Találatok a következő kifejezésre: A Mercilon mikor kezdjem (3 db)

Ha meg jöt a havim mikor kezdjem el szedni a mercilon fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Ha ma jött meg akkor ma. Mindig a mensid elsõ napján kezdd el szedni, minden nap 1 szem azonos idõszakban, majd 7 nap szünet, és ismét 21 szem.

Ha ma jött meg akkor ma. Mindig a mensid elsõ napján kezdd el szedni, minden nap 1 szem azonos idõszakban, majd 7 nap szünet, és ismét 21 szem.
Betegtájékoztató?
igen de amúgy biztos le van írva a tájékoztatóban

A Mercilon tablettát mikor kezdjem el szedni, a menzesz 1. vagy 3. napjától? És mikor kell 7 nap szünetet hagyni?

Legjobb válasz: Én is mercilont szedtem és én a menstruációm elsõ napján kezdtem szedni. Az elsõ hónapban elhúzódott a menstruációm 10 napig, de aztán ez helyreállt. 7nap szünetet azután kell hagyni, hogy beszedted az elsõ levélbõl a 21 darabot minden nap, lehetõleg mindig ugyanabban az idõpontban, órára pontosan. A menstruációd a gyógyszerszünet 2., 3. napján fog nagy valószínûséggel jelentkezni, de az sem baj ha késõbb.

Én is mercilont szedtem és én a menstruációm elsõ napján kezdtem szedni. Az elsõ hónapban elhúzódott a menstruációm 10 napig, de aztán ez helyreállt. 7nap szünetet azután kell hagyni, hogy beszedted az elsõ levélbõl a 21 darabot minden nap, lehetõleg mindig ugyanabban az idõpontban, órára pontosan. A menstruációd a gyógyszerszünet 2., 3. napján fog nagy valószínûséggel jelentkezni, de az sem baj ha késõbb.
én is Mercilont szedek. Én rögtön a menzeszem elsõ napján bevettem az elsõt és egy hónapig azért használtunk mellette óvszert is, bár ugye azt írja a tájékoztató, hogy ebben az esetben már egy hét után védettséget élvezünk. Mi inkább a biztosra mentünk etéren.:) egyébként megvagyok vele elégedve. 21 nap után tartsál 7 nap szünetet és a 8. napon kezd el a kövi levéllel. Így mindig ugyanazon a napon fog megjönni mad minden hónapban és mindig ugyanazon a napon kell kezdened ill. befejezned a gyógyszer szedését. Én keddenként veszem be az utolsó szemet minden hónapban és szombaton betegszem meg, majd szerdán kezdem a következõ levelet. Nekem már elsõ hónap után beállt rendesen. Nincs vele semmi problémám. Ja mikor elkezdem az következõ levelet még mindig an minimális vérzésem, ill. szerintem az már az ürülés, ami még bennem maradt. Szóval ne ilyedj meg ha el kell kezdened a következõ levelet és még azon a napon vérzel, mert másnapra már semmi nem lesz!
Dokinak.
Szerintem is dokinak! Amúgy használj azért 1 hónapig óvszert! De nem igazán értem a váltást hisz szinte ugyan azok az összetevõk...
A kérdező hozzászólása: Nem uaz. A mercilonban az egyik összetevõ más és 2x annyi a hormontartalma.
orvosom azt mondta szinte ugyan azok az összetevõk. de hát mind1 orvos más

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!