Találatok a következő kifejezésre: A Mercilon 1 (13 db)

A mercilon fogamzásgátlónál ki kell hagyni 1 hónapot?

Sziasztok!

Legjobb válasz: 5 év után szokták javasolni, de ha 6 év múlva akarsz gyeket, akkor nem kell

5 év után szokták javasolni, de ha 6 év múlva akarsz gyeket, akkor nem kell
Nem kell szünetet hagynod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Megnyugodtam!:)

A Mercilon az 1. szemtől véd?

A mensim 1. napjától szedem, elvileg kellene védenie, ugye? Együtt voltunk a barátommal. Ha megjön,akkor nagy valószín?séggel nem lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szia! ha 2x megjött azóta, akkor nem vagy terhes

Szia! ha 2x megjött azóta, akkor nem vagy terhes
Ez a tabletta az elsõ szemtõl véd, nem kell kivárni az 1 hónapot!! Ha meg azóta 2x is megjött, akkor tuti, hogy nem vagy terhes!
Annyira bírom az olyan embereket, akik leszavazzák a normális válaszokat csak azért mert nem azt a választ kapják amit hallani szeretnének......
Általában minden fogamzásgátlónál javasolják hogy az elsõ hónapban védekezz más módon is.
A fogamzásgátlók az elsõ hónap után adnak védelmet.Vigyázzatok, védekezzetek még!
A kérdező hozzászólása: Sajnos akkor az egyszer nem védekeztünk másképp. A betegtájékozatón az áll, hogy ha az 1. naptól szedem, akkor azonnali a védettség. Bár mint már mondtam 2× megjött azóta...
A kérdező hozzászólása: Sõt! azóta megjött mégegyszer (tehát összesen már 2×) És nincs más jel sem. Akkor ez már paranoia? :s
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Sikerült megnyugtatnod ;-)
A kérdező hozzászólása: Hát 7. napja volt...De elõtte is meg utána is perce pontosan beszedtem minden tabit. És meg is jött a szünetben.
Hány napja szeded?
A kérdező hozzászólása: Neked is köszi! :) Én is úgy olvastam, hogy az elsõ szemtõl ;) csak megijedtem mert még sose csináltuk gyógyszerrel, más nélkül. Nem tudom mire gondolsz, vagy hogy rám-e de én ha leszavaztam akárkit, az nem volt szándékos :( Szóval ne hari! Minden tanácsnak örülök :)
A Mercilon az elsõ tabitol véd, ez biztos, mert ezt én sem tudtam, és megkérdeztem a nõdokit. semmi baj, nyugi. :)

3 évig szedtem a Mercilon tablettál. Már 1-2 hónapja nem szedem, mert szeretnénk kisbabát. Van rá esély, hogy a babának valami baja lesz?

hogy ilyen hamar már akarunk. Várjak még egy kicsit, vagy nem lesz semmi baja? Van rá esély hogy teherbeeshetek ilyen rövid időn belül?

Legjobb válasz: képtelenségnek tartom:D keresztanyumnak 6hónap után sikerült :) szerintem várjatok még egy kicsit

képtelenségnek tartom:D keresztanyumnak 6hónap után sikerült :) szerintem várjatok még egy kicsit
A kérdező hozzászólása: Csak mert olvastam olyanról, hogy valaki 2-3 hónap múlva teherbe esett.
2 normális menzeszt várjatok meg, utána már semmi gond nem lesz, ha összejön a baba :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ
Azonnal.
Az orvosom azt mondta hogy TELJES biztonságot 2 hét mulva ad. De én megvárom a második levelet. Biztos ami biztos:)

Majdnem 1 hónapja szedem a Mercilon-t vissza van még 6 napom az első levél végéig. Ilyenkor véd már vagy még várjak és használjunk más védekezési módszert?

Legjobb válasz: A tabletták már két hét után védettséget adnak, de én vártam vele az elsõ ciklus végéig.

A tabletták már két hét után védettséget adnak, de én vártam vele az elsõ ciklus végéig.
Az 1.-höz annyit hozzáfûznék, attól is függ, mikor vetted be az 1. szemet. Mert csak akkor hathat 2 hét után, ha a mensi 1. napján vetted be az 1. szemet.
A kérdező hozzászólása: Igen a menstruációm elsõ napján kezdtem el szedni, akkor elvileg mostmár hat, nem?
A tájékoztatójában benne van, hogy a 2-5. napon is beveheti, de ebben az esetben 7 napig máshogy is kell védekezni!Tehát ha az elsõn veszi be, nem kell, mert már akkor meggátolja a peteérést!!!
A kérdező hozzászólása: Tegnap este már gumi nélkül szeretkeztünk, félek hogy hülyeséget csináltam....

Már 1 éve szedem a Mercilon tablettát. Mikor kell szüneteltenem és meddig?

Legjobb válasz: Ezeknél a gyógyszereknél már nem kell szünetet tartanod. A régi nagyobb hormontartalmú gyógyszereknél kellett csak. Akár évekig szedheted, amíg nem akarsz babát.

Ezeknél a gyógyszereknél már nem kell szünetet tartanod. A régi nagyobb hormontartalmú gyógyszereknél kellett csak. Akár évekig szedheted, amíg nem akarsz babát.
SZia! En mar 4 eve szedek Mercilont, de meg nem tartottam szunetet, es semmi bajom sincs :)
Nem kell szünetet tartani, mert azzal csak többet ártasz a szervezeednek!
Nekem azt mondta a doktornõ, hogy 2 évig szedhetem folyamatosan.
Én 1 éve szedem.. De megkérdeztem már egy dokit errõl, õ azt mondta 4-5 évente bõven elegendõ 2-3hónap kb.
A 2 gyógyszer összetevõje ugyanaz, tehet olyan, mint ha nem is váltottál volna.
Nem lehetsz terhes.

A Mercilon tablettát mikor kezdjem el szedni, a menzesz 1. vagy 3. napjától? És mikor kell 7 nap szünetet hagyni?

Legjobb válasz: Én is mercilont szedtem és én a menstruációm elsõ napján kezdtem szedni. Az elsõ hónapban elhúzódott a menstruációm 10 napig, de aztán ez helyreállt. 7nap szünetet azután kell hagyni, hogy beszedted az elsõ levélbõl a 21 darabot minden nap, lehetõleg mindig ugyanabban az idõpontban, órára pontosan. A menstruációd a gyógyszerszünet 2., 3. napján fog nagy valószínûséggel jelentkezni, de az sem baj ha késõbb.

Én is mercilont szedtem és én a menstruációm elsõ napján kezdtem szedni. Az elsõ hónapban elhúzódott a menstruációm 10 napig, de aztán ez helyreállt. 7nap szünetet azután kell hagyni, hogy beszedted az elsõ levélbõl a 21 darabot minden nap, lehetõleg mindig ugyanabban az idõpontban, órára pontosan. A menstruációd a gyógyszerszünet 2., 3. napján fog nagy valószínûséggel jelentkezni, de az sem baj ha késõbb.
én is Mercilont szedek. Én rögtön a menzeszem elsõ napján bevettem az elsõt és egy hónapig azért használtunk mellette óvszert is, bár ugye azt írja a tájékoztató, hogy ebben az esetben már egy hét után védettséget élvezünk. Mi inkább a biztosra mentünk etéren.:) egyébként megvagyok vele elégedve. 21 nap után tartsál 7 nap szünetet és a 8. napon kezd el a kövi levéllel. Így mindig ugyanazon a napon fog megjönni mad minden hónapban és mindig ugyanazon a napon kell kezdened ill. befejezned a gyógyszer szedését. Én keddenként veszem be az utolsó szemet minden hónapban és szombaton betegszem meg, majd szerdán kezdem a következõ levelet. Nekem már elsõ hónap után beállt rendesen. Nincs vele semmi problémám. Ja mikor elkezdem az következõ levelet még mindig an minimális vérzésem, ill. szerintem az már az ürülés, ami még bennem maradt. Szóval ne ilyedj meg ha el kell kezdened a következõ levelet és még azon a napon vérzel, mert másnapra már semmi nem lesz!
Most komolyan aszt hiszed, hogy kikakiltad? :)
Hasmenésnél, hányásnál van gond, akkor lehet olyan, hogy pótolni kell, mivel hogy elõbb távozik ki a gyomorból minden, minthogy ott felszívódjon a gyógyszer. De egy sima nagy wc nem gátja a dolgoknak, nyugi.
A kérdező hozzászólása: :D köszönöm!

Mercilon tabletta szedésénél az utolsó bevett tabletta és az azt követő 1 hét alatt is véd a tabletta amíg el nem kezdem szedni újra a menses végén?

Legjobb válasz: általában úgy van a gyógyszereknél ha a menstruáció elsõ napján kezded el szedni, akkor egybõl véd..ha a 2-5. napon akkor 1 hétig kiegészítõ védekezés kell.olvasd el mit ír a betegtájékoztató:)

általában úgy van a gyógyszereknél ha a menstruáció elsõ napján kezded el szedni, akkor egybõl véd..ha a 2-5. napon akkor 1 hétig kiegészítõ védekezés kell.olvasd el mit ír a betegtájékoztató:)
Igen, a hét napos szünetben is véd a tabletta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!