ez? úgy, hogy az emberiség sátánt választotta a Teremtõ helyett. mindaddig ez a bukott angyal fog uralkodni, és mindaddig a napjainkban tapasztalható állapotok maradnak fenn, míg sátánnak le nem telik az ideje. addig is gondolkozz el ezen:"senki se mondja, amikor próba alatt áll: Isten tesz próbára. rosz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és Õmaga sem tesz próbára ilyenekkel senkit"
Isten szereti a rákot és az écet! Jee! :D
Egyet ne feledj, ha van Isten, rá a fizika törvényei nem vonatkoznak kötelezõ érvénnyel, mert ez a legkevesebb ami Istentõl elvárható, tudja felül írni a fizika törvényeit. Ezt meg is teszi, ha a céljait ez szolgálja, errõl szól a Biblia. A vörös tenger szétválasztása, vagy Jézus vízen járása csak a mi szempontunkból csoda, Istennek ez pont olyan egyszerû, mint nekünk szappanbuborékot fújni. Nincs benne semmi pláne. A Jézusba vetet hit reményt ad.
És nem érzed szörnyen ostobának magad, mert ezeket már a hároméves gyerekem se hinné el. Pontosan tudná, hogy kitaláció. Sõt ha mondanám neki, azt felelné: anya, ne már. Olyan hangsúllyal, hogy szégyelném magam elõtte. És egyébként vannak normális gondolkodású hívõk is vagy mindenkinek le kell süllyedni erre a szintre? Nem provokálásból kérdezem, hanem komolyan. Mert a fiaim egyházi óvodába járnak és iskolába is oda fognak, nagyon nem örülnék neki, ha így járnánk és 10 év múlva arról gyõzködne, igenis Jézus 40 napig éhezett, meg szeplõtlen fogantatás és az összes többi.
Isten szemszögébõl matuzsálem 1 napot sem ért meg, mert Istennél 1000 év olyan, mint egy nap. viszont az tudományos tény, hogy az emberi test nem 70-80, és nem is 120 évre van megalkotva.
A kérdező hozzászólása: utolsónak Tudod a hívõknél az úgy van, hogy feltételek nélkül elfogadják azt, amiben hisznek, ezért hívõk. A hívõ azonban nem a legjobb kifejezés a mélyen vallásos emberekre, mert amit õk éreznek, az már nem hit, hanem egyfajta belsõ meggyõzõdés. Ilyen szempontból én is a hívõk táborát gyarapítom, és biztosan állíthatom, hogy senki nem tud eltéríteni a hitemtõl, mert az, hogy a bibliai csodák valóban megtörténtek-e, nem annak a függvénye, hogy elhisszük-e õket vagy sem.:) másodiknak Nagyon szépen köszönöm a választ. Tényleg egyszerûbb lett volna, ha csak a forrásokat tüntetem fel...
Persze Matuzsálem meg 996 évig élt. Szerintem is. Dehogy hazudik a Biblia, csak némelykor kicsit ferdít a valóságon- Illetve színezi a valóságot. Vagy nem? Tényleg szerintem is, Mózes elõtt szétnyílt a tenger, Jónás pedig vígan volt egy bálna hasában, Jézus meg vízen járt, meg negyven napig étlen-szomjan bírták. Most, hogy így végiggondolom, tényleg hiteles és hihetõ.
Hátha a mai idõszámítás szerinti éveket úgy kapjuk, hogy osztjuk 12-vel-ez tesz ki egy évet. Akkor ha a 40-et elosztjuk 12-vel, három napot kapunk a mai idõszámítás szerint és ennyit étlen talán még szomjan egy egyszerû ember is kibír.
A kérdező hozzászólása: sajátságos felfogás... http://utolsocsepp.hu/?p=22 ):persze Jézus még az ecetes bort sem fogadta el, mielõtt kilehelte lelkét, pedig nagyon szenvedett...
A kérdező hozzászólása: tizenharmadiknak Szerintem én nem írtam olyasmit, hogy erkölcsös életmódot kizárólag vallásos emberek folytathatnak. Az a bizonyos mondat, amirõl szó van, csak azok számára tûnhet csúsztatásnak, akik annak akarják látni.:) Ami pedig a Biblia szerepét illeti a fiatalság nevelésében, a magukat kereszténynek vallók számának ismeretében elég ésszerûtlennek tûnik az a megállapítás, hogy stratégiailag elavult módszer...

Soknak számit a napi 6-8 hétköznap illetve napi 10-14 óra gép előtt ülés hétvégén?

Amúgy minden hétvégén elmegyek bulizni meg vannak barátaim is csak mással nem igazán tudom elütni időt mikor itthon vagyok. De azért érzem hogy elég sokat ülök itt szinte ha itthon vagyok megállás nélkül.. Vélemények? 19 éves leszek, fiú.

Legjobb válasz: Igaz én hétköznap 4-6 hétvégén pedig 6-10 órát ülök gép elõtt, de én nem érzem gáznak. Vannak barátaim, jól tanulok illetve itthon is megcsinálom a munkát amit kiadnak. Szóval szerintem nem számít soknak bár, azt mondják, hogy amúgy nagyon sok.

Igaz én hétköznap 4-6 hétvégén pedig 6-10 órát ülök gép elõtt, de én nem érzem gáznak. Vannak barátaim, jól tanulok illetve itthon is megcsinálom a munkát amit kiadnak. Szóval szerintem nem számít soknak bár, azt mondják, hogy amúgy nagyon sok.

Peteérés számításánál mi jelentősége van a vérzéses napok számának?

Legjobb válasz: Szia!Ha rendes 28 napos ciklusod van akkor általában középidõben a 14-15. napon van peteérés.Ezt a vérzés elsõ napjától kell számolni.Én úgy tudom, nem számít különösebben hány napig van meg mert mikor megjön a menstruációd utána rögtön elkezd érni a petefészekben egy másik pete.

Szia!Ha rendes 28 napos ciklusod van akkor általában középidõben a 14-15. napon van peteérés.Ezt a vérzés elsõ napjától kell számolni.Én úgy tudom, nem számít különösebben hány napig van meg mert mikor megjön a menstruációd utána rögtön elkezd érni a petefészekben egy másik pete.
Semmi jelentõsége nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :-) Csak nem értettem, miért kérdezik a vérzéses napok számát.
De ki kérdezi mármint?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!