Találatok a következő kifejezésre: A Mozilla fent van, de (3 db)

A Mozilla már fent van, de hol keressem az ikonját?

Legjobb válasz: Ha nem választod ki a telepítéskor, hogy az asztalra, vagy gyorsindítóként a tálcára is helyezzen ikont a telepítõ, akkor a Start menü Programok almenüjében keress Mozilla mappát, és abban lesz az ikonja is, amivel elindíthatod. Ezt egy egérhúzással kihozhatod onnan az asztalra vagy tálcára egyébként. Ha ott nincs, akkor indulj ki az asztalon lévõ Sajátgép mappából, azon belül Program Files könyvtár, majd keresd a Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, stb. mappákat, attól függõen, hogy e gyártó melyik termékére gondoltál. Azon belül megtalálhatod az indítófile-t, remélhetõleg az ikonról felismered (itt elég sok ikon lesz). Ebbõl már jobb egérgombbal csinálhatsz egy parancsikont, amit kihúzhatsz az asztalra, hogy késõbb meglegyen.

Ha nem választod ki a telepítéskor, hogy az asztalra, vagy gyorsindítóként a tálcára is helyezzen ikont a telepítõ, akkor a Start menü Programok almenüjében keress Mozilla mappát, és abban lesz az ikonja is, amivel elindíthatod. Ezt egy egérhúzással kihozhatod onnan az asztalra vagy tálcára egyébként. Ha ott nincs, akkor indulj ki az asztalon lévõ Sajátgép mappából, azon belül Program Files könyvtár, majd keresd a Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, stb. mappákat, attól függõen, hogy e gyártó melyik termékére gondoltál. Azon belül megtalálhatod az indítófile-t, remélhetõleg az ikonról felismered (itt elég sok ikon lesz). Ebbõl már jobb egérgombbal csinálhatsz egy parancsikont, amit kihúzhatsz az asztalra, hogy késõbb meglegyen.
Simán, a programok telepítése és törlésében. TT
Minek kellene törölni? Lehet akár három böngészõ is a gépeden. Rendszergazdai fiók, Vezérlõpult, Programok hozzáférhetõsége és alapértelmezései, Egyéb és Nem Windows. Tedd be a pipát mind a háromhoz (IE, Chrome, Firefox), aztán kattints az alapértelmezettnél a Chrome-ra. Mindegyik elérhetõ lesz, de elapértelmezett a Chrome.
Nem kell törölni nem árt azért ha van 1 jó tartalék böngészõ (tehát nem az Internet Explorer :) ) aa Chrome beállításainál bepipálod hogy az legyen az alapértlmezett böngészõ és kész ennyí :)

Hogy tudok az asztalról a tálcára helyezni ikonokat? Pl a Mozillát, a Nero-t és a sajátgépet? Mindegyik fent van az aszalon parancsikonnal, de szeretném, ha a tálcán lenne.

Legjobb válasz: Mind a két válasz elejérõl a következõ hiányzik: Tálca üres rész, jobb egérgomb,eszköztárak,ellenõrizni,hogy a gyors indítás felirat elõtt legyen pipa, ha nincs, akkor tegyél. Ezek után végezhetõk a javasolt megoldások. 1 informatikus

Mind a két válasz elejérõl a következõ hiányzik: Tálca üres rész, jobb egérgomb, eszköztárak, ellenõrizni, hogy a gyors indítás felirat elõtt legyen pipa, ha nincs, akkor tegyél. Ezek után végezhetõk a javasolt megoldások. 1 informatikus
Xp esetén rákattintasz a tálca üres részén jobb gombot nyomva, tálca zárolását feloldod, megjelenik a gyorsindítás és oda szépen ráhúzgálod az ikonokat. azután megint rákattintasz a tálca üres részére és zárolod a tálcát. Én azért nem használom amúgy a gyorsindítást mert lassítja a rendszert, fõleg ha már vagy 10-20 ikon ott virít.
Start menü-vezérlõpult-tálca és start menü.Itt a tálca zárolása elõtt a kockából vedd ki a pipát.Alkalmaz, ok. lépj ki.A start menü mellett a tálcán a függöleges pici pontokra rakod a kurzort akkor egy két irányba mutató nyíl lesz belõle.Tartsd lenyomva az egeret, és huzd el oldalirányba.Az asztalrol le tudod huzni ugyanigy az ikonokat a tálcára :)
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam a gyorsinditás pipáját is, de nem kellett áthúznom az ikonokat a tálcára az asztalról, mert az összes ott levõ ikont átrakta. Most hogy tüntessem el onnan a "fölösleges" ikonokat?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!